Jump to content
Naimisiin.info

Ehdoton NOU NOU teidän häissä?


Guest Sussuli

Recommended Posts

Ei

lahjalistaa

bändia/dj:tä

pitopalvelua

vuokrattua hääautoa

alkoholia

vaalenapunaista

kimpun tai sukkanauhan heittoa

morsiamen ryöstöä

hääparille omaa pöytää

...

Tässä vain osa ehdottomista ei-jutuista..

B)

Link to comment
Share on other sites

No nyt on vähän enemmänkin eiei-listaa kuin se, että olisi kiva jos kukaan ei kuole kesken.

Ensinnäkään meillä ei tallota lattiaa tai toisen jalkoja kakkua leikatessa. Oltiin sulhasen kanssa tästä onneksi samaa mieltä.

Meillä ei myöskään ole tarkkaa istumajärjestystä, vaan ohjataan toisilleen tutut ihmiset suunnilleen samoihin pöytiin keskenään.

Heittokimppua ei tule, vaan heitän ihan oikean kimppuni.

Pöytiin ei tule ohjelmaa eikä ruokalistaa, koska ohjelma ei ole kovin tarkkaan aikataulutettu ja ruoka on heti alussa.

Bändiä ei tule, koska sopivaa ei löytynyt.

Enimmäkseen nämä tosin ei ole ehdottomasti kiellettyjä juttuja, vaan ainoastaan perinteitä, joita me emme koe niin omiksemme, että tahtoisimme noudattaa. Kukin tyylillään. Oikeastaan ainoa ehdoton eiei on tuo heittokimppu.

Link to comment
Share on other sites

- EI hössötystä (salaa mennään, sit pyydetään kaverit samana iltana ulkoruokintakauden avajaisiin)

- EI lahjoja ( ei tarvi kenenkään miettiä, pääasia, että tulevat juhliin)

- EI polkaisua kakkua leikatessa (osataan yhdessä kaapin paikka päättää)

- EI häävalssia (sulhanen on puujalka)

- EI leikkejä

Tässähän näitä jo onkin....

Link to comment
Share on other sites

-Valkoinen hääpuku

-Huntu ja tiara

-Häävalssi

-Morsiamen luovutus

-Perinteinen musiikki

-Hääkimppu

-Turhat askartelut

-Hääkarkit

-Kirkollinen vihkiminen

-Tienvarsikylttejä

-Leikit tai muut nolausjutut

-Polttarimateriaalin esittely häissä

-Ei kaasoa eikä bestmania

-Ruoan/tavaroiden heittämiset

-Polkaiseminen kakunleikkuussa

Eihän tästä puutu kuin enää itse vihkiminen, niin koko häitä ei tulisi.

:grin: Mutta onneksi se on jutun pointti. Se vihkiminen. ;)

Jatketaan vielä nounou-listaa.

-hääparille oma pöytä

-lahjalista

Muokattu: , käyttäjä: Blackie
Link to comment
Share on other sites

Me ollaan myös yllättävää kyllä sulhasen kanssa samoilla linjoilla näissä mitä ei haluta..

-hääkaarta

-omaa pöytää

-lahjalistaa

-morsiamen/sulhasen ryöstöä

-hääkarkkien väsäilyä

-leikkien suhteen ollaan VÄHÄN eri linjoilla. Sulhanen ei missään tapauksessa halua leikkiä missään muodossa..sanoi, ettei halua omissa häissään toivoa olevansa jossain muualla. Ei kai ketään voi pakottaakaan mutta mua taas ei haittaisi jos jotain ihan pientä kivaa olis. Ymmärrän kyllä hänenkin pointin mutta joskus se on vaan jääräpäisyyttä... :hysteric:

Muutenkin ollaan sillä linjalla, että less is more. Ei hirveesti mitään koristeluja, yksinkertaisen kaunista. :-X

Ai niin, eikä meille tule häävalssia...sulhanen ei osaa tanssia kunnolla edes hitaita.... :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: Hilleri25
Link to comment
Share on other sites

Ehdottomia tai vähemmän ehdottomia muuten vain "ei ei:tä" ovat:

-hääkarkit (liikaa stressiä niistä kuitenkin, ei tällä luonteella. Sitäpaitsi olen herkkusuu ja haluan kokonaisen buffetin joka on helpompi vain laittaa esille)

-huntu

-morsiamen ryöstö (koska en halua mitään tyhmiä tehtäviä sulhaselle, jonkun muun voisi ryöstää..anoppi vaikka..?)

-sukkanauhan heitto (ällöö hei)

Yksi mitä olen myös miettinyt etten häihini niin hinkuisi on ne viralliset kättelyt. Olen miettinyt josko onnittelumalja hääjuhlan alkajaisiksi riittäisi. Tuntuu hullulta sellaiset onnittelukättelyt, ollaan kumminkin oltu jo 10 vuotta yhdessä ja kaksi lastakin on. Ehtisin kyllä sitten kätellä vieraat omaa tahtiani juhlan kuluessa kun ei ole kovin isot häät, n. 50 vierasta. Mutta tuo kättelyjono ei oikein innosta :/

Link to comment
Share on other sites

Nyt on ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, miksi morsiuskaari on niin monelle ehdoton eiei? Ei meillekään sellaista tule, mutta se johtuu lähinnä siitä, ettei ole mitään loogista paikkaa sille. Minusta se olisi ihan nätti koriste, jos olisi selkeä paikka pöydän takana tms. mutta ei mikään ehdoton pakko saada -juttu. Mikä siis kaaressa nostaa ihmisten karvat pystyyn, kun en ole huomannut kenenkään listaavan kuitenkaan esimerkiksi pöytäkukkia tai muita koristeita?

Link to comment
Share on other sites

meillä ei ainakaan ole käynyt edes mielessä hääkaari (sen takia sitä ei varmaan omassa nou nou -listassa edes ole). mun mielestä se on vähän vanhanaikainen ja yleensä liian koristeellinen mun makuun.

Link to comment
Share on other sites

Jospas mäkin nyt tekisin vähän EI-listaa

-Punainen(tumma,kirkas,viini)

-Kulta

-Nimikoidut servetit

-Hääkarkkirasiat

-Pitkä, olkaimeton, laahuksellinen hääpuku

-Ruusut

-Oma pöytä

Muoks. Meinasi ihan tärkein unohtua!:

-12kk-leikki, kaulin/tohvelileikki, tuttu jutut yms sataan kertaan nähdyt ja niin tylsät leikit

Muokattu: , käyttäjä: keijukaneli
Link to comment
Share on other sites

^^ Itse en oikein keksi muuta vastaavaa yhtä hassunhölmöä hääperinnettä, siis omasta mielestäni kuin tuo hääkaari. Se on vaan jotenkin ihan turha eikä ole koskaan onnistunut näyttämään tyylikkäältä niissä häissä joissa itse olen vieraana ollut. Lähinnä se on ollut sellainen puolinolo rimpula, jonka ympärille on kiemputettu juuri sitä vaaleanpunaista nauhaa ja tökitty jotain paperikukkia tai sydämiä.

Eräissä häissä taas iso rautainen puutarhakaari sinällään oli ihan näyttävä, mutta se oli rumasti ruosteessa ja koristelu oli vähän jätetty puolitiehen, multaakaan ei oltu rapsuteltu pois... :girl_impossible: Jos ei hommaa saa toimimaan, niin pakkoko siellä kaaren alla on sitten töröttää...

Link to comment
Share on other sites

Yksi mitä olen myös miettinyt etten häihini niin hinkuisi on ne viralliset kättelyt. Olen miettinyt josko onnittelumalja hääjuhlan alkajaisiksi riittäisi. Tuntuu hullulta sellaiset onnittelukättelyt, ollaan kumminkin oltu jo 10 vuotta yhdessä ja kaksi lastakin on. Ehtisin kyllä sitten kätellä vieraat omaa tahtiani juhlan kuluessa kun ei ole kovin isot häät, n. 50 vierasta. Mutta tuo kättelyjono ei oikein innosta :/

Oon miettiny tätä kans. Mieluummin jättäisin ne väliin, ja luulen että niin mies kans... Ollaan kans oltu yhessä jo kohta 9v. Ei vaan oo tullu mieleen, että miten ne vois jättää väliin tai voiko niin yleensäkään tehä. Nouseeko kapina... :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

^ Meille ei ainakaan tule kättelyjonoa. Hommahan on helppo hoitaa: jos vihkiminen tapahtuu kirkossa, niin juhlapaikalle siirryttäessä kaaso tms. ohjaa vieraat pöytiin istumaan. Hääpari voi saapua paikalle viimeisenä ja tepastella oman (?) pöytänsä ääreen ja siinä voi nostaa maljat, jos halutaan. Kaaso/seremoniamestari tai joku muu voi vielä sanoa, että "hääpari toivoo että jokainen käy onnittelemassa ihan henk. koht. jossain välissä juhlaa, tällä kertaa jätämme virallisen jonon tekemättä" tms. Näin ajattelimme itse toimia, kun emme ko. jonoa tunne mitenkään luontevaksi asiaksi.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä hyvä, heti löytyi pari samanlaista ajatusta tuosta kättelystä. M.cranelta tulikin hyvä vinkki tilanteen hoitamiseen. Varsinkin kun miettii että hääkuva otetaan vasta kirkon jälkeen niin vieraat melkein pakostikin saapuvat juhlapaikalle ennen meitä.

Tuosta tulikin mieleeni heti toinen pulma... miten te joilla kuvaus on kirkon jälkeen olette miettineet vieraiden viihtymisen sillä välin..? Siis jos nyt ajatellaan että saapuvat sinne juhlapaikalle ja vaikka istutetaan pöytiin.. Vapaata seurustelua kai vaan? Mutta kun en tiedä miten kauan miljöökuvaus ottaa aikaa, etteivät sitten pitkästy odotellessa ja kun saavumme on tunnelma kiusaantunut ja hiljainen. Meillä ei suvussa tai kaveripiirissä ole oikein ketään kovin suupalttia tyyppiä joka voisi viihdyttää juhlaväkeä ja ylläpitää tunnelmaa. Vihonviimeinen olisi kai seisottaa juhlaväkeä pihalla. Sellaistakin on joskus nähnyt TV:n häärealityissä. :girl_sad:

Tuosta morsius- vai mikä se nyt olikaan kaaresta että vähän liikaa mun makuun. Siitä on niin vaikea saada tyylikäs.

Ja tulipa vielä mieleen yksi nou nou jonka joku muukin oli listannut on punainen väri, tumma, kirkas tai viini... :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Meillä ehdoton EI anoppien hatut! :girl_haha: Ei tule myöskään hääkaarta, nimikoituja servettejä tai lahjalistaa. Siinäpä muutamia...

Link to comment
Share on other sites

Otan osaa hääkaarikeskusteluun.

Meille ei sitä tule siitä syystä, että se on omasta mielestäni järkyttävän korni kapistus. Enkä tykkää muutenkaan sellaisesta ruusu-hörhelö tyylistä (hääkaarta kai on vaikea tehdä ilman hörhelöitä?)

Kukkia tosiaan tulee muuten koristeeksi, mutta ne on luonnosta kerättyjä yksinkertaisia juttuja (mustikanvarpuja jne.) Mun mielestä ei siis voi vetää rinnastusta muiden kukkakoristeiden ja hääkaaren välille.

Link to comment
Share on other sites

Itselläni toi kaari ei päätyny nounou-listalle.. Olen kuitenkin sitä mieltä, että siitä voi saada myös nätin ja persoonallisemman kun viitsii nähdä vaivaa. Ruusuja ja muita ällötyksiähän siihen ei ole pakko laittaa..

Meillä on aika paljon luonnosta tulevia koristeita muutenkin, joten kaarestakion haluan mahdollisimman luonnollisennäköisen. Aion rakentaa "kaaren" vanhannäköisistä heinäseipäistä eli portti kai siitä sit tulee muodoltaan. Koristeeksi tulee murattiköynnös johon aion kieputtaa tyllinauhaa joukkoon, jotta näyttää runsaammalta. Lisukkeeksi tulee kaksi sydäntä roikkumaan ylälaidasta, ne on joko olkiset tai sit niilestä tehdyt jotta näyttää luonnollisemmilta. Kaaresta saa paksumman laittamalla vaikka kaksi seivästä vierekkäin. Voihan sen kaaren tehdä myös esim pajusta tai kahdesta yhteen taivutetusta koivusta, ettei tuu sellasta isoa metallihäkkyrää jota on epätoivosesti peitelty ruusuilla&vaaleenpunasella tyllillä ;)

Mut makunsa kullakin..

Muokattu: , käyttäjä: martsu80
Link to comment
Share on other sites

^ Itselleni murattiköynnös, tyllinauha ja sydämet edustaa juuri niitä hörhelöitä. Ikävä kyllä mun mielestä hääkaaren korniuteen ei vaikuta se, onko se tehty metallin sijaan pajusta tai koivusta. Mutta tosiaan, makunsa kullakin.

Link to comment
Share on other sites

Meille kanssa hääkaari on niin nounou kuin vaan olla voi. Ihan sama oliko tehty sitten metallista, puusta, muovista tai styroksista, niin sellainen ei kuitenkaan meidän häihin tule. Tykkään kaikesta simppelin tyylikkäästä, ja hääkaari runsaine hörhelöineen ei niihin lukeudu. Mutta onneksi tosiaan makuja on monia! :)

Link to comment
Share on other sites

Hääkaari myös assosioituu mun mielessä vahvasti hääparin omaan pöytään jossakin nurkassa, joka on myös meille ihan ehdoton nou nou.

Ja toisaalta heinäseipäät, niinet, oljet ja muratit sopivat myös mielestäni paremmin häihin, joita vietetään jossakin muualla kuin Helsingin keskustassa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...