Jump to content
Naimisiin.info

Ehdoton NOU NOU teidän häissä?


Guest Sussuli

Recommended Posts

Kaikki Tuttu Juttu -tyyppiset "todella hauskat" leikit, joihin kuuluu myös ilmapallon kuljetukset ja muut esiintymiset. Muuten aika avoimin mielin. Enkä aio polkaista hääkakkua leikatessa!

Meillekään ei varmaan tule polkaisua.. se siis lisänä meidän nounou -listaan!

Olimme muuten yksissä häissä joissa sulhanen polkaisi kakkua leikatessa todella kovaa morsiamen mekolle, ja kuului kova "RÄTS", mekon helmaan tuli halkeama, onneksi pieni vain. Mutta oli kyllä aikamoisen iso asia sille morsmaikulle.. Ei maistunut kakku hetkeen morsiusparille..:(

Link to comment
Share on other sites

Haa, tämä lista onkin helppo tehdä ja piiiiitkä :grin: Toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään henk.koht. mieltymyksistäni:

  • vanhempien puheita
  • lapsuuskuvia / muisteluita siitä kun Crevasse söi mutaa 2-vuotiaana tai sulhasen koulumenestyksen ylistämistä
  • sydämiä koristeissa
  • pikkiriikkisiä opastekylttejä jotka ovat niin lähellä risteystä että varmasti ajaa ohi tai ainakin tekee lukkojarrutuksen. Ei niitä kylllä tarvitakaan, helppo sanoa siis.
  • ääriviivatarroja
  • tekokukkia (Paitsi puvussa on muutama kankainen. Onkos tämä nyt sitten oikeastaan nou-nou?)
  • yhtä teemaväriä jossa pysytää tiukasti, en vain tykkää yksivärisyydestä. Ja moni ei tykkää meidän tyylistä
  • ja eritysesti vaaleanpunaista
  • eikä siis myöskään yksiväristä ja varsinkaan tiukaksi palloksi sidottua kimppua
  • glitteriä / kimalleliimaa
  • hääkarkkeja
  • ilmapalloja koristeena
  • hääparin skumppalaseja
  • morsiussatiinia puvussa
  • valkoista pukua kirkkaanvärisillä tai tummilla kirjailuilla
  • anopin ehdotus: ei, häämarssia ei soiteta kasetilta kirkossa :girl_blum:
  • liikaa ohjelmaa, pitää ehti seurustelemaankin
  • Wagnerin Morsiuskuoroa häämarssiksi
  • riimillisiä runoja, tuskin muitakaan
  • ei leikkejä joihin haetaan väkisin "vapaaehtoisia" (t. nimim. Kokenut "vapaaehtoinen")
  • ei sitä "eestiläistä hääpuhetta" - häät Virossa, eikä olisi vaikka olisivat Suomessakin
  • ei pikkutuhmaa huumoria
  • boolia tai kirkasta viinaa. Otetaan mieluummin vähän hillitymmin.
  • vieraiden ajeluttamista omilla autoilla kymmeniä kilometrejä - bussikyyti on varattu siirtymistä varten
  • limusiinia! muu auto, kiitos.

Olenpas mie kranttu :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Crevasse
Link to comment
Share on other sites

Näitä kun lukee, niin alkaa kaikki perinteet tuntua noloilta:D

Mutta meille ei ainakaan rahankeruuta, niitä rumia askarreltuja sydämiä tai vastaavia pahvi/tylli/silkkinauhakasoja,

ei niitä hääkakunkoristeita, joissa sulhanen yrittää paeta ja morsian kuristaa tms. Ei myöskään "just naineet"-tyylistä lappua auton ikkunaan..

Eikä noloja leikkejä tyyliin lakanan taittelu jne. Ei kai niitä tosissaan kukaan jaksa seurata? eikä lahjojen availua paikan päällä..

Siinä kai oli ne tärkeimmät..

Link to comment
Share on other sites

- Ei KAKSOISSYDÄMIÄ,

- eikä erityisesti pahvisia kaksoissydämiä, joihin on spreijattu tai kyhätty hääparin nimet.

- Muutenkin kaikki hörsönhöö ihme askartelu

- HÄÄKARKIT! Miksi ihmeessä laittaisin kaasot väkertämään tyllistä tahi muusta hörsöstä karkkeja? Ei mene jakeluun (ollaan muutenkin suolasen ystäviä) + olen aina ollut ihan prosessissa muiden antamista hääkarkeista, kun eihän niitä raaski avata ja sitten kovettuvat jonnekin laatikon pohjalle

- perinteinen hääestetiikka: Kaikki piperrykset ja pöperrykset NOU NOU. Yksityiskohdat edellä on turha odottaa näyttävää kokonaisuutta!

-> Meille rakennetaan selkeistä visuaalisista linjoista päivä kasaan ja mm. saniaista tullaan käyttämään runsaasti

Kyllä, samoilla linjoilla olen! Tuo kaksoisydän pointti oli erityisen hyvä :girl_haha: Lisäksi juurikin kaikki sellainen "itse askarrelun" näköinen on nou nou...

Link to comment
Share on other sites

Oon saattanut tähän ketjuun jo vastatakin, mutta ei se mitään! Koko ajan tulee lisää kuranttia no-no-kamaa :grin: Kuinkahan moni oikeasti HALUAISI noita ns. perinteisiä asioita häihinsä, jos ei niistä tietäisi mitään? Ts. tehdäänkö asioita vaan perinteen takia vai nautitaanko niistä oikeasti...

Meillä on 30+ parin häät, joten prinsessakrumeluurit on pannassa. Myös melko moni muu asia, joka "kuuluu" häihin.

Absolument interdit:

- Polttarit (akkaporukalla ehkä kokoonnutaan järjestämään morsiuskutsut, joissa juorutaan ja juodaan, mutta EI mennä kaupungille hiippailemaan naamiaisvaatteissa)

- Itsetehdyt kutsukortit (säästin itseäni painattamalla, on tuo päivätyö ja pitäisi ehtiä elääkin)

- Prinsessa Ruusunen, Mendelsohn tai mikään mukaan perinteinen häämarssi (jotain muuta, mitä tahansa)

- Morsiamen luovutus / isän saattaminen (eiköhän se ole jo luovuttanut...)

- Pitkä hääkaava (lyhyellä mennään, iltavihkimisestä pitää päästä bilettämään!)

- Päivävihkiminen (eikä se muutenkaan saa muistuttaa hilpeitä hautajaisia)

- Just Married- tai mikä tahansa kyltti hääautossa + rämisevät romut perässä (miksi pitää autoa sotkea? Nauhat on ehdoton maksimi)

- Antiikkiauto hääautona (omalla Audilla mennään ja tullaan)

- Työväentalo, nuorisoseura, seurakuntatalo tai mikään muukaan kolkko juhlapaikka (kartanon vintillä juhlitaan)

- Lämmin ruoka pitopöydässä (buffet-tarjoilu)

- Hääkarkit, mietelauseet, kirkko-ohjelmat, askartelu (yksinkertainen koristelu ilman röpistyksiä, itse tila on juhlallinen tarpeeksi)

- Morsiuskaaret, tyllit, sydämet (liian prinsessaa, ei ne ole pelkästään morsiamen häät)

- Kaason kauhea työmäärä (ei minulla ole mitään hommia kaasolle jaettavaksi, kunhan suostuu pitämään kimppua kirkossa vihkimisen ajan)

- Onnittelujono (en hiffaa, mitä roolia ne vanhemmat oikein luulevat näyttelevänsä häissä)

- Morsiamen ryöstö ja muut leikkisät ohjelmanumerot (eiköhän se ilta mene hurjan nopeasti ilmankin)

- Humppabändi (meille tulee house-DJ, joka soittaa takuulla hyviä biisejä)

- Perinteinen häävalssi (meille tulee rokkislovari 3/4-tahdissa)

- Kimpunheitot ja sukkanauhan metsästys (EI!)

- Lahjalistat ja rahankeruu (ei tarvita mitään, eikä varsinkaan mennä naimisiin sen takia, että haluttaisiin Villeroy & Bochia)

- Vanhempien osittain / kokonaan maksamat häät (jos ei ole varaa mennä naimisiin omasta pussista, pitäisi vähän miettiä)

- Kaikki teennäinen hymistely (tulkoon lapset, olkoon ihmiset kännissä, kunhan tulevat - vaikka sitten hattu päässä, pitävät hauskaa, syövät ja muistelevat hemmetin hienoja ja rentoja häitä vielä monta vuotta niiden jälkeen!)

Tässäpä osa. Varmana tulee vielä lisää!

Link to comment
Share on other sites

Hahaa - ARVASIN, että tähän tartutaan :grin:

Minulla on henkilökohtaisesti niin itsenäinen asenne elämään, että en missään tapauksessa haluaisi olla riippuvainen kenenkään rahallisesta avustuksesta varsinkaan omiin häihini liittyen. Ja nyt puhun siis vain omasta tilanteestani, muut tehköön kuten parhaaksi näkevät. Mutta siis: jos itse en kykenisi kustantamaan omia häitäni, tulisi vähän miettiä, että onko varmasti valmis avioelämään vai pitäisiköhän sittenkin muuttaa takaisin kotiin... :girl_sigh: Tämä siis kärjistettynä esitetty ja rahakysymyksestähän saa tunnetusti mahtavat flaidikset aikaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Hahaa - ARVASIN, että tähän tartutaan :grin:

Minulla on henkilökohtaisesti niin itsenäinen asenne elämään, että en missään tapauksessa haluaisi olla riippuvainen kenenkään rahallisesta avustuksesta varsinkaan omiin häihini liittyen. Ja nyt puhun siis vain omasta tilanteestani, muut tehköön kuten parhaaksi näkevät. Mutta siis: jos itse en kykenisi kustantamaan omia häitäni, tulisi vähän miettiä, että onko varmasti valmis avioelämään vai pitäisiköhän sittenkin muuttaa takaisin kotiin... :girl_sigh: Tämä siis kärjistettynä esitetty ja rahakysymyksestähän saa tunnetusti mahtavat flaidikset aikaiseksi.

Eli kärjistettynä esimerkiksi yksinhuoltajilla, työttömillä, opiskelijoilla, eläkeläisillä tai muuten työelämän ulkopuolella olevilla tai vähemmän rikkailla ei ole oikeutta mennä naimisiin ollenkaan, tai järjestää ikimuistoisia hääjuhlia perheen tai jonkin muun tahon vapaaehtoisella avustuksella? :D Toki voi järjestää myös vain vihkimisen, sehän on ilmaista, mutta miksi ei järjestäisi samalla mieleisiään juhlia jos joku hyvää hyvyyttään haluaa rahallisesti avustaa. Tuskin kukaan vanhempi on aseella uhattuna luvannut osallistua kustannuksiin. :D Joo, tähän aikaan yöstä olen näköjään provosoituvaa tyyppiä!

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^^^ Hmm. OT, mutta minä taas en ymmärrä miten vanhempieni tai sulhasen vanhempien vapaaehtoinen rahallinen avustus vaikuttaa sulhaseni tai minun itsenäisyyteen. En koe olevani millään lailla riippuvainen vanhemmistani, vaikka he avustavatkin hääkustannuksissa. Muistan, että nuorempana tällaiset "minähän pärjään ihan yksin ilman kenenkään muun avustusta" -asiat olivat esillä. Nykyään ajattelen, että toki on tärkeää tulla omillaan toimeen, mutta ei kai nyt yksien juhlien rahallinen avustus heilauta kenenkään itsenäisyyttä ja riippumattomuutta yhtään mihinkään? Ei sen mun mielestä ainakaan pitäisi. Tämä siis ihan ilman provosoitumista, kunhan vaan mietin mitä itse näistä raha-avustusasioista ajattelen. Mun puolesta ihmiset saa maksaa itse häänsä tai olla maksamatta. Ja jos se nyt jotain aivan erityistä ylpeyden aihetta jollekin antaa maksaa häänsä itse niin sekin hänelle sallittakoon.

Link to comment
Share on other sites

Yksityiskohtia löytyy vaikka kuinka, mainittakoot hyvänä esimerkkinä vaikkapa nuo jonkun muunkin mainitsemat Melartinin ja Mendelssohnin häämarssit sekä kaikki hääleikit. Yleisempänä linjanvetona ehkä kuitenkin iso nou nou on sellainen ajattelutapa, että koska kyseessä ovat MEIDÄN häät niin kaikki pyörii MEIDÄN ympärillämme. Joo-o, se on meidän suuri päivä, mutta vieraat ovat meille tärkeitä ihmisiä ja heidän viihtyvyytensä vaikuttaa meidänkin fiilikseemme. Vähän hankalaa selittää konkreettisemmin mitä tarkoitamme mutta tarkoitan esimerkiksi tällaista hypoteettista tilannetta, että hääparin vuosipäivä sattuisi vaikka keskelle viikkoa ja häät pitäisi saada pitää juuri silloin; aivan sama miten hankalaa se vieraille olisi mut eihän hääjuhla muuna päivänä tunnu miltään. Taikka että vihkikuvaanhan ei voi mennä ennen vihkimistä kun se tuo niiiin paljon sitä huonoa onnea, kyllä ne vieraat siellä juhlapaikan pihalla meitä jaksaa odottaa kun ollaan kuitenkin päivän päätähtiä.

En ole riidanhaluinen ihminen, joten disclaimerina todettakoon, että pelkkä häiden juhliminen keskellä viikkoa tai kuvassa käyminen vihkimisen jälkeen ei minun mielestäni tee kenestäkään vielä itsekästä. Kyseiset asiat voi kyllä toteuttaa monella tavalla - myös toiset ihmiset huomioonottaen. Esimerkit vain valaisevat, millä tavoin tällainen vierastamani oma napa -ajattelu saattaa hääparissa joskus ilmetä...

Link to comment
Share on other sites

^^^ Hmm. OT, mutta minä taas en ymmärrä miten vanhempieni tai sulhasen vanhempien vapaaehtoinen rahallinen avustus vaikuttaa sulhaseni tai minun itsenäisyyteen. En koe olevani millään lailla riippuvainen vanhemmistani, vaikka he avustavatkin hääkustannuksissa. Muistan, että nuorempana tällaiset "minähän pärjään ihan yksin ilman kenenkään muun avustusta" -asiat olivat esillä.

SEPÄ SE, eihän sinun tarvitsekaan ymmärtää, miten se liittyy SINUN itsenäisyyteesi, koska minun kirjoituksessani oli kysymys vain ja ainoastaan MINUN itsenäisyydestäni :girl_impossible:

Itse olen jo yli kolmekymppinen ja asia ei varsinaisesti liity siihen, että olen juuri itsenäistymisen kynnyksellä. Minusta vain on hyvin perverssiä, että kun minä ja mieheni haluamme juhlistaa omaa parisuhdettamme, niin siihen liittyisi se, että joku kolmas osapuoli sitten kustantaisi osan / koko hoidon.

Mun puolesta ihmiset saa maksaa itse häänsä tai olla maksamatta. Ja jos se nyt jotain aivan erityistä ylpeyden aihetta jollekin antaa maksaa häänsä itse niin sekin hänelle sallittakoon.

En tiedä missä vaiheessa siitä on tullut ihan erityistä, että pariskunta maksaa häänsä itse, mutta tämä viimeinen kappale on ainoa, jossa on jotain asiaa.

Link to comment
Share on other sites

Eli kärjistettynä esimerkiksi yksinhuoltajilla, työttömillä, opiskelijoilla, eläkeläisillä tai muuten työelämän ulkopuolella olevilla tai vähemmän rikkailla ei ole oikeutta mennä naimisiin ollenkaan, tai järjestää ikimuistoisia hääjuhlia perheen tai jonkin muun tahon vapaaehtoisella avustuksella? :D Toki voi järjestää myös vain vihkimisen, sehän on ilmaista, mutta miksi ei järjestäisi samalla mieleisiään juhlia jos joku hyvää hyvyyttään haluaa rahallisesti avustaa. Tuskin kukaan vanhempi on aseella uhattuna luvannut osallistua kustannuksiin. :D Joo, tähän aikaan yöstä olen näköjään provosoituvaa tyyppiä!

Juuri näin. Todellakin äsken omalla henkilökohtaisella nounou-listalla kielsin kaikilta muilta naimisiin menemisen... :girl_sigh: Kannattaa lukea ensin teksti kunnolla, että tietää mistä provosoituu. Tuo aseella uhkaaminen tosin piristi iltaa :girl_haha: "anna iskä sitä massia, tai muuten me ei saada ostettua tarpeeksi organzaa!"

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^^ En tarkoittanut, että on erityistä maksaa häänsä itse kokonaan, sehän on aivan tavallista. Tarkoitin, että jos joku tuntee siitä erityistä ylpeyttä, niin mikäs siinä. :) Täällä kaikki aina vetoavat siihen, että "tarkoitin vain meitä, muut saavat tehdä miten lystäävät" (ja lienen joskus itsekin kyseiseen kommenttiin sortunut), mutta epäilen suuresti että mielestäsi vain teidän tapauksessanne on "perverssiä" jos vanhemmat maksavat osan häistä. Sanoithan itsekin, että jos ei pysty maksamaan itse omia häitään niin pitäisi vähän miettiä. Eli alunperin kyllä arvostelit erilaiseen ratkaisuun päätyneitä sen sijaan, että olisit vain kertonut miten te itse teette. Mutta lopetan tästä aiheesta nyt tähän, että päästään takaisin ketjun alkuperäiseen tarkoitukseen. :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä kaikki aina vetoavat siihen, että "tarkoitin vain meitä, muut saavat tehdä miten lystäävät" (ja lienen joskus itsekin kyseiseen kommenttiin sortunut), mutta epäilen suuresti että mielestäsi vain teidän tapauksessanne on "perverssiä" jos vanhemmat maksavat osan häistä. Sanoithan itsekin, että jos ei pysty maksamaan itse omia häitään niin pitäisi vähän miettiä.

Jos en mitään muuta tähän ikään mennessä ole oppinut, niin ainakin sen, että jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Ja niin teen itsekin. Jos joku provosoituu minun subjektiivisesta mielipiteestäni, se kertoo enemmän provosoitujasta kuin mielipiteestä. Jos kaikki järjestäisivät häänsä täsmälleen samalla tavalla, tätä foorumia ei olisi olemassakaan. Minun mielestäni tämän palstan funktio on se, että jokainen voi tuoda oman tapansa esille, jotta muut voivat joko saada hyviä ideoita, joita noudattaa tai juuri päinvastoin ("noin ei varmana tehdä!")

Minä en provosoidu siitä, että joku haluaa ottaa lahjoituksia tai avustusta vastaan häidensä järjestämiseksi. Sitä paitsi, jos joku niin tekee, sille löytyy aina hyvä puolustus. Siispä en myöskään ymmärrä, jos joku provosoituu minun tavastani tehdä asioita. Minun tilanteessani se OLISI perverssiä, että maksattaisin kulunkeja porukoillani, jos olen jo toistakymmentä vuotta tullut omillani toimeen. Ja jos en pystyisi maksamaan häitäni, silloin MINUN pitäisi todellakin miettiä. Kasvatus on kuitenkin ollut sen verran ankara ja mennyt sen mukaan, että jos johonkin ei ole varaa, sitä ei voi saada.

Menee vähän turhan talouspoliittiseksi. Raha on aina herkkä asia. Kukaan ei ole vielä vetänyt hernettä nokkaan siitä, etten todellakaan halua Prinsessa Ruususta häämarssiksi :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häihin EI KUKAAN saa tulla hattu päässä, ei anoppi eikä isoäidit  8-)

Hassua! Itse olen ajatellut, että olisi hauskaa jos häiden teemana olisi päähineet - jokaisella joku päähine! Täytyy kuitenkin tyytyä vain siihen, että morsiamen äidillä sekä kaasoilla on jotain päässä (töyhtöpanta tms). :)

Meillä ehdottomat NOU NOUt on morsiamen tai jonkun ryöstö! Ja nolausleikit.

Link to comment
Share on other sites

Meidän NOU NOU:t:

- Kirkko + uskonnon läsnäolo häissä

- Kaikenlaiset "tuolileikit" yms.

- Häävalssi

- Häämarssi

- Lapset

- Jäykistely

- Liiallinen koristelu ja pahvisydämet

- Morsian/sulhanen liian kännissä (eikä mielellään kukaan muukaan ördäyskunnossa)

Näitä nounou:ita tulee aina lisää, kun kattoo hääohjelmia. Huomaan toteavani miehelle yhä uudelleen: "Kulta meiän häihin ei sit tuu tollasta!" :grin:

--

Vielä pari lisää...

- Huntu

- Kaasojen mätsäävät puvut (miksi, oi miksi??

Muokattu: , käyttäjä: tiinah84
Link to comment
Share on other sites

Ehdoton EI:

- riisin nakkelua. Miksi ihmeessä haluaisin riisiä hiuksiini ja pukuni sisään pilaamaan hienoa päivää..

- jäykkää ja virallista ohjelmaa. Emme ole itsekään niin virallisia, joten emme jaksa välittää jäykästä pönötyksestä.

- hääparin tarjoamaa alkoholia, vaan jokainen maksaa omat humalansa. Humaloituminen ei ole kuitenkaan kiellettyä :)

- hääkarkkeja. Turhaa ja turhauttavaa näpertelyä.

- pöytäkoristeluja. Yksinkertainen on kaunista. Luonnonläheinen ja luonnonkaunis juhlapaikka ei kaipaa ylimääräistä tilpehööriä.

- hääkaari tms. Yäh, yäk, ällöä.

- leikkejä tai muuta ohjelmaa, johon vieraita pakotetaan osallistumaan. Ei ole tarkoitus tehdä kenellekään epämukavaa oloa, vaan nauttia yhdessä hienosta päivästä ilman tukalaa tunnelmaa tai nolaamista.

Minusta tärkeintä on, että häät olisivat hääparin itsensä näköiset. Joten jos jokin juttu ei istu meidän juhliin, voi se silti olla todella nappijuttu jollekin toiselle parille :) Meille tulee aivan ehdottomasti kirkkohäät, karjalanpaisti, häävalssi ja puheita :)

Olosuhteiden pakosta meille ei taida tulla morsiamen isän puhetta tai isää saattamaan morsianta alttarille. Tämä johtuen siitä, että isäni ei koe esiintymistä/esilläoloa mukavaksi, enkä halua häntä myöskään pakottaa siihen.

muoks: Sulhasen ehdoton vaatimus on, että meidän häissä ei missään nimessä soiteta Anne Mattilaa. Tai Mambaa.

Muokattu: , käyttäjä: Lispetti
Link to comment
Share on other sites

Ehdoton ei

-kirkko ja uskonto

-kuluneet häämarssit ja häävalssi

-ryöstöt

-hääleikit jotka sopivat mielestäni paremmin rippileirille tyyliin tuolileikit yms. jossa vaivaantuneita vieraita koitetaan saada mukaan

-erilaisen "roskan" heittely kuten terälehdet ja riisi (ei tosin olisi edes sopinut mihinkään juhlan kulussa kun vihitään itse juhlapaikasssa sisällä)

-liika kännääminen (vaikka alkoholia tarjoillaankin kohtuus mielestäni kaikessa...)

Link to comment
Share on other sites

Guest tuleva morsian

Meillä ei listalla mm;

-Nollatoleranssi alkoholin kanssa

-Ei yhtään yllätysvierasta (vieraiden lukumäärä alle kymmenen, halutaan ehdottomasti vain kaikkein läheisimmät paikalle)

-Ei ainuttakaan alle kakskymppistä vierasta (ei, en vaan voi sietää yhtään teini-ikäistä sukulaistakaan, en vaikka miten yrittäisin, joten kohteliaisuudesta kutsutut sukulaiset jää pois)

-Ei mitään osallistumista kustannuksiin kenenkään vieraan taholta

Tuolla jo nuista kustannuksista ja niiden maksusta väännettiinkin, sen verran omasta puolesta, että komppaan täysin mökö78 kirjoitusta. Vaikka olen itse vasta reilu parikymppinen, on meille myös kunnia-asia, että maksetaan omat juhlat omista rahoista, eikä mitään avustuksia oteta, vaikka kuinka esim. isovanhemmat tarjoaisikin. Jos itsenäisesti muuten asuu ja elää, pitää ne juhlatkin saada pistettyä omasta pussista. Ymmärrän kyllä, jos vanhemmat lainaa esim. köyhälle parille rahaa johonkin _välttämättömään_ kuten hammaslääkärilaskuun, ruokaan etc, mutta että pitäisi spnsoroida juhlat, (naimisiin pääsee tosiaan lähes ilmaiseksikin) jotka ei todellakaan ole pakolliset niin...ei sovi ainakaan meille, kun pienestä asti on opetettu, et hankitaan vaan silloin jotain, jos siihen on varaa, luotolle ei ostella, eikä muilta vipata. Näin meillä.:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...