Guest Ansu(Guest)

Hääaamun aikataulutus?

153 viestiä aiheessa

Mulla oli seuraavanlainen aikataulu:

Herätys klo 8

Kampaajalle ja meikkiin 9:30, jossa vierähti 2 tuntia

Lounas kotona ja pukeutuminen. Mies haki tässä välissä kukat, kun oli ne aamulla unohtanut hakea.

Kuvaus 13:45

Kappeliin 15:00

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen alkanut pohtia hääaamun aikataulutusta. Ongelmia aiheuttaa juhlapaikan koristelu, jota pääsee tekemään vasta juhla-aamuna. Koristeet sinänsä ovat ainakin suunnitelmissa simppeleitä: kaitaliinat, nimi- ja ohjelmakyltit sekä pöytiin kynttilöitä, lasikiviä ja ruusun terälehtiä. Pitopöytään tulee kukka-asetelma mutta muiden pöytien osalta kukkien tarpeellisuutta mietitään vielä.

Koristeluun meinasin pyytää äitini, siskoni ja kaason. Itseni kohdalta olen todennut, etten varmaan ehdi koristeluihin. Vieraita on 100. Vihkiminen tapahtuu klo 15 juhlapaikalla ja valokuvaus on ennen sitä (myös juhlapaikalla). Sanokaahan, tuleeko hääaamusta yhtään mitään koristeluineen ja kampaajineen ja meikkaajineen. Äiti, sisko ja kaaso tulevat nimittäin myös kampaajalle + meikkiin. Ehtivätkö hekin pukea ja lisäksi vielä koristella?

Jos siis

Kampaaja + meikki klo 9 ja sille lasketaan 3 tuntia (koko poppoo minä, äiti, sisko, kaaso)

Pukeutumaan klo 12

Valokuvaus, juhlatilan koristelu

Vihkiminen klo 15

Juhlapaikka, hotelli ja kampaamo ovat lähekkäin, joten varsinaisiin matkoihin ei kulu paljoa. Mutta onko aikataulu yhtään realistinen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Amppeli:

Kyllähän tuo sinun aikataulu vaikuttaa aika tiukalle. Varmaan toteutettavissa ellei yllätyksiä tule. Mutta kannattaa suunnitella koristelu ja somistus hyvin, jotta kaikki tietävät mitä tekevät. Ei mene aikaa ihmettelyyn ja stressaamiseen.. Paikkakorttien oikein järjestely voi haukata ison osan ajasta. Voiko myös bestman auttaa??

Kuka teillä hoitaa kattauksen ja servetit?

Muistakaa varata aikaa myös syömiselle ja pienelle hengähtämiselle ennen juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi ~Eowyn. Aikataulu on todella tiukka, mutta tosiaan juhlapaikalle ei pääse edellisenä päivänä. Pitopalvelu hoitaa kattauksen ja servetit (juhlimme heidän omassa tilassaan). Voi myös olla, että pitopalvelu voi laittaa paikkakortit. Ainakin ne pitää etukäteen järjestää valmiiksi. Mies ei halua bestmania, mutta ehkä pitää koettaa haalia muita apuvoimia. Kiitos vinkeistäsi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aina haaveillut että tuleva mieheni ei näkisi minua hääpuvussa ennen kuin vasta alttarilla. Tästä syystä valokuvauksen järjestäminen on tuottanut hieman ongelmia. Onko kukaan varannut valokuvaus aikaa vasta vihkimisen jälkeen? Kuinka kauan siihen täytyisi varata aikaa? Mitä tekemistä olette keksineet häävieraille siksi aikaa? Valokuvaaja on perhetuttumme joka osallistuu myös hääjuhlaan ja on lupautunut valokuvaamaan koko päivän mutta studio kuvat täytyisi ottaa valokuvaliikkeessä. Onko kukaan onnistunut suunnittelemaan valokuvauksen näin? Jos en saa mielestäni järkevää kokonaisuutta kasaan, joudun tyytymään valokuvaukseen ennen vihkimistä. Olis vaan ollut todella jännää jos mieheni joutuisi jännityksessä odottelemaan minua vihkimiseen asti  ::)

Myös me haluamme ehdottomasti että sulhanen näkee morsiamen ensimmäisen kerran vasta alttarilla, niinpä kuvaus täytyy jättää vihkimisen jälkeen, jolloin myös ollaan todella naimisissa. Ongelmana on se, mitä ohjelmaa keksitään vieraille kuvauksen ajaksi?

Kuvauspaikka (jos ei sada..) on aivan kirkon vieressä, juhlapaikka noin 10 km päässä ja vihkiminen kello 16. Kuvaukseen menee max 1h. Tietysti vieraiden siirtyminen juhlapaikalle yms vie aikaa, mutta voiko vieraita odotuttaa siellä ilman ohjelmaa? Ja jos olette järjestäneet ohjelmaa, niin minkälaista? Neuvoja otetaan kiitollisina vastaan :girl_impossible:

Muokattu: , käyttäjä: HooAnna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän aikataulu on nyt selvinnyt:

7.00 Herätys

8.00-10.00 Kampaus ja meikki

10.00-11.00 Valokuvaus

13.00 Vihkiminen

> juhlapaikalle siirtyminen

Eli tuossa aamulla on ihan reilusti mielestäni aikaa olla aikataulusta myöhässä, kun vihkipaikka on lähellä.

EDIT sen verran, että ystävät ja perhe käyvät laittamassa aamulla juhlapaikan valmiiksi (ei paljon mitään hommana, pöytien asettelu ainoastaan). Mies varmaan hakee minulle jonkun risukasan kukkakaupasta matkalla valokuvaukseen ;) Valokuvauksen arvioitu kesto on puoli tuntia. Nämä kaikki palvelut on ostettu siis saman katon alta.

Muokattu: , käyttäjä: lokakuunmorsian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä aikataulu näyttää seuraavalta:

8.00 Kampaaja

10.00 Meikki

(11.15 miehen ehostus, pukeudumme kampaamolla, meikkaaja toimii samassa tilassa)

12.00 kuvaus

13.30 kirkolle

14.00 vihkiminen

Toinen kaaso ja anoppi ovat myös samassa paikassa laitattamassa tukkaa ja naamaa, mutta tuo hääpaikan laitto on vielä vähän auki. Meillä ei tule paljoa koristeita mutta täytyy ehkä nakittaa appis ja poikansa (toinen BM) sinne, ehkä myös toinen kaaso ja/tai mun vanhemmat sinne. Aikataulu antaa ehkä myöden syödä jotain jossain välissä mutta sen jätän ihan kokonaan mukana kulkevan kaason huoleksi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olenkohan nyt aivan hullu, kun ajattelin itse ehtiä hääpäivän aamuna juhlapaikalle koristelemaan... Tuntuu että en viitsisi jättää hommaa ainakaan kokonaan muiden vastuulle, lähinnä että kaikki tulisi laitettua siten kuin olen ajatellut :D

Vihkiminen on kuitenkin jo klo 14...

Yksi mahdollisuus lienee että antaa tarkat ohjeet ja käy vaikka koristelemassa yhden pöydän malliksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me koristelemme paikan jo edellisenä päivänä täysin.

Kampaaja on klo 11 ja kestää kuulemma noin 2 tuntia. Meikkaus on sen jälkeen, 1 tunti(?) eli kello olisi jo 14. Vihkiminen on klo 15.30. Pukeutmiseen ei kovinkaan paljon aikaa mene (ainakaan ei pitäisi..). Jos klo 15 olisi valmis, niin hyvä :D

Muokattu: , käyttäjä: 24/72010

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääaamu joten kuten näin:

-Klo 7.00 Herätys

-Klo 8.00 Kampaaja

-Klo 10.00 Kampaamossa myös meikki ja sulhasen ehostus

-Klo 11.00 Hotellihuoneessa pukeutuminen ja lähtö kuvauspaikalle

-Klo 12.00-13.00 Kuvausta ulkona

-Klo 13.30 Kirkolla

-Klo 14.00 Vihkiminen

Juhlapaikan koristelemme kukkia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Hääpäivänä ei tarvitse sitten kuin jonkun (esim. toinen kaasoista tai anoppi) laittaa päytäkukat paikoilleen kun sulhanen ja bestman ovat hakeneet ne kukkakaupasta juhlapaikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hitsi kun ihmiset lähtee aikaisin liikkeelle :girl_impossible:

Meillä varmaan aikataulu suurinpiirtein näin:

Herätys joskus 9 aikaan, aamupala

11.00 parturiin ja meikkiin (minä ja kaaso)

n. 14.00 Lähdetään ajelemaan hääpaikkakunnalle ja samalla reissulla syödään

15.30 Lähtö kirkolle

16.00 Vihkiminen

Olen ainakin hääpäivälle koonnut niin paljon talkooporukkaa ettei minun tai sulhon tarvitse mennä ollenkaan sekaantumaan asioihin, vaan saamme nauttia päivästä ihan rauhassa. Tosin tämän kyllä mahdollistaa aivan mahtava ydinporukka joka on valmis hoitamaan nuo hommat. Ja siis meillä tuo valokuvaus hoidetaan vihkimisen jälkeen kirkolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä aikataulu oli seuraava:

9.00 morsian kampaukseen

11.00 morsian meikkiin

(klo 9-14 välillä kammattiin ja meikattiin kaasot ja äiti)

klo 13.00 morsian kotiin pukeutumaan (äidin ja toisen kaason kanssa; toinen kaaso joutui jäämään vielä meikattavaksi tässä kohtaa...)

klo 14.30 kuvauksiin (toinen kaaso tuli myöhässä...)

klo 15.30 kirkolle (aikataulu saatiin tässä kohtaa kiinni)

klo 16.00 vihkiminen

Ja vaikka näytti ensin hyvinkin väljältä, kiire tuli ennen kaikkia tuossa pukeutumisvaiheessa. Olisi ollut mukava rauhassa pukeutua hääpukuun ja ottaa valokuviakin siitä, mutta nyt se meni pieneksi panikoinniksi, että oltiin ajoissa kuvattavana. Onneksi tämä oli lähes ainut häissä pieleen mennyt asia.

Suosittelen siis aloittamaan mahdollisimman aikaisin. Itse heräsin joka tapauksessa seitsemältä, joten olisi voinut ihan hyvin aloittaa kampaus&meikkirulianssin jo kahdeksan aikaan...

Muokattu: , käyttäjä: Annastiina_2010

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme suunnitelleet tällaisen aikataulun:

Herätys klo 7

Kampaajalle ja meikkiin klo 8 (laitetaan valmiiksi sekä morsian että kaaso)

Lounas ja pukeutuminen kello 12

Kuvaus klo 14

Vihkiminen klo 15.45

Olen mielestäni varannut hyvin aikaa, tässä on mukana jo siirtymiset. Lisäksi haluan ehdottomasti pukeutua rauhassa! Minulla on sekä puvussa että korsetissa nyöritys joten aikaa täytyy olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Herätys, aamupala ja suihku klo 8.00

Yöpymistarvikkeet ja kirjautuminen hotelliin klo 10.30

Kampaaja ja meikki klo 11-13.30

Valokuvaus klo 14.15-15.00

Vihkiminen kirkolla klo 16.15-16.45 (kirkolla oltava 0,5h aiemmin eli klo 15.45)

Hääpäivällinen klo 17.00-

Meillä kaikki paikat (koti, hotelli, kampaamo, valokuvaus, kirkko, juhlapaikka) ovat 3km säteellä toisistaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me halutaan valokuvaus vasta vihkimisen jalkeen, kuten joku muukin jo kirjoitti. Vieraille tarjoillaan juomia ja alkupaloja valokuvauksen ajan juhlapaikalla. Tervetulomaljat kohotetaan, kun me saavumme juhlapaikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivän aamusta haluttiin rauhallinen ja rento. Varattuna, eli aikataulutettuna, on Spa-hoidot sekä vihkiminen. Tällaiseksi aamupäivä suurinpiirtein muodostuu

- Herätään noin klo 9, ilman herätyskelloa

- Nautitaan rauhassa aamiaisesta

- Klo 10.30 yhteinen Spa-hetki (kesto 2 h)

- Lounas noin klo 13

- Kampauksen teko, meikkaus, pukeutuminen

- Vihkiminen noin klo 15

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, pakko kysyä, kun tuntuu et tosi moni on varannut vain pari tuntia kampauksen ja meikkauksen tekoon. Sattuuko teillä olemaan lyhyet hiukset vai niin helppo kampaus? :D Mulla itselläni on kyllä paksut hiukset olkapäihin ulottuvat, ja muistan kuinka lakkiaispäivänä tavallisten kiharoiden teko kampaajalla kesti 2 tuntia ja tuli tosi kiire lopulta. Olen myös täältä lukenut, et monella on kestänyt kampauksen tekoon 3-4 tuntia. Jos tulee rullakiharat ja sit vielä sitä pitää asetella niin kai siinä kestää aika kauan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän OT:

Yksien häiden kutsussa oli kerrottu selvästi se, että morsiuspari menee vihkimisen jälkeen kuvaukseen. Kellonajat oli laitettu seuraavasti klo 15 vihkiminen, ja klo 17 alkaa juhlat onnittelumaljoilla juhlapaikalla. Me mentiin kaveriporukalla terassille "yksille" sillävälin ennen juhlien alkua =) Eli ei ole ongelma pitää sulhoa jännityksessä kirkkoon asti :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, pakko kysyä, kun tuntuu et tosi moni on varannut vain pari tuntia kampauksen ja meikkauksen tekoon. Sattuuko teillä olemaan lyhyet hiukset vai niin helppo kampaus? :D Mulla itselläni on kyllä paksut hiukset olkapäihin ulottuvat, ja muistan kuinka lakkiaispäivänä tavallisten kiharoiden teko kampaajalla kesti 2 tuntia ja tuli tosi kiire lopulta. Olen myös täältä lukenut, et monella on kestänyt kampauksen tekoon 3-4 tuntia. Jos tulee rullakiharat ja sit vielä sitä pitää asetella niin kai siinä kestää aika kauan..

Mulle on varattu kampaukseen ja meikkiin yhteensä 3h (hiukset 2h, meikki 1h). On kuulema sellainen keskivertoaika.

Vähän OT:

Yksien häiden kutsussa oli kerrottu selvästi se, että morsiuspari menee vihkimisen jälkeen kuvaukseen. Kellonajat oli laitettu seuraavasti klo 15 vihkiminen, ja klo 17 alkaa juhlat onnittelumaljoilla juhlapaikalla. Me mentiin kaveriporukalla terassille "yksille" sillävälin ennen juhlien alkua =) Eli ei ole ongelma pitää sulhoa jännityksessä kirkkoon asti :girl_smile:

Me tullaan juurikin toimimaan näin :) Ei tule vieraille yllärinä, että me tullaan pelipaikoille hieman myöhemmin eikä siirtymisessä tarvitse pitää hoppua

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä alustava aikataulu seuraava;

7.00 herätys ja siitä hotellin aamiaiselle ;) (jos sais jotain syötyä jännitykseltään..)

8.00 kampaaja

10.00 meikki

(mulle, kaasolle ja morsiusneidolle on varattu kampaamo meikkaajan kera klo 8-12, jotta siinä ehtisi sitten kaikille tarvittavat ja aikataulu joustava)

12.00 tarkoitus lounastella jossain picnic tyyppisessä

12.30 noudetaan kukat

13.00 pukeutumaan

14.00 vihkiminen

klo 14.45/15.00 varattu valokuvaus ja

16.00 alkaa juhlat

:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun ja morsiustytön aamu alkaa 7:30 kampaajalla, samassa myös meikki. Sieltä 12:30 alkaviin kuvauksiin, jotka kestävät 14:00 saakka.

Vihkiminen kello 16 :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luulempa, että päivä alkaa kampauksella ja meikillä joskus klo 8.30-9.00 aikaan, sitten klo 11.00 maissa pukeutuminen kotona ja 12-> siirtyminen kaupunkiin kuvia ottamaan. Siinä voisi mennä max. 2h ja sitten hyvissä ajoin klo 14 aikaan kirkolle hermoilemaan ja vihkiminen klo 15.00.

Haetaanko morsiuskimppu ja vieheet muuten myös hääpäivän aamuna? Sekin pitäisi sitten tunkea johonkin väliin. Kaaso on samaan aikaan meikissä ja kampauksessa ja pitäähän sitä sulhastakin siinä samalla vähän puuteroida. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haetaanko morsiuskimppu ja vieheet muuten myös hääpäivän aamuna? Sekin pitäisi sitten tunkea johonkin väliin. Kaaso on samaan aikaan meikissä ja kampauksessa ja pitäähän sitä sulhastakin siinä samalla vähän puuteroida. :)

Eiköstä ne hääaamuna haeta, että pysyvät hyvinä.. toisaalta mullakin on vähän ongelmana se, kun kaasot ja äiti on meikissä ja kampauksessa silloin, kun me ollaan kuvassa ja sieltä pitäisi sitten mennä suoraa kirkkoon.. Ehkä laitan iskän asialle, tai sitten bestmanin :girl_smile: mutta en ota siitä stressiä, uskon että asia hoituu :girl_smile:

kysy sinäkin Nuttykitty jos vaikka Bm viitsisi hakea :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaan joskus 8-9 maissa kampaukseen ja sieltä meikkiin, sieltä kotiin pukeutumaan ja haukkaamaan jotain. Viimeistään yhdeltä kirkolle, otetaan siellä ensin kuvia. Vihkiminen kahdelta. Joku sellainen, kenen aikatauluihin se sopii, käy hakemassa kukat ja laittamassa juhlapaikan pihaan lyhdyt tms. paikoilleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis voiko meikki vaikka hyvällä pohjalla onkin niin oikeasti pysyä freesinä klo 09 aamulla iltapäivän klo 15 vihkimiseen asti? :girl_sigh: Jos heinäkuussakin on helteet niin aivan varmasti on puolet meikkivoiteista ja muista sulanut pois iltapäivään mennessä. Onneksi eräs tuttuni on minulle kampauksen ja meikin tekemässä, joten hänen kanssaan on varmasti helppo aikataulut sopia. Meille kun kuitenkin tulee valokuvaus vasta kirkkotilaisuuden jälkeen, niin ei tarvitse senkään takia kiirehtiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään