moira

Miten "Ei lapsia" kutsuun?

487 viestiä aiheessa

Me ei laitettu kutsuun mitään mainintaa lapsista; laitettiin vain kuoreen päälle kutsuttujen nimet ja kutsutekstiin sinä/te-muotoinen sävy. Musta se on ihan riittävä, ja luulisi siitä nyt ymmärtävän, ketkä on kutsuttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tuo Eshterin lause on paras. Ei mitään kiertelyä tai runomuotoisia vihjailua, vaan pitää sanoa suoraan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meidän kutusuissa luki:

Kutsumme perheenne aikuiset...

Oli kuulemma selkeä ohje.

Tämä olisi ollut aivan loistava lause!!!!! Kirjoitettiin juhlaohjesääntökin, ja nyt harmittaa kun ei siinä rautalangasta väännetty tätä tasiaa.

Mutta luultiin tosiaan että vieraat ymmärtävät luettua, eli jos kutsutaan vain "Matti ja Marja Meikäläinen", se tarkoittaa vaan heitä!

Nyt olisi sitten tyrkyllä extralapsia ainakin 3kpl.....

 :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme sanoneet kaikille pareille, joilla on lapsia, että onhan sitten OK, ettette tuo lapsia, ja kaikki ovat vastanneet myöntävästi. Olemme perustelleet juuri tuolla iltahäät-jutulla, ja sillä, ettei ole kiva että lapset ovat mukana kun vanhemmat ovat humalassa, vaikkei häistä mitään ryyppyjuhlia tulekaan. Hyvin ovat ymmärtäneet, ja olleet samaa mieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksistanne!

Nyt olemme päätyneet seuraavanlaiseen sanamuotoon:

....jonka jälkeen jatkamme juhlintaa aikuisten kesken x-juhlasalissa klo 18-02 jossa illallispöytä katettu

tai

.....jonka jälkeen jatkamme juhlintaa aikuisten kesken x-juhlasalissa klo 18-02 jossa ruoka- ja juomatarjoilu pelaa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostatan tätä kun moni kysyy miten kutsuun pitäisi laittaa ei lapsia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo eivät ihmiset ihmiset tajua, että kutsu on tarkoitettu vaan niille henkilöille, jolle se on osoitettu..  ???

Meidän häissä kävi siten, että me ei tilanpuutteen vuoksi voitu kutsua serkkujen lapsia, joten osoitimme kutsun vain serkuilleni puolisoineen. He ilmoittivatkin äidilleni vain aikuiset. Hääpäivä koitti ja serkut tuli juhlaan ja kaikilla oli lapset mukanaan (yhteensä 7 kappaletta) ja juhlapaikassa ei yhen yhtä vapaata paikkaa.. Olimme vielä tehneet pöytäjärjestyksen, joten kyllä ainakin siinä tajusivat tehneensä virheen. Kyllä harmitti se säätäminen siellä puuttuvien paikkojen kanssa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En  kritisoi kenenkään päätöstä jättää lapset kutsumatta, mutta, muistakaa myös se, että kaikilla ei ole paikkaa mihin jättää lapsi hoitoon. Tai jos vauva on niin pieni, että syö rintaa, äidin voi olla vaikea jättää lapsi hoitoon sillä kaikki lapset eivät koskaan opi syömään pullosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös lapsettomat häät toiveissa. Ihan siitä jo monesti mainitusta syystä, ettei tila vedä 20 lasta. Eli jos kutsuisimme vieraat lastensa kanssa, meiltä jäisi moni ystävä kutsumatta. Laitamme siten juhlaohjesääntöön ihan suoraan tekstin, että juhlatilan pienuuden vuoksi juhlimme aikuisten kesken. Jos joku pienten lasten vanhemmista ei voi jostain syystä tulla tämän vuoksi, olemme valmiita ottamaan sen riskin. Ainakin olemme voineet lähettää kutsun kaikille haluamillemme henkilöille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon samoilla linjoilla winter briden kanssa... eli en tuomitse ketään mutta pienen lapsen äitinä muistutan minäkin että hoitajia ei tosiaan ole aina helppo löytää. (Kuulun niihin äiteihin, joka ei vieraille lastaan vie). Varsinkin kesähäät ovat melko ongelmallisia. Esimerkiksi heinäkuussa melkein kaikki ovat lomilla eli usein matkoilla tai mökillä tai jossain. Minäkin kuumeisesti etsin hoitajaa lapselleni, jotta pääsisin kaverini häihin heinäkuun alussa. Häät eivät tosin ole lapsettomat mutta kyllä mielellään ilman vauvaa juhlisin minäkin. Ei lapsia-kutsuja lähettäessä kannattaa siis vaan muistaa, että porukkaa saattaa aika paljon jäädä pois muunkin syyn takia kuin protestimielessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maailman sivu on pitkä...Aikoinaan 2-4-vuotiaana olin  tätieni/kummieni häissä. Muistikuvat kustakin juhlasta ovat kauniit ja elävät. Nyt kun lähes kaikki muut häävieraat ovat jo vuosia sitten kuolleet, voin tätejä ja kummitätejä hoivatesssani palata häitten muistoihin. Muistihäiriö on vain yhdella tädillä, mutta hääkimpun kukkia (kuvat ajalta ovat mv), tarjoiluja, säätä jne eivät vanhukset enää muista.Minä muistan! Vaahtosammuttimen kokoinen vieras voi olla paras muistojenne vartija.

Tulevaisuudessa perheyhteys on yhä tärkeämpää. Tietenkin lapset voivat olla sotkuisia, väsyviä, ym, mutta näiden asioiden kestäminen on perhettä rakentavalla parilla kuitenkin pian arkea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kutsuttu kuin "lähimmät" lapset, joita siitäkin huolimatta tulossa 15 (siinä myös omat 2 ). Jos olisimme kaikki lapset kutsuneet olisi varmaan määrä ainakin tuplaantunut.

Nyt, kun ilmottautumisaika on mennyt umpeen niin vain yksi pariskunta sanoi syyksi, etteivät saa lapsia hoitoon. Siinäkin tapuksessa uumoilemme, että kyseessä on ihan muut syyt ja tämä oli helppo selitys jäädä pois. Yhteenvetona siis: kaikki saivat hoitajan lapsilleen ja ovat innoissaan tulossa häihimme juhlimaan aikuisten kesken  ;)

Ja kahden lapsen kokemuksella todellakin tiedän, mitä elämä lasten kanssa on  :o ja toivon, että omien lapsien kanssa tapaan "vanhempaa sukupolvea " myös muualla kuin häissä  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lapsettomat häät, koska olemme olleet liian monissa häissä joissa vanhemmat istuvat kirkossa keskelle/eteen lastensa kanssa, eivät saa niitä hiljaisiksi, eivätkä kehtaa lähteä kesken pois. Kyse on siis leikki-ikäisistä, vauvalliset usein ymmärtävät istua taakse. Näissä häissä vieraat eivät ole kuulleet papin puhetta, koska lasten puhe ja aikuisten hyssyttely peittää sen alleen.

Mutta. Jos pitää lapsettomat häät on mielestäni väärin kutsua "vain" sukulaisten lapsia, ihan kuin he olisivat arvokkaampia kuin ystävien lapset. Lapsettomien häitten kuuluisi olla kokonaan lapsettomia, ei vain osaksi. Siitä, että muut saavat tuoda omat lapsensa, mutta juuri sinä et, vieraat saattavat (ja saavatkin) mielestäni suuttua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ne ihmiset ajattelevat eri tavalla  ::) Mulle ei henk.koht. tulisi mieleenikään suuttua tai loukkaantua , jos lähisuvun lapsia kutsutaan ja omani ei kutsua saa. Se on jokaisen hääparin oma asia, ketä kutsua. Tiedän itse, että lapsemme ovat ihan yhtä "arvokkaita" kuin muidenkin, mutta useassa hääpaikassa esim. tila ei anna myötä kutsua kaikkia  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni sukulaisten lapset ovat eri asemassa kavereiden lasten kanssa, sillä ovathan sukulaisten lapset minun sukulaisiani! Eihän heitä voi pakosti jättää pois. Ystävieni lapsia en kuitenkaan ystävikseni kutsu ja tapaan useimmiten ystäväni ilman, että heidän lapsensa ovat paikalla. Sukulaisiani tavatessani heidän lapsensakin ovat yleensä paikalla.

Meille ei tuu varmaankaan erikseen mitään tekstiä kutsuun, mutta aion kyllä puhua ystävieni kanssa. En haluaisi heidän lapsiaan häihini, sillä haluan juhlia heidän kanssa, joten haluaisin heidän jäävän myöhään asti juhliin. Tämä on ehkä tylysti sanottu, mutta kaikista sukulaisista ei ole niin väliä, ovatko he myöhään paikalla, sillä en edes tunne heitä kaikkia hyvin.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos ystävällä on pieni lapsi, jolle ei saa hoitajaa, siitä voi aina keskustella ja ottaa sitten lapsen mukaan. Pääasia on, että kaikki viihtyy!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me todennäköisesti laitamme kutsuun, että "toivomme, että leikki-ikäiset lapset jäävät juhlan ajaksi mukavan hoitotädin tai -sedän hoitoon".

Kutsuvieraina ovat kuitenkin 12-vuotiaat serkkuni ja mahdollisesti sylivauvat (no, sylivauvoja mietitään vielä).

Jos juhliin ei kutsuta lapsia lainkaan, on hyvä tapa mielestäni lisätä kutsuun esimerkiksi se tälläkin palstalla mainittu lause: tällä kertaa juhlimme aikuisten kesken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En itsekään välittäisi lapsia riehumaan (siis pyörimään aina siellä missä ei pitäisi)  häihimme. Pelkään että lähipiirissämme on kuitenkin aina joku joka ei lue kutsuja tai mitään muutakaan paperia tarkasti loppuun asti tai sitten ymmärtää vain haluamansa.. Ja kiikuttaa karjuvan jälkikasvunsa kirkkoon hukuttamaan papin sanat alleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihimme tulee 16 lasta, ikähaitari on 2kk-12v.

Olemme henkisesti varautuneet siihen että hulinaa riittää, mutta loppujen lopuksi taitaa kuitenkin olla suurempi riski se, etteivät aikuiset (eli kaiken maailman kännikalat) osaa käyttäytyä.

Kaikki ovat kuitenkin häihimme yhtä tervetulleita! Ymmärrän tosin senkin, jos esim. tilan ahtauden takia karsii kavereiden lapset pois ja kutsuu vain sukulaisten lapset. Mekin saimme juuri hääkutsun kavereiden häihin joka koski vain minua ja miestä, ei lapsiamme. Ymmärrän sen hyvin, koska juhlapaikka on aika ahdas ja vieraita tulossa paljon. En todellakaan loukkautunut asiasta vaan heti ekana päivänä ilmoittauduttiin juhlaan ja lastenhoitaja järkätään sitten jostain elokuussa kun on häiden aika.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsutaan kaikki :) (joten ei ehkä ihan sopivin vastaus tähän), ajattelemme niin, että ystävät ja sukulaiset ovat tarpeeksi huomaavaisia ja osaavat itse huolehtia lastensa käytöksestä. Meillä on myös rakkaita kummilapsia, jotka haluamme mukaan (ymmärrämme myös, jos pienten lasten vanhemmat haluavat jättää heidät hoitajille).

Mun mielestä kutsuun (tai lisäohjeisiin) kannattaa vinkki laittaa tarpeeksi selkeästi, "mukavan lastenhoitajan seuraan" voi ymmärtää myös niin, että lastenhoitaja on järjestetty juhlapaikalle...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mun mielestä jos lapset eivät ole tervetulleita häihin asia täytyy sanoa niin, että jokainen asian ymmärtää. Esim juuri juhlaohjesääntöön tyyliin " Hääparin toiveesta juhlimme aikuisten kesken." Jos ei siis lapsia haluta häihin, kaippa se silloin täytyy ilmoittaa niin, että sen kaikki ymmärtää... Mun mieletä lause "Juhlimme TÄLLÄKERTAA vain aikuisten kesken" kuullostaa hassulta, ihan niinkuin parin häät olisivat sitten joskus vielä uudelleen  ::) ;D

Muoks: Niin ja ei siitä missään nimessä saa nolostua tms. jos sitten joku vieraista kysyyy, että eikö lapset ole tervetulleita, jos kerran pari on päätöksen tehnyt, ettei lapset ole tervetulleita  ;D (Esim. silloin tämä voisi tulla kyseeseen, jos kuoressa pelkästään aikuisten nimet, ja pari ei ole ikinä aiemmin maininnut etteivät halua lapsia häihin...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie en halua leikki-ikäisiä lapsiä häihin. Suunnitteilla on pienet häät ja laiva juhlapaikkana ei sovellu lapsille. Tiedän vain jo etukäteen, että miehen sisko vetää todella todella jättiläismäisen herneen nenäänsä siitä, ettei voi ottaa tenavaansa mukaan.  :-/  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maailman sivu on pitkä...Aikoinaan 2-4-vuotiaana olin  tätieni/kummieni häissä. Muistikuvat kustakin juhlasta ovat kauniit ja elävät. Nyt kun lähes kaikki muut häävieraat ovat jo vuosia sitten kuolleet, voin tätejä ja kummitätejä hoivatesssani palata häitten muistoihin. Muistihäiriö on vain yhdella tädillä, mutta hääkimpun kukkia (kuvat ajalta ovat mv), tarjoiluja, säätä jne eivät vanhukset enää muista.Minä muistan! Vaahtosammuttimen kokoinen vieras voi olla paras muistojenne vartija.

Ihanan viisaasti ajateltu. Me kutsumme pienetkin lapset, mutta siksi koska pikkusia on viimeaikoina syntynyt moneen ystäväperheeseen. En ajatellut asiaa Ainon kuvaamalta kantilta, mutta nyt kun näen asian tässä valossa tahdon ehdottomasti, että lapset ovat mukana viettämässä hääjuhlaamme...

Sain sulhasenkin kyyneliin, kun luin Ainon kirjoituksen ääneen... :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Perheitä joissa on imetysikäisiä vauvoja.. en halua olla inhottava,mutta eihän se hääparin murhe ole jos vierailla on imetysikäisiä lapsia. Asiasta on varmaan minta mielipidettä.. mutta jos hääjuhla on illallistyylinen, jossa istutaan pöydissä ja vihkiminen on 17.00 ja sen jälkeen jatkoille holvikellariin niin ei sinne vaunuja paljon tuoda. Ei minulla ole vauvoja/lapsia mitään vastaan, mutta en halua juhliimme (välttämättä) lapsia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään