Jump to content
Naimisiin.info

appivanhemmilta käsittämätön häälahja!


Guest Uniqzer

Recommended Posts

Mutta jos suunnilleen kaikki täällä ovat sitä mieltä, että 50 euroa on hurjan paljon rahaa, niin kai se on sitten uskottava...  :-/    Olen kyllä edelleen katkera ja loukkantunut, eikä tätä muuta mitään.  Mielestäni he pistävät meitä halvalla ja haluavat osoittaaa, etteivät pidä liittoamme minkään arvoisena.

Ei kai avioliiton arvoa mitata sillä, minkä verran saa keneltäkin rahaa...?!? Itse kuulun enemmistöön jonka mielestä 50e on iso raha millä tahansa mittapuulla mitattuna.

Ihaninta(han) naimisiinmenossa on se, että muutkin haluavat juhlistaa TEIDÄN suurta päiväänne saapumalla paikalle, näin ainakin meillä, lahjuksin tai ilman...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse tuohon Uniqzerin aloitusviestiin liittymättä, mekin saatiin mun anopilta käsittämätön häälahja ::)

Oltiin toivottu, että mitään ei tarvitse tuoda, lahjaa on riittämiin siinä, että tulee paikalle. Mutta jos tahtoo jotain antaa, niin ei astioita.

Ja mitä toi anoppi? Kahviastiaston. Eikä siinä kyllin, tyylikin oli kuin meille tehty; valkoista posliinia, johon käsinmaalattuja kukkasia. Oli kuulemma tehnyt tämän huippulöydön kirpparilla ::)

Ei siinä muuten mitään, mutta kun ei niitä kehtaa roskiinkaan heittää, jos anoppi sattuu visiitille. Vaan kun eivät miellytä silmää ja meillä tosiaan on astioita riittämiin, niin tuo anopin antamista astioista johtuva tilanpuute harmittaa kyllä  :-/

Link to comment
Share on other sites

Guest Maaretta
Ei siinä muuten mitään, mutta kun ei niitä kehtaa roskiinkaan heittää, jos anoppi sattuu visiitille. Vaan kun eivät miellytä silmää ja meillä tosiaan on astioita riittämiin, niin tuo anopin antamista astioista johtuva tilanpuute harmittaa kyllä  :-/

Vie takaisin kirpparille, tai pane Huuto.netiin myyntiin, niin minäkin tein häälahjoille, joita emme pyytäneet emmekä siksi myöskään halunneet. Jos anoppi vierailulla kyselee astiaston perään, ainahan sitä voi pienen valkoisen valheen keksiä, ja sanoa vaikka, että ovat kaverilla lainassa juhlien takia. tms ;)

Tilanpuute on tuttu juttu, ja siksi otti päähän, kun muutamat sukulaiset ostivat meille täysin tarpeettomia lahjoja - ja vielä isokokoisia...

Link to comment
Share on other sites

Me on tähän mennessä saatu naimalahjaksi ehkä yhteensä 50 euron edestä ihan kivoja tavaralahjoja. En todellakaan odota kenenkään (en omien enkä appivanhempien) antavaan ainakaan yhtään enempää kuin 50 euroa. En ymmärrä loukkaantumistasi (tai siis ehkä miehesi voisi loukkaantua, hänen veljeänsähän tässä on suosittu). Minusta lahjahevosen suuhun ei tule katsoa.

Link to comment
Share on other sites

Oon sitten vissiin ainoa, joka kiusaantuu SUURISTA rahalahjoista...?? Kun me sulkin kanssa tullaan ihan ok hyvin toimeen, niin rahalahjoituksista tulee sellainen fiilis, että luuleeko noi, että me eletään ihan kädestä suuhun...  :o

Itse en hirmusti odota/toivo häälahjoja (kyseessä tositosi pikkuiset häät ;)), sillä miehen vanhemmat ja etenkin mun vanhemmat ovat tässä viime aikoina jo jeesanneet meitä tosi paljon (huomattavasti enemmänkin, mihin olisi ollut tarvetta). Eli jos ne vielä meitä jotenkin "lahjoo", niin alkaa tulla kyllä jo vähän "kiittämätön" olo. Häät maksamme sulkin kanssa itse.

Link to comment
Share on other sites

mä kyllä ymmärrän ton et jää vähän suu ammolleen jos tollasen lahjan saa...en osaisi kyllä odottaa omiltakaan vanhemmilta tollasta..jokseenkin "kylmä" lahja...olen siinä samaa mieltä että ennemmin sit vaik joku typerä kukkaruukku, ni olis edes sellanen tunne et lahjaan liittyy edes jonkin näköinen panostaminen eikä oo vaa kirkkoon lähtiessä viskattu lompakosta löytynyttä rahamäärää kirjekuoreen...olisin itsekin melkoisen järkyttyny vastaavassa tilanteessa!vaikka mielestäni lahjan arvo ei ole tärkein vaan ajatus, mutta tosta kyllä saa sellasen vaikutelman ettei lahjaan todella ole liikaa ajatuksia tuhlattu..

Link to comment
Share on other sites

Lisäänpä vielä minäkin oman mielipiteeni..

Aika ihmeelliseltä tuo 50e kuulostaa!! Rehellisesti sanottuna.. Mielestäni juuri tuo alkuperäisen kirjoittajan maininta esim perintöesineestä tai -huonekalusta kuulostaisi paljon paremmalta häälahjalta!!! Vaikka perintöesineellä ei välttämättä olisikaan rahallista arvoa enempää kuin 50e (niin kuin usein ei olekaan, jos ei ole kyse kullasta tai timanteista, vaan esim vanhoista ja paljon tuotetuista arabialaisista tms), niin tunnearvo on kuitenkin se, joka merkitsee!

Luulen, että meidän omalle kohdalle satttuu ainakin omien vanhempieni ja isovanhempieni puolelta juuri tuota tunnearvon sisältävää lahjaa.. Oman äitini tuntien! ;) Muutenkin vierastan häälahjoissa rahaa.. En itse antaisi!

Link to comment
Share on other sites

Kai se on se ajatus mikä ratkaisee lahjassa ei sen rahallinen suuruus.

Kerron oman tarinani meidän kihlajaislahjasta, jonka saimme miehen vanhemmilta. Meiltä kysyttiin, että mitä haluamme kihlajaislahjaksi. Keräämme Arabian Illusia-sarjan kahviastiastoa, joten toivomme kahvikuppia ja leipälautasta lahjaksi. No, saimme KUUSI kappaletta kahvikuppeja ja leipälautasia...kakkos laatua.

Voi olla, että kuulostan pikkumaiselta, mutta meille olisi riittänyt yksi kahvikuppi lautasineen, jos se olisi ollut ykkös laatua. Tässä kahvikuppi asiassa voin olla vähän herkkä, mutta tämä on ainoa asia minkä haluan olla aitoa hopealusikoiden kanssa.

Totta kai me kiitimme lahjasta, mutta samalla mietin, että vien ne takaisin tehtaanmyymällään ja vaihdan aitoon. Tätä meidän ei tarvinnut tehdä, kun seuraavana päivänä soi ovikello ja mieheni vanhemmat olivat uusien kahvikuppien kanssa ovella. He vain tuumasivat, että olivat illalla paremmin miettineet lahjan tarkoitusta ja todenneet, että se ei ekalla kerralla mennyt oikein nappiin.

Minusta tuon kuuden aidon kahvikupin saaminen kihlajailahjaksi oli todella suuri lahja, koska se yksi aito olisi riittänyt.

Itse yritän olla antamatta rahaa lahjaksi, jos sitä ei erityisesti toivota, koska raha on minusta persoonaton lahja. Minusta lahjan rahallisella arvolla ei ole merkitystä, koska lahja pitäisi kertoa niin sen antajasta kuin sen saajastakin.

Link to comment
Share on other sites

Ole onnellinen, että ovat "edes" tulleet häihinne! Eihän häillä ole tarkoitus rahastaa ketään?
Musta on ihan KÄSITTÄMÄTÖNTÄ, että näinkin suuri joukko naikkareista ottaisi LOUKKAUKSENA jos tulevilta appivanhemmilta tulisi VAIVAISET 50E lahjarahaa!!!!

Eikö teidän päässä liiku muu kuin raha!!!? Kyllä tärkeintä (ainakin meille) on itse juhlaan osallistuminen. Ja jos sanotte, että kyllä niillä appivanhemmilla rahaa on, niin ulkokuori voi pettää. Tiedän tapauksia jossa pariskunnalla LUULTIIN olevan rahaa ja kun totuus paljastui he olivat ihan pa....

ihan asiaankuuluvaa kommentointia, mutta kun kyseessä on oman lapsen häät, ja ilmeisesti kyseessä eivät ole ilmeisen köyhät vanhemmat, niin mielestäni tuo on mautonta. minä saan ihan "tavallisilta" isovanhemmilta synttärilahjaksi 50 euroo. sitten häälahjaksi sain muistaakseni muutamia satoja euroja.vanhemmiltani sain paljon arvokkaamman lahjan + he maksoivat häät. siinä on se ero. eli häitä arvostetaan/pitää arvostaa enemmän, kuin muita perhejuhlia (poikkeuksena sitten 50- v. synttärit yms.) ne ovat Tapaus, ja todellakin sen mukaisesti olettaisi vanhempien ne huomaavan. tuo yläpuolinen kommenti on mielestäni mauton, koska pitää olla perheessä jo jotakin vialla, jos vanhemmat eivät oman lapsensa häihin tule. ja silloin ei enää rahasta ole väliä.

-tuumii Puppe, kellarista katsomaan tullut  :)

Link to comment
Share on other sites

Voi olla, että kuulostan pikkumaiselta, mutta meille olisi riittänyt yksi kahvikuppi lautasineen, jos se olisi ollut ykkös laatua. Tässä kahvikuppi asiassa voin olla vähän herkkä, mutta tämä on ainoa asia minkä haluan olla aitoa hopealusikoiden kanssa.

Mikä tekee kahvikupista aidon? Oliko niissä kakkoslaatuisissa jotain näkyviä vikoja, vai miksi ne eivät sinulle kelvanneet?

Kai astiat on tarkoitettu lähinnä käytettäväksi, sillä eivät ne kauhean kummoisia sijoituskohteitakaan ole ???

Link to comment
Share on other sites

Me siis maksetaan omat häämme itse. Suurimmaks osaksi minä, sillä sulhanen  on opiskelija.  Perheeni on todella pienituloinen joten en usko saavani heiltä yli mainittua 50 euroa.

Sulhasen sisko sai häiden kustannusten lisäksi häälahjaksi noin 5000 mk vanhemmiltaan. Me siis maksamme kaiken itse ja luulen, että saamme korkeintaan tuon 50 euroa anopilta lahjaksi. Miksi? Siitä minulla ei ole aavistusta, mutta anoppi oli raivostunut, kun sulhanen kysyi häneltä, paljonkohan mahdollisesti he aikovat antaa meille, ihan noin häämatkarahastoa silmällä pitäen. Että se siitä samanarvoisuudesta

Ne joilla on varaa, ovat kitsaita antamaan, näköjään. Oma perheeni osallistuu tilanteiden tullen auttamaan meitä kaikin mahdollisin keinoin ja arvostan sitä enemmän kuin rahaa koskaan. Sulhasen perhe ei halua osallistua millään tavalla järjestelyihin saati muuten auttamaan meitä vaikka resursseja olisikin.   >:(

Link to comment
Share on other sites

Musta vanhempien ei mitenkään tarvitse antaa ollenkaan rahaa lahjaksi. Ei se ole heidän "tehtävä" ja mä ainakin häpeisin, jos alkaisin niuhottamaan siitä, ettei rahaa tule. MUTTA alkuperäisessä viestissä nyt ei ollutkaan siitä kyse. Elikäs, jos sitä rahaa sitten annetaan, niin sisaruksille tasapuolisesti.

Link to comment
Share on other sites

 minä saan ihan "tavallisilta" isovanhemmilta synttärilahjaksi 50 euroo.

Sinulla onkin sitten hyvin asiat, jos on varaa noinkin paljon antaa synttärilahjaksi.

Minun mielestäni 50€ on aika paljon, mutta siinä asiassa olen samaa mieltä, että sen summan olisi voinut käyttää johonkin asiaan tai tavaraan, joka on ostettu hääparia ajatellen.

Niin ja sisaruksia on toki kohdeltava tasapuolisesti, piti sitten tulevasta morsiamesta/sulhasesta tai ei.

Link to comment
Share on other sites

Guest MarannaII

Omat vanhempani osallistuvat häiden kuluihin useammalla tuhannella eurolla, joten heiltä emme saa muuta lahjaa. Siitä on heidän kanssaan erikseen sovittu. Sulhasen vanhemmat taas eivät tule häihin ollenkaan, sillä toinen on kuollut ja toinen dementoituneena sairaalassa  :(

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että 50 euroa on vanhemmilta todella pieni lahja. Parempi olisi vaikka antaa jokin esine, josta jäisi mukava muisto (olettaen, että esine olisi ajatuksella ja maulla valittu).

En missään nimessä ole varakas, mutta kyllä minulle 50 euroa on aika pieni raha. Sillä saa ison kassillisen ruokaa tai yhden kengän. Tuntuu melko tekopyhältä jeesustella, että 50 e on iso raha... Tietysti jossain tilanteessa on, mutta ei, kun puhutaan häälahjoista, joita vanhemmat antavat.  

Link to comment
Share on other sites

Heissan

Ajattelin liittyä keskusteluun, mutta meillä kysymyksessä oli kihlajaislahja.

Saimme appivanhemmiltani kihlajaislahjaksi kerrostalokasion arvoltaan 110 000€. :o Mun mielestä tuo ylittää jo nolouden rajat. Eihän ihmiset vaan anna toisilleen tuollaisia lahjoja. En edes kehdannut kertoa vanhemmilleni mitä saimme appivanhemmilta lahjaksi, jotta he eivät tuntisi itseään huonommaksi, koska eivätpysty antamaan saman arvoista lahjaa. Ja kaikenkukkuraksi appivanhemmat eivät ollet edes iloisia meidän kihlauksestamme! :-/

Mun pointtini siis oli, että kyllä sillä lahjan arvokkuudellakin on rajansa........

Link to comment
Share on other sites

Saimme appivanhemmiltani kihlajaislahjaksi kerrostalokasion arvoltaan 110 000€. :o Mun mielestä tuo ylittää jo nolouden rajat. Eihän ihmiset vaan anna toisilleen tuollaisia lahjoja. En edes kehdannut kertoa vanhemmilleni mitä saimme appivanhemmilta lahjaksi, jotta he eivät tuntisi itseään huonommaksi, koska eivätpysty antamaan saman arvoista lahjaa. Ja kaikenkukkuraksi appivanhemmat eivät ollet edes iloisia meidän kihlauksestamme! :-/

Voi, kuulostaa niin tutulta... ::) Sama homma meillä. Appivanhemmat inhoaa mua mutta silti on pakko antaa aivan ihmeellisiä lahjoja pojalleen eli "meille" (sohva, tietokone, auto) ja näyttää, että rahaa on kun roskaa, kun mun vanhempani on köyhiä. Silti arvostan omien vanhempieni vähistä rahoista tunteella ostettuja lahjoja miljoona kertaa enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Me on tähän mennessä saatu naimalahjaksi ehkä yhteensä 50 euron edestä ihan kivoja tavaralahjoja. En todellakaan odota kenenkään (en omien enkä appivanhempien) antavaan ainakaan yhtään enempää kuin 50 euroa. En ymmärrä loukkaantumistasi (tai siis ehkä miehesi voisi loukkaantua, hänen veljeänsähän tässä on suosittu). Minusta lahjahevosen suuhun ei tule katsoa.

Eilen tuli appivanhemmilta kortti, jonka sisällä oli 250 euroa rahaa. Minusta ihan käsittämättömän paljon, koska tiedän ettei heillä nyt ainakaan liikaa rahaa ole. Noloa myös siksi että hääkahveilla he kysyivät mitä haluamme emmekä osanneet sanoa mitään. Jos silloin olisi jotain keksinyt, niin sen olisimme sitten saaneet eikä se todellakaan olisi ollut mitään noin arvokasta.

Link to comment
Share on other sites

vaikka en ole vielä menossa naimsiin,niin mulle on selkiytynyt jo aika vanka käsitys häälahjoista.Joillekin se tuntuu olevan  ainoa tärkeä asia häähumussa...eikö tärkeintä ole se panos vierailta että he tulevat paikalle kun sanotte tahdon? Ymmärrän sen että jos muutetaan häiden jälkeen vasta yhteen niin silloin on kiva ostaa hyödyllistä tavaraa..mutta jotenkin välillä tuntuu ihmisillä olevan rahastuksen maku tässäkin hommassa,"tyyliin; me järkättiin hirveen kalliit hätt ja kyllä me odotetaankin sitä tonttia sieltä saimaan rannasta..".Onneksi tätä porukkaa on pieni porukka.

Ihmisiä on monenlaisia ja kyllä värmasti on tuntunut kurjalta että appivanhemmat antaa 50e(se on pieni raha..) mutta Eihän niitä juhlia pidetä tosiaan lahjojen takia,vai?!

sekavaa mutta olen juuri heerännyt.

Link to comment
Share on other sites

Olen Heikun kanssa ihan samaa mieltä. Lahjat ovat häissä katoavan pieni yksityiskohta.

Olin tuolla aikasemmin sitä mieltä että 50 € on minustakin käsittämätön lahja appivanhemmilta. Joudun vähän pehmentämään kantaani. Sain juuri omilta isovanhemmilta lahjan etukäteen ja sillä on VAIN tunnearvoa. En kuitenkaan odota mitään isompaa lahjaa, koska isovanhempani kituuttavat pienillä eläkkeillään, ja minulla on mieheni kanssa talous kunnossa.

Lahjan arvoa ihmetellessä kannattaa suhteuttaa se myös antajan varallisuuteen.

Link to comment
Share on other sites

pitänee mun tähän listä että vaikka kuinka olisi varallisuutta niin se ei aina tarkoita että pitäisi sen mukaan ostaa lahja.On munkin vanhemmilla rahaa,ja silti saan hyvin pieniä lahjoja..silti tiedän että he välittävät. Itsekkin olen todella pienellä palkalla elävä,ja mieheni opiskelee,lahjatkin on sen mukaisia,mutta niissä on tunne arvoa sitäkin enemmän.

Link to comment
Share on other sites

vaikka en ole vielä menossa naimsiin,niin mulle on selkiytynyt jo aika vanka käsitys häälahjoista.Joillekin se tuntuu olevan  ainoa tärkeä asia häähumussa...

Tämä on nyt taas hieman aiheen vierestä, mutta minua huvitti kovasti kun tuolla matkailusivulla jotkut kirjoittivat, että he saivat lahjaksi sekä (matka)rahaa että tavaroita, eli juuri niitä juttuja, joita he olivat pyytäneet. Ensin toitotetaan suureen ääneen, että lahjalista on vain toivelista, ei siltä ole pakko ostaa mitään, ja sitten seuraavaksi hehkutetaan, että on se kiva kun saatiin ne pyytämämme tavarat ;)

Toinen, mitä en voi sietää, on ajatus siitä, että vieraan pitäisi lahjansa arvolla kustantaa hänestä aiheutuneet kulut. Eli jos ruoka ja muut kustannukset tekevät 30euroa, niin kyllä lahjankin pitäisi olla sen arvoinen. Huh!

Kieltämättä lahjat tuntuvat olevan aika keskeinen osa häähumua.

Link to comment
Share on other sites

ööö tota noin, en ollut aiemmin seurannut tätä ketjua ja nyt luin eka sivun ja tämän viimeisen - keskustelu on ilm. hieman lainehtinut ja venynyt matkan varrella. Sekaan ängen minäkin, vaikka olisi ehkä parempi olla hiljaa. Edes joskus.

Alkuperäiseen viestiin sanoisin omalta kohdaltani että 50 euron häälahja vanhemmilta olisi kyllä omituisen vähän. Meidän molempien vanhemmat on ihan keskivertosuomalaisia, ei kauheesti mammonaa mutta kai nyt oman lapsen häälahjaan sijoitetaan sentään ns. kunnolla. Me ollaan viikon päästä menossa mun serkun häihin ja sukulaisten lahjana on perinteisesti rahaa ja pariskunnalta tämä on juuri 50 euroa...

Sit taas toisaalta: en ymmärrä miksi sitä paheksutaan /ihmetellään tms. että lahjat on selkeästi osa häähumua?? Mun mielestä on aika luonnollista että lahjoja annetaan ja saadaan, niin kuin 40-v. /50-v. ym. syntymäpäivillä, tupaantuliaislahjoja, kihlajaislahjoja etc. Ja en mä ainakaan kehtaisi mennä vieraana em. juhliin tai häihin minkä tahansa 10 euron halpismaljakon kanssa - iso juhlanaihe MUN MIELESTÄ oikeuttaa myös hieman isomman lahjan. Sen takiahan usein ihmiset keräävät kimppalahjoja, kun rahojen yhteenlaittamisella saadaan hankittua ns. hienompi ja parempi lahja.

Ja sekin on ihan luonnollista että kerrotaan lahjatoiveet, esim. meillä ensisijaisesti rahaa häämatkaa ajatellen ja toisekseen lista Stokkalla - vieraathan saa tuoda mitä tykkäävät, mutta fiksu ottaa vihjeestä vaarin.

Nyt poistun anteeksi pyydellen, meni taas vaihteeksi aiheen vierestä noin kaheksaakymppiä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...