Risto_Reipas

G: Mitä ja miten toivottu häälahjaksi?

928 viestiä aiheessa

Meillä nyt ei sitten kutsuissa ollut mitään lahjatoiveita mihinkään suuntaan.

Nyt on sitten kyselyjä sadellut lahjatoiveita koskien joka suunnalta ja jälkiviisaana mietin, että olisihan se ollut järkevää laittaa kutsun yhteyteen.

Nooh, me tehdään nyt niin, että sukulaiset soittakoon vanhemmille ja vanhemmat voivat ilmoittaa meidän toiveita sitten ennaltalaaditun listan pohjalta. Kavereille voi sitten sanoa itse toiveita.

 

Alussa musta tuntu lahjalistan laittaminen jotenkin törkeältä, en halunnut lahjojen olevan missään näkyvässä osassa tj... Nyt tosiaan kun miettii, niin olisihan se ollut vieraille paljon helpompaa niin. Kuitenkin jokainen vieras haluaa varmaan edes jotain pientä tuoda.

Muokattu: , käyttäjä: Eeta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meistä tuntui hölmöltä tehdä lahjalistaa tai pyytää rahaa lahjaksi, joten emme laittaneet mitään mainintaa lahjoista kutsuun. Itse kyllä pidän siitä että on selkeät lahjalistat, mutta mies ei semmoisia halunnut. Täytyy siis vain luottaa ettei tule mitään turhaa tavaraa. Etukäteen kuulinkin yhden lahjan, joka on oikein järkevä ja mieluinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdessä kutsussa jonka olen saanut oli jotenkin näin..

"Saako toiveemme näin kutsussa kulkea, mahdollisen lahjan voitte pieneen kuoreen sulkea"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä päädyttiin nyt lopulta häämatkatiliin. Alkuperäinen suunnitelma oli häälahjalista, sitten se muuntautui häälahjalistan ja häämatkatilin yhdistelmäksi ja nyt lopulta päädyttiiin pelkkään häämatkatiliin. Yhteistä eloa on takana miltei kymmenen vuotta, joten yhteistä omaisuutta totisesti on jo kertynyt. Tämä oli meille paras ratkaisu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me toivotaan rahaa keittiöremonttiin, joka olisi tarkoitus aloittaa häiden ja häämatkan jälkeen :) Lahjalistaa ei viitsitä väkisin vääntää, kun ollaan jo pidempään asuttu yhdessä, ja kodistamme löytyy kaikki tarpeellinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me toivomme lahjaksi vain rahaa. Toivon mukaan pääsemme rahoilla vähän reissaamaan ja tämä järjestely on yksinkertaisesti meille helpompi. Ei tarvitse keväällä pienen vauvan kanssa miettiä, että mitä tahdomme häälahjaksi lahjalistaa varten :) Toivottavasti kaikki vieraat ymmärtävät asian mutta taitaa tuo olla nykyään niin yleistä ettei kukaan korvaansa loksautakaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekään ei haluta tavaralahjoja, sillä ollaan asuttu yhdessä jo jonkin aikaa ja kaikki tarpeellinen on ostettu itse. Tuntuisi tyhmältä keksiä lahjatoiveita, kun ei oikeasti tarvita mitään... Okei, uusi paistinpannu olis ihan jees, mutta vähän tyhmää laittaa kutsuun että tarvitaan yks paistinpannu, loput keksikää jotain muuta :D Halutaan välttyä myös kymmeniltä pyyhe- ja petivaatepaketeilta, joita luultavasti saatais jos ei ilmoitettaisi mitään lahjatoiveita, sillä "niitähän tarvitsee aina ja uusia ja koskaan ei voi olla liikaa." Siispä aiotaan pyytää matka-avustusta, vaihtoehtoinen vois olla lahjakortti paikkaan x tai y (lahjakortti liikkeeseen josta ei oikeesti tarvita mitään menis yhtä hukkaan kuin tavara, jollaisia meillä on jo useita). Vanhemmille olen ajatellut ehdottaa, että he maksaisivat meidän hääyön ja seuraavan päivän viettopaikan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on lahjalista netissä, sivulla paallikko.com/haalahja. Sinne voi laittaa toiveita mistä tahansa kaupasta tai nettisivulta..

Listalla meillä on vain tavaraa, monesta eri hintaluokasta koska tiedetään että joillakuilla ei ole varaa kovin isoon lahjaan. Rahaa ei pyydetä ollenkaan, jos joku sitä tahtoo antaa niin tuokoon kirjekuoressa. Isoäiti antoi jo kuoren, siellä tiedän olevan rahaa kun hän niin etukäteen sanoi, eikä hän koskaan mitään muuta lahjaa anna. Tiedän myös, että hänen antamansa summa riittää "häämatkaan", eli yhteen-kahteen hotelliyöhön. 

Raha-vaihtoehtoa mietittiin kyllä, mutta jos itse saisin kutsun, jossa pyydetään rahaa, ahdistuisin, kun en yhtään tiedä paljonko sitä pitäisi laittaa. 

 

Musta varmaan yks upeimmista asioista häissä tulee olemaan se lahjapöytä. Siis tiedän nyt, että siellä tulee olemaan ainakin kaksi pakettia, ja tuo mummon kirjekuori

(ja mitä luultavimmin kaikki tuovat jotain, vaikkemme sitä vaadi). Rakastan joulua, joten lahjapaketeista tulee minulle lämmin olo...  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Raha-vaihtoehtoa mietittiin kyllä, mutta jos itse saisin kutsun, jossa pyydetään rahaa, ahdistuisin, kun en yhtään tiedä paljonko sitä pitäisi laittaa. 

 

Tämä on kyllä ihan totta. Me tulemme toivomaan rahaa häämatkaa varten, mutta täytynee kuitenkin tehdä tuollainen aiemmin mainittu listaus asioista, joita niillä rahoilla sitten voi kustantaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lahjalista Sokokseen. Sieltä kun löytyy kaikki mitä tarvitaan ja sen lisäksi laitetaan kutsuun häämatkatili johon saa muistamiset laittaa jos ei lahjalistalta halua ostaa :) Ajateltiin uusia astiasto kokonaan ja joitain uusia keittiön pienkoneitakin olisi jo hyvä uusia niin tässä on niille mahdollisuus jotka eivät halua rahaa antaa. Tuo raha kun tuppaa herättämään ihmisissä välillä vähän liiankin suuria tunteita!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me ei haluta eikä tarvita häälahjaksi ainakaa mitään tavaraa, kun ollan yhdessä jo oltu aika kauan ja kaikkea on vaikka naapureille lahjoittais osaa. joten meidän kutsuun tulee lisäys:" tavaraa on jo kaapit pullollansa, joten jos haluatte meitä muistaa lahjatoiveenamme on päästä häämatkalle ja tilinro tai kirjekuoren kuva."

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää häälahjalistan miettimen tuottaa kyllä paljon päänvaivaa! :girl_cray2: Ollaan reilu vuosi asuttu jo saman katon alla, ja kaapit on pullollaan tavaraa... Mutta jotenkin rahankin pyytäminen tuntuu tökeröltä... Häämatkakassaa ollaan kyllä mietitty, jos tuohon tyyliin toteuttaisi, että olisi valmiita ehdotuksia mitä mikäkin haluamassamme paikassa maksaa :)

 

Tai sitten toi Elämyslahja. Jos kutsuun saisi muotoiltua asian jotenkin että "Kippoja ja kuppeja emme kaipaa, mutta vanhana haluaisimme jälkikasvulle elämyksemme jakaa..." Ja vaikka lista niistä Elämyksistä, joita yhdessä haluaisimme kokea :) Myös isompaa kotia ollaan mietitty, että jos siihen pyytäisi "pesämunaa", tai sisustuslahjakortteija yms...

 

Vaikeeta, vaikeeta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu miehen kanssa yhdessä lähes 10 vuotta silloin kun naimisiin menemme,joten emme todellakaan tarvitse kippoja,kappoja ym. tavaraa lisää. Ajateltiin nätisti vain laittaa kutsuun toivomus (täytyy vielä muotoilla nätisti) tyyliin "Jos tahdot hääparia muistaa,niin toivoisimme lahjoitusta asunnonsäästötilillemme". Ei tuo ainakaan mielestäni ole tökerösti sanottu ja ihmiset laittaa sen verran mitä laittaa, jos laittaa. Meille vaan on paljon tärkeämpää saada oma asunto jossain vaiheessa kuin lisää tavaraa kaappeihin :)

Muokattu: , käyttäjä: Sirtsi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suurin lahja olisi varmaan se, että kaikki kutsutut tulisivat. Mutta siis lahjoista.. Me emme ole suunnitelleet mitään lahjalistaa, joten toivotaan sitä häämatkaa/yhteistä ravihevosta. Jotenkin näin pistäisimme kutsuun "Jos tahdot meitä muistaa, niin toivoisimme lahjoitusta häämatkaamme tai yhteisen harrastuksen ylläpitämiseen"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös rahalahjoitus. Ajattelimme laittaa kutsuihin että hääparia voi muistaa joko pienenä lahjoituksena tai talkoovoimana savusaunan rakentamisen yhteydessä. Tietenkin huumorilla varustettuna ja saunavuorolla varattuna ;)

Muokattu: , käyttäjä: Pullami

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahan pyytäminen tuntuu jotenkin todella kiusalliselta. Kovin pientä summaa eivät ihmiset kehtaa lahjoittaa, mutta lahjan (raha)arvo voi usein olla melko pienikin, joten en ainakaan kieltäisi tai syyllistäisi vieraita tuomasta tavaraa. Kenenkään ihmisten henkilökohtaisista taloustilanteista ei voi tietää. tulot ei kerro sitä onko parilla varaa, kun ei kenenkään menoja voi tietää. 

 

joten en kyllä laittaisi koskaan kutsuun kieltoa, ettei saa tuoda tavaraa tai "tavataa on jo nyt liikaa" jne. koska kuitenkin kaikkien käytössääntöjen mukaan häihin mennään lahjan kanssa ja ihmisiä hävettää mennä kokonaan ilman vaikka kutsussa lukisi mitä. en haluaisi että omat vieraat jättävät tulematta sen takia että pyytää rahaa, johon vieraalla ei ole varaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todennäköisesti laitamme kutsuun "lahjat toivoisimme lahjoituksena häämatkaamme varten" , tai jotain sinne päin. Tavaralahjojen tuomista emme aio kuitenkaan kieltää. Yhdessä ollaan asuttu neljä vuotta ja tavarat on muutettu ja vaihdettu jo muutamiin kertoihin, että enempään ei olisi tarvetta, varsinkaan asunnon koon vuoksi. Onhan se aina mukavaa saada jotain persoonallisempaa, joka kertoo jotain antajastaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saa tuoda tavaraa, saa antaa rahaa -kaikki käy. :grin: Tiedän ihmisiä (sukulaisia) jotka eivät periaatteesta anna rahaa. Toivoisin toki että vieraat muistaisivat enemmän rahallisesti mutta pitää miettiä että laitetaanko sitten kutsuun jokin humoristinen värssy jossa ilmaistaan rahalahjojen antaminen suotavaksi. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi mielessä, että kutsuun laitettaisiin jotenkin että "Häälahja-asioihin liittyen pyydämme ottamaan yhteyttä X (nimi) ja puhelinnumero." Siellä langan päässä oleva henkilö sitten kertoo että toivomme laittamaan antajan sopivaksi katsoman summan häämatkatilillemme tai lukee häälahjalistasta vaihtoehdot. Kippoja ja kuppeja meillä kun on itsellämmekin, emmekä nyt mitään kymmentä Moccamasteriakaan toivoisi saavamme... Täytyy nyt vielä miettiä, millainen sanamuoto kutsuun parhaiten sopisi, vai puhutaanko tuosta rahallisesta puolesta ylipäätänsä mitään. Minä en näe rahallisen lahjan antamisessa tai toivomisessa mitään pahaa, muistelen vain oman sukuni jäsenten paheksuneen aiemmin saamissaan hääkutsuissa/häälahjamaininnoissa tuota rahallisten lahjusten toivomista... Mietinkin, nouseeko tuo kynnyskysymykseksi. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkaa varten pyydämme rahaa lahjaksi erilliselle tilille, lauseeseen voi laittaa vaikka kohteen ja kun keksisi miten kutsuun voisi huumorilla muotoilla että "katsotaan mihin päin maailmaa tai mihin asti pääsemme muistamisien johdosta.." ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä olisi ehdoton tarve tavarakiellolle tai sitten rajaisimme tavaralahjat johonkin juhla-astiastoon, jonka keräisimme sitten häälahjoina... Kuitenkin vaihtoehto ois. Oisko tökeröä laittaa "Jo tovin yhdessä asuneina olemme paahtimet ja keittimet jo hankkineet sekä kipot ja kupit keränneet. Suurin lahjatoiveemme on, että saavut paikalle. Jos kuitenkin jollain haluat muistaa voit muuan lantin häämatkaamme varten lahjoittaa" vaatii vielä muotoilua, ehkä runoksi, mutta jos tavaraa tulee joudun valitettavasti kirpparille suurimman osan kantamaan. Meillä ei vaan oo tilaa. Ja vaikka kodinkoneitakin aina uusia pitää niin nämä haluan kuitenkin valita itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin kompromissiin, tehdään pieni lahjalista Sokokselle ja laitetaan myös tilinumero, johon voi lahjoittaa häämatkaa varten roposia. Meillä on tuttavapiirissä ihmisiä, jotka eivät halua rahaa antaa lahjaksi, minkä ymmärrän kyllä hyvin. Helppoa häälahjalistan teko ei tule olemaan (yhdessä ollaan asuttu kuutisen vuotta), mutta kyllä Sokoksen valikoimista varmaan jotain tarpeellista löytyy. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teimme todella lyhyen lahjalistan Stockmannille, ja kirjoitimme sitten kutsuun, että lahjojen sijaan toivomme kokemuksia ja elämyksiä yhteisen matkan varrelle. Laitoimme myös kaason yhteystiedot, eli vinkkejä voi kysellä häneltä. Näin vieraat voivat tuoda lahjan listalta tai sitten miettiä jotain kokemusta tai elämystä meille. Tällä tavoin on myös yllätysmomentti mukana, kun ei tasan tarkkaan tiedä miten ihmiset tulkitsevat nuo ohjeet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse laitoin näin:

Jos mieleen hiipii ajatus muistamisesta, olisi paras lahja elämys, 
joten halutessasi sijoita häämatkakassaan.
xxxxxx-xxxxxxxx
 
Ei oo vielä ainakaan kuulunu soraääniä, äitin reaktioo vähän pelkäsin kun on vanhan kansan naisia mutta sanoi että on hyvä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään