Kiukuttelevat lapset kirkossa


Anuliina

Recommended Posts

Olin vastikään häissä joissa vihkiminen oli järjestetty juhlapaikalla. Meidän viereisessä pöydässä oli pari lasta, ja yhteensä lapsia oli about kymmenkunta, suurin osa taaperoikäisiä. Osa vanhemmista (lue: isistä) vei öykkäröivät :girl_haha: lapset salin ulkopuolelle, mutta viereisen pöydän ipana huusi ihan koko seremonian ajan eikä sitä hyssytelty tai viety ulos. Jäi sitten papin saarnasta sekä BM:ien ohjeistuksesta puolet kuulematta. Itse pidän lapsista paljon, eikä se ole heidän vikansa etteivät pysty keskittymään varttituntia, saatikka kolmea varttia ja olemaan täysin hiljaa, en sellaista vaadikaan. Mutta jos vauva kiukuttelee ihan koko ajan joutuessaan istumaan syöttötuolissa, niin luulisi että hänet voisi ottaa syliin ja viedä hieman kauemmas.

Me varmasti kutsumme perheet kokonaisuudessaan ja oletamme että he osaavat pitää rakkaudentuotoksensa suurimman osan ajasta hiljaisina tavalla tai toisella, mutta ymmärrän myös niitä pareja jotka eivät lapsia syystä tai toisesta häihinsä tahdo.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei onneksi ole siinä vaiheessa kun naimisiin menemme kovin montaa pientä lasta (ellei joku päätä yht'äkkiä hommata sellaisia tahtoen/tahtomattaan :mellow: ). Yksi on siinä vaiheessa 3-vuotias, mutta vanhemmat ovat sen verran fiksua kansaa että ymmärtänevät poistua rauhoittumaan kirkon ulkopuolelle. Ainakin kun olimme hautajaisissa kesällä, niin lähtivät heti ulkopuolelle kun lapsi alkoi itkeä. Toiveissa olisi, että käyttäytyvät silloin samoin :grin: . Olen jo miettinyt, että häät olisi K18 only. En oikein pidä kirkuvista ja riehuvista kakaroista..

Tädin lapset aiheuttavat eniten päänvaivaa. Helvetin hemmoteltuja kakaroita jotka saavat tehdä mitä vaan. Ovat muutenkin sellaisia oksettavia prinsessoja, ettei edes kestä katsoa. En yhtään ihmettelis, että ne puettais häihin morsiankopioiksi. Hautajaisissakin olivat valkoisissa juhlamekoissa, vaaleat tekoturkistakit päällä ja kukkia hiukset täynnä. Kyseessä siis 4-6 vuotiaat lapset. Ihan kylmiä väreitä tulee kun muistelenkin.. Yök.

Muokattu: , käyttäjä: Phantogrator
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En tiedä miten sitä voisi sanoa kenelekään nätisti. Jokaisen vanhemman pitäisi itse tajuta viedä lapsi ulos jos alkaa huutaa ja häiritsee tilaisuutta! Minua on vaivannut aina muiden häissä kauheasti jos lapset huutaa tai vinkuu. Omat lapset on viety ulos heti jos ääntä on alanut kuulua. Nyt kun itse olen morsian niin ei haittaa tippaakaan vaikka jonku lapsi siellä huutaisikin! Se ei meidän juhlaa pilaa :) Kyllä minusta sellaistekin häät on ok joihin lapsia ei kutsuta ollenkaan. Sellaisissa häissä voi olla vapautuneesti aikuinen ja vaan nauttia juhlasta, ilman että tarvii muksuja vahtia ja komentaa ja stressata. Ongelmana on sitten se että jos koko suku on kutsuttu häihin niin voi olla vaikeaa saada lapsenvahti. Meillä hoitaja kyllä löytyisi mutta monilla ei asiat ole yhtä hyvin.

Omiin häihin järjestämme ilmapalloja ja kaikkea kivaa että lapset viihtyy mutta kutsuun kirjoitimme että lapsivieraiden olisi hyvä poistua siinä vaiheessa kun alkoholia aletaan tarjoilla. Eli alkuilta on alkoholitonta juhlaa, lasten ehdoilla. Myöhemmin aletaan tarjota alkoholia ja silloin meidän lapset lähtee hoitoon ja olisi hyvä myös muiden lasten lähteä. Jos ei hoitajaa ole lapsille saanut niin lähtee sitten kotiin tai toki saa jäädä mutta minusta lapset ja alkoholi eivät kyllä sovi yhteen. Mielummin siis lapset pois ja sitten alkoholia vasta.

Link to comment
Share on other sites

Niin ja jos joku lapsi siellä kirkossa kuitenkin huutaa täyttä kurkkua niin aion kyllä itse keskeyttää pastorin ja huitoa sille muksun äidille/hoitajalle että vie lapsen ulos. Todennäköisesti se on meidän oma 1v joka siellä huutaa! Mummo on sen kanssa joten voi mennä sitten ulos ja saa katsoa videolta ne parhaat hetket. Pieni kitiniä ei mitään haittaa mutta jos täyttä kurkkua hysteerisenä huudetaan niin se kyllä häiritsee, varsinkin jos on oma lapsi... Huh huh, mitähän tästä tulee...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

uskoisin että terveellä maalaisjärjellä varustettu isä tai äiti kyllä tajuaa poistua kiukkuavan lapsen kanssa kirkosta itsekkin!!!

ainakin itse tajusimme kun olimme vajaa 2v poikamme kanssa oman äitini häissä taannoin ja poika alkoi hirmuisen huutokonsertin kesken seremonian. niin mieheni poistui ulos hiekkakasalle poikamme kanssa jotta itse näin äitini vihkiseremonian...

Link to comment
Share on other sites

Toivottavaahan olis että kaikki tosiaan ajattelis maalaisjärjellä ja veis lapsen kirkosta ulos jos sitä alkaa pahasti kiukuttaan. Itse oon kyllä ollu monissa häissä, joissa näin ei ole käynyt... En jättäis silti lapsia kutsumatta sen takia, mut meillä häät alkaa niin myöhään (vihkiminen vasta klo 17), että ei kutsuta lapsia koska toivotaan niiden vanhempien juhlivan meidän kanssa loppuun asti.

Link to comment
Share on other sites

Me jätettiin kurittomia lapsia kutsumatta, kutsuttiin vain vanhemmat ja he itsekkin olivat tähän todella tyytyväisiä. Sitten ne joiden lapset tulee häihimme niin vanhemmille olemme sanoneet etukäteen että kirkosta saa sitten poistua kesken toimituksen jos tuntuu että lapset ei viihdy paikoillaan.. Meillä vihkitoimitus kestää kokonaisuudessaan 1 verran ja toimituksen ajan seisotaan että se voi olla lapsille aika rankka paikka.

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa että muitakin mietityttää lasten metelöinti. Oma lapsemme on häidemme aikaan alle 2 v. Vieraiden joukossa on kaksi alle 2-vuotiasta ja yksi melkein 5vuotias. Tämä vanhin aiheuttaa jo valmiiksi harmaita hiuksia. Tai hänen vanhempansahan tietysti ovat vastuussa lapsestaan. Tämä neitokainen kun saa juosta ja kulkea vapaasti oltiinpa missä vain. Hänen äitinsä jopa naureskeli eräiden häiden jälkeen kun sulhanen meinasi hermostua lapsen meluamiseen musiikkiesityksen aikana. Minulle, niin kuin monille muillekin täällä, on itsestään selvää että jos oman lapseni metelöinti häiritsee juhlan kulkua, siirrymme mahdollisimman huomaamattomasti sivummalle. Milestäni lapset kuuluvat juhliin eikä voi olettaa että lapset jaksavat istua kauan hiljaa paikallaan, mutta silti juhlaa pitää kunnioittaa ja isommille lapsille opettaa miten juhlissa käyttäydytään. Pienen vauvan/taaperon itkua ymmärrän paremmin, mutta toki tässäkin tapauksessa olisi kohteliasta poistua paikalta, jois vihkimisestä ei muuten kuule kukaan mitään.

Meillä on aika vapaamuotoinen ja rento kutsu, täytyy ehkä yrittää siihen jotenkin muotoilla toive hiljaisuudesta vihkimisen aikana. Tyyliin "Kirkossa jokainen vauvasta vaariin käyttäytyköön asiaankuuluvalla hartaudella" tms. Tosin oman lapsemme käyttäytymisestä ei voi mennä takuuseen :D Rusinapurkki ainakin mukaan ja mahdollisimman lyhyt toimitus..

Link to comment
Share on other sites

Itsekkin tätä asiaa jo kerinnyt miettiä (lue:panikoida). Meidän häihin tulee x10 1½-4v lasta joista kaksi omia :grin: Itse ainakin haluan että jos jonkun lapsi alkaa hilittömästi huutaa ja kiljua niin toinen vanhempi älyäis häippästä ulos sen lapsen kanssa rauhottuu..

Oon miettiny että pitäskö jakaa vaikka tikkareita ennen toimitusta niin olisi lapsille jotain "tekemistä". Muistan siskoni hautajaisista että täti oli antanu pojilleen tikkarit käteen ja he tyytyväisinä niitä nuoleskelivat ja siten pysyivät hiljaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...