Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

^^ja^ Itseäni ihmetytti sama juttu, että miten pitopalvelusta selviää 300 eurolla? Toki siihen vaikuttaa vieraiden määrä... Vielä enemmän kuitenkin osui silmään se, että ensin mainitaan että hääpaikkaan ja pitopalveluun menee 300 euroa (ymmärsin että yhteensä), ja myöhemmin että hääpaikan vuokra (?) on 550 euroa/vkl..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me maksetaan varmaankin suurin osa itse ja loput tulevat avustuksina. Minun vanhempani ovat lupautuneet avuksi, summasta ei vaan ole vielä puhuttu mitään. Säästetty on jo noin 1000e ja tämä on meidän mielestä tosi hyvin ottaen huomioon että kihlauduimme toukokuussa ja olemme opiskelijoita :) Lisäksi sulho sai mummoltaan ennakkoperintöä 4000e. Tätä tahtia saamme varmasti hyvän potin kasaan ihan omin avuinkin (häät heinäkuussa 2012). Jos kutsumme kaikki alustavalta vieraslistaltamme häistämme tulee 115 vieraan häät. Tuolle vierasmäärälle olen laskenut kuluja n. 8000 euroa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä sulhasen vanhemmat maksavat kaiken juhlapaikkaan ja pitopalveluun liittyvät kulut. Minua itseäni häiritsee niinkin suuren rahamäärän ottaminen (n. 100 hengen häät), mutta vanhemmat halusivat ehdottomasti maksaa, sillä he ovat maksaneet sulhasen sisarustenkin häät. :girl_impossible:

Pääsen luultavasti yli almujen ottamisesta siinä vaiheessa kun laadin alustavan budjetin sormuksista, kampaajasta, hääpuvusta, kutsuista, bändistä, jne... :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä me maksamme itse säästöistä :) Vielä on aikaa kerätä loput, ja nyt on jo hyvässä käynnissä säästäminen. Budjetin kattona on 9 000-10 000 €. Meillä kummallakin on niin suuret perheet, että herran jestas jos pyytäisimme vanhempia maksamaan osan! :D he varmaan suostuisivat, mutta eivät voisi hirveästi antaa rahaa.. Enkä halua tällaista vaivaantunutta tilannetta ;) Sitä paitsi, ollaanhan me jo 21 vuotiaita, että meidän ikäiset mielestäni tulisi jo pärjätäkin omillaan :) Rakkaan kanssahan tämä tahdotaan tehdä <3

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei vielä oli tarkkaan laadittua budjettia, mutta kovasti yritän pärjätä alle 5000eurolla.

Aikaisemmin isäni on puhunut että kyllä tyttärelle häät pitää kustantaa, niin odotan sielä jonkinlaista sponsorointia. :girl_wink: Samoin sulhasen vanhemmat maksoivat sulhasen siskon häistä osan, eli eiköhän sieltäkin jotain tule.

Loput sitten säästöistä..

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuli kuluja hieman vajaa 5000 € (ilman sormuksia). Vanhemmat maksoi, mun vanhemmat noin 70% ja miehen puolelta loput. Ois kyllä ollut varaa maksaa itsekin ja olin ajatellutkin että osa maksettaisiin, mutta kun vanhemmat kerran halusi noin avokätisesti sponsoroida niin mikäs siinä, ei me olla niin ylpeitä että ei tarjottu taloudellinen apu kelpaisi :)

Mies maksoi tosiaan sormukset molemmille ja mulle kultaisen kaulakorun, ja minä kustannan kiitoskortit ja muiden hääkuvien teettämisen.

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme häämme itse ja yritetään saada koko budjetti kasaan ennen häitä. On paljon mukavampi kun häät on maksettu heti juhlimisen jälkeen eikä tarvitse niiden vuoksi enää stressata :) Budjetti meillä on noin 5000 euroa ja pyritään sillä alle 70 hlön häät järjestämään.

Vanhemmat auttavat sitten varmaan itse häiden järjestelyissä mutta ainakin puvun teossa :)

Muokattu: , käyttäjä: Ulwero
Link to comment
Share on other sites

Olisi muuten ollut kamalan kiva, jos kaikki olisivat merkinneet vierasmäärän budjettiin. Nyt tuo 10 000€ saattaa ihmisten vastauksissa jakautua 40 ja 250 vieraan välille.

Njoo, meidän budjetti on vasta mietinnässä. Kuvittelisin sen olevan häämatkan (Mauritius) kanssa 10 000€. Häihin kutsutaan 50 - 60 vierasta. Häiden aikaan mies on 30-vuotias ja minä 28-vuotias. Olemme olleet molemmat vakituisissa työsuhteissa jo vuosia. Kyllä me saisimme häämme hyvin maksettua itsekin, mutta vanhempani ovat varakkaita ja isä haluaa kunnioittaa perinteitä (on avustanut myös siskojeni häissä), joten vanhempani voivat maksaa pitopalvelun ja paikan vuokran. Oletettavasti sulhasen perhe haluaa myös maksaa jotain, joten ehkä sitten kukat ja valokuvaajan?! no, tätä ehtii vielä miettiä.

Mulla on tästä budjetoinnista yksi aika surullinen tarina. Yksi ystävätär meni naimisiin 2 vuotta sitten. Häiden budjetti oli 30 000€, joka rahoitettiin lainarahalla. No, nyt on sitten avioero vireillä. Ja häälaina edelleen maksamatta...

Link to comment
Share on other sites

Ahdistaa kun ihmiset järjestävät samankokoisia (90 henkeä tms.) häitä puolta pienemmällä summalla kuin mitä meidän näyttää olevan pakko maksaa. Alle 15 000 eurolla (ilman häämatkaa) ei taatusti selvitä. Missä olemme mokanneet? Selittyykö kaikki sillä, että ollaan Helsingin keskustassa? Myönnetään, että emme juuri pääse hyödyntämään suhteita, eikä paikkana ole nuorisoseurantalo, mutta ihmetyttää silti, miksi päädymme väkisinkin näin paljon monia isompaan summaan.

Galluppiin: olimme varautuneet maksamaan kaiken itse, mutta minun vanhempani haluavat osallistua kolmasosalla. Miehen vanhemmat osallistuvat myös, summista ei vielä ole tietoa.

Link to comment
Share on other sites

Hupa, samaa olen pohtinut vaikka meillä häät onkin espoossa.

Meillä vieraita kutsutaan noin 65 ja budjetti on 13000 tällä hetkellä. Itse maksetaan säästöistä melkein kaikki, isäni on luvannut avustaa, mutta summasta en tiedä. Toivoisin, että äitini avustaisi myös kun auttoi siskoanikin joskus kauan aikaa sitten, mutta itse en aio sitä häneltä pyytää. Häiden aikaan minä olen 28 ja sulhanen 30.

Budjettia voisi varmaan karsia, jos jättäisi bändin, koko illan valokuvauksen, bussikuljetuksen, hääauton tmv pois, mutta me ei haluta alkaa karsia niistä.

Link to comment
Share on other sites

Hupa, samaa olen pohtinut vaikka meillä häät onkin espoossa.

Meillä vieraita kutsutaan noin 65 ja budjetti on 13000 tällä hetkellä.

Onpas tosi helpottavaa kuulla, etten ole ainoa tätä ihmetellyt! :) Yritetään kestää, vaikka hirvittääkin. Se unohtui mainita galluppiin, että ollaan häiden aikaan 27 ja 28.

Link to comment
Share on other sites

Häät ensi syksynä Helsingin keskustassa, vieraita tulossa 100-110, tilaan ja ruokiin + tarjoilut yms menossa jo tällä hetkellä yli 8000e eli alle 10 000 tuskin selvitään. Mun mielestä hääbudjettiin kuuluu sormukset, hääpuvut (morsian + sulho) ja aika moni on vastaillut täällä että ne ei siihen kuuluisi. Ihmettelen siis minäkin, miten ihmeessä porukka selviää pienemmillä summilla.

No enikeis, ikä häiden aikaan molemmilla 27 ja molempien vanhemmat luvanneet avustaa saman suuruisen summan, lisäksi tuli vähän "ennakkoperintöä" isovanhemmilta. Halutaan kuitenkin osallistua itsekin kustannuksiin, esim. puvut ja mun sormus.

Link to comment
Share on other sites

Hupa, samaa olen pohtinut vaikka meillä häät onkin espoossa.

Meillä vieraita kutsutaan noin 65 ja budjetti on 13000 tällä hetkellä.

Onpas tosi helpottavaa kuulla, etten ole ainoa tätä ihmetellyt! :) Yritetään kestää, vaikka hirvittääkin. Se unohtui mainita galluppiin, että ollaan häiden aikaan 27 ja 28.

Juu täälläkin ollaan samassa veneessä! Häät Espoossa, vieraita noin 85, ja rahaa tulee kulumaan noin 11000 euroa. Tuohon ei edes kuulu sormukseni, joten se nostaisi vielä hintaa! Ajateltiin se niin, että sormus on sormessa kuitenkin joka päivä koko loppuelämän (toivottavasti), ei siis varsinainen hääkulu. Eikä summaan kuulu myöskään häämatka, sillä matkustelemme muutenkin paljon, ja jonnekin reissuun lähdettäisiin varmasti ilman häitäkin. Eli vähän on itsensä huijaamisen makua siinä, että jättää asioita laskematta budjettiin :girl_haha:

Niin, ja ikää on häiden aikaan, eli ensi kesänä, minulla 27 ja sulhasella 33.

Muoks. Halusin vielä täsmentää, että meillä summa korkea ihan sen vuoksi, että hääpaikan vuokra on jo 1200 euroa, ja toinen samanlainen tulee tarjoilijoiden palkoista...

Muokattu: , käyttäjä: Danielina
Link to comment
Share on other sites

Meillä maksetaan pääasiassa itse. Minun äitini sekä sulhasen äiti ovat kumpikin luvanneet avustaa hiukan, mutta mistään summista ei olla puhuttu. Kuitenkin tiedän, että kumpikaan ei kovin suurilla summilla pysty ottamaan osaa.

Meillä budjetti max. 4000 euroa 50 hlön häihin. (joka paikassa yritetään pihistellä, joten kova yritys olisi päästä alle budjetin..;)) Saa nähdä kuinka käy!!

Ai niin, häiden aikaan mies on 32v ja minä 27..

Muokattu: , käyttäjä: Kultasiipi
Link to comment
Share on other sites

Kyllä se ihan varmasti näkyy kustannuksissa että ollaanko pk-seudulla vai jollain pienellä paikkakunnalla. Meillä meni 30 hengen häihin lähemmäs 6000 euroa, joista puolet paikanvuokraan, ruokiin, tarjoiluun ja juomiin. Tosi vaikea Helsingistä on löytää minkäänlaista tilaa ainakaan alle 600 euron, ja silloinkaan kyseessä ei ole mikään hulppea tai iso paikka. Arvioisin nyrkkisääntönä, että Helsingissä saa laskea 30-80 hengen häihin n. 100 euroa / hlö peruskustannuksiin (tila, ruoka, tarjoilu, juomat) varmaan riippumatta siitä ollaanko liikkeellä tila + pitopalvelu vai ravintola -meiningillä. Ainakin jos tila on sellainen peruskiva, ei halpa mörskä muttei se hienoin ja kalleinkaan ja jos tarjotaan alku- ja lämmin pääruoka ja hääkakku sekä kaikki juomat (kuohuva, viinit, avec, booli / drinkkejä yms.). Ehkä isommista häistä saattaa jo päästä vähän halvemmalla per henkilö. Tähän päälle hääpukeutuminen, kampaaja, koristeet, kukat, valokuvaus, bändi, kuljetukset, hääyö hotellissa, sormukset yms. niin ei ihme että summa menee helposti viisinumeroiseksi. Meiltä jäi noista "ekstroista" aika paljon pois ja siksi päästiin niinkin "vähällä"...

Link to comment
Share on other sites

Meillä budjetin yläraja on ehdottomasti 8000e!! En ole tehnyt kun vasta ihan alustavaa budjettia, ja toivon että seliväisimme jopa 7000 eurolla... Vanhempien kanssa ollaan puhuttu (heidän ehdotuksensa), että jos he + appivanhemmat maksaisivat pitopalvelun, joka vie n. puolet budjetista eli 4000e. Tämähän käy meille =) Itse siis maksamme sitten loput.. Olen häiden aikaan 25v ja mieheni 27v.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät kustansivat aikoinaan noin 6000 e (ilman häämatkaa), vieraita oli meidät mukaanluettuina 40 henkeä. Häät olivat suuressa kaupungissa. Molempien vanhemmat osallistuivat kustannuksiin ja maksoivat häät suurimmaksi osaksi, itse kustansimme lähinnä pienempiä juttuja. Oltiin häiden aikaan 23 (minä) ja 24 (mies).

Muokattu: , käyttäjä: Grenada
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...