Guest Aukeroinen

Kuka maksaa häänne?


798 viestiä aiheessa

Maksamme itse, mutta pienituloisina joudumme ottamaan pankista lainaa. Budjetti näin alustavasti laskettuna noin 5000€, josta yritetään kyllä tinkiä mahdollisimman paljon pois.

Kuin omasta suusta. Eli näin meilläkin... Nyt tosin vanhempani sanoivat, että voisivat maksaa juhlapaikan vuokran ja ilomielin ja todella kiitollisina otamme kyllä avustuksen vastaan.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maksamme itse 100 prosenttisesti.Itse olen opiskelija ja ukkelini töissä/opiskelija.Vieraita n.150 ja budjetti tais olla noin 4000-5000 e.Tein puvun itse yms...että tällaisissa jutuissa säästin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Höh, olevinani jo tänne kirjotin, mutta näemmä en viestiäni löytänyt, joten täytynee raapustella uudelleen.. :P Meillä siis menee juttu niin, että sulhon vanhemmat ovat jokaiselle kolmelle pojalleen luvanneet häiden budjetointiin osallistua, ja he siis maksavat pitopalvelun, juomat, kukkajutut ja juhlateltat jotka laitetaan pihalle. Juhlat pidetään sulhon vanhempien maatalossa=säästöä! Kaikki loput jääkin sitten morsiusparin hoidettavaksi, kun morsiammen vanhempia ei tunnu kiinnostavan koko juhlat, eivätkä he myöskään aio paikalle saapua.  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

äitini maksaa oopperalaulajan kirkkoon ja molempien äidit on pikkujuttuja maksellu silloin tällöin, mutta muuten kustannetaan lysti itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksetaan juhlat itse, mutta luulen kyllä, että ainakin omat vanhempani osallistuvat jonkinlaisella summalla. Säästää täytyy vaan ahkerasti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos en ole vielä tänne kirjoitellut  ::)

Itse maksetaan n. 45 hengen häät. Lopullinen kustannusarvio kaikkineen on n. 4000€

Tuleva appiukko kyllä ilmoitti että hän antaa meille 1000€ häälahjarahaa juhlien tai häämatkan kustannuksiin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksamme. budjetti noin 5000€ ja vieraita 85 meidät vihittiin maistraatissa 15.06.07 ja hää juhlaa vietetään 30.06.07

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät maksaa muuten morsiamen isä, paitsi alkoholipuolen maksamme me itse. Häämatkalle toivomme pääsevämme vieraiden avustamana..  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan sulhon kans alusta asti oltu sitä mieltä, että ollaan valmiita ite maksamaan vaikka kaikki ja järjestetään sen mukaan häät. Jos vanhemmat haluaa avustaa (eivät siis vielä tiedä häistä) niin apu kelpaa, mutta ei oleteta mitään. Ollaan siis parikymppisiä opiskelijoita molemmat.

No, sulhon isosisko en menossa naimisiin nyt heinäkuussa. Viime viikolla tuli kutsu, jossa oli kutsujina sulhon (eli tulevien häiden morsion) vanhemmat. Sulho oli ottanut asian puheeksi kotonaan ja syy oli perinteinen "morsiamen vanhempien kuuluu maksaa häät". Kun sulhon vanhemmat aikanaan olivat menneet naimisiin, sulhon äiti ja pappa olivat maksaneet häät, sulhon isä ei ollut osallistunut markallakaan (vaikka on sulhon äitiä 4 vuotta vanhempi ja naimisiinmennessään kolmikymppinen työssäkäyvä mies). :o Olin ihan puulla päähän lyöty. Ei voi olla totta. Sanoin, että minä en ala maksattamaan vanhemmillani häitämme. He ovat maksaneet omat häänsä aikanaan itse ja yksi tärkeimmistä periaatteistani on, että kun omillaan asuu niin omillaan pitää pärjätä. En tarkoita, ettei apu kelpaa jos sitä tarjotaan, mutta ruinaamaan tai odottamaan en ala. Mielestäni ei voi suunnitella elämäänsä ja kulutustansa niin, että luottaa siihen, että joku muu maksaa. Ja jos yhteisetä päätöksestä ollaan naimisiin menossa niin yhdessä kustannetaan. Sanoin, että jos häät jäävät yksin minun maksettavakseni niin häät joko siirtyvät viidellä vuodella eteenpäin tai sitten mennään kahdestaan naimisiin kahden todistajan läsnäollessa ja kutsutaan perheet kahville. (Sulho yritti keventää tunnelmaa sanomalla, että hänelle kelpaa vaikka ollaan kihloissa loppuelämä, kunhan yhdessä ::). Meni minulta sivu suun moinen kevennys, kun olin niin tuohtunut.) Painotin sulholleni, että sitten kun asia on joskus ajankohtainen, niin sanoo vanhemmilleen, että minä kieltäydyin maksattamasta vanhemmillani häitä, koska minun mielestäni moinen perinne on aikansa elänyt. Kyse ei siis ole vanhempieni taloudellisesta tilanteesta, eikä heidän halukkuudestaan osallistua häidemme kustannuksiin, vaan minun periaatteestani, joka käy ilmi kaikesta mitä teen ja jonka olen omien vanhempieni esimerkistä oppinut. Arvelen, että sulhon isä kommentoi jotain tökeröä, mitä en halua kuulla. (Välit appivanhempieni kanssa ovat hyvät, he ovat oikein mukavia tyyppejä ja tulen heidän kanssaan toimeen mainiosti, mutta sulhon isä kommentoi joskus luultavimmin tahattomasti asioita niin, että minä otan ne loukkauksena. Hän ei aina voi käsittää miten joku voi tehdä asiat näin kun hän itse tekisi ne mieluummin niin...) Alkoi niin tympäistä, kun aloin miettiä sulhon vanhempien kantaa ja mahdollista arvostelua ja kommentointia, että meni maku koko naimisiinmenoon suunnittelusta ja aloin miettiä takaporttia, miten järjestäisimmekin pienet tai jopa salahäät... (ehkä oli vain huono päivä :-[...eihän kukaan edelleenkään tiedä, että naimisiin ollaan menossa...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse pyritään maksamaan... Tiukoille tosin vetää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omien vanhempieni mielestä maksupuoli kuuluu tietenkin puoliksi molemmille appivanhemmille, "niinhän se on aina ollut". Olen ilmoittanut, että halutaan maksaa itse niin paljon kuin vain mahdollista ja neuvotellaan sitten lähempänä. Opintotuesta tosin ei kauheasti säästellä  ;D, mutta kun ostaa pitkin vuotta kaikkea, niin ei tule niin kalliiksi. Olen kyllä tosi kiitollinen vanhemmille taloudellisesta ja henkisestä tuesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksetaan. Meidän juhlathan ne on. Voisin kuvitella että jomman kumman vanhemmat *ehkä* tarjoutuisivat maksamaan jotain pientä ns. häälahjana, mutta se olisi varmaan korkeintaan 200e juttu. Siis iso summa ja avustushan sekin olisi, mutta tarkoitan että mitään pitopalvelun, juhlapaikan tms kustantamista emme todellakaan edes odota. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse sitä  näin aikuisiällä häät maksetaan. Ja molemmat mennään nyt toista kertas naimisiin joten ei edes kehtaa ajatella että taas maksattaisi häänsä muilla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun kerrottiin mun vanhemmille, että mennään naimisiin ensi kesänä niin rakas isäni  :-X  tarjoutui maksamaan hääruuat. Piti sitä kunnia-asianaan. Meille tää on tietysti korvaamaton apu, koska tarjoilu lohkaisee budjetista isoimman osan. Sulhasen vanhemmat, jotka ovat eronneet, reagoivat uutiseen hiukan eri tavalla. Anoppi ilmoitti heti, että hänellä ei ole rahaa auttaa ja eikai hänelle tuu laskua mistään. Appi ja hänen uusi vaimonsa taas tarjosivat isäni tavoin rahallista tukea. Keneltäkään ei kuitenkaan olla mitään pyydetty, vaan itse ollaan varauduttu maksamaan juhlamme ja näin kerrottiin myös anopille. Hän on kuitenkin juhlista muuten innoissaan ja kantaa kortensa kekoon auttamalla järjestelyissä. Työnsä puolesta hän on järjestänyt paljon juhlia/tilaisuuksia ja onkin korvaamaton apu morsiammelle. Ennenkaikkea on ollu ihanaa todeta, että kaikki on iloisia puolestamme ja innolla mukana järjestelyissä  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä appivanhemmat ilmoittivat heti maksavansa puolet häistä! Minä kieltäydyin tästä koska tiedän ettei yksinhuoltajaäidilläni olisi varaa maksaa toista puolta. Päädyimme siis sopuratkaisuun jossa molempien vanhemmat sekä me itse maksamme jokainen 1/3 häistä.

Budjetti meillä on n.2500e. Menee varmasti sen allekkin. En kyllä ymmärrä miten jotkut saavat tuhrattua häihinsä monia kymmeniä tuhansia!  :o Vaikka meillä on muihin verrattuna pieni budjetti ei mielestäni meillä ole mitenkään vaatimattomat häät. No kukin tyylillään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molempien vanhemmat maksavat muut kulut puoliksi, mutta itse maksamme sormukset ja häämatkan. Näin opiskelijana jäis häät muuten kahdenkeskisiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-

Muokattu: , käyttäjä: Mary33

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee vieraita arviolta 120hlöä ja vanhempamme maksavat juhlapaikan/tarjoilun (max 6000e). Itse loput; asut, meikit, kampaukset, bändi, kuvaus jne. Kallista lystiä on tää naimisiin meno... jaiks!  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

alkujaan oli tarkoitus maksaa lähes kaikki itse, mutta tänään sitten äitini ilmoitti, että vanhempani tulevat antamaan meille yhtä paljon juhlia varten rahaa, kuin maksoivat siskoni häistä 4vuotta sitten. Eli eiköhän he sitten ole ne suurimmat kustantajat, siskolla kun oli isot ja kalliit häät, meille tulossa "vaan" 60 henkeä. Mutta olihan tuo ihana yllätys, joka olisi kyllä mun jo pitäny tajuta ajat sitten, koska isä ja äiti ovat aina antaneet mulle ja siskolle kaikkea aivan tasavertaisesti  :-X:) sulhon vanhemmista en tiedä, osallistuvatko mitenkään. Keneltäkään en pyydä mitään, se on periaate ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on aika suuri budjetti, joten toivomme saavamme apuja ja saammekin vanhemmilta ym. Maksamme itse luultavasti noin puolet kokonaishinnasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Budjetti on 5000€ itse juhliin ja sen maksaa minun (eli morsiammen) vanhemmat. Sitten jos sulhasen vanhemmilta saadaan jotain (ei olla vielä kerrottu edes häistä) niin budjettia voidaan suurentaa. Sormus ostetaan itse, olen ehdoton sen suhteen. Hääyö ja-matka maksetaan myös itse ja jos tulee lahjaksi rahaa niin niillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on 70 hlön ravintolahäät ja budjetti huitelee siinä 4000-5000 euron välillä. Ja ihan itse maksetaan, ainakaan kukaan ei ole vielä tarjoutunut auttamaan, ja mä en halua kummankaan vanhemmilta rahaa pyytää..

Isäni ei aio edes tulla häihin, joten tuskinpa avustusta sieltä päin tulee..

(Täytyy myöntää, että hieman olen vihreänä kateudesta teille morsiamet, joilla vanhemmat ovat tarjoutuneet häät maksamaan..)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maksamme häämme. Tosin kukaan ei viellä toistaiseksi tiedä mitään  ::)

Pienet ovat tulot meilläkin mutta olemme jo säästäneet :-X :-X :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään