Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Oltiin varauduttu siihen, että maksetaan kaikki itse. Eilen äiti kuitenkin soitti ja ilmoitti, että osallistuvat mielellään kustannuksiin. Sovittiin, että jutellaan summista vielä myöhemmin lisää, mutta otin tarjouksen mielelläni vastaan. En tokia halua, että he kokonaan häitämme maksavat, mutta kyllä pieni apua aina kelpaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Haluamme maksaa itse. Luulen että vanhemmat haluavat jonkin verran osallistua, mutta tuntuisi jotenkin kiusalliselta vastaanottaa suuria rahasummia, varsinkin kun meidän häät ei ole edes kovin perinteiset. Budjetiksi maalattiin 2000 e, mutta saa nähdä mihin summiin se paisuu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse maksetaan ja summa on jo säästössä. Budjetti on noin 3500 euroa sisältäen kaiken matkaa lukuunottamatta. Ei ole tullut mieleenkään pyytää kummankaan vanhempia osallistumaan, eihän heitä pyydetä mihinkään muihinkaan juhliin maksajaksi.

Muokattu: , käyttäjä: fru
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on sellainen tilanne, että vuosi ennen häitä on oikeastaan koko 10 000 euron budjetti kasassa. Tullaan kuitenkin alittamaan toi varmaan aika reippaalla kädellä, mutta eipähän tuu ainakaan pettymystä jos 5000 euroa ei riitäkään :D Itse ollaan siis säästetty. Toisaalta ollaan molemmat niin nuoria(morsian 22, sulhanen 20), että luulen että vanhemmat haluaa jonkin verran osallistua kustannuksiin, eikä panna pahaksemme, onhan se toisille vanhemmille jonkin näköinen kunnia-asia. Mutta vanhemmat eivät vielä tiedä edes meidän häävuotta, joten tietoa mistään varmasta ei ole :D Sulhasen vanhemmat ovat ainakin vitsillä heittäneet että pitää alkaa säästämään..

Link to comment
Share on other sites

Minun säästöillä tällä hetkellä maksetaan kaikki, mutta kunhan/jos mies pääsee armeijan jälkeen töihin, niin aikoo ehdottomasti maksaa myös. Meitä ei haittais yhtään, jos vanhemmat haluais osallistua hääkustannuksiin. Vielä ennen tietoa häiden ajankohdasta ollaan vitsaillen puhuttu jotain vanhemmille, niin miehen vanhemmat aikoivat alkaa säästää häitämme varten. Harmi vaan että vielä luulevat häiden olevan vasta 2015 :D omalle isälle puhuttaessa äitipuoli "yllättäen" puuttu taas keskusteluun ja sano että nykyäänhän on tapana että pari itse maksaa juhlansa. Tää nyt oli oletettavissakin... Äitini puolelta en odota avustusta, koska hänellä on huonompi rahatilanne kuin meillä :/

Link to comment
Share on other sites

Minä ja mies maksetaan näillä näkymin kaikki muu, paitsi äitipuoleni ilmoitti haluavansa maksaa mun mekon :give_heart:  Hän kun ei ole vielä päässyt omien tyttäriensä häihin osallistumaan ja suunnittelemaan... :D Myös miehen vanhemmat ovat  sanoneet, että tarvittaessa voivat osallistua joihinkin kustannuksiin :) Oma äitini auttaa varmaan enemmän käytännön puolella osallistumalla esim mahdollisten pöytäliinojen ompeluun yms...

Link to comment
Share on other sites

Aiotaan sulhon kanssa maksaa häät puokkiin. Molempien vanhemmat ovat tarjoutuneet jotain pientä rahallista avustusta antamaan, mutta ollaan sanottu, että he voivat avustaa sitten häämatkan osalta. Itse häät maksamme siis näillä näkymin täysin itsenäisesti. Rahaa onkin tässä vähitellen alettu pistämään talteen, kun osa-aikaisen työpaikan ja opiskelun yhdistelmällä säästöä ei kovin nopeasti kerry.

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus on ollut maksaa itse, mutta anoppi ilmoitti parisen viikkoa sitten, että he (hän ja appi) haluavat maksaa puolet häistä. Olemme tottakai tästä kiitollisia. Sattuipa vain huvittavaan aikaan, kun juuri nyt näyttää siltä, että häät siirtynevät ainakin joitakin kuukausia eteenpäin, koska meidän valmistumiset yms. jutut tulevat siihen liian lähelle/päälle emmekä halua ylimääräistä stressiä.

Link to comment
Share on other sites

Ei olla vielä sovittu tarkkaan ja sitovasti, mutta sulhasen vanhemmat lupasivat avustaa 2-3 tuhannella, ja lisäksi saamme heiltä lahjaksi häämatkan. Minun vanhempani aikovat myös osallistua kuluihin, mutta en vielä tiedä minkälaisella summalla. Itse maksamme niin paljon kuin opiskelijoina pystymme. Puvun ja kengät olen jo ostanut ja maksanut itse.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...