Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä isäni on ilmoittanut haluavansa maksaa lastensa häät. Hän ei kyllä vielä tiedä suunnitelmista, mutta iloisesti tulee yllättymään. Se siinä hänellä taka-ajatuksena onkin ollut, että alkaisi pikkuhiljaa saada tyttönsä vihille  :) Tosin kyllä me nyt jotain itse maksetaan, ainakin vaatepuoli, koristeet, kukat ja muut, luultavasti myös valokuvaus. Ja vähän luulen että appivanhemmatkin ovat halukkaita rahallisestikin osallistumaan. Ihan kyllä mukava juttu, ja minulle sopii hyvin. Ei tarvitse itse niin stressata, kuitenkin monta monta tonnia tulee menemään.

Link to comment
Share on other sites

Lähtökohtaisesti maksamme itse häämme, mutta tiedän kyllä, että vanhempani ja sulhasen äiti tulevat antamaan pientä avustusta. Meidän häät järjestetään ravintolassa ja vieraita tulee noin 70, joten kalliiksihan nuo häät tulevat. Mielestäni olisi väärin edellyttää, että vanhempani joutuisivat maksumiehiksi, varsikin kun päätämme itse kaikista yksityiskohdista!

Link to comment
Share on other sites

Pahoin pelkään, että suurin osa budjetista lankeaa minun vanhempieni maksettavaksi. :-/ Isä nimittäin heti tarjoutui maksamaan tyttärensä häät. Henk.koht. itseäni ahdistaa ajatus kulujen lankeamisesta isälleni, toiveena olisi pientä avustusta sulhonkin vanhempien puolelta, mutta saa nähdä. Itse maksettaisiin kaikki jos voitaisiin, mutta opiskelijabudjetista ei tehdä ihmeitä. Itse maksetaan ainakin sormukset ja meidän suurin säästökohde on häämatka, jonka budjetti on niin suuri, ettei edes viitsi sanoa. ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä häiden + häämatkan yhteisbudjetti on noin 11000 euroa ja itse maksetaan kokonaan. Meille on alusta saakka ollut selvää, että itse maksetaan, koska "kenen leipää syöt sen lauluja laulat"... ja nyt ei siis tarvitse kuunnella kenekään mielipiteitä bändistä, paikasta, menusta tai kutsuttavista vieraista. Häiden maksaminen itse asunto- ja auto(2 kpl)velallisina ei kyllä ole mitään hauskaa hommaa. Tosi tiukilla elämistä tulee vuosi ja asuntolaina lyhentyy sen aikaa hitaasti. Mutta kyllä se on onnistunut, mistä olen tosi ylpeä  :).

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme itse häistämme noin puolet ja morsiamen ja sulhasen vanhemmat maksavat molemmat neljänneksen. Luultavasti..Itse haluaisin maksaa kaikki, mutta uskoisin, että vanhempani HALUAVAT osallistua maksuun. Ja eipä meillä tuota rahaa ihan mielettömiä määriä ole joten apu otetaan kiitollisuudella vastaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kauhistutti, kun budjettia laskin... menee helposti 7000e jo ilman häämatkaa. Ja molemmat ollaan opiskelijoita, että eipä oo pahemmin vara juhlia. Molempien vanhemmat ovat onneks luvanneet osallistua, mutta summista ei oo vielä puhuttu mitään, kun ei olla edes ajankohtaa kerrottu, eikä itekään oikein perillä vielä mistään ;D Hyvissä ajoin liikenteesä vaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Guest siipileikki

Minun eli morsiamen vanhemmat tarjoutuivat maksamaan koristelun, ruuan, paikan ja juomat. Meille jää maksettavaksi siis vihkiminen (maistraatti), asut, sormukset, meikit yms. Lahjatoiveena meillä tulee olemaan häämatkatili, joten toivon mukaan juhlavieraat mahdollistavat matkamme, opiskelijain budjetilla kun ollaan liikkeellä. Budjitti tulee olemaan max. 3000. Vioeraita tulee 60-80, joten budjetti vakiintuu kun lopullinen vieraslista on tehty.

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa ensi kesänä noin 80 vierasta, budjetti 5000€. Itse maksetaan kaikki, tosin vanhemmille ei ole vielä edes kerrottu. Tilavuokra on jo maksettu 500€, ja tarkoitus on maksaa niin paljon etukäteen kun vain on mahdollista. Sormuksetkin maksetaan piakkoin. Säästössä on nyt reilut 2000€, eli vielä tarvii jokunen ropo laittaa säästöön. Lainaa ei oteta.

Häämatka (1900€) on jo maksettu, eikä sitä ole laskettu mukaan budjettiin.

Link to comment
Share on other sites

KÄÄK :o

Kun katsoin teidän nuita budjetteja ja vierasmääriä alkoi kauhistuttamaan, mutta tietenkin jos ravintolassa häät pitää niin sitten.....

Meille on tulossa n.120 vierasta ja budjettia on suunniteltu max.4000e.......

Ja toivon että kummankin vanhemmat osallistuvat edes jollain tavalla

Link to comment
Share on other sites

Me taas laskimme, että jos nyt otamme tuon juhlapaikan, mitä meinaamme (sen pitopalvelu pitää myös silloin ottaa), niin meille tulee pelkistä ruuista jotain 5000-6000e ehkäpä. Että semmosta :-[ Mutta kerran sitä vaan (toivottavasti) naimisiin mennään, eli kai sitä voi sit pistää vähä rahaakin likoon. Onneks molempien porukat osallistuu kustannuksiin ::)

Link to comment
Share on other sites

me sulhasen kanssa aijoimme itse maksaa häämme kokonaan.No,kerroimme isälleni ja yllätyimme kun hän haluaa osallistua kustannuksiin...Ja sen jälkeen kun äitini kuuli tuon hänkin haluaa osallistua....Ja sulhon isä luultavasti antaa tonnin häälahjaksi etukäteen kun oli antanut sulhon veljelle hänen häitä varten...Hyvin mennee meijän osalta  ;D ja huom! itse emme edes pyytäneet apuja...

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei alunperin ollut puhuttu lainkaan, että kuka kustantaa häämme, sillä oli itsestään selvää, että itse. Mutta äitini sitten sanoi, että hän järjestää ja kustantaa ruuat. Olisi pitänyt arvata, sillä hän teki näin sisarustenikin häissä. Tarkoituksena on tehdä talkooporukalla itse ja äitini vanhana pitopalveluemäntänä organisoi kaiken. Äitini oli myöskin iloinen hääpaikasta, jonka olimme suunnitelleet, ja sanoi maksavansa myös sen, sillä tilavuokra ei ole kallis. (Periaatteessa siis isänikin osallistuu -äitini myötä- vaikkei siitä nyt niin ole sanottukaan.)

Mutta muutoin sitten maksamme itse. Ruoka ja tilahan yleensä ovat ne suurimmat kustannukset, mutta kyllähän siihen siltikin jää menoja, kuten esim. bändin hinta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...