Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

Me maksetaan osittain itse ja osittain molempien vanhemmat maksaa. Molemmissa perheissä on ollut se tapa että jollain lailla osallistutaan hääkustannuksiin. Meillä se tarkoittaa sitä että vanhemmat maksavat ruokailun keskenään.

Kuitenkaan kun ruvettiin häitä suunnittelemaan, ei perusoletus ollut, että joku muu maksaa. Emme siis jättäneet hääsuunnittelua sen varaan. Musta se on ok, jos vanhemmat haluavat maksaa. Yhtälailla ok olisi, jos eivät haluaisi. Vaikka vanhemmat maksavatkin osan häistä, ei se meillä tarkoita että emme voisi itse päättää mitä haluamme häissä tarjoiltavan.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me maksetaan niin paljon, kuin ehditään säästää ensi kesään mennessä itse. Pienen summan maksavat omat vanhempani. Heillä ei ole paljon ylimääräistä, joten heiltä ei odotettukaan mitään. Mieheni vanhemmat maksavat sitten melko ison osan kaikesta. Heillä on paremmat mahdollisuudet auttaa meitä. Otetaan vaikka siten osan siitä lainaksi heiltä.

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla viela suunniteltu oikeastaan juuri ollenkaan budjettia, mutta sitten kun se on ajankohtaista, niin budjetti tehdaan siihen malliin, etta meilla on itsellamme varaa rahoittaa se kokonaan, olen jo aiemmin opiskelijana ja nyt tyossakayvana ihmisena tottunut rahoittamaan oman elamiseni. Budjetin ehdottomaksi ylarajaksi tulee varmaan joku 4-5000 (joka ainakin minusta kuulostaa jo aika paljolta noin 60-70 vieraan haihin), kun halutaan, etta rahaa jaa myos normaalielamaan valmistelujen aikana. Itse tehdaan mahdollisimman paljon, niin pidetaan turhat kulut kurissa :-)

Rahaa en haluaisi edes kummankaan vanhemmilta ottaa, koska ainoa, jolla on yhtaan ylimaaraista on isani ja olisi mielestani outoa, jos ainoastaan han osallistuisi kustannuksiin. Aiotaan muutenkin kertoa haista kaikille vasta kutsun muodossa :-)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät vuoden päästä ja lähimmille sukulaisille ollaan asiasta ilmoitettu. Haluaisimme maksaa häämme itse, mutta hiukan kauhistuttaa ajatus siitä, miten paljon pitää laittaa rahaa säästöön vuoden aikana :girl_cray: Olemme molemmat vastavalmistuneita, joten mitään pohjakassaa ei ole. Häiden arvioitu budjetti on noin 10000e. Kinkkisen jutusta tekee se, että minun sukuni on melko varakas ja he voisivat maksaa häämme vaikka kokonaisuudessaan, eikä se varmasti heidän taloudelliseen tilanteeseen vaikuttaisi pätkääkään. MUTTA minulla ei ole aikomustakaan pyytää rahaa keneltäkään häitäni varten, koska olen halunnut aina pärjätä omillani, enkä ole ennenkään heitä pyytänyt maksamaan mitään. Eli mikäli he itse ilmoittavat haluavansa maksaa häät, niin kiitollisina otamme avun vastaan, mutta itse en aio alkaa asiasta vihjailemaan. Tähän mennessä perheeni ei ole sanallakaan ottanut kantaa häiden kustannusasiaan vaikka ovatkin häistä innoissaan, joten nyt vain odotellaan ja säästetään hulluna rahaa. Koko tilanne tuntuu äärimmäisen typerältä, koska on hyvinkin mahdollista että perheeni mielestä on itsestään selvyys, että he maksavat kaiken. Tai sitten eivät maksa mitään. Stressin määrää ajatellen, olisi ihan kiva tietää asiasta hyvissä ajoin, eikä kuukautta ennen häitä :girl_smile: Kyllä olisi helpompaa, jos perheessämme olisi tapana avoimesti keskustella kaikista asioista, mutta ei meillä :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Me itse maksamme ja pikku hiljaa ostetaan kaikki. Puku onkin jo hommattu ja seuraavaksi pitäisi miehelle vaatteet ja sormukset, toivottavasti tämän vuoden puolella. Minä olen hoitovapaalla ja mies on töissä joten tiukkaa on. Minun äiti halusi maksaa paikkamaksun (300e) ja isäni järjestää ylläri hääyöpaikan. Mutta rahaa en ole pyytänyt, kiitollisena otan avut vastaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me maksamme kaiken itse.

Emme toki ole edes kysynyt vanhemmiltamme, emmekä kysy, koska kaikki saavat tietää häistä siinä vaiheessa kun kutsut menee perille. Mutta olemme sellaisia ihmisiä, jotka eivät osaa ottaa rahaa vastaan, ja tahdomme pärjätä omillamme.

Budjetti näyttäisi olevan tuollainen 6000€ , voi kyllä vielä hieman ylittyä. joka penni ollaan itse säästetty ja ylpeitä siittä =)(Ps. alkää ymmärtäkö väärin =) )

Link to comment
Share on other sites

Löyhä budjetti on laadittu sitä silmälläpitäen, että itse pystymme vastaamaan kaikista kustannuksista, jos niikseen tulee.

Molempien vanhempien puolelta kuitenkin halutaan avustaa juhlien järkkäilyssä, emmekä myöskään aio avusta kieltäytyä. Mitään "sä maksat ton, ton ja ton asian" tai "meidän puoli sitten avustaa teitä määrällä X"-suunnitelmia ei todellakaan tehdä, vaan otetaan asiat sitä mukaa kuin ne tulevat.. Esimerkiksi vanhempani sponssasivat juhlapaikan tonnin suuruisen varausmaksun, kun se tuli viikon varoitusajalla, eikä meillä ollut silloin helposti tuota summaa irrottaa. Ketään ei velvoiteta/painosteta mitään maksamaan, vaan sen verran osallistuvat, minkä parhaaksi näkevät.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksamme kaiken. Minun vanhemmat ja sulhasen äiti ovat tiedustelleet tarvetta osallistua kustannuksiin mutta olemme kohteliaasti kieltäytyneet. Olen itse toisella kierroksella ja vanhempani ovat kustantaneet ensimmäiset häät, tämä on yksi syy miksi varsinkin minulle on tärkeää, että vastaamme kuluista itse.

Tällä hetkellä kustannukset pyörivät jossain 12 000e ilman matkaa.

Juhlat tässä laajuudessa olivat sulhaselle tärkeämmät kuin minulle ja omakustanteisuus taas minulle tärkeämpää kuin hänelle joten hyvässä yhteisymmärryksessä ollaan menty. Tarkoitan siis, että mun linja oli, että kyllä ne kalliitkin kemut käyvät kunhan maksetaan itse ja sulhanen taas haluaa juurikin tällaiset häät joten ei koe ongelmaksi kohtalaisia kustannuksiakaan :)

Muokattu: , käyttäjä: Miu
Link to comment
Share on other sites

En muista olenko vastannut. Meillä sulhasen vanhemmat maksaa häämme. Emme millään saisi itse 15 000 euroa kasaan. Toki sormukset, minun puvun ja asusteet etc. maksaa minun vanhemmat, en kehtaisi ottaa rahaa noihin vastaan miehen vanhemmilta.

Koska miehen vanhemmat maksavat, joudumme luonnollisesti ottamaan heidät mukaan suunnittleuun. Itse haluaisimme kutsua ehkä 80-100 ihmistä, mutta luulen vieraita olevan 100-120. Myös paikasta, pitopalveluista etc. pitää heidän kanssa neuvotella.

Ja miehen isä pitää itsestäänselvyytenä että viinit tulevat tietyltä Italialaiselta viinitilalta ja ovat hänen valitsemiaan.

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme:

-puvut

-hääkukkakimpun

-mahdollisen jatkopaikan

-alkoholit

-hotellihääyön

n. 2000 euroa

Minun vanhempani maksavat:

-juhlapaikan ja ruokailun

yht. n. 1500 euroa

Meillä vanhempani maksoivat myös veljeni häistä osan, joten heistä oli itsestään selvää että auttavat nyt meitäkin häiden järjestämisessä. Lisäksi meillä ei olisi ollut uskallusta miehen kanssa sijoittaa yhtään isompaa osaa säästöistämme häihin, kun molemmat ovat opiskelijoita.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...