Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

Itse maksamme. Piste.

Ollaan kuitenkin jo 30+ -vee molemmat ja omillamme asuttu vuosikaudet. Yhteinen kotikin ollut jo 7 vuotta. En edes kehtaisi ottaa maksuasioita puheeksi.

Niin, ja eipähän tule kinaa vieraista, tarjottavista jne. vaan me päätämme, meidän hääthän ne ovat.. itse asiassa kaikki, myös molempien vanhemmat, saavat tiedon häistämme vasta kutsun myötä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ainakin näillä näkymin häämme maksavat minun vanhempani ja me yhdessä. Sulhasen vanhemmilta ei ole edes kysytty, mutta eivät toisaalta kyllä ole tarjoutuneetkaan (ainakaan vielä, kun häihin on 10 kuukautta) maksamaan mitään.

Link to comment
Share on other sites

me itse maksetaan häämme.. se mitä ei saada säästettyä niin otetaan lainaa.. se ei tässä konkursissa paljoo tunnu.. =) vanhemmilta tulee avustusta jos on tullakseen... ei me ainakaan pyydetä.. eipähän tarvii tapella vanhempien kanssa siitä et kenet kutsutaan... :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Itse maksetaan. Kumpikin ollaan työssäkäyviä ja 25+. Ei olla edes vanhemmilta kysytty (eikä kyllä tulisi mieleenkään) kustannuksiin osallistumisesta. Osallistuvat, jos tahtoovat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Itse maksamme suurimman osan. Molempien vanhemmat ovat omasta halustaan tarjoutuneet auttamaan meitä itse valitsemallaan summalla ja samalla tämä avustus toimii tavallaan häälahjana meille.

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös niin, että molempien vanhemmat ovat tarjoutuneet auttamaan rahallisesti. Suurimman osan kuitenkin maksamme itse.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksellaan häämme. Tavoitetili avattiin heti piakkoin kihlautumisen jälkeen ja lähes 2v. tulee yhteensä olemaan säästämisaikaa. Opiskelijan budjetilla saadaan kuitenkin säästöön reilu 5000e. Sulhasen vanhemmat ovat tavoitetilille laittaneet osan sulhasen joulu-/synttärilahjoista yms. rahana. Jotain pientä avitusta voidaan toki ottaa vastaan, mutta pääsääntöisesti ajatuksena on maksaa pippalot itse. Toivottavasti saadaan jonkin verran rahaa sitten häälahjaksi, koska muuten ei taida rahat riittää häämatkalle. :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä maksetaan itse suurin osa n.6000e ja vanhemmat ovat myös halunneet osallistua joten heiltä on tullut säästötilille n. 4000e. On se kiva kun haluavat auttaa, niin saan ainakin ne täydelliset häät joista olen unelmoinut, ilman että jotain täytyisi jättää pois :)

Link to comment
Share on other sites

Luulin kyllä vastanneeni, mutta en löytänytkään vastaustani.

Me maksamme häämme aivan täysin itse. Budjetti 5000-6000 euroa. Minä olen kotihoidontuella ja mies pienipalkkainen ja on asunto- auto-, ja opintolainat joten tuon summan säästäminen ei todellakaan ole helppoa, mutta täytyy minunkin sanoa että olen ylpeä kun saamme itse juhlamme kustannettua. :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Emme ole vielä kenellekään kertoneet kihlauksesta ja tulevista häistä, ja olemme itse varautuneet häät maksamaan. Molempien vanhemmat ovat kyllä aikaisemmin vihjailleet, että jos ja kun naimisiin menemme, he voivat osallistua kustannuksiin. Näin saavat toki halutessaan tehdä kunhan ymmärtävät, ettei sillä saa päätäntävaltaa häiden toteutukseen :girl_wink: .

Link to comment
Share on other sites

Olen sen luontoinen, etten pystyisi omia juhliani maksamaan jonkun toisen rahalla, tai edes lainalla. Eli itse maksetaan, meilläkin budjetti sen 5000 (johon häämatka sisältyy), ja näillä mennään. Olemme siis opiskelijoita molemmat.

Link to comment
Share on other sites

Minua ärsyttää, kun mieheni tytär on menossa naimisiin ensi vuonna ja mentyään kihloihin hän vain ilmoitti meille, että meidän TÄYTYY osallistua kustannuksiin, koska morsiamen vanhempien on tapana maksaa häät.

Mielestäni, kun kyse on täysi-ikäisestä, omat asuntolainat omaavasta, henkilöistä, morsiuspari saisi maksaa häänsä itse tai kauniisti pyytää avustusta. Morsiamen äiti EI osallistu kuluihin ja tämä on morsiamen mielestä ihan ok. Mutta meiltä ei kysytä. Ja ihan oikeasti puhutaan useammasta tuhannesta eurosta.

Kuitenkaan tällä summalla meillä ei ole mitään sanomista häiden toteutukseen, en ole edes varma, pääsenkö mieheni viereen istumaan.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksetaan juhlamme, vaikka opiskelijoita ollaankin. En osaa kuvitella, että joku muu toimisi maksajana... Osa rahoista on jo säästössä ja tulevan vuoden aikana olisi sitten tarkoitus vähän nuukailla, että saadaan loputkin kasaan.

Link to comment
Share on other sites

Pääosin maksamme itse, sillä sulhaselta on molemmat vanhemmat kuolleet ja minullakin on vain toinen jäljellä. Itse opiskelen vielä vuoden loppuun saakka, sulhanen puolestaan on töissä, joten toistaiseksi mies laittaa enemmän rahaa säästöön. Budjetti on tehty vähän suurpiirteisesti, koska tarkkoja kuluja ei vielä ole (esim. juhlapaikan vuokra), mutta jossain 7000-9000 eurossa liikutaan, summassa ei ole mukana häämatkaa.

Muokattu: , käyttäjä: Helmisade
Link to comment
Share on other sites

Yhdessä maksetaan, säästössä muutama tonni mutta kahden vuoden aikana tarkoitus säästää loput. Ikävästi vaan samaan aikaan koettaa maksaa opintolainaa ja asuntolainaa pois alta, mutta eiköhän se onnistu. Sulhasella ei vanhempia enää, joten munkaan vanhemmilta ei mitään pyydetä.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksamme omat häämme. Tarkoitus on säästää hivenen reilu vuosi ja sitten pitäisi onnistua saamaan kaikki tarvittava kasaan. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...