Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

Minä oon sitä mieltä, että jos ite oot menossa naimisiin, niin ite sinä ne maksat. Sen etteen ehtii tehä hommia jotta tienaa rahaa, ettei esim. tarvi ottaa pankista lainaa häitä varten! Kukin tosin tyylillään, mä en vaan henk.koht. hirveästi ite arvosta tyyliä "isi maksaa" tai "otetaan pankista". Ite ku maksaa ni saa just sitä mistä maksaa. Häät heinäkuussa -13, vieraita kutsuttavana noin 70kpl, arvoitu budjetti noin 6000e sis. kaiken.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä olen kyllä hiukan eri linjoilla.

 

Itse olisin valmis ottamaan häitä varten lainankin, sillä päivää on tarkoitus muistella lämmöllä koko loppuikä. Eli puvussa, ruoassa, bändissä, juhlapaikassa tms. en aio pihistellä. Mutta en mä mitään turhan suureellisia asioita ((niinku purjelaivoja tai joutsenia)) alkaisi lainarahalla laittamaan. 

 

Hiukkasen kyllä kauhistuttaa miten kallista kaikki on - eli kyllä tässä pitää kukkaron nyörejä kuitenkin vähän vahtia.

 

Ja itse aiomme maksaa häämme. Jos jomman kumman vanhemmat haluavat avustaa niin se on tervetullutta plussaa.

 

Budjettia en osaa vielä sanoa. Sitä arvioidessa pitäisi myös sanoa kuuluuko siihen esim sormukset, puvut ja häämatka? Entä morsiammen kampaus jne?

 

Kymppitonnin budjetista on meillä ollu puhe, mutta ihan kaikki edellämainitut ei taida siihen mahtua.

Link to comment
Share on other sites

Meillä budjetti 80 vieraan häissä kymppitonnin luokkaa ja itse maksetaan. Suurin osa onkin jo säästetty kasaan. Tavoite on, että rahoista jäisi hieman häämatkaakin varten, mutta sen näkee sitten häiden jälkeen :)

Link to comment
Share on other sites

Maksamme yhdessä miehen kanssa. Rahat lähtevät yhteiseltä säästötililtä :) Mutta toki, jos jomman kumman puolelta tuleekin avustusta niin vastaan otetaan.

Budjettikaan kun ei meillä kovin suureksi näyttänyt nousevan, joten ihan hyvin voimme maksaa itsekin. :)

Link to comment
Share on other sites

Näillä näkymin itse maksamme. Budjettia emme ole vielä laskeneet (ehkä vois jo alkaa laskeen...), eivätkä kummankaan vanhemmat ole vielä ainakaan ilmoittaneet osallistuvansa häiden kustantamiseen. Minä olen säästämisen jo aloittanut ja mieskin varmaan aloittaan, kunhan valmistuu ensin. :)

Link to comment
Share on other sites

Itse säästämme ja maksamme lähes kaiken häihin. Alun perin piti maksaa ihan kaikki itse, mutta mun vanhemmat halusivat välttämättä osallistua hieman kustannuksiin. Budjetti on n. 8000 €.

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme myös itse. Todennäköisesti vanhemmat haluavat osallistua pikkukustannuksiin. Mitään emme kuitenkaan ole pyytäneet. Vieraita 75, budjetti 2500 e, ei sisällä häämatkaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä maksetaan juhlat yhdessä. Meillä vanhempani maksavat "sukulaisjuhlista" 5000€ (tarjoutuivat itse maksamaan...), sulhasen äiti ainakin sulhasen puvun (haluaisi mahdollisuuksien mukaan maksaa esim. myös kuvauksen n. 1000€). Maksamme sulhon kanssa loput eli noin 5000€. Budjetti alustavasti n. 100hlön häihin 10000€. Maksamme mielellämme itse niin paljon, kun rahaa vaan saamme kerättyä, mutta vanhempien lupaus osallistumisesta kustannuksiin tuntuu silti mukavalta, kun olemme molemmat vielä osittain opiskelijoita ja osittain yrittäjiä.

 

Lisäksi pidämme kaverikemut (koska kaikki kaverit eivät juhlatilan koon takia mahdu "sukulaisjuhliimme"), jotka maksamme täysin itse. Tosin saamme järjestää ne vanhempieni kotona ilmaiseksi. Niiden budjetti noin 3000€. Emme mene häämatkalle, vaan pidämme mieluummin myös kavereille juhlat.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät tullaan maksamaan itse. Tosin ei ole kyllä kummankaan vanhemmat tarjoutuneet kustantamaan joitain osia juhlista. Jos tällainen tarjous tulisi niin luultavasti rahallinen apu olisi tervetullutta jossain määrin... Tarkkaa budjettia emme ole vielä laskeneet, mutta arviolta 100hlön häihin kuluu 8000-9000e (ilman häämatkaa). Ainakin 2/3 kerkeämme säästämään ennen häitä, toki tähdätään siihen, että säästöön saadaan koko summa! 

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme häät itse. Ikää meillä on 22 & 27 vuotta. Budjettimme on noin 3000 euroa ja pidämme pienet, yhdessä läheisten kanssa talkoohengessä kasatut häät. Äitini halusi välttämättä osallistua kuluihin maksamalla minun pukuni (290 euroa) :)

Link to comment
Share on other sites

Itehän se on maksettava (tai sulhasen siis mostly :) Jotain pientä voi perheet tarjoutua sponsoroimaan, Siis tarjoutua, Itse ei apua kysytä, itse saa tarjoutua auttamaan ken haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Täällä kans maksetaan kaikki ite, budjetti 8000e, ei sisällä häämatkaa. Omilla vanhemmillani ei ole mahdollisuutta avustaa kun ovat aikas vähävaraisia ja sulhasen vanhempia taas ei kiinnosta

vaikka rahaa olisikin. Jos joku haluisi auttaa niin oma ylpeys ei ainakaan tulisi tielle, miehen ylpeys onkin sitten jo eri asia. :D Nyt kova säästäminen menossa, koitetaan saada summa kasaan ennen

häitä, eiköhän se onnistukkin kun molemmat töissä.  Iät on 27 ja 34.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole budjettia, yhdessä ostetaan kaikki. Ei ajateltu tuhansia käyttää yhteen päivään :) Halvemmalla saa paljon kaikkea ihanaa eikä jälkeenpäin ketuta nii paljoo :) Häitä juhliessa mä oon 23 ja mies 22 :gpari: Mun vanhemmat vissii maksaa meidän häämatkan, se on lahja jonka haluavat antaa meille. ( Antavat mun isosiskolle ja hänen miehelle saman kans. ) Emme saa kuitenkaa itse päättää paikkaa :D Saimme kertoo toivomuksia millaista kohdetta suurinpiirtein haluamme :D ( Emme halua mihinkää jumputipum saarelle ryyppää ) :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Budjetista ei ole vielä harmainta haisua, mutta vieraita tulee n. 150, joten siltä pohjalta lähdetään suunnittelemaan. Mun vanhemmat maksaa varmasti suurimman osan, sulhasen vanhemmat aika paljon ja mun isovanhemmat myös runsaahkosti. Meille itsellemme jää maksettavaksi todennäköisesti vain "pikku tilpehööri" ja sormukset. Häiden aikaan olen todennäköisesti opiskelija ja mies töissä, joten sekin vähän rajoittaa meidän omia makseluita. Onneksi mun vanhemmat ja isovanhemmat on sitä mieltä, että "jos kerran Katinka naimisiin saadaan, niin sitten ei kuluissa säästellä" :D Ilmeisesti ikuisessa epätoivossa että jäisin vanhapiika-yksinhuoltajaksi...

Link to comment
Share on other sites

Suurin osa tässä maksellaan sulhon kanssa kahdestaan. Vieraita tulossa reilu 80 ja alustava budjetti ilman häämatkaa on max. 6000 euroa.

Sulhasen vanhemmat haluavat maksaa hääpaikan ja ainakin sulhasen pukeutumisen, ilmeisesti myös pitopalvelun. Mikä olisi kyllä hyvä, sillä lastenohjaajan ja uudelleen kouluttautuvan yksityisyrittäjän tuloissa ei paljon hurraamista ole.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin alun perin suunnitelma että pankkilainaa mitä tarvitaan (about 10 000e :girl_impossible: ) mutta onneks omat vanhemmat sanoivat osallistuvansa kustannuksiin... Miehen suvun puolesta sitten rahallista apua ei ole kai tulossa... Saapi nähä tuleeko tarjouksia, kerjäämään en rupea...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...