Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Alunpitäen olimme varautuneet siihen, että tulemme itse kustantamaan häämme lähes kokonaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että meidän maksettavaksemme jää häistä hieman yli puolet. Kummankin vanhemmat ovat halunneet osallistua kustannuksiin ja sen me olemme heille kiitollisina sallineet. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä minun vanhempani suhtautuvat häihin siinä mielessä vanhanaikaisesti että ajattelevat että morsiamen isän kuuluu maksaa häät... Pienenä kompromissina (olemmehan aikuisia ja omillamme toimeen tulevia ihmisiä) sovimme että vanhempani maksavat juhlapaikan vuokran sekä ruuat, itse maksamme loput...

Link to comment
Share on other sites

Itse maksamme suurimman osan..

Tai sen tiedän että isäni antaa häihin rahaa ja tätä myötä uskoisimme myös miehen isän tekevän samoin, hänen äidistään en kyllä tiedä sitten...

Isäni kustantaa 500 eurolla veljeni häitä ja jos tämän saman summan saan itse niin sillä kustannetaan bändi :)

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

Alunperin maksettiin kaikki itse. Häihin meni kaikkineen karkeasti arvioituna 4500 e. Muutamaa viikkoa ennen häitä vanhempani yrittivät tarjoutua maksamaan puolet häistä, mutta emme suostuneet siihen :D Sitten kävi tietystikin niin, että saimme vanhemmiltani aika ruhtinaallisesti rahaa häälahjaksi, ja miehen vanhemmilta vielä enemmän. Oltiin siis varauduttu siihen että me aikuiset työssäkäyvät ihmiset aivan itsestäänselvästi maksamme häät itse, mutta kulut katettiin loppujen lopuksi häälahjarahoilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Huh, täytyy sanoa, että olen melko yllättynyt, että näinkin monen vanhemmat maksavat häät kokonaan. Hienoa siis että avustusta saadaan ja otetaan vastaan, mutta itselleni tuntuisi todella vieraalta ottaa vastaan niin suuria lahjoituksia. Eipä meillä kyllä kummankaan puolelta ole mitään puhetta avustuksista ollutkaan ja en niitä odotakaan kun ei ole ollut ikinä tapana antaa rahaa lahjaksikaan. Järkytyin jo kun saimme vanhemmiltani pari sataa kihlajaislahjaksi ja mietin, että antoivat varmaan häälahjan etukäteen :grin: .

Itse siis maksamme kaiken ja osittain siitä syystä päädyimmekin pitkään häämatkaan sukujuhlien sijaan ja katsomme, että jos rahaa jää tai saamme kerättyä sitä lisää, niin pidämme kahvikekkerit suvulle myöhemmin syksyllä. Toisaalta jos sukulaiset innostuisivat lähettelemään paljon paksuja kirjekuoria kun kuulevat naimisiin menosta, niin ehkä niillä voisi kustantaa heille vähän kakkua :curtsey:

Link to comment
Share on other sites

Me on vasta pikku hiljaa alettu suunnitella häitä eikä kukaan muu tiedä niistä vielä mitään, joten rahoitus on auki ja samoin budjetti. Auki on esim. painotammeko vieraslistaa sukuun vai ystäviin. Jos molemmat kutsuvat vanhempansa, sisaruksensa, tädit, sedät ja serkut perheineen, siitä tulee jo n. 120-130 henkilöä, mutta hyviä, läheisiä ystäviäkin olisi perheineen ja aveceineen n. 30-40, joiden kutsuminen on meille ihan yhtä tärkeää. Jos kutsumme kaikki, häistä tulee kepeästi vähintään 150 vieraan häät, kun tuossa jo laskemme sen varaan, että kaikki eivät kuitenkaan tule.

Mieheni vanhemmat ovat vakaassa ja suht vauraassa taloudellisessa asemassa ja myös mieheni tienaa paljon. Anoppi myös odottaa hääuutisia ja lapsenlapsia ihan intopiukeena. Kokemukseen perustuen, voisin sanoa, että appivanhemmat ovat monesti hyvin avokätisiä maksamaan kaiken maailman kesäretket ja pullakahvit, teatteriliput jne. mitä nyt vain tehdään yhdessä. Omilta vanhemmiltani en niin mitään taloudellista apua osaa odottaa, koska molemmilla on vielä melko paljon asuntolainaa, joten miksi edes pyytäisin höväämään juhliimme tuhansia. En mä sitä kyllä appivanhemmiltakaan odota, mutta uskon, että tarjoutuvat oma-aloitteisesti ja pyytämättä.

Pk-seudulla juhlitaan ja paikkavuokrat yms. on kalliita, olen haaveillut kalliista, mutta tosi hyvästä valokuvaajasta, vaatteet, korut, sormukset, huomenlahjat, sviitti, häämatka... huoh, tulee varmasti vähintään 10 000 euron häät. Jos joudumme maksamaan itse, joudumme varmaan ottamaan lainaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä oli suunnitelmissa maksaa häät ihan itse (toivotaan että häämatka mukaanlukien rahaa menisi enintään 5000 euroa), mutta äitini on jo moneen otteeseen tarjoutunut maksamaan itse juhlapaketin (sis. paikkavuokra, ruoka ja ruokajuomat, hääyöhotelli, n. 4000 e) ja meni jo antamaan meille 500 euroa kihlajaislahjaksi (paikan varausmaksu). Tuntuisi kuitenkin pahalta ottaa yhtään enempää äidiltä vastaan kun hänellä on luultavasti pienempi palkka kuin mulla tai sulholla ja omatkin kulut maksettavana. Sulhon vanhemmilla rahaa taas riittäisi vaikka kuinka ja maksoivatkin sulhon siskon häistä muutaman tonnin, mutta meidän häihin eivät kuulemma meinaa rahallisesti osallistua... :girl_mad: Kaikki muu luultavasti maksetaan siis itse ja toivotaan että saataisiin jotain lahjarahoja häämatkaa varten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pääasiassa varmasti itse. Vanhempani kustansivat muutamalla sadalla eurolla keittiöhenkilökuntaa veljeni häihin, joten tuon saman on luvannut myös meille. Anoppi myös tarjoutunut maksamaan jotain, mutta mieheni ei halua äitinsä maksavan kuin pienen nimellisen summan. Kuitenkin apua tullaan saamaan kaikenlaisissa järjestelyissä ja sen arvioin rahaakin arvokkaammaksi :)

Link to comment
Share on other sites

Maksamme itse. Tai oikeastaan minä maksan, koska tililläni on ylimääräistä rahaa.

Budjetti on noin 6000 euroa.

Sormus ja häämekko ostettu, joten budjetin pitäisi riittää.

Tililläni on kuitenkin yhteensä 16000 euroa, mutta 10000 euroa on tarkoitettu talomme remonttirahastoon.

Saan kuitenkin tarpeen tullen käyttää remonttirahaa häiden järjestelemiseen, joten mitään ongelmia ei budjetin kanssa ole.

En vaan haluaisi tuhlata koko omaisuuttani häihin, joten pidän yleisenä budjettinamme sitä 6000 euroa, joka on täysin ylimääräistä rahaa.

Mitään rahallista apua emme ole keneltäkään pyytäneet, eikä aiota pyytää, ellei oikeasti ole tarvetta :)

Link to comment
Share on other sites

Itse maksetaan. Aikaa on, joten pikkuhiljaa kun ostelee ja säästelee ei mene kerralla jättimäistä rahasummaa. Pidän mieluummin ohjakset omissa käsissä, ties mitä vaatimuksia alkaisi tulemaan jos joku rahaa alkaisi antamaan... "Se ja se pitää kutsua, kyllä menussa pitää olla sitä ja tätä, ei tuo ole ollenkaan kiva väri..." Ei kiitos :D

Link to comment
Share on other sites

Me maksetaan suurin osa itse... Äitini ostaa mulle puvun ja tykötarpeet siihen isä kustantaa ilmeisesti(toivottavasti) juomat Tallinnasta... Sulhon vanhemmat osallistuvat kuulemma 500 eurolla häihin.. Tai ks, summa on ns. lahja.

? :o

laskettiin että maksettavaa meille jää noin 8000e + häämatka vielä... ja vieraita listalla 80 :))))

;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...