Paras persoonallinen ideanne häissänne?


kuutar

Recommended Posts

Meillä koko häät tulee olemaan omasta mielestämme persoonalliset sillä kummankaan suvussa ei olla törmätty vastaavaan...elikkä teema on luonto,vihreys, irlanti ja haltiat...eli kokonaisuus on erittäin luontoaiheista ja vihreää... sekä kaikki mahdollinen ollaan itse väkerretty omin käsin, jopa kakkuteline tulee puusta....siis täysin meidän näköiset häät. ;D

Mahtavia idoita kaikilla!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sulhanen on muusikko (kitaristi) ja kaveripiiriin kuuluu paljon saman alan miehiä. Meidän suhde lähti alunperin siitä liikkeelle että eksyin mieheni keikalle, mykistyin täysin ja loppu on historiaa. Joten häät ovat arvatenkin musiikkipainotteiset! Ajattelin kysyä seurakunnalta, voidaanko kirkosta poistumismarssi soittaa sähkökitaralla. Suunniteltiin miehen kanssa että se olis Mendehlssonin Häämarssi (kesäyön unelmia) soitettuna kahdella sähkökitaralla!  8-) Testattiin jo kotona vahvistimella ja kuulosti tosi mahtipontiselta ja makeelta!

Sulhaselta salassa ajattelin kysyä erästä puolituttua sulkin lempparimuusikkoa laulamaan erään biisin yhtenä ohjelmanumerona. Kyseinen biisi on ollut "meidän biisi" alusta alkaen ja se tekis kyllä lähtemättömän vaikutuksen mun mieheen. Toivottavasti saan sen järkättyä.

Pakollisten ruokailujen ja kahvitusten ja tanssien jälkeen myöhemmin yöllä olisi jamit eli lauteille voi mennä kuka tahansa esiintymään livebändin kanssa. Tähän osallistujia on varmaan vähemmän mutta mistäs sitä tietää vaikka mun laulutaidottomat sukulaisetkin innostuis kun ovat saaneet ensin vähän miestä väkevämpää...  ;D

Me ei muutenkaan järjestetä mitään tavallista ohjelmaa. Täytyy vielä funtsia lisää semmoista rennompaa ohjelmaa...

Link to comment
Share on other sites

En keksi nyt muuta:

* Pukua ei ole vielä ostettu, mutta ei luultavasti tule olemaan ainakaan valkoinen

* Hääpari saapuu juhlapaikalle puisella soutuveneellä

* Illalla saunotaan

* Hääkarkkien sijasta kukkasipulit tai koristellut tikkuaskit, tikkuineen tietysti (vieraat saa itse valita kumman ottavat)

Link to comment
Share on other sites

Tjaah.. Meillä noudatetaan monissa asioissa perinteistä kaavaa.. (kirkko, hääkarkit, kimpun ja sukkanauhan heitto jne. jne.).. Ehkä jossain määrin persoonallisia ratkaisuja ovat:

-Sukulaiset minimissä (alle 30, vaikka suvut ovat ISOT), loput 50 ystäviä

-Häävärit simppelit valkoinen ja hopea, hääpaikan "sisustusta" myöten kaikki noudattelee tätä pelkistettyä, mielestäni erittäin kaunista linjaa

-Koristelu myös aika minimaalista, läpinäkyviä ja hopeita lasikiviä pöytiin, jokunen kukkanen, ei juuri muuta

-Valssi tulee, mutta sentyyppisiä tanssibiisejä on vain 3, loput setit bändi veivaa muuta musiikkia

-vieraskiirjan tilalla jotain muuta, persoonallista  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meidän persoonallisin asia häissä on yksinkertaisuus. Minun pukuni on yksinkertainen burgundinpunainen. Ja jos onnistuu, niin miehen toive on että vieheisiin tulisi rapalan vuosiuistin... olisi siinä monella ihmettelemistä Ja kun vieraat tietävät nimemme, jotka ovat hyvin MERELLISET molemmat, niin se sopii kuin nenä päähän!

Link to comment
Share on other sites

Guest Helsbels

Meidan persoonalliset ideat:

Haavalssin sijaan meilla oli Sway-kappale jonka tanssimme varttavasten opitun koreographian mukaan, cha cha chan askelin.

Seka Drag queen esitys joka oli huima menestys  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meitin persoonalliset (vahinkoja osa), vaikka täältä vinkkejä haettiinkin.

- ei heitetty kukkakimppua eikä sukkanauhaa

- Kakku leikattiin leipäveitsellä

- Morsion tanssi paljain varpain

- Lasten sittämä lauluesitys, joka oli meille yllätys ja vieraille myös

- Savuava booli, joka oli liian tuju ;)

- Musta hääpuku (josta sain paaljon positiivista palautetta)

- Karkkibuffet sekä kamerat mukuloille

- mattimyöhästen nakittaminen siivoamaan (siis jotka lähtivät jatkoille)

- Morsiammen hääriminen kyökissä, kun muiden silmä vältti

- Saippuakupla sade juhlapaikalla

- sulhasen ryöstö

- Minimaalinen, mutta todella kaunis koristus, josta huolehti kaasoni, veljeni ja paras ystäväni.

- Kukkien pyytäminen lahjaksi, saimme jotain, josta voimme nauttia joka kesä omalla pihallamme ja muistella häitä.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät oli ja meni ja oli erittäin persoonalliset.

Kirkko oli pieni romanttinen puukirkko. Kuljetus kirkolta oli tosiaan meripelastusveneellä jonka miehistö minulle erittäin tuttua kuljetuksen aikana myös kuvaus (taustana turunmaan saaristo). Paikan päällä ohjelmanumerona oli tämän pelastusaluksen esittelyä (onhan hyvä vieraiden tietää mitä morsian vapaa-aikana touhuaa). Ohjelmanumerona oli myös miehen eno soittamassa hanuria ja erittäin hyvä bändi jonka ansiosta bileistä tuli oikein kunnon vanhan ajan tanssit. Kaasot pitivät hienon ohjelmanumeron (tuttu juttu- tyyliin) johon yleisökin joutui osallistumaan.

Hääpaikka 1800-luvulla rakennettu nuorisoseuran tanssipaikkana toiminut vanha rakennus joka oli osittain entisellään ja toi tunnelmaa. Bändin soittaessa ja jengin bailatessa vanhan ajan tunnelma palasikin. Jengiä oli iltamyöhällä ulkona ja sisällä. Myrskylyhtyjä ja pilttipurkkeja pimeän tullen, voi että oli upeaa! Odotan malttamattomana videon valmistumista.

Kaiken taustalla oli veneily- teema.Hääpöydän takana parin purjeveneen isopurje nostettu ylös ja spoteilla valaistu. Ankkureita, köysiä, pöydillä myös simpukoita.

Parhaimman juhlan teki tietenkin vieraat jotka juhlivat oikein kunnolla.Kolme eri kulttuuria ja kieltä tulivat hyvin toimeen keskenään.

Saimme paljon paljon kiitoksia joten olen täysin tyytyväinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä tulee kutsuun meidän kihlajaiskuva (joka on jo etukäteen aiheuttanut kauhean myrskyn sulhasen suvussa.. kutsun kun tulisi kuulemma ehdottomasti olla kultaista koukeroista tekstiä valkoisella kortilla, valkoisessa kuoressa!! >:( BLAAH!!), kakun päälle tulee kumiankkahääpari  (saa nähdä paljonko siitä tulee sanomista ;D), ja Italian perinteiden mukaan annetaan vieraille lahja muistoksi, mut me ei haluta antaa mitään kammottavaa hopea/savi/kynttilähässäkkää, vaan yritetään saada järjestettyä kaikille pullo viiniä meidän omalla etiketillä.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kutsuun molempien lapsuuskuvat  :D  Toinen "oma ajatus" on, ettei juhlapaikalle (siis "iltaosioon") tule omaa pöytää, vaan tilalle alla olevan tyylinen puistonpenkki. (teemana on maalaishäät / sadonkorjuu)

180px-Garden_bench_001.jpg  

Eräänlainen "info-vihko" on suunnitteilla, mutta idea on vielä uusi, joten en siitä kirjoita enempää. Päikyssä palailen siihen, kunhan itse edes tiedän millainen siitä tulee  ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä mieleenpainui:

Kaikkien vieraiden majoituksen järjestäminen

Hääjuhlanvietto puutarhassa, jossa mm. ruokailu järjestettiin tunnelmallisessa juhlavassa teltassa, jossa lattiat jne.

Kiinnostavan pitopalvelun valitseminen, jossa ulkomaalaistaustainen luomu/lähiruokakokki ja ruokien esittely toimi kuin yhtenä ohjelmanumerona (vieraat kehuivat paljon)

Yllätyksenä meille häävieraan järjestämä ammatti stand-up-koomikko esitys yöllä kesken juhlinnan

Hääkarkkeina juhlaparin lapsuuskuvilla päällystettyjä pieniä suklaalevyjä, jotka herättivät paljon lapsuusmuistoja sukulaisissa

Saunominen

Vieraiden toivomat potretit parin kanssa ruuan ja kahvin välillä, valokuvaajan toimesta

(ja...   ;) Vieraiden aktivoiminen koristelupuuhiin edellisenä iltana. Siis ne jotka jo olivat saapuneet aiemmin juhlapaikalle)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä tulee satuhäät ;) Molemmat tykätään paljon vanhoista saduista, minä erityisesti, mutta sulho myös. Kutsuiksi tulee aarrearkut. Tähän liittyy myös se, että sulho kosi mua niin, että sormus oli simpukassa aarrearkun sisällä:-X Lisäksi kerätään jotain symboleita eri saduista ja sijotellaan hääpaikalle pöytiin tai johonki. Niin, ja paikkakortit on tulitikkuaskeista tehtyjä satukirjoja. Tässä ehkä persoonallisimmat:)

Link to comment
Share on other sites

Meillä mielestäni paras idea tuli äidiltäni. Toivottiin häälahjaksi avustusta häämatkaamme ja äitini keksi, että voisimme kiitoskortteihin liittää pienen matkakertomuksen sekä aurinkoisen kuvan matkaltamme, jotta kaikki saisivat kiitoksen antamastaan lahjasta! Tämän myös aiomme toteuttaa! :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä on hienoja ideoita, mut huomaa, että omat "persoonalliset" ideat on jo keksitty! Ei mitään uutta auringon alla siis. Mutta toisaalta, en halua olla mikään erikoisuudentavoittelija eli hyvä näin.  :D

Meillä taitaa erikoisinta olla värivalinnat. Minä haluan nimittäin VIHREÄÄ, KELTAISTA, LIMENVIHREÄÄ, PINKKIÄ ja ORANSSIA! Ei mitään maailman hillityintä, mutta en ole minäkään... Noh, ainakaan värivalinnoissani!  ::)

Ja on nyt kaikkea pientä muutakin, mutta en ala niitä tänne luetella kun ne on vasta niin suunnittelun asteella.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mielestäni paras idea tuli äidiltäni. Toivottiin häälahjaksi avustusta häämatkaamme ja äitini keksi, että voisimme kiitoskortteihin liittää pienen matkakertomuksen sekä aurinkoisen kuvan matkaltamme, jotta kaikki saisivat kiitoksen antamastaan lahjasta! Tämän myös aiomme toteuttaa! :)

Tuo on kyllä tosi hyvä idea  :) Itse olisin halunnut tehdä ihan samalla tavalla, mutta koska sulhanen ei halua pyytää rahaa lahjaksi, idea jää toteuttamatta. Ei siis mun mielestä oikein toimi, ellei vieraat ole nimenomaan antaneet lahjaksi rahaa häitä varten. Tuolla tavoin vieraat varmasti tuntevat, että rahalahja on mennyt tiettyyn tarkoitukseen eikä vaan häiden maksamiseen...

Link to comment
Share on other sites

en tiedä kuinka perinteistä tai erikoista tämä nyt on, mutta meillä suunnitelmissa on että isäni säveltää meille kappaleen, siihen on annettu vapaat kädet eli saa olla marssi tai valssi tai ihan mitä vaan.

kakku tulee olemaan varmaankin musta ja siinä valkoisia koristeita. Kirkkoon laulamaan pieni n.10-15 hengen kuoro. Juhlapaikalle/jatkopaikalle tulee soittamaan bändi joka pääsääntöisesti soittaa melodista metallia..

Hyviä ideoita on ollu paljon tässä pinossa jo. erityisesti pidin siitä avoimen kimpun heittämisestä naimattomille naisille. Joku stand up esityskin olisi mukava, sen tosin toteutti miehen kaveri 30vuotis juhlissaan..

Link to comment
Share on other sites

Ihania ideoita löytyi paljonkin!

Meillä häät vasta edessäpäin, mutta silti paljon on suunniteltu. Luultavasti erikoisin juttu meidän häissä on häätanssi, joka on Metallican Nothing else matters, jonka kaaso soittaa kitaralla ja laulaa. Teemana on metsänvihreä, maalta kun ollaan ja mies vielä metsähommissa. Hyvin paljon tulee olemaan metsään liittyvää koristelua (mm. sammalta pöytiin) ja tienviitat tehdään puusta, johon sitten poltetaan nimet.

Paljon tehdään itse, tosin askartelut vielä alkuvaiheessa...  :) Kameroita pöytiin ja vieraskirjaan olen ajatellut laittaa jokaisesta vieraasta kuvan/kuvia, ja saavat itse sitten kirjoitella terveisiään. Paljon pitäisi vielä ideoida ja ennen kaikkea toteuttaa! Hääpuku pitäisi tehdä, mulle tulee valkoinen yksinkertainen puku, jossa helmassa tummanvihreä kaistale. Teeman mukaisesti... ;)

Link to comment
Share on other sites

Tätä persoonallisuus -juttua mä oon miettiny paljon ja haluankin häihin jotain meidän yhteiseen harrastukseen, moottoripyöräilyyn, liittyvää. Muuta en vielä ole keksinyt kuin motoristipariskunta-kakunkoriste. Toisaalta ajattelin myös, jos olis pyytänyt joitain motoristi-ystäviä ajamaan kirkolta juhlapaikalle meidän edellä. Mut saa nähdä. Voi olla et sit nolottaa, kun heitä ei kuitenkaan kutsuta muuten mukaan.

Mutta jos joku keksii muita ideoita hääjuhlaan/koristeluun liittyen moottoripyöräilyyn, niin kertokaa ihmeessä!   :)

Link to comment
Share on other sites

Voi kun mulla on pää pullollaan ideoita, mutta tässä on muutama sellainen joka varmasti toteutuu:

- Teemana satumetsä, keijut/menninkäiset/haltiat, luonto, maaseutu

- Hääpuku on vihreä

- Hääkakku teline tehdään itse, ja hääkakku telineineen on kärpässienen näköinen

- Vihkiminen on joko metsässä tai ladossa, joka on koristeltu satumetsäksi

- häissä saunotaan

- Ainoastaan vegeruokaa

- Kaverit voivat ottaa mukaansa teltan, jossa he voivat yöpyä. Teltat pystytettäisiin pellolle

Link to comment
Share on other sites

Hurjasti toistaan persoonallisimpia ideoitahan täältä löytyy, joten voisin varmaan listata tänne muutaman, mitä meidän juhlissa tullaan näkemään:

-sotilashäät, joten kakku leikataan miekalla (bm nuolee sitten miekan)

-häävalssi on sukulaisen säveltämä

-vieraskirjana on itse askarreltu postilaatikko, jonne vieraat voivat jättää lapulle kirjoitetun viestin meille

-lastenhuoneeseen tulee iso kasa piirrettyjä, joita voi sitten illan aikana katella

Tuossa nyt muutama juttu. Ei noi varmaan kauheen omaperäsiä oo mutta eiköhän jokainen juhla oo uniikki ja jokaisella siellä ne omat jutut. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...