G: Mitä ja miten toivottu häälahjaksi?


Risto_Reipas

Recommended Posts

  • Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olemme intohimoisia maailmanmatkaajia ja meille luonnollista on avata häämatkatili, johon halutessaan vieraat voivat lahjoittaa rahaa. Korostamme kuitenkin, että jokainen vieras on meille rakas ja tärkeä, lahjan antamisesta tai antamatta jättämisestä huolimatta. Meille on tulossa hyvin pienet häät (n.20hlö), vain siis lähin perhe molemmin puolin, joten tuskin tulee tilannetta, että joku miettii tuskissaan, että loukkaantuukohan she puolisoineen, kun minulla ei ole varaa sijoittaa häälahjaan. Nimittäin jokainen tuntee meidät niin hyvin, että tietävät, ettemme loukkaannu. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest LaikaTui

Meillä on naimakaupat.comissa avoin lahjalista johon olemme koonneet ne astiat joita olemma vailla, muutaman hyödyllisen kodinkoneen ja muutaman huvituksen. Lisäksi on lahjatili jonne voi osoittaa rahalahjat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on itse asiassa useempikin lahjalista.. Ensimmäinen, ja se päälahjalista, löytyy netistä, sinne on kerätty tuon 'paremman astiaston' kaikki osat mitä toivotaan ja miten paljon. Siellä on myös eriteltynä muut astiat joista meiltä puuttuu joku osa, määrän ja tarkat tiedot.

Toinen lahjalista löytyy ihmiseltä joka ottaa vastaan ilmoittautumisia. Hänelle ilmotettiin reilusti suurpiirteisempi lista, mikä kattilasarja on meidän mieleen, mitkä pyyhkeet yms. Näin ei hänen sitten tarvii kanniskella mukanaan tarkkaa listaa johon yrittää merkitä miten monta on mitäkin lajia vielä jäljellä..

Kolmas, joka ei oo lahjalista, oli jo kutsussa eli toivomme myöskin rahalahjoja jotta vielä jonain päivänä saisimme ihan oman katon pään päälle.

Näin kukaan ei voi sanoo ettei tiedä mitä meille ostais. Ja toisaalta, ei haluttu jättää mitään 'vieraiden päätettäväksi', koska tiedusteluja olis sitten kuitenkin tullu.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minun mielestäni (huom.! minun mielestäni) tilinumeron ilmoittaminen kutsussa tai lahjalistan yhteydessä on mautonta  :-/ ja on tavallaan osoitus siitä, että vieraiden täytyy varautua häihin ja juhlaan tietyllä rahasummalla, joka sitten laitetaan tilille. Ensin tietysti vieraat kotona miettivät päänsä puhki, että mikä olisisopiva rahasumma minkä kehtaisi laittaa.Ei tietenkään liian vähää tai liian paljoa. Inhoan itse tuota rahasumman miettimistä! Liian vähää, kun ei ilkeä laittaa! Jos joku haluaa tuoda rahaa tai suoria lahjatoiveita ei ole laitettu/ilmoitettu niin monet varmastikin älyävät tuoda rahaa tai lahjakortteja niin halutessaan, mutta rahan pyytäminen eli tilinumeron ilmoittaminen on minusta mautonta!

Itse emme laittaneet kutsun mukana mitään lahjatoiveita tai laittaneet lahjalistaa. Kutsussa luki, että mikäli lahjan haluaa tuoda niin vinkkejä voi kysyä bestmanilta ja kaasolta, joille olimme antaneet "lahjalistan". Toivoimme muutamaa astiasarjaa tai pyyhkeitä ja pussilakanoita. Meistä jokainen saa tuoda lahjan niin halutessaan ja lahja saa olla juuri sen arvoinen kuin on eli mihin vieraalla on varaa. Kun ilmoitetaan tilinumero niin harva kehtaa laittaa sinne 30 euroa pienempää summaa.

Link to comment
Share on other sites

Mitas sitten jos ei tarvitse enempaa pyyhkeita tahi pussilakanoita?!!! Astiasarjaa on riittavasti ja ei yksinkertaisesti halua enaa mitaan tavaraa? Minun mielesta rahan pyytaminen ei ole ollenkaan mautonta, vaan suorastaan jopa hyvinkin fiksua. Olen tata samaa aihetta jos jossakin muussa ketjussa jo kommentoinut, mutta esimerkiksi meidan tilanteessa olisi mahdotonta kuljettaa astiat haiden jalkeen kotiimme Italiaan. Toiseksi, emme yksinkertaisesti tarvitse mitaan! Mihin ihmeeeseen ne kaikki tavarat laittaa, kun muutenkin on jo aivan tarpeeksi pelia ja vempeletta pyorimassa. Rahan toivominen esimerkiksi haamatkaan on hieno juttu. Me tarvitsemme rahaa, rahaa ja viela kerran rahaa, jotta voimme tehda haamatkan, remontoida kylpyhuoneen, tehda tarvittavia sahkotoita, ostaa lamminilmapuhaltimen kylman ja kostean talven varalle, etta ensi talvena sisalampotila olisi enemman kuin 14 astetta, maalata seinat jne. Eli tallaiset asiat mina priorisoin.

Ja kylla sita lahjastakin nakee paljonko se on maksanut. Liian halvan lahjan erottaa joukosta kylla ja on siten antajalleen hyvin noloa.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se meilläkin on rahalahja pyyntö.. Näin perheellisenä olisi kiva kuitenkin ostaa vaikka uusi sänky tai laittaa osan sitten sänkyyn ja osan häämatkaan. Kaikkea on meilläkin, ei tarvita ollenkaan mitään muuta roipetta pölyä keräämään. Mutta uusi sänky olisi kyllä aivan ehdoton meille..Alkaa tuo selkä kiukuttelemaan jo nuorella iällä.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on se tilinumero ollut ohjesäännön mukana siitä syystä että emme toivo vieraiden tuovan mahdollisia rahalahjoja juhlapaikalle vaan käytännön syistä laittavan suoraan tilille (näin vältetään se että niille kuorille epähuomiossa käy ikävästi). Emme odota kenenkään tuovan lahjaa, tämän sanoimme myös kutsussa vaan tärkeintä on että vieraat saapuvat paikalle eikä se että tuovatko lahjan.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mainittiin juhlaohjesäännössä nettiosoite, josta lahjalista löytyy tarvittaessa. Vaikka ollaan yhdessä kauan asuttu ja sitä ennen itsenäisesti, alkoi lahjalistaan kertyä noita toivomuksia. Jotenki itsestä tuntuu mukavalta saada häälahja tavarana josta muistaa sitten vuosien päästä että juuri tämä me saatiin häälahjaksi. Toki häämatka tai lahjarahoilla ostettu keittiön pöytä muistuttaa mukavasti hääpäivästä... :-X

Link to comment
Share on other sites

Rahalahjatoive on mun mielestä aika vaikeeta esittää niin ettei siitä kukaan vetäis hernettä nenään. Ajateltiin mieheni kanssa näin hyvissä ajoin (11 kuukautta häihin) miettiä mitä haluttais kotiin. Kaikkea periaatteessa on, mutta käydään läpi astia- ja lasisarjat (lähinnä Iittalaa ja Arabiaa) ja katsotaan, onko siellä täydennettävää. Rikkoontuneiden ja kuluneiden tilalle uusia. Vanhemmat kattilat ja pannut laitetaan vaihtoon, ja uudet pyydetään tilalle. Niistäkin kertyy yllättävän paljon lahjaideoita. Ja kun ollaan kuukauden verran tässä lahjoja jo mietitty, niin hyvään alkuun ollaan päästy. Lisäksi ajateltiin miettiä esimerkiks elokuvia ja cd-levyjä mitä haluttais ja laitetaan niitä kans listalle, että mm. mun opiskelijakaveritkin löytää jotain lompakolleen sopivaa listalta.

Link to comment
Share on other sites

Luulin aikaisemmin, että rahalahjan on ihan ok pyytää, mutta nyt siitä jutellessa aika monet pitää sitä vähän tökerönä. Minä taas pidin lahjalistaa tökerönä "haluan sitä ja sitä ja sitä"- tyyppisenä, mutta en halua sitäkään, että saadaan muovisia seinäkelloja ja viis vedenkeitintä.

Meillä ei mitään astiastoa oo vielä alettu keräämään, ja siinähän se aika hyvin tulisi kun tekisi lahjalistan ja siihen jonkun astiaston.

Annataisitteko vinkkejä, mitkä ovat tyylikkäitä ja klassisia astiasarjoja? Ja miten se käytännössä toimii, kun väkeä tulee ympäri Suomen ja kaikilla ei ole Stockkaa lähellä. Eli soittaako jokainen esim. kaasolle ja kertoo, että nyt on salaattikulho ostettu vai mitä?  :D

Rahalahja olis meille kuiteskin mieluisin ja helpoin, (vois maksaa osan hääkuluistakin) mutta toisaalta olis kiva jos jäis konkreettinen muistokin. Hmm. Hankalaa.

 

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä homma toimii niin, että valkkaatte ensin sen astiasarjan. Ellei ole ihastunu jo johonkin sarjaan, niin suosittelisin valitsemaan jonkun esimerkiks Arabian tai Villeroy&Boch sarjan, Pentikilläkin on tosi kauniita astioita. Kannattaa kuitenki valita sellanen sarja, mitä löytyy monesta paikasta ettei vieraille tuu sen ettimisestä ongelmaa, Arabian sarjat on ainakin hyvin monipuolisia ja laadukkaita astioita mitä pystyy vuosienkin kuluttua ostamaan rikkoontuneiden tilalle lisää. Monesti jo kyseisiä astioita myyvistä liikkeistä (tai netistä) löytyy listat siitä mitä astiasarjaan kuuluu. Katsotte mitä astioita haluatte ja minkä verran (suuntaa-antava hinta mun mielestä kannattaa kans laittaa) ja teette niistä listan. Listan voi laittaa esim. nettiin vieraiden nähtäväks, tai esimerkiks Kaaso tai sisko voi hoitaa listaa, kunhan kutsun mukana laittaa infoa mistä listan löytää. Oon kyllä kuullu että jotkut on laittanu listan ihan kutsun mukanakin menemään, mutta mun mielestä se on vähän hoopoo, sama ku laittais kutsun mukana tilinumeron että "tänne laitatte sitten rahaa". Vieraat valitsevat listalta budjettiinsa sopivat tavarat, kertovat sen lahjalistan hoitajalle joka puolestaan merkkaa kyseiset kamat hommatuiksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hmm... kyllä sain nyt paljon hyviä vinkkejä. häihini on toki vielä aikaa, mutta jotenkin sitä on alkanut miettimään tätä kutsuasiaa. Meillä on monta yhteistä vuotta takana eli siis kaikenlaista löytyy. Olen miettinyt onko rahan pyytäminen rumaa, mutta kun en toisaalta haluaisi viittä leivänpaahdinta ja kolmea kahvinkeitintäkään...  ;D

olen miettinyt jos pyytäisimme rahan sijaan lahjakortteja? ei siis lahjojakaan vaan lahjakortteja! Rajaisi lahjakorttien kohteen johonkin tiettyyn kastiin.. (esim. remontti- tai sisustusliikkeisiin)Onko kellään kokemuksia tälläisestä tavasta toimia?

Jakakaa toki tietoa kanssani ja kommentoikaa muutenkin tuota lahjakortti ideaa.  :D

Link to comment
Share on other sites

olen miettinyt jos pyytäisimme rahan sijaan lahjakortteja? ei siis lahjojakaan vaan lahjakortteja! Rajaisi lahjakorttien kohteen johonkin tiettyyn kastiin.. (esim. remontti- tai sisustusliikkeisiin)Onko kellään kokemuksia tälläisestä tavasta toimia?

Jakakaa toki tietoa kanssani ja kommentoikaa muutenkin tuota lahjakortti ideaa.  :D

Meillä oli häissämme lahjalista, josta tiedotimme vasta, jos joku sitä erikseen kysyi. Me emme laittaneet sitä siihen kutsuun mukaan ollenkaan, koska meistä se oli näin kohteliaampaa. Lahjalistalla oli eri hintaisia tavaroita alkaen 7 eurosta- 60 euron välillä. Lahjalistalle merkkasimme myös toiveet lahjakorteista, koska rakennamme omakotitaloa. Laitoimme toiveeksi starkkiin ja k-rautaan lahjakortteja ja iskuun lahjakortteja uuden ruokapöydän ja tuolien hankintaan. Saimme häälahjaksi kaikkiin näihin paikkoihin lahjakortteja ja käteistäkin rahaa.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin täällä jo hätäilen, aikaa vielä kutenkin 6kk... ::)

Meilläkin ideana pyytää pääasiassa rahaa, ja nimenomaan rahaa kattamaan ammattikuvaaja häihin, siis aamusta iltaan kuvamaan kaikki mahdollinen...minusta se on upea muisto sitten myöhemmin, kun rupeaa jo harmaata ilmestymään jne...voi sitten kaivaa dvd:n esiille ja katsella välähdyksiä siitä suuresta päivästä, ja naureskella kommelluksille ja saada ahaa elämyksiä jonkin unohdetun tiimoilta.

Tälläiseen runoon olen nyt päätynyt (keskeneräinen vielä) jonka aion liittää nettilahjalistaan "tervehdystekstiksi".

Lahjoista parhain on seurasi meille,

tulethan saattamaan meidät avioliiton teille.

Jos kuitenkin meitä lahjoa haluat,

toivomme että unohdathan kattilat ja lakanat.

Päivämme on meille huippu tärkeä,

muistojen säilytyksessä paljon järkeä.

Rakkauden juhlamme haluamme ikuistaa,

pyytää mukaamme ammattikuvaajaa.

Loppuun vielä viittaus lahjatiliin ja vapaaehtoiseen avustukseen.

Lisäksi teemme minimalistisen listan pikkusälästä, jota meiltä  puuttuu (silityslauta, veitsenteroitin jne) ja aiomme myös pyytää sviittiä hääyöksi ja yhtenä toiveena kahden lapsemme kaitseminen juhlayönä. Myös hääkimun kuivaus on listalla.

Tässä taitaa olla kaikille jotain ja jopa aineetontakin=)

Link to comment
Share on other sites

Ajattelimme ensin, että mitään lahjalistaa ei edes tehtäisi, mutta juhlien muuttuessa vähä suuremmiksi päätimme kuitenkin koota sellaisen. Juhliin on vielä vuosi, mutta alustavana ideana oli tehdä kaksi listaa - toisessa olisi kokkausvälineitä, ehkä keittiön pienkoneita - toisessa listassa retkeilytarvikkeita. Listat tehdään pääasiassa siksi, että tiedämme vieraidemme tuovan näihin kahteen harrastukseemme liittyviä lahjoja ja haluamme listoilla kertoa, mitä meillä ei vielä ole. Ne eivät ole mitään kerjuulistoja, vaan muutakin saa tuoda tai olla tuomatta, mutta meillä on jo paljon kaikkea ja on lahjan antajalle tylsää, jos tuo lahjaksi jotain, mitä meillä on jo monin kappalein. Listat siis viestittävät, millaisia tavaroita meillä ei vielä ole.

Omistamme esim. kolme kahvinkeitintä, kaksi vedenkeitintä, kolme leivänpaahdinta ja kaksi silitysrautaa. Näitä tupla- ja triplakappaleita on nyt lahjoitettu kavereille ja viety kesäkotiin korvaamaan vanhoja koneita.

Link to comment
Share on other sites

Kolmen vuoden yhdessä asumisen jälkeen meilläkin tuntuu olevan jo kaikkea. Ainoa mitä haikaillaan on loma matka. Meidän ensi talveksi suunnittelema kuukauden lomamatka peruuntui häiden takia, joten olisi kyllä mukavaa saada lahjaksi häämatkarahaa. Itse olin viikonloppuna häissä, jossa nimenomaan pyydettiin rahaa juuri sitä varten eikä se ollut minusta yhtään mautonta. Mutta nyt omia häitä miettiessäni, en kehtaisi antaa tilinumeroani..

Link to comment
Share on other sites

Kerromme anopeille ja kaasoille mitä astiasarjaa keräämme ja mitä muuta mahdollisesti tarvitsemme (vaikka oikeasti emme tarvitse mitään, mutta lahjaksi voi pyytää esim. jotain sellaista arabiaa/iittalaa/villeroyta, mitä itse ei raaskisi ostaa), laitamme kutsun liitteeseen tekstin, että juhlia koskevat kysymykset voi esittää anopeille. Ehkä ihmiset tajuavat tuosta, jos haluavat lahjavinkkiä.

Itse en missään nimessä kehtaisi laitaa lahjalistaa kutsuun enkä ikimaailmassa tilinumeroa. Jos saisin kutsun, jossa olisi tilinumero tai muuta yhtä tökeröä, en varmasti osallistuisi häihin ollenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Omasta mielestäni paras vaihtoehto on se tilinumero kutsussa, jonne jokainen voi laittaa omasta mielestään sopivan summan ja pieni lahjapöytä tilaisuudessa, jos joku nyt on halunut jotain konkreettista tuoda. Itse inhoan "turhaa krääsää" ja kullan kanssa on kuitenki jo selvät visiot mitä tulevaan unelmakotiimme tulee ja mitä ei tule. Mielummin hankitaan ne ihan itse  :)

Mielummiin haluttaisiin päästä kunnon häämatkalle ja kyllähän niitä hääkustannuksiakin olis kiva niillä lahjarahoilla vähän helpottaa..

On sitä pari kertaa itsekin päässyt helpommalla kun ei ole ollut lahjamurheita..  :D

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee lahjalista Stockalle ja laitetaan kutsujen mukaan ne niiden pikkukortit. Päädyttiin tähän, koska halutaan ehdottomasti tavaralahjoja eikä rahaa. Ja koska vieraita on paljon, ei toimi oikein niinkään että puhelimessa annetaan vähän vinkkiä siitä mitä haluttaisiin. Netin lahjalistoja ei haluttu käyttää, koska vanhemmat vieraat ei kuitenkaan osaisi/ymmärtäisi niiden merkitystä. Itse kutsuttuna tykkään aina valmiista lahjalistoista, helpottaa huomattavasti lahjan hankintaa. Koska kyllähän oikeesti vieraat aina tuo lahjan, vaikka kuinka esittäisikin "ettei me mitään lahjoja haluta".

Link to comment
Share on other sites

Me ajattelimme runoilla kutsuihin jotenkin kivasti tämän (lahja)idean:

Jokainen vieras/perhe etsisi yhden valokuvan, johon liittyy joku mukava muisto. Joko meistä yhdessä tai sitten vain toisesta ja raapustaisi kuvan mukaan pienen tarinan. Me itse tekisimme puun, johon jokainen voisi laittaa kuvan roikkumaan ja vieraat voisivat sitten juhlan aikana käydä halutessaan lukemassa tarinoita ja katsomassa kuvia. Jäisi meille ihana muisto! En tiedä onko tämä idea jo jossain täällä ollut, mutta sulhoni tätä ehdotti ja minusta aivan ihana idea ja aivan meidän tyylinen.  :-X

Rahaa ja tavaraa emme pyydä lahjaksi. Jos joku sukulainen haluaa välttämättä jotain antaa ja asiaa kysyy, niin sitten varmaan jotain kodin sisustukseen liittyvää voitaisiin ajatella. Sukuni tuntien tiedän myös, että joku tuo meille itse valitsemansa lahjan. Meille siis kuitenkin riittää tuo kuvapuu lahjaksi ja hienoksi muistoksi juhlastamme ja vieraista.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...