Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

Vastasin, että itse maksetaan n. 80%.

Hääjuhlan budjetti on 2000e, sis. kaikki paitsi häämatka ja maistraatin jälkeinen ravintolassa käynti. Häämatkaan toivomme rahaa häälahjaksi. Kutsuvieraita 80hlö. Ei ole säästetty erikseen häitä varten. Minun vanhemmat kustansivat ruokailun maistraattivihkimisen jälkeen 7 hengelle, joten siitä tulee budjetin ylitys ja "vieraan rahan osuus".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse maksamme kaiken, tai siis oikeastaan mieheni maksaa:) Mitään budjettia ei ole...saa maksaa mitä maksaa. Ja minä saan päättää aivan kaiken:)

Mieheni ei ole suomalainen ja häät eivät ole Suomessa. Maksamme myös Suomesta tulevien vieraidemme matkat ja yöpymiset.

Link to comment
Share on other sites

Me maksetaan myös kaikki itse, juhlan aikaan minä 27v ja mies 34v. Mentiin viime vuonna maistraatissa naimisiin ennen pojan syntymää ja nyt pidämme lähimmille sukulaisille ja ystäville pienen hääjuhlan paikallisessa juhlaravintolassa. Paikalle tulee myös pappi joka siunaa avioliiton ja näinollen saamme myös vihkiraamatun :-X

Sormus minulle on hankittu jo virallisena hääpäivänä eli sitä emme enää laske budjettiin (sormuksen hinta oli alennuksen jälkeen 1150€). Tällä hetkellä näyttää siltä että ruokkimisen, juottamisen, jatkojen, kuvauksen, molempien vaatteiden+ pojan vaatteiden, kutsujen, kaunistautumisen ja juhlapaikalle vietävien koristeiden jälkeen meillä menee koko lystiin rahaa noin 2000€.

Link to comment
Share on other sites

^ me mentiin aikoinaan maistraatissa naimisiin, avioliittomme ei ole papin siunaama, mutta vihkiraamatun saimme kun ekan lapsen kasteen yhteydessä pyysin :girl_haha: Minusta (joka olen seurakunnan jäsen), on ihanaa, kun raamatussa on myös lasten kasteet merkitty, tähän sitten toivottavasti joskus tulee myös lastenlapsien kasteet jne.

Toisen lapsen ristiäisiin kutsuttiin sitten vähän enemmän porukkaa, eli meidän vanhempien ja sisarusten lisäksi myös tädit ja sedät. Tajusin pari päivää ennen tilaisuutta, että samalla ois voinut tietysti siunata avioliiton, kun ei meillä koskaan mitään häitäkään tai ihmeempia hääjuhlia olla järjestetty, perheelle taidettiin keittää kahvit. No, jos joskus tulee kolmas lapsi, niin ehkä silloin...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Molemmilla on niin "köyhät" vanhemmat, että ihan itse maksetaan kaikki. Enkä kyllä mitenkään muuten osaisi edes ajatella asiaa. Ollaan kuitenkin oltu yhdessä jo niin kauan, että omat ovat juhlamme ja kulummekin.

Budjetista ei ole vielä hajua, vähän vieraita, mutta panostusta kaikkeen muuhun on. Kuten häämatkaan. Mutta kesään 2012 aikaa säästää :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Minun vanhempani ovat ilmoittaneet maksavansa suuren osan, sulhasen vanhemmista ei ole toistaiseksi tietoa, ja itse maksamme ainakin sormukset, häämatkan ja asut, kampaukset ym. Jos olisimme molemmat työelämässä, asia saattaisi olla toisin, mutta häiden aikaan opiskelemme luultavasti molemmat, joten tämä järjestely toimii kaikkien mielestä hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Ollaan opiskelijoita molemmat, joten ite pystytään maksamaan maks 1000€. Kummanki vanhemmat maksaa sitten sen mitä siitä jää, menoarvio heiluu tällä hetkellä 6000€ ja 14000€ välissä, aika auki siis vielä. En tiiä, miten nuo vanhemmat tulee sitten jakamaan kulut, luultavasti tehdään niin, että ne päättää, mitä ne ostelee ja makselee, ei niin että syytäis meille ne rahat. Ei välttämättä tuu mitään tasajakoa, koska sulhasen vanhemmilla rahaa riittää ja ne on sitä valmiita käyttämään. Mun vanhemmat tietty maksaa niin paljon ku pystyy, mut ei oo tarkotus mennä vararikkoon häiden takia :) Onneks oli perheellä suunnitelmissa lomamatka Kreikkaan ens kesänä, ni se rahasto on hyvä upottaa häihin :D

Link to comment
Share on other sites

Mun vanhemmat kolmasosa, sulhasen vanhemmat kolmasosa ja me kolmasosa. Budjetti on noin 11 000 euroa. Sukulaisia tulee paljon, joten siksi on ihan kohtuullista, että vanhemmatkin osallistuvat kustannuksiin. Ja ihan mielellään osallistuvatkin, kun sitä itse ihan ehdottivatkin. :)

Teillä siis lähes identtinen tilanne kuin meillä! Budjetti on sama, ja omat vanhempani ovat luvanneet juurikin tuon kolmasosan maksaa, ja sulhasen vanhemmat luvanneet osallistua, mutta luulisimpa että suurinpiirtein samalla summalla :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä mun vanhemmat ilmoitti suoralta kädeltä, että haluavat osallistua kustannuksiin. Varmaan menee aikalailla niin, että yhdessä sulhon kanssa maksetaan 2/3 ja meidän porukat 1/3. Sulhon vanhemmat osallistuvat jos osallistuvat. Mitään pakkoa tai odotuksia ei todellakaan ole, varsinkin, kun anoppi on virkavapaalla, hänen miehensä eläkkeellä ja appiukko vain osan vuodesta töissä.

En koe minään kunniakysymyksenä tuota vanhempien avustusta, koska he todella haluavat tukea taloudellisesti, nyt kun vielä siihen pystyvät.

Link to comment
Share on other sites

Maksamme itse, mutta kummankin vanhemmat ovat tarjoutuneet osallistumaan kustannuksiin. Summista ei ole ollut puhetta, mutta äitini sanoi, että hääjuhlapaikkaa valitessa ei tarvitse jättää suosikkia valitsematta sen hinnan takia. Itse ajattelin, että jos minun vanhempani haluavat maksaa pukuni ja miehen vanhemmat vaikkapa valokuvauksen, niin olemme erittäin iloisia. Olemma valmiit maksamaan pienet häämme täysin itse, mutta tietysti on kiva, jos vanhemmat haluavat tukea.

Link to comment
Share on other sites

Kai me itse maksetaan kaikki, ei ainakaan kummankaan vanhemmista kukaan oo tarjoutunut maksamaan mitään enkä ainakaan todellakaan ala vaatia.

Mutta kaikesta yritetään tinkiä paitsi bändistä, ruuasta ja puvuista. Hääauto omasta takaa ja kutsut, koristeet yms teen itse. Vieraita kutsutaan ehkä 180 henkeä ja budjetti 7000e. Saa nähdä paljon menee yli..

Link to comment
Share on other sites

Meillä tarkotus on maksaa itse kaikki kustannukset. Naimisiin mennään kahden vuoden päästä joten tiukkaa säästämistä tiedossa. Jos ei pystytä kerämään tarpeeks rahaa niin täytyy varmaankin mennä pankkitädiltä kysymään lisää :)

Budjetti on jotain 5000-7000e ja vieraita hiukan alle sata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me maksetaan ihan ite, näillänäkymin. Ei kyllä vielä olla vanhemmille edes puhuttu häistä... Että tiedä sitten kuinka haluavat auttaa rahassa. No isä jonkin aikaa sitten sanoi, että kun te joskus naimisiin meette niin hän maksaa bändin(yhden tutun) makso mitä makso :D

Mutta sulhasen vanhemmat ovat antaneet muille lapsilleen häälahjaksi lihan. Siis ihan hieho köntätty sitä varten, ja sieltä sitten saa tarttemansa lihan.. Ja luulenpa että myös meidän kohdalla sama homma :) Eipä haittaa.

Sitten meiltä saadaan maito ihan iteltä. Toki jos laktoosittomia tuotteita joutuu tekemään niin sitten sellaista maitoa pitää ostaa. Mutta esimerkiksi leipäjuusto tehdään itse omien lehmien maidosta.

niin ja häihin aikaa pari vuotta, eikä budjettia olla vielä edes mietitty. Ehkä mennään sillä mitä menee.. Toki jotain pitää rajoittaa ettei aivan älyttömiksi mene.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksetaan häämme. Vieraita tulossa noin 100 + lapset, joita kymmenkunta. Alustava budjetti oli 8000 euroa, mutta yli menee heilahtaen :girl_cray:

Mutta, mutta... Ajattelen niin, että nää on mun ainoot häät. Joten eletään tulevat vuodet sitten hieman niukemmin... Kunnon juhlat halutaan viettää! :gpari:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...