Jump to content
Naimisiin.info

appivanhemmilta käsittämätön häälahja!


Guest Uniqzer

Recommended Posts

^ ja ^^

NIINPÄ!

Kyllä meilläkin oli pointtina jotta häät maksetaan itse ja molempien vanhemmat saivat osallistua haluamillaan tavoilla... Mutta EI mitään velvotteita! Samoin lahjoissa tämä päti, parasta oli kun saimme rakkaat lähellemme :-X:-X

Sain muuten äsken selville, että vanhemmiltani häälahjaksi saatu potkukelkka on sama jolla lapsuuteni oon potkutellu. Olivat sen vaan entisöineet ja vaihtaneet pari osaa :girl_haha: LOISTAVAA!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^^ei lisättävää.. :girl_haha: samoilla linjoilla mennään^^

huippua jotta potkuniksilläkin joku tarina(historia). Minä itse arvostan tosi korkealle vanhoja esineitä joilla on oikeasti joku tarina tms. Meille on tulossa meidän sisariltamme häälahja missä on minun ja sulhoni vanhat potkupuvut mitkä on kehyksissä. Huisia...voi sitä ihanan pehmeää frotee aikaa :girl_haha: ajatus ihan täyellä huippu. Eipähän ole muilla.

Link to comment
Share on other sites

Jos ottaisin kantaa tähän ihan normaalin vieraan näkökannasta niin voin sanoa ettei juhlat ole ilmaiset myös vieraalle. Monet joutuvat hankkimaan uutta pukua tai mekkoa. Käyvät kampaajalla tms. Eihän ne pakollisia ole mutta jos joku juhliin panostaa osoittaa mun mielestä sitä että arvostavat juhlaanne. On myös pitkänmatkalaisia joilla menee matkoihin rahaa ja kenties myös hotellissa yöpymiseen. Ei todellakaan ole ilmaiset juhlat vieraille.

Luulen että tuossa vanhempien tapauksessa he eivät ole edes hoksanneet/tienneet että vanhemmat voisivat antaa vähän enemmän. Tai sitten ylimääräistä ei ole. Itse en moisesta viitsisi valittaa. Ihmiset on erilaisia!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

samoja linjoja että häät maksavat myös vieraille ei vain morsiusparille... itse olisin iloinen 50 eurostakin ja itse olemme sillä linjalla että lahjoja ei tarvitse tuoda (emme tee edes lahjalistaa)vaan pääasia on kun meille tärkeät ja rakkaat ihmiset saapuva tpaikalle meidän tärkeänä päivänä!!!

Link to comment
Share on other sites

Myös täällä on yleisesti ottaen sama mitä vieraat tuovat lahjaksi vai tuovatko edes, koska meidän häämme ovat jo maantieteellisesti paikkakunnalla, jossa ei asu edes sukulaisiamme, joten he joutuvat panostamaan rahallisesti päästäkseen paikalle.

Mutta mieheni vanhemmat todennäköisesti antavat liikaa ja oma isäni jos ilmaantuu paikalle ei ehkä anna kun pari kymppiä ja siitä kyllä tuohdun mikäli tilanne tulee olemaan tämä. Mutta tämä johtuu historiasta pitkälti, mutta rehellisesti sanoen välimme varmasti katkeavat lopullisesti mikäli hän kitsastelee lahjassa. Kuulostaa varmasti pahalta, mutta kyllä minä suutun jos isäni antaa meille 50 euroa häälahjaksi.

Link to comment
Share on other sites

En jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta viimesen sivun perusteella heräs ihan samanlaisia ajatuksia. Aika käsittämättömiä toiveita tuntuu hääpareilla nykyään olevan häälahjaksi... Aika yleinen tuntuu olevan tää häälahjarahasto, mikä minusta tuntuu ihan käsittämättömältä. Sitten kyräillää et kun toi anto vaan tuon verran, todellä kiittämätöntä..! Mulle on aivan sama vaikkein saisi yhtään häälahjaa, koska se ei ole sen päivän tärkein asia, enkä pidä hääjuhlia vain sen takia että saisin rahaa/tavaroita. Menee nyt varaan tässä ketjussa OT:ksi, mutta enpä malta nyt olla sanomatta. Erittäin kiittämättömiä ja itsekkäitä kommentteja saa lukea tuolta kamalimmat häälahjat-ketjusta... Kuitenkin toinen on panostanut ja miettinyt lahjaa..! Huoh... :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Mä itse toivon, että mun vanhemmat ei antais mitään lahjaa, koska heillä on rahat niin tiukilla. Tiedän, että ne antavat, mutta en sitä haluaisi. Me kuitenkin ollaan ratkaistu tämä "kuka antaa ja mitä antaa" ongelma sillä, että tulee pieni säästöpossu. Sinne tulee vain rahat. En halua tietää kuka antaa 20e ja kuka 500e.

Link to comment
Share on other sites

toi marppun idea on aika hyvä... ite mietittii et miten tehhään ku ollaan yli 4v asuttu saman katona alla niin kaikkee jo on ja kutsuun ei kehtais laittaa et tuokaa pelkästään rahaa :/ aattelin et jos laittas et pääasia kun tulette paikalle ja sit vois olla just joku possu mihin halukkaat voi laittaa miten paljo tai vähä haluu.... ku jjos kutsuun laittaa et ei saa tuoda lahjaa niin kuitenki joku tuo...

Link to comment
Share on other sites

Emme järjestä juhlia, mutta pahaa pelkään, että silti joillekuille tulee mieleen, että pakkohan tässä olisi jonkinmoista lahjaa olla kehittelemässä. Niinpä meillä on yksiselitteinen kanta: vastaanotetaan joko vilpittömiä onnitteluja tai lahjoja :girl_wink: . Jos ei voi sydämestään onnitella meitä naimisiinmenon johdosta, saa tuoda lahjan :girl_blum: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täytyy nyt vielä sanoa että tuo 50e oli siis aloittajan mukaan nimenomaan appivanhemmilta saatu. Omasta mielestäni tuo olisi hyvä summa sediltä, tädeiltä, serkuilta jne. mutta appivanhemmilta hyvin vähän, varsinkin jos pari tiesi heillä olevan rahaa antaa paljon enemmänkin. Enkä usko että tässä todellakaan oli takana se että 50 euroa ei riitä mihinkään, että sillä ei saisi mitään ja ettö se olisi rahana mitenkään pieni summa, vaan se keneltä raha saatiin. Aloittaja myös tarkensi että sulhokin ihmetteli tätä aivan yhtä kovasti. Ja tosiaan sulhon veli oli kuulemma saanut lahjaksi palan metsää, eli sen arvo rahassa oli varmasti suurempi. (Ja mielestäni paljon suurempi osoitus, kuin 50e seteli). Olen samaa mieltä monen muun sekä aloittajan kanssa että mielummin olisivat appivanhemmat vaikka ostaneet sen hintaisen lahjan, kuten jonkin kodinkoneen, taidetta, sisustustarvikkeita tai muuta konkreettista, vaikka matkavakuutukset häämatkalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

No on tosiaan kyllä aika mauttomuus toi häälahja, tosiaan ihan naapuritytön yo-juhlajuttu, meidän vanhemmat ei edes lähempien sukulaisten lapsille antais vaan 50e. Ja vielä pahempi tosiaan, jos toinen perheen lapsista saanu aikanaan paljon kalliimman lahjan, tosi epäreilua. Meidän tapauksessa varsinkin, kun mun vanhemmat kustantaa häät (ja heiltä en tosiaan odota sen jälkeen lahjaksi edes tuota 50e :D ), ni odotan kyllä, että miehen puolelta saadaan jotain muuta kuin 50e :lol: se on sitten ihan sama jos ostavat jonkun kalliinnäköisen ruman maljakon tms., mutta 50e rahanarahana annettuna on omalle lapselle häälahjaksi tosiaan munkin mielestä töykeetä. Varsinkin jollei ole koko kemujen järjestämiseen tai kustantamiseen osallistunut mitenkään.

Link to comment
Share on other sites

Varsinkin jollei ole koko kemujen järjestämiseen tai kustantamiseen osallistunut mitenkään.

Minkä takia vanhempien pitäisi osallistua kustannuksiin? Eikö ne ole teidän vapaaehtoisesti järjestämät juhlat,jotka itse haluatte pitää? Joten miksi vanhempien siis pitäisi juhlat maksaa?

Link to comment
Share on other sites

^_^ Mä en tietääkseni missään kohtaa väittänyt, että vanhempien pitäisi osallistua häiden järjestämiseen sentilläkään jolleivät itse halua. Omat vanhempani onneksi haluavat, enkä heiltä todella odotakaan yhtään mitään muuta lahjaa, kiva jos kortin muistoksi kirjoittavat. Samoin kaasot ja bestmanit ovat meille iso apu suunnittelussa yms. vaikkeivät koko häiden eteen joudu paljon konkreettisesti tekemään muuta, kuin olemaan meidän tukena hääaamuna ja johtamaan showta yhdessä. Mutta tästä huolimatta en odota heiltäkään mitään lahjoja.

Mutta mielestäni mikäli oman lapsen häistä selviytyy osallistumatta järjestelyihin tai kustannuksiin mitenkään (ja kyse ei siis ole siitä, etteivät he hyväksyisi hääsuunnitelmia -aivan päinvastoin, mutta järjestelyihin on vaikea osallistua parin sadan km päästä), niin kyllä lahjan sitten pitäisi olla vähän enemmän kuin se 50e..eli aloittajan kanssa olen kyllä tosiaan siitä ihan samaa mieltä. Ja tarkennuksena, ennen kuin taas aiheutan kauheen provon tähän, en tosiaan tällä tarkoita, että appien pitäisi ostaa meille talo tai maksaa meidän häämatka, mutta olisi kiva lahjaa avatessa huomata, että oman lapsen avioitumisen johdosta halutaan onnitella vähän paremmin kuin naapurin tytön yo-lakista :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Mulla tulee tätä ketjua selaillessa jotenkin kiusallinen olo. Olen ollut ilmeisen huono ja ajattelematon vieras, kun en ole osannut rahallisesti panostaa muiden hääjuhliin. Aikuisena lapsenakin olen mennyt juhliin vanhempieni häälahjoituksilla. Olen siis röyhkeäkin.

Meillä ei ole perheessä ollut tapana antaa koskaan isoja (raha)lahjoja, ja jotenkin olen kasvanut siihen. Tästä syystä en varmaan myöskään ole osannut edes odottaa isoja (raha)lahjoja muilta, enkä vieläkään odota sellaisia saavani omissa häissäni. Miehen vanhemmat antavat todennäköisesti käsittämättömän häälahjan - käsittämättömän suuren summan rahaa (ja tällä tarkoitan ehkä satasia). Aiomme painottaa kutsussamme sitä, että emme tarvitse minkäänlaisia lahjoja.

Kai lahjan suuruuteen vaikuttaa sekin, miten suurena asiana esimerkiksi avioliittoon vihkimistä pitää. Itselleni tämä ei ole kovin suuri asia, joten senkään puolesta en halua, että vieraat ylireagoivat. Se ei kuitenkaan ole meille mikään saavutus, vaikka mukava ja hieno asia onkin.

Link to comment
Share on other sites

karua luettavaa.. jos käsittämättömin häälahja on 50€ seteli, niin voi sanoa että hyvin menee jo.

minä, eikä sen puoleen sulhokaan odota mitään häälahjoja tai rahoja. laitoimme kutsuun tilinumeron, jonne voi laittaa vapaaehtoisesti täysin omavalitsemansa summan rahaa, mikäli tahtoo tukea meidän häämatkaamme. tiedän ettei tulevalla anopilla on paljolti rahaa tuhlattavaksi, joten ei haittaa vaikka hän ei laittaisi rahaa, pääasia että on meidän häissä.

eli ei ole pakollista. emme mene rahojen tai lahjojen takia naimisiin. menemme naimisiin koska tahdomme niin. ja tarjoamme vieraille ruoat sekä juomat, koska tahdomme niin.

Link to comment
Share on other sites

^Hieno homma ettette mene rahan tai lahjojen vuoksi naimisiin, toisin kuin kaikki me jotka jonkinlaisia lahjatoiveita kehtaamme esittää tai jopa emme pidä ihan kaikista saamistamme lahjoista. :girl_sigh:

enhän mä tietenkään meinannut että muut menisi rahojen tai lahjojen takia naimisiin :girl_haha: olen vaan kummeksunut sitä, ettei nykyään kovin moni tunnu arvostavan sitä, että tärkeät vieraat (lue:läheiset ihmiset) pääsevät ja tulevat häihin. sekään ei ole aina itsestäänselvyys todellisuudessa. jos joku saapuu pienen lahjan kanssa tai ilman lahjaa, niin se koetaan loukkaavana tms.

itse en odota niitä lahjoja, koska monet läheisistäni ei ole välttämättä kamalasti varoissaan. mm. äitini ei ole kovin varakas, tulee ulkomailta meidän häihin ja kaikenlisäksi hän on ollut hyvin lähellä kuolemaa juuri alkuvuonna. ei, en odota että hän toisi lahjoja. tuo vaan esimerkkinä. elämäntilanteet ja varallisuuskin vaihtelee ihmisillä.

Link to comment
Share on other sites

Jos on odotuksia, voi pettyä. Ja ymmärrän, että tietyissä tapauksissa niitä oletuksia on (jos on aina saanut vanhemmilta hienoja lahjoja, niin onhan se outoa, jos kerran ei saakaan mitään.)

Mutta noista lahjatoiveista olen miettinyt, että miten välttää ristiriitainen kuva. Siis lähtökohtaisesti emme halua mitään kummempia lahjoja. (no, rehellisesti sanottuna, olisin vähän ihmeissäni, jos 80 vieraasta KUKAAN ei toisi mitään, ihmeissäni en kiukkuinen tms). Mutta siis haluamme tosissaan, että jos joku ei halua/pysty tms tuoda lahjaa, niin ei sitä väkisin tekisi. Mutta seuraavaksi eniten toivoisin, että kukaan ei toisi mitään turhaa. Inhoan krääsää, meillä ei ole mitään koriste-esineitä tms ja kun kaksi aikuista on yhteisen kodin perustanut, niin monia asioita on kaksinkin kappalein (sähkövatkaimia, imureita jne, tosin ne huonommat kappaleet on jo laitettu eteenpäin), jotain kuitenkin kotiin mahtuu.

Asiaan siis: niin eikö se näytä kovin ristiriitaiselta, jos sanotaan, että lahjaa ei tarvitse tuoda, mutta sitten on kauhean pitkä lahjalista?

Link to comment
Share on other sites

Asiaan siis: niin eikö se näytä kovin ristiriitaiselta, jos sanotaan, että lahjaa ei tarvitse tuoda, mutta sitten on kauhean pitkä lahjalista?

Ei siinä ole mitään ristiriitaista. Meillä oli aika pitkä lahjalista, koska myös (taloustavara)tarpeita oli nuorella opiskelijapariskunnalla paljon. Kutsussa myös luki, että "emme mene lahjojen takia naimisiin, vaan tärkeintä on läsnäolosi juhlissa", mikä ei ollut pelkkää sanahelinää, vaan ihan oikeasti tarkoitimme sitä. Jos joku vieraista olisi ollut taloudellisesti tiukilla, niin emme olisi halunneet, että häälahjasta tulee kynnyskysymys häihin osallistumiselle. Kuitenkin koska suurin osa ihmisistä ehdottomasti haluaa lahjoa hääparia tavaralla, niin lista oli olemassa.

Mutta OT:ksi menee tämäkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mitähän mieltä tästä ketjusta olisi... Olen samaa mieltä siitä, että tuo 50 € on aikas pieni lahja vanhemmilta häälahjaksi varsinkin, jos perheessä on totuttu, että lahjasummat on tuntuvampia.

Meillä esimerkiksi appivanhemmat antaa minulle ja (muille miniöille) enemmän jo joululahjaksikin. Tosin en haluaisi heiltä rahaa, koska he ostavat aina jotain pientä muutenkin. Minun äitiltäni taas joululahjaksi saamme sukkia, petivaatteita jne. Meidän perheeltä ei myöskään yleensä saada synttärilahjoja ollenkaan, kortti kyllä tulee, mutta siihen se jää. Appivanhemat taas antavat jotain pientä myös NIMIPÄIVINÄ! Mielestäni hassua, mutta olen siihen jo tottunut. Anoppi nyt on vähän hössöttäjä. :)

Häälahjoista sen verran, että en siis odota äidiltäni ja hänen kihlatultaan mitään järisyttävää. Äiti kyllä homma hääpaikalle kukat (tukkukortillaan), mutta uskon, että se toimii myös häälahjana. Iskä ostaa minulle varmaankin hääpuvun (epävarmaa) ja antaa varmaankin sitten rahaa (inhoaa lahjojen ostoa joten aina antaa rahaa tavaran sijasta). Appivanhemmat taas ovat antaneet häälahjaksi lapsilleen häämatkat eli lahja on aivan eri luokkaa kuin minun vanhempieni lahjat. Me ei tosin saada häämatkaa, koska sulhaseni on jo kerran ollut naimisissa ja häämatkan lahjaksi saa vain kerran. Harmillista minun kannaltani. Heh! Mutta siis varmaankin jotain arvokkaampaa lahjaa kuitenkin tiedossa kuin mitä minun vanhemmiltani tulemme saamaan. :)

Huh, tulipas sekava viesti. Mutta ajatukseni siis on, että jos on tottunut saamaan suurta ja arvokasta niin pieni ja minimaalinen tuntuu pahalta ja loukkaavalta. Mutta vaikka minä olen tottunut pieniin edullisiin lahjoihin oman perheeni puolelta olisin varmaankin ihmeissäni, jos appivanhemmilta lahjaksi tulisi jotain pientä esim. tuo 50€. Tosin en usko, että siitä loukkaantuisin, olisin vain ihmeissään. :)

Muokattu: , käyttäjä: Lilla My
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

karua luettavaa.. jos käsittämättömin häälahja on 50€ seteli, niin voi sanoa että hyvin menee jo.

minä, eikä sen puoleen sulhokaan odota mitään häälahjoja tai rahoja. laitoimme kutsuun tilinumeron, jonne voi laittaa vapaaehtoisesti täysin omavalitsemansa summan rahaa, mikäli tahtoo tukea meidän häämatkaamme. tiedän ettei tulevalla anopilla on paljolti rahaa tuhlattavaksi, joten ei haittaa vaikka hän ei laittaisi rahaa, pääasia että on meidän häissä.

eli ei ole pakollista. emme mene rahojen tai lahjojen takia naimisiin. menemme naimisiin koska tahdomme niin. ja tarjoamme vieraille ruoat sekä juomat, koska tahdomme niin.

Siis voi elämä.. Emme odota mitään lahjoja, mutta kirjoitimme kutsuun tilinumeromme. No just joo.. Se jos jokin on mun mielestä idioottimasta, sillä kuka sinne kehtaa siirtää 10 euroa, ei ainakaan mun sukulaiset, no toivottavasti teidän.

Ja sun mielestä muiden kirjoitukset on karua luettavaa..

Mun mielestä 50 euroa on kanssa vähän jos toinen saa palan metsää.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...