Guest Aukeroinen

Kuka maksaa häänne?


798 viestiä aiheessa

Molempien vanhemmat ovat ilmoittaneet halukkuutensa osallistua kuluihin. Minun ja sulhon ajatus on, että maksamme itse 2/3 kuluista ja lopu 1/2 jakautuu 50/50 vanhempien välillä. Tää olisi ideaalitilanne =) Ei otettu huomioon häämatkaan, toivomme pystyvämme kustantamaan sen lahjarahoista. Tämän hetkinen budjettimme on noin 10.000€ hääjuhlaan, pukuihin ja kaikkeen muuhun paitsi matkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu siis ei meilläkään vielä lapsia ole :) Mutta ikää on yli kolmenkymmenen joten ehkä sekin tosiaan vaikuttaa!

Meille tulee kanssa pienehköt häät, 50 henkeä yhteensä.

 

Voi että, tulis jo! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksamme itse häämme. :) Vanhempani ovat tosin lupautuneet maksaa hääpukuni. Teemme pienen lahjatoivelistan, mutta pääasiassa toivomme rahaa, sillä tavaraa on jo yllin kyllin. Rahoitamme häälahjaksi saaduilla rahoilla häämatkaamme. :) 

 

Budjetti on 7000e+häämatka ja sen yli ei mennä! Onneksi kulut jakautuvat vähän pitkin vuotta ettei tarvitse kerralla kaikkea maksaa.. Toki täytyy muistaa, että budjetista menee 890euroa sormukseen. Puvun aion myydä häiden jälkeen, joten jotain saa takaisinkin.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse aikalailla. Muutamia pieniä asioita olen kysellyt vanhemmilta, kuten appiukolta pyytänyt, että tekisi tienvarsikyltit ja äitini lupasi maksaa osan pitopalvelusta (astioiden osuuden).

Ja tietenkin sitten koristeluapua häitä edeltävänä päivänä =) Muuten omilla mennään.

Pitkin vuotta olen kerännyt jo tavaroita, jotta ei sitten kaikki tule kerralla  maksettavaksi =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksetaan lähes täysin itse, Sulhasen äiti on luvannut maksaa sulhasen puvun, mutta muuten maksamme itse. Me ollaan asuttu yhteistaloudessa omillamme jo niin kauan, että tuntuisi tosi oudolta pyytää vanhemmilta rahaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksamme häämme. Budjetti on tällä hetkellä n. 8000 euroa. Olemme yli kolmekymppisiä, joten en voisi kuvitellakaan, että joku muu osallistuisi häidemme maksamiseen. Jotenkin näen tuon vanhempien osallistumisen häiden maksamiseen vanhanaikaisena kuviona, siis silloin kun ollaan menty todella nuorena naimisiin, ja on suurinpiirtein siihen asti asuttu kotona. Mutta toki ymmärrän niitäkin pareja joiden vanhemmat haluavat osallistua hääkuluihin, enkä sinänsä pidä sitä outona tai mitenkään väheksyttävänä.

Minulla ei enää ole vanhempia elossa, ja sulhasen vanhemmat ovat juuri jääneet eläkkeelle, joten emme aio heidän vähistä rahoistaan ottaa. Tässä on nyt vuosi aikaa säästää, ja olen toiveikas sen suhteen, että suurin osa saadaankin säästettyä, ja olemme valmiita myös vinguttamaan luottokorttia, mutta pyrimme pitämään kulut kurissa ja välttämään viimeiseen asti sitä, että häiden jälkeen joutuisimme jotain luottokorttilaksuja makselemaan. Silloin kun pitäisi pystyä jo säästämään seuraavan kesän häämatkaa varten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla edellisen kanssa, tuntuisi todella oudolta vaatia/odottaa rahaa eläkeläisiltä, jotka ovat jo meistä sen n. 18 vuotta huolehtineet. Varsinkin kun omillamme ollaan enemmän tai vähemmän kymmenisen vuotta asuttu ja töissä käyty (minä tosin opiskelen myös nyt). Budjetti on sellainen, että itse normaalin elämän puitteissa saadaan rahat kasaan, ja tuolla 8000 eurolla saakin jo vaikka ja mitä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on budjetti 5000e ja maksamme kaiken itse. 

Onneksi on reilu vuosi aikaa hankkia tavaraa ja säästää.. Kutsut ja härpäkkeet, liinat, koristeet ja tommoset "pikkujutut" saadaan hankittua ihan normiostosten joukossa, vain isompiin menoeriin tarvii säästää.

Budjetti ei sisällä häämatkaa eikä se itseasiassa ole vielä edes suunnitteluasteella. Viikon-kahden matka ei ihan noin vain meiltä onnistukaan!

Olemme hieman yli kolmekymppisiä molemmat, yhteinen lapsi ja  molemmilta lapsia myös aikaisemmasta suhteesta. Vain yhteinen lapsi ei ole kouluikäinen joten meillä on mahdollisuus matkaan vasta kun lapsilla on lomaa koulusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksamme luultavasti noin kolmanneksen - puolet itse, ja loppusumman vanhempamme. Sulhasen vanhemmat luultavasti vähän enemmän, koska sulho on ainoa lapsi ja melko varakkaat vanhempansa mielellään maksavat hänelle ja meille kaikenlaista. Minulla on kolme sisarusta, ja omat vanhempani reiluuden nimissä haluavat tukea meitä kaikkia saman verran, eli kaikki mikä minulle maksetaan on kertaa neljä. Tuosta itse maksamastammekin summasta suurempi osa tulee vakityössä olevan sulhoni pussista, itse olen vielä opiskelija. Tätä "epäreiluutta" tasailemme sitten sillä, että minä ja perheeni teemme ison osan jutuista itse: sisko mekkoni, äiti kukka-asetelmat, koristeet porukalla jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän budjetti on 5000 euroa ja maksamme häät pääasiassa itse. Sulhon vanhemmat on luvannut häälahjan sijaan juomapuolen hoitaa ja maksaa grillaajan häihimme. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksetaan kaikki itse!

Kyllä me myös maksetaan itse .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksetaan, paitsi että vanhemmilta on pyydetty synttärilahjat ja joululahjat rahana ja ne menee hääkassaan niin tavallaan siis osallistuvat kuluihin :D Veronpalautukset, lomarahat ym. mikä vaan on "ylimääräistä" ja pystytään säästämään niin säästetään häihin. Pikkuostoksia tehty (koristeita ym) pitkin vuotta omilta tileiltä. Luottokortit vingutetaan tappiin asti jos tarvis ja häälahjat pyydetään rahana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me periaatteessa maksamme kaiken itse. Äidilläni on pitopalveluyritys joten hän on luvannut tarjota ruoat ja tarjoilijat, maksan kyllä tarjoilijoille palkan tunneista, mutta on varmasti monta kertaa halvempaa kuin tilata erikseen jostain muualta tarjoilijoita. Sitä kautta tulee myös esim pöytäliinat ym pikkujuttua mistä juhlapaikka muuten velottaisi vuokramaksun eli rahan arvoista etua kaikin puolin. :) Muualta tuskin tulee sen suuremmin mitään avustusta enkä oikeastaan haluakaan. Helpompi jotenkin järjestää isoja juhlia kun kaikki on omasta pussista niin ei tarvitse miettiä kenenkään mielipiteitä ja saa pidettyä homman vielä vähän kauemmin salassa suvulta... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksetaan häät itse. Kulut kokonaisuutena tulee olemaan noin 10 000e (häät parin kuukauden päästä, eli hankinnat alkaa olla tehty). Budjetti on mennyt yli noin kolmella tonnilla kun olen alkubudjetissa ollut ehkä hiukan liian optimistinen sen suhteen, mitä kaikkea häihin haluan. Lähinnä siis sormuksiin ja juomiin sekä morsiusparin vaatetukseen meni enemmän rahaa kun olin ajatellut. Lisäksi käytännön syistä pari kertaa muuttunut häämatkakohde paisutti häämatkan hinnan kaksinkertaiseksi alkuperäiseen verrattuna, mutta nykyistä kohdetta en vaihtaisi mihinkään!!

 

Lainaakaan ei olla tätä varten ottamassa, vaan ollaan säästetty tätä varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksetaan itse lähtökohtaisesti kaikki, mutta todennäköisesti jotain sponsorointia saadaan vanhemmiltani. Äitini ainakin on luvannut maksaa pukuni tai osan siitä. Budjetti kyllä meinaa karata käsistä, mutta jakautuvathan nuo maksettavat asiat kuitenkin pidemmälle ajalle. Mitään lainaa ei kyllä tulisi mieleenkään ottaa häiden takia, jonkin verran säästöjä on olemassa ja nyt sitten tämä aika ennen häitä kiristetään vyötä hieman jostain muusta, että rahaa jää säästöön. Häämatkalle ei ole kiire heti häiden jälkeen, ja aiomme pyytää häälahjaksi rahaa nimenomaan tuota matkaa varten. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lainaa ei oteta mistään hinnasta. Maksamme häät itse, ja siksi päätimme pitää ne vasta 2016. Ensi vuonna pitää remontoida vielä niin paljon. Otamme kuitenkin vastaan jos joku vanhemmista haluaa kustannuksiin osallistua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse aiomme järjestää nämä kinkerit. Itse ainakin olen tiukasti lainan ottoa vastaan, kun oma periaatteeni on, etten muuhun ota lainaa kuin asunnon ostoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksetaan mekin. Todennäköisesti molempien vanhemmat haluavat jotain sponsoroida, ja saavat tehdä niin. Mutta olemme valmiita kustantamaan myös kaiken itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molempien vanhemmat osallistuvat kiitettävällä summalla kustannuksiin, tosin itse maksamme enimmän osan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan vielä molemmat opiskelijoita, joten ensimmäisen kerran hääbudjettia laskiessani olin hieman kauhuissani summasta.. Ollaan kuitenkin saatu jo yllättävän hyvin rahaa säästöön (häät vasta kesällä 2016) ja molempien vanhemmat ovat luvanneet osallistua kustannuksiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

...ja kaikki maksettiin itse. Sulhasen isä tarjosi rahallista tukea järjestelyihin, muttasanottiin hänelle, että voi muistaa meitä sitten häälahjalla. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään