Guest Aukeroinen

Kuka maksaa häänne?


798 viestiä aiheessa

Itse yritämme maksaa suurimman osan. Vanhempani haluavat pakosti maksaa juhlapaikan vuokran ja orkesterin palkkion. Tuntuu kyllä tosi typerältä, kun haluaisimme itse maksaa häämme. Toki nyt on vähän huonosti rahaa, kun olen äitiyslomalla... Budjetti tällähetkellä 6000-7000e Voipi olla että tässä joudutaan mennä pankinjohtajan juttusille,että kaikki saadaan maksuun. Säästössä onneksi on jo jonkin verran  :) Mutta kyllä karmii, että miten kaikki voi maksaa niin paljon. .... Kaikesta on helppo pyytää kelpo hinta, koska kukapa ei halua hääpäivästään ikimustoista ja se maksetaan mikä pyydetään. Toki aiotaan kyllä itse tehdä kaikki mitä vaan suinkin pystytään.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse mekin maksetaan. Tosin appiukko on luvannut boolit huolehtia. Vieraita tullee 300 ja budjetti pitäis pysyä alle 10 000e tai sit täytyy marssia pankkiin  ;) .

Me ei tosin panosteta kalliiseen paikkaan eikä kalliiseen ruokaan vaan meillä on pienen maalaispaikan ainoa iso juhlatila varattuna, ruuanlaittaja on ammattilainen mutta ei varsinainen pitopalvelunpitäjä (mutta päivittäin tekee isolle määrälle ruokaa) ja ruoka on suht normaalia (pitopöytä)mutta hyvää ruokaa.

Tuntuis hullulta panostaa todella hienoon ruokaan koska ei itsekään osata mitään mätiä, pateita ym ym syödä. Lisäksi iltapalat, kakut ym tehdään itse kun on noita ruokaexperttejä lähisuvussa -meidän pelastus  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksetaan suurin osa, anoppi lupaili kustantaa häämatkan lahjaksi ja omat vanhempani maksavat pitopalvelun, loppu itse säästöillä joita on kerätty yli vuosi. Näillä näkymin budjetti tulee jäämään alle 6000 jos ikäviltä yllätyksiltä vältytään...:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksamme osan, kuten sormukset, hääasut, häämatkan. Kummankin vanhemmat sitten osallistuvat, ja he maksavat ilmeisesti ruoat ja hääpaikan ainakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä maksajina ollaan kummatkin.

Budjettia ei olla väkerretty, sulho kun sanoo että se hankitaan mitä halutaan ja tarvitaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pääasiassa oli arkoitus maksaa häät itse. Olemme säästelleet niitä varten sieltäsun täältä. Noo nyt kun asiat pikkuhiljaa järjestyy ja selviytyy alkaa nuo melempien vanhemmat lupautuun maksaan yhtä jos toista ::)

Kivahan se tietty on mut ilkeää ottaa rahaa vastaan kun oli jo itse suunnitellut maksavansa...

Mut avustukset menee jotensakin et sulhon vanhemmat maksaa hänen vaatetuksen ja paikan vuokran, morsion äitee morsion puvun ja isä sitten osallistuu ruokiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoitus maksaa ite, mutta luultavasti mun vanhemmat osallistuvat kustannuksiin, ovat maksaneet mun siskon häät puokkiin siskon appivanhempien kans. Mun miehen vanhemmat tuskin laittavat tikkua ristiin asian eteen. Toivottavasti hommaavat ees uudet puvut.  :P

Mie en ala kerjäämään ja kyselemään. Se joka haluaa osallistua kustannuksiin ilmoittakoon mitä on valmis maksamaan.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisimme maksaa kaiken itse mutta kuinka pitkään niitä rahoja pitäisi sitten säästellä ona sia erikseen, siksi itse että haluaisimme että kukaan ei tietäisi häistä mitään enenkuin kutsut saisivat. Mutta omaa sukuani tuntien luulen että he haluaisivat osallistua suunnitteluun sekä kustannuksiin. joten varmaan maksetaan kaikki halukkaan niit kimpassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoitus maksaa häät itse. Olemme laskekelleet että saisimme  10 kuukaudessa kasaan n. 5000€, eli se on budjettimme. Vanhempamme kyllä tarjoutuivat maksamaan osan, mutta kieltäydyimme. Olemme kumpikin työssä käyviä aikuisia. Muu apu kyllä kelpaa, koristeluissa sun muissa asioissa. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselleni on jollain lailla kunnia kysymys maksaa itse omat hääni. Saammepahan sulhasen kanssa valita ketä juhliin kutsutaan ja millainen juhlan luonne on. Molempien vanhemmilla tosin nousivat karvat pystyyn heti tästä kuullessaan. Isäni on aina pitänyt häiden maksamista morsiammen vanhempien kunniatehtävänä ja sulhasen siskon häät kustantaneina sulhasen vanhemmat kokevat nyt, että lapsia kohdellaan eri arvoisesti kun pojan häitä ei maksetakaan.

Jokainen toki toimii omalla tyylillään, mutta itse olen sitä mieltä, että aikuiset ihmiset pystyvät rahoittamaan omat menonsa kun pystyvät kerran omillaan asumaankin ja avioliiton kaltaisen suuren päätöksen elämässään tekemään. Eihän niiden häiden tarvitse kalliit olla jos parilla ei rahaa liikoja ole. Meilläkin häät järjestetään edullisesti turhia tuhlailematta.

Ymmärrän toisaalta kyllä niitä "prinsessä häät upeassa linnassa"-morsiammiakin. Kuin myös niitä vanhempia, jotka väkisin haluavat euronsa lastensa juhliin sijoittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksetaan suureksi osaksi itse.

Ollaan menossa naimisiin tuossa vasta vuonna 2008 huhti- tai toukokuussa, joten on aikaa säästää.

Teimme molemmat säästösuunnitelmat (alakanttiin tietty  :)), joita seuraamme ja jotka ovat realistisia. Säästämisen aloitamme ensi vuoden helmikuussa Thaimaan matkan jälkeen.

Laskeskelimme, että minä opiskelijana saan kasaan yhteensä siinä ajassa noin 5500 euroa (9ajan viikonlopputöikseni taxia) ja mieheni saisi säästöön noin 13 000 eukkua.

Vanhempani, sulhasen äiti ja hänen miesystävänsä osallistuvat aivan varmast jollakin summalla, mutta emme halua turvautua heihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksamme itse. Varmasti molempien vanhemmat myös haluavat osallistua kustannuksiin, mutta sanoimme, että juhlat maksamme itse ja jos haluavat sponsoroida niin häämatkaa saa sponsoroida (sekä matkaa Lontoosta (koti) Helsinkiin (häät juhlitaan), kun tulemme autolla Euroopan halki emmekä lentäen).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksamme häämme kokonaan itse!!! En edes kehtaisi pyytää vanhemmiltani rahaa häihimme, ja tiedän etteivät he niitä maksaisikaan (maksoivat aikoinaan omansa ja "perinne pitää"). Se onkin sitten aivan eri asia mitä saa häälahjaksi... ;)  Toivon nimittäin suuresti, että saamme osan kuluista maksettua lahjarahoilla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mun omat vanhemmat halusi antaa meidän häiden järjestelyihin rahaa..tosin ei kyllä pyydettykkään mutta kun saivat tietää että aiotaan naimisiin ni sanoivat auttavansa meitä rahallisesti...hyvä niin joska saadaapahan parempi häämatka..hih...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä maksan suurimman osan, vanhempani maksavat juhlapaikan vuokran ja sulhanen maksaa sen mitä kykenee (opiskelija). En olisi halunnut mitään kummankaan vanhemmilta, mutta omani vaativat saada osallistua, joten saavat nyt sitten maksaa tuon paikan.

Budjetti näyttäisi kohoavan noin 6500 euroon ja vähän pelottaa että menee vielä tostakin yli...!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus olisi maksaa itse. Kukaan ei vielä tiedä et ollaan menossa naimisiin joten avustustarjouksiakaan ei ole näkynyt.

Mutta. Miten aikaisin teillä on ollu budjetti kasassa? Kun itse ajattelin maksella silleen pikkuhiljaa kaikkea mitä voi tässä kuukausien aikana. Kuinka paljon teette itse, esim. kutsuja, koristeita ym.. eli millä tavalla hilaatte budjettia alas päin?? Toivon itse kovasti et tämä meidän asuinpaikka auttais juhlapaikkakuluissa. Asutaan siis maalla ja toivon et täältä saa suht edullisesti tilat käyttöönsä. Paniikki iskee jo nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän budjetti häiden osalta selvisi hyvin alussa.mun vanhemmat maksaa häistä 10 000 euroa.joten sen yli ei paljoo mennä.kaikki kutsukortit ja koristelut tehdään itse.kaikki muu melkeen ostetaan...paljon ollaa vertailtu hintoja ja yleensä edullisemmat tarjoukset ollaan hyväksytty.kukkiin meillä ei paljon edes mene rahaa,koska pöytiin me laitetaan lasiset "kulhot" joihin laitamme hedelmiä.vieraat saavat niitä syödä pikku nälkään.hääpaikan me koristellaan koivuilla ym....luonnon antimilla.tosin myrattiköynöstä me ajateltiin laittaa pöydille kiertämään.hääkampauksestakaan ei tarvitse maksaa mitään.koska kaverini on parturi ja lupasi laittaa hiukseni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta kai itsestään selvyys mulle on aina ollut, että häämme maksamme itse. äiti kun kukkasia väkertänyt koko elämänsä, sanoi et ei tarvitse maksaa mitään kukista. Eli vanhempani maksavat kukat. Sulhasen isä lupasi antaa häälahjaksi häämatkan, joten sitäkään ei tarvitse maksaa. Kaiken muun maksamme yhdessä sulhasen kanssa. Meillä ei ole olemassa käsitettä "sinun rahat" ja "minun rahat", mutta yhteiseltä tililtämme laitamme häihin kaiken (sinne olemme keränneet varta vasten) ja minun tililtäni kaikki hyvin pienet säästöni. Keräämme näillä näkymin 6.500 - 7.000€

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molempien vanhemmat tarjoituivat maksamaan, pyytämättä. Eli maksavat puoliksi JUHLAT, joiden budjetti alle 6000. Itse maksamme asut, sormukset, muut henkilökohtaiset menot, vihkijän, pienen perhejuhlan. (isot bileet erikseen).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kulut ovat varmaankin 1/3 meille, 1/3 morsiamen ja 1/3 sulhasen vanhemmille. Kaikki henk. koht asiat, kuten sormukset, puvut ym. maksetaan itse. Budjetti on paisunut ja paisunut... iiks. Ei enää 6000 euroa riitä... pikemminkin 8000 tällä hetkellä. Mites tämä nyt näin...? :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helpostihan se budjetti paisuu. Meillä juhlien budjetti vajaat 6000 euroa, ei sisällä pukuja, kampausta, meikkausta, sormuksia, matkaa. Hääyön olemme kotona, musiikkiin ei käytetä ollenkaan rahaa (levyltä tulee), tosin yksi maksullinen esiintyjä, ei hääkarkkeja, ei hääautoa, kukkia vaan tarjoilupöytään, pöytäkorsitelut ilmaisia. Paikka on kiva (ja kallis), ja ruokaan panostetaan hurjasti, viiniäkin pitäis olla aika reilusti (tosin kohtuuhintaista). Kallista on kaikki ainakin pääkaupunkiseudulla, ja vähänkin tavallisuudesta poikkeavaa tarjoavat pitopalvelutkin ovat aika tyyriitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan itse maksellaan ja koska menemme "salaa" naimisiin, en usko että loppuhinta kohoaa kovin ylös. (kuitenkin puvut, valokuvat, "kiitoskortit" ja "häämatka" maksavat jotain, eli ilmaiseksi ei naimisiin mennä kuitenkaan...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä maksavat molempien vanhemmat.  Itse maksetaan sitten häämatka ja koristelu ja askartelu tarvikkeet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään