Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka pitkä kihlausaika?


sunflow

Recommended Posts

täällä paukautettiin kihloihin vähän yli vuoden seurustelun (ja käytännössä avoliittoilun) jälkeen joulukuussa. häät heti seuraavana kesänä olis tullu meille liian pian ja kavereiden häitä oli siinä jo tiedossa, joten ajateltiin suosiolla odottaa kesään 2013 mutta lyötiin sieltä päivä lukkoon :)

kihloissa ollaan sitten häihin mennessä ehditty olla 1v ja tasan 7kk <3

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 753
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Meille tulee kihloissa oloa täyteen vuosi ja kaksi kuukautta. Mies ei olisi halunnut olla kokonaista vuotta naimisissa, mutta jousti kun halusin häät alkusyksyyn, eikä kummastakaan tuntunut siltä että kaksi kuukautta olisi riittänyt häiden järjestämiseen ( olen nauttinutkin tästä niin paljon, että onneksi tehtiin näin!). Yhdessä ollaan häiden aikaan oltu noin kuukautta vaille viisi vuotta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Mulle kihlaus on lupaus avioliitosta, mutta monista syistä johtuen, häitä tanssitaan vasta 8 vuotta kihlautumisen jälkeen. Tahdon maksaa itse hääni, joten kahden opiskelijan ei kannattanut aiemmin häitä järjestää. Ei pitkä kihlausaika tarkoita sitä etteikö sitä olisi tehty tositarkoituksella. Meille kihlat oli luonnollinen jatko avoliitolle, lupaus ja merkki siitä, että naimisiin mennään. Hääpäivä päätettiin jo kihlautumisen yhteydessä, mutta opiskelujen venymisen takia jouduimme sitä kertaalleen siirtämään tähän nykyiseen päivään. Se, että joku toinen tekee toisella tapaa, ei tarkoita sitä, että se olisi väärin tai huono valinta.. Kaikilla kun vaan ei ole mahdollisuutta heti alkaa järjestää häitä...

Link to comment
Share on other sites

Meillä 6 kk ja 12 päivää <3

Päätös kesähäistä muotoutui kyllä suhteellisen yllättäen, kun kihlauksen jälkeen aloimme tosissaan miettiä asiaa. Totesimme, että mitä sitä turhaan odottamaan! Kesään 2014 tuntui olevan niin pitkä aika... Olen  päätökseen enemmän kuin tyytyväinen, näin sen pitääkin meillä mennä! Vaikka kyllähän tässä saattaa hieman kiirus tulla, mutta eiköhän sitä ehditä loppujenlopuksi aivan hienosti! :)

Link to comment
Share on other sites

Oliskohan tossa sitten niinkin paljon kuin 3 vuotta, 1 kuukaus ja 10 päivää?

 

Mulle tuli suoraan sanottuna ihan yllätyksenä, kuinka tärkeänä ihmiset pitää kihlausta ja varsinkin sitä, että pitää mennä suht nopsaan naimisiin. Itelle se on ollut ikään kuin sellanen ... ennakkovaraus, taikka että kaupat on jo tehty mutta maksetaan sitte vähän myöhemmin :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...