Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

mekin maksetaan kaikki itse..sen takia oonkin ajatellu rueta ostelee tavaroita nyt jo pikkuhiljaa vaikka häihin on vielä vuos aikaa.. :)

Minä ajattelin ihan samoin ja olenkin ostanut kynttilöitä ja muutamaa ikean kynttiläkippoa vaille kaikki koristelutarvikkeet sekä kaitaliina yms :)

On kyllä tullut ostettua sellaistakin mitä en aikonut häihini laittaa mutta ne on onneksi ihan parin euron pikkujuttuja :girl_haha:

Eli nyt on maksettavaa tilavuokra, ruoat+juomat sekä bändi. Ja tietenkin hääpäivän aamun menot, kampaamot yms.

Tilavuokran maksan varmaankin alkuvuodesta alta pois niin juuri häiden alle ei jäisi kun bändi&ruoat.

Isämme jos avustavat ( ta no näin ovat aikoneet ) niin sillä rahalla saamme kustannettua tuon bändin ja puolet varmaan ruoasta&juomasta.

He ovat onneksi sellaisia että he tietävät häämme olevan meidän ja avustuksella / isommalla ja ennenaikaisella häälahjalla saamme tehdä mitä haluamme!

Tämä summa tulee olemaan minun isäni osalta ilmeisesti 400-500€ , miehen isän varmaan hieman vähemmän..

Muokattu: , käyttäjä: elo2013
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä kustannukset 9000 euron budjetista menee aika tasan kolmeen pekkaan meidän, mun vanhempien ja mieheni vanhempien kanssa. Häät olisivat toki järjestyneet ominkin varoin (tosin huomattavasti pienempinä), mutta molempien vanhemmat halusivat osallistua kustannuksiin, eikä me vastaankaan pantu. Vieraslistallekin saatiin sitten muutamia vanhempien toivomia vieraita, jotka olisivat meidän omalta listalta saattaneet jäädä pois.

Minusta järjestely oli hyvä näin. :)

Link to comment
Share on other sites

Mun vanhemmat maksavat suurimman osan, eli kaikki "pakolliset" jutut (pitopalvelu, paikka, kukat ja extrana mun puku), joten mun ja miehen maksettavaksi jää valokuvaaja, mun alusvaatteet+muut asusteet, miehen puku asusteineen sekä askartelu- ja koristelutarvikkeet ("kaikki ne tilpehöörit", kuten äitini asian ilmaisi :D ) n.100 syöjän häät tiedossa (+paljon lapsia).

Link to comment
Share on other sites

Häät maksaa suurimmaksi osin omat vanhemmat sekä puolison vanhemmat. Meillä ei mieheni kanssa juuri mitään säästöjä ole vielä kertynyt. Mies on kyllä hyvissä töissä mutta itse pelkkä opiskelija ja raha on meillä siksi tiukalla... Molempien vanhemmat ovat kyllä (ilomielin) lupautuneet häitämme kustantamaan, varsinkin kun budjetti jäänee alle 5000.

Muokattu: , käyttäjä: Eeta
Link to comment
Share on other sites

Me maksetaan häät itse, budjetti pyörii siinä 10 000€ paikkeilla. Meitä sisaruksia on mun perheessä sen verran paljon, että vanhemmat on lupautunu avustamaan koristelu yms. puuhissa, mutta ei rahalliseti paljoakaan, koska muuten kaikille pitäisi maksaa saman verran. Appivanhemmat luultavamminkin avustaa rahallisesti jonkin verran, mies kun on ainoa lapsi. :)

Link to comment
Share on other sites

Me suunnittelimme aluksi maksavamme itse mahdollisimman suuren osan lystistä (äiti ja miehensä lupasivat maksaa koristelut + kukat, miehen isä alkot). Nyt kuitenkin sekä oma äitini että varsinkin miehen äiti ovat ottaneet vieraslistan omiin käsiinsä ja vannoneet maksavansa mitä tulee kustantamaan nämä ns. lisävieraat.

Että saapi nähdä nyt miten nämä maksuasiat tulevat järjestymään... Vähän kyllä itseä häiritsee että muut maksavat (=päätösvaltaa?), mies sen sijaan ei näe asiassa mitään ongelmaa.

Ääks.

Link to comment
Share on other sites

^ Kai se on vähä hääparista itestään kiinni, miten sen kukin ottaa, jos esim vanhemmat maksaa.

Meillä menee sillain (nyt ainakin tällä hetkellä! :D ) että mä ja avokki maksetaan noin 2/3 häistä, mun vanhemmat maksaa loput 1/3. Avokin äidillä ei ole hirveesti ylimäärästä rahaa, et en kyl häneltä odotakaan minkäänlaisia rahallisia avustuksia.

Eniten mua mun maksavissa vanhemmissa hirvittää mun äiti, joka on luvannu maksaa mun hääpuvun. Siis että jos se rupee jotai ötkyilemään et mimmonen sen pitää olla jne. Oon kyllä päättäny, et se on MUN mekko ja jos se haluu maksaa ni saa olla onnellinen siihen minkä mä valkkaan :P

Link to comment
Share on other sites

Me maksetaan itse kokonaan. Budjetti on siinä 5000€ paikkeilla, ihan tarkkaan ei olla sitä vielä laskettu, mutta noin suunnilleen. Tässä on vuosi aikaa aleja kierrellä ja pikkuhiljaa ostella niin ei sitten pamahda kaikki kerralla maksuun. Lainaa ei oteta. Pitopalveluun/paikan vuokraan täytyy rahaa jemmata, se on kuitenkin 1500-2000€ välillä mikä tulee häiden jälkeen maksuun..

Link to comment
Share on other sites

Äiti ilmoitti, että morsiamen isä maksaa häät. :pupu_1: No, kyllä me osallistutaan kustannuksiin, jollei muuten, niin ainakin kaikki omituisemmat morsiamen fiksaatiot lähtenevät omasta pussista.

Budjetti arvioitu ~6000€, joustoa vielä suuntaan jos toiseenkin koskas mitään hankintoja ei ole lyöty lukkoon.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksetaan aivan kaikki, budjettiarvio tällä hetkellä n. 6000e. (Tässä tosin ei ole mukana sormusta eikä häämatkaa, joista tulee päälle toinen mokoma.) Olemme molemmat sitä mieltä, että kun kaksi aikuista omassa taloudessa asuvaa työssäkäyvää ihmistä menee naimisiin niin rahaa ei pyydetä vanhemmilta häihin tai mihinkään muuhunkaan. Jos näyttää, ettei saada koko summaa kasaan niin sitten täytyy jostain tinkiä, mutta onneksi on vielä aikaa säästää. :)

Link to comment
Share on other sites

Me aiottiin maksaa itse, mutta nyt sulhasen vanhemmat ilmoitti maksavansa ruoat ja juomat, ja munkin äitiltä tupsahti tilille melkoinen summa rahaa. Vanhemmat siis haluavat tasapuolisuuden nimissä avustaa meitäkin (ovat avustaneet sisaruksiakin) ja samalla antavat häälahjansa näin.. Nyt vaan käy ilmeisesti niin, että me jäädään itse asiassa plussalle tän avustusintouden vuoksi.

No, ei mua haittaa! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Että saapi nähdä nyt miten nämä maksuasiat tulevat järjestymään... Vähän kyllä itseä häiritsee että muut maksavat (=päätösvaltaa?), mies sen sijaan ei näe asiassa mitään ongelmaa.

Ääks.

Oon miettinyt ihan samaa! Meillä anoppi on melkoisen, siis oikeesti pelottavan, avokätinen kaiken kanssa. Tuntuu, että se ostaa jotenkin sillä muilta aikaa, huomiota, mitä vaan. Meillä siis tarkoituksena maksaa kaikki itse, ihan vaan siksi että vältytään ylimääräisiltä konflikteilta. Mies tosin sanoi, että jos anoppi haluaa maksaa jotain, on sillä tilinumero ja miehellä jeesusteippiä. Anoppi kuulemma teipataan tuoliin kiinni ja teippiä vielä suun yli, että pysyy pois härdäämästä :D

Musta tuntuisi myös vähän oudolta pyytää rahaa. Aikuiset ihmiset kyseessä kuitenkin. Jos avustaa haluaa, niin saa, mutta mitään ei lähdetä pyytämään :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olemme häiden aikaan molemmat yli kolmekymppisiä, työssäkäyviä ihmisiä. Itselleni on aivan selvä asia että maksamme häämme ihan itse säästetyillä rahoilla. Vaikka häiden hinta kauhistuttaa ja olemme pohtineet saman rahan laittamista omaan asuntoon...

Mulle on tärkeää että pystyn häät itse maksamaan vaikka säästöön mies on kyennyt enemmän rahaa laittamaan kuin minä pienen palkkani tähden.

Link to comment
Share on other sites

Lähtökohta häiden järjestämiselle oli se, että maksamme kaiken itse. Minun vanhempani ovat kuitenkin tarjoutuneet maksamaan ruokakustannukset ja otamme kyllä avun ilomielin vastaan. Pyrimme, ettei budjetti ylitä kovasti 5000 euroa. Otamme myös avosylin vastaan muut avustukset hääkustannuksiin ja häämatkaan liittyen. Esimerkiksi joululahjaksi toivon saavani korut, joita pidän hääpäivänä, eräs sukulainen maksanee hääyömme häälahjana ja häälahjaksi toivomme avustuksia häämatkaa varten. Häiden toteutuminen ei kuitenkaan ole näistä lahjoista kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...