moira

Miten "Ei lapsia" kutsuun?

487 viestiä aiheessa

Muistan kolmivuotiaana riehuneeni kirkossa serkkujeni kanssa tätini häissä. En halua vastaavaa omiin häihini, onneksi täältä saa vinkkejä kuinka ilmoittaa asian.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asian voi ilmoittaa niin että jättää pois perheineen perästä. Itse miettisin kahdesti lapsien poisjättämisen. Meillä oli lapsia mukana häissä ja kaikilla oli kivaa. Jos ette kutsu lapsia saattavat lapsiperheiden vanhemmat jättää häihinne tulematta. Itse jäisin pois häistä jos en saisi tuoda lapsiani häihin. Tosin vielä meillä ei ole lapsia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon myöskin miettinyt samaa, mutta siskollani on ihana pikku-ukkeli, joka on mun ja sulhoni kummipoika ja sehän nyt on täysin selvää että hän kuuluu häihimme. Mutta, en haluis muita lapsia sinne... Tää nyt on vaa tällast pohdiskeluu, en kyl ikinä kehtaa kieltää lapsii tulemasta sinne, mut tosiasiassa en haluis ku kummipojan sinne... no joo, onnee teille kaikille tän asian suhteen.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin viime kesänä häissä, joihin oli kutsuttu vain ne lapset, jotka hääparin mielestä osaavat käyttäytyä. Tuo oli mielestäni todella kummallista ja suorastaan loukkaavaa. Ymmärrän kyllä, jos vain esim. hääparin sisarusten lapset kutsutaan (tai ei lapsia ollenkaan),mutta tuo käyttäytymisperuste rajaamisessa meni mielestäni liiallisuuksiin, vaikka lapsiasia ei minua muuten koskettanutkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertoiko hääpari siis ihan julkisesti asiasta? Maailmaan mahtuu aina mitä itsekeskeisimpiä ihmisiä. Minusta hääpari saa itse päättää kutsuuko lapsia vai ei, mutta minusta asia pitäisi hoitaa niin, että joko kutsutaan kaikkien parien lapset tai ei sitten kenenkään lapsia. Meille tulee lapsia, minusta lapset kuuluvat häihin (ei kuitenkaan välttämättä iltapainotteisiin).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kertoiko hääpari siis ihan julkisesti asiasta?

Morsiamen äiti oli omalle äidilleni kertonut, kun äitini oli asiaa ihmetelly. Ja arvasin kyllä heti, mistä oli kysymys: kutsumatta jätetyt lapset olivat juuri ne, jotka pistävät ranttaliksi juhlissa kuin juhlissa, mutta oli tuo kyllä todella epäkohteliasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyimme siihen, että jo etukäteen juttelemme kavereiden / sukulaisten kanssa tästä aiheesta. Ensin olin alun alkujaan sitä mieltä, että tottakai lapset mukaan. Nyt on kuitenkin niin, että lapsimäärä tuttavapiirissämme on kyllä vuoden- kahden sisään lisääntynyt aika lailla.

Olen lasten kanssa paljon tekemisissä, ja hirvittävän lapsirakas. Mutta se ei poista sitä seikkaa, että valitettavasti lasten vanhemmat omalla käytöksellään vaikuttavat ainakin meillä siihen, että päätimme, ettei pieniä lapsia häihimme kutsuta.

Tulimme siihen tulokseen,että kun meille olisi kaikenkaikkiaan tulossa 20 pientä lasta, on se aika paljon. Kavereillemme ja serkuillemme on viime vuosina syntynyt niin paljon lapsia, että pakko alkaa rajata, 20 pientä 0-3 vuotiasta on yksissä häissä aika paljon...ja huutokonsertto kirkossa melkoinen.

Asia voisi olla kohdallamme toinen, jos kaikki vanhemmat olisivatkin niin fiksuja, että valitsisivat istumapaikan kirkossa oven läheltä, jotta pääsisivät vaivatta ulos pienen itkiessä, tai jos vanhemmat todella katsisivat pienokaisiaan juhalapaikalla niin, ettei muiden vieraiden tarvitsisi. Mutta valitettavasti täytyy todeta, ettei näin lähipiirissämme ole.

Koko kaveri / sukulaispiiristämme vain kahdella parilla on 8 ja 10 v lapset, jotka pulestamme voivat tulla, jos haluavat / vanhemmat niin toivovat. Heidänkään nimiä ei kyllä kuoriin tasapuolisuuden vuoksi laitetaettei tule sanomista sitten muilta.

Pakko sanoa, että suurin osa ystäväpariskunnistamme kyllä osaisivat / ymmärtäisivät lähteä kirkosta vauvan tai pienen lapsen itkiessä ulos, mutta sukulaisistamme ei voi sanoa samaa.

Sekä minun & sulhon serkuilla, ja parilla puolitutulla  on pari ns. "rasavilliä" tenavaa, jotka saavat aivan vapaasti temmeltää juhlassa kuin juhlassa. Viimeksi kirkossa toisen huutaessa äitinsä totesi, että  "Onneksi tänne isoon kirkkoon ääntä mahtuu"!  ::) Joo, voi olla mutten halua sitä ääntä sinne silloin, kun minä sanon "tahdon".

Olen kuullut viime aikoina ystäviltäni niin paljon juttua siitä, kuinka pienten lasten vanhemmat eivät yksinkertaisesti tajua lähteä ulos lapsen kanssa, että en ole valmis ottamaan tätä riskiä.

Koska mielestäni en voi alkaa millään oikeudella rajaamaan näitä "hyvin käyttäytyviä lapsia / lapsistaan huolehtivia vanhempia" ja sitten "huonosti käyttäytyviä / lapsen käytöksestä piittaamattomia vanhempia" oman mielivaltani mukaan, päätimme, että kutsuihin laitetaan vain aikuisten nimet, ja jo etukäteen jutellaan tästä kavereiden ja sukulaisten kesken, joilla on pieniä lapsia.

Noh, tänään sitten äitini sattui keskustelemaan tätini kanssa aiheesta, joka ei ymmärtänyt asiaa ollenkaan. Hänen mielestään on "törkeää" jättää pienet lapset kutsumatta, ja ilmoitti, ettei serkkuni perheineen siis tule häihin. Tätini siis ilmoitti asian konsultoimatta edes serkkuani. Lisäksi tätini oli luvannut auttaa eräässä tietyssä häävalmistelussa, jonka hän myös samantien perui.

Kyllä tuli aika paha mieli, kun äiti soitti, ja kertoi.

Näköjään tulee lunta tupaan tässä asiassa, mutta tulkoon. Tätini vielä vetosi siihen, että "Häät ovat lasten juhla!"'

Noh, oma mielipiteeni on, että tuskin 3 -vuotias tuskin paljoa häistä 10 v kuluttua muistaa. Eri asia on sitten 10 v lapsen kanssa. Mutta koska tästäkään on turha väitellä, että minkäikäinen lapsi muistaa ja mitä, on mielestäni reilua samat säännöt kaikille -periaate, eli ei pieniä lapsia sitten ollenkaan.

Ja häät eivät kyllä ole lasten juhla. Perhejuhla on toki, mutta lastenjuhliksi en kutsuisi.

Nämä on meidän häät, ja jos joku ei siihen mukaudu, niin sitten ikävä kyllä täytyy varmaan jäädä pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin, että kirjoitamme kutsuun : Tällä kertaa juhlimme ilman pieniä lapsia. Nyt alkoi vain tuo tällä kertaa mietityttämään, kuullostaako siltä, että "niin näissä häissä tällä kertaa, katsotaan sitten ensi häissä...." Vai saivartelenko??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Itse ajattelin, että kirjoitamme kutsuun : Tällä kertaa juhlimme ilman pieniä lapsia. Nyt alkoi vain tuo tällä kertaa mietityttämään, kuullostaako siltä, että "niin näissä häissä tällä kertaa, katsotaan sitten ensi häissä...." Vai saivartelenko??

ei, mun mielestä se voi siis tulkita niin, että näissä juhlissa juhlitte ilman lapsia, ensi kerralla esim. syntymäpäiväjuhlissa saattaa tilanne olla toinen, tms. itse en tulkitsisi tuota niin, että teillä olisi tarkoitus avioitua useampaan kertaan, yhdessä tai erikseen, ;):) mun mielestä toi on ihan kohtelias ilmaisu. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kerrotaan ennen kutsun lähettämistä, että häämme ovat aikuisten juhlat. Kutsussa lukee vain aikuisten nimet, asiasta ei tarvitse siinä enää mainita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastailen nyt jo kokemuksella, koska meillä tämä juttu onnistui aika hyvin. Laitoimme kutsut nimillä, eli esim. Pekka ja Liisa Mäkinen (nimet muutettu  ;D ) niin että kutsu selkästi koski kahta henkilöä. Toiseksikin laitoimme kutsuun mukaan juhlaohjesäännön missä mainittiin että "toivomme juhlamme säilyvän rentona aikuisten juhlana blablabla.." En nyt tarkkaan muista miten loppuosa tekstistä meni. Mutta siis ujutimme tekstiin tuon "aikuisten juhla" ja moni näytti asian ymmärtävänkin. Tai no ehkä ystävämme myös aika hyvin tietävät minkä tyylisiä juhlia järjestämme.. Loppuviimeksi vielä kertoilin ohimennen lapsiperheiden vanhemmille että juhla on iltajuhlatyyppinen, ei niinkään perinteinen perhejuhla. Itse asiassa parikin äitiä innostui, että kivaa, pääsee kerrankin juhlimaan ITSE eikä mene aika lapsen kanssa puljatessa..

Nyt on ilmottautumiset tulleet ja ainakaan toistaiseksi kukaan ei ole lapsiaan ilmottanut.  Paikalle tulee kyllä 4 lasta, mutta nämä ovat hiukan vanhempia, ei ihan pieniä. Sisko ei ottanut kuuleviin korviinsa mitään lasten pois jättämistä ja onhan se ihan kiva että siskon tytöt ovat paikalla (ynnä morsiusneitoja, sisko päätti niin, hehe..). He eivät ole enää "häiriöiässä" ja sisko itse valitsi sen lähestymistavan että lähtee lasten kanssa ajoissa kotiin eikä jää bilettämään.

Loppupeleissä siis aika moni tämän lapsinäkökohdan ymmärtää, varsinkin kun siitä jutustellaan "ohimennen" ihan kasvokkain jo ennen kutsun tulemista. Tietysti se että kutsutaan etunimi ja etunimi Sukunimi, pitäisi jo kertoa ketä kutsu koskee mutta tämä etikettihommeli nyt ei vaan kaikilla ole hanskassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua aina kummaksuttaa kun pohditaan tällaisia asioita. En siis sitä että joku haluaa juhlia ilman lapsia vaan siksi että kaikki mahdollinen täytyy vääntää rautalangasta kutsuun. Siis jos kutsuttujen kanssa ei ole muuten tekemisissä kuin kutsun välityksellä niin miksi sitten edes kutsua sellaisia henkilöitä häihin!

Eli siis mielestäni tuollaiset asiat voi mainita suullisesti normaalin yhteydenpidon yhteydessä!

Monesti saa sellaisen kuvan että kutsut ovat lähdössä joillekin aivan tuntemattomille ihmisille!

Joo, mahtaakohan kukaan ymmärtää mun pointtiani...

P.S. Itse lapsellisena jätän lapseni automaattisesti hoitoon vaikka hänet olisi kutsuttukin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kutsussamme luki "juhlan luonteesta johtuen juhlimme aikuisten kesken".

Selvennyksenä mainittakoon, että tuo EI sitten tarkoita mitään hillitöntä ryypiskelyä ja örveltämistä, vaan ihan yksinkertaisesti sitä, että haluamme häistämme tulevan aikuiseen tyyliin rennot tanssihäät, ei siis mitään (lasten)leikkejä tms.

EDIT: Ainakin yksi tuttavapariskunta oli jo kommentoinut, että he olisivat jättäneet lapset hoitoon joka tapauksessa ;) Eli kyllä niitä sellaisiakin vanhempia/pariskuntia löytyy, jotka ottavat välillä mielellään sitä omaakin aikaa, esim. juhlissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
"juhlan luonteesta johtuen juhlimme aikuisten kesken".

Tää on hyvä,eikä anna sellasta kuvaa että hääpari jotenki inhoais lapsia etc.

Voisin laittaa tämän meidänkin kutsuun... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vieraslistassa 150 nimeä ja niistä n. 20 serkkujen lapsia. Juhlapaikalle mahtuu n. 120-130 vierasta, eikä haluta karsia kavereista, tutuista tai lähimmistä sukulaisista, joten serkkujen lapset joutuu sen karsinnan kohteeksi. Olisi hienoa juhlia kunnolla serkkujen kanssa, senkin takia toivoisimme heidän jättävän lapset kotiin. Olemme miettineet, että osoitamme kutsun serkuille puolisoineen, mutta jätämme lasten nimet pois. Vielä väärinkäsitysten välttämiseksi kirjoitamme häänettisivuillemme, että juhlassa tarjoillaan alkoholia ja että toivoisimme myös lapsiperheiden vanhempien juhlivan kanssamme aamuun asti mikäli kunto kestää ;)

Ainoa ongelma tässä on se, että aiomme kyllä kutsua meille läheisiä lapsia (esim. kummilapset), mutta nimenomaan nämä serkkujen lapset, jotka siis eivät ole meille millään tavalla läheisiä, joutuvat sen karsinnan kohteeksi. Onko kellään ideoita miten tuon voisi selventää vieraille ettei kenellekään tulisi paha mieli sen takia että juuri heidän lapsensa eivät tulleet kutsutuiksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitoimme nyt kutsuihin ihan: Tulettehan juhliimme ilman lapsia. Jos olisi laittanut toivomme teidän tulevan joku olisi voinut ajatella että se on vaan toive että silti voi tuoda.  Suurimman osan kanssa asiasta on jutetu etukäteen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olin viime kesänä häissä, joihin oli kutsuttu vain ne lapset, jotka hääparin mielestä osaavat käyttäytyä. Tuo oli mielestäni todella kummallista ja suorastaan loukkaavaa...

Loukkaavaa ja loukkaavaa... Ainakin oli tehokas keino ilmaista vanhemmille, etteivät he osaa pitää jälkikasvuaan kurissa ja ettei sellaisia kakaroita kaivata toisten juhliin riehumaan.

Olen kerran ollut häissä joissa KYMMENVUOTIAAT lapset juoksivat ja huusivat ympäri kirkkoa, eivätkä vanhemmat tehneet yhtään mitään. Ymmärrän kyllä sellaisen käytöksen esim. kolmivuotiaalta. Tunnen kyseisen perheen sen verran hyvin että tiedän sanoa ettei yksikään lapsista ollut ADHD- tai henkisesti jälkeenjäänyt lapsi. Oli se uskomatonta puuhaa ja porukkaa. Jos ois olleet minun lapsia ni ois tullu semmoset tupenrapinat että!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olin viime kesänä häissä, joihin oli kutsuttu vain ne lapset, jotka hääparin mielestä osaavat käyttäytyä. Tuo oli mielestäni todella kummallista ja suorastaan loukkaavaa. Ymmärrän kyllä, jos vain esim. hääparin sisarusten lapset kutsutaan (tai ei lapsia ollenkaan),mutta tuo käyttäytymisperuste rajaamisessa meni mielestäni liiallisuuksiin, vaikka lapsiasia ei minua muuten koskettanutkaan.

Itse olen niin kypsynyt huonosti käyttäytyviin pentuihin, että voisin hyvin toimia näin. Häihimme on onneksi tulossa vain 5 alle 10-vuotiasta lasta, joista ainoastaan 1 ei osaa käyttäytyä. Tuonkin jättäisin mielelläni kutsumatta mutta koska kyseessä on miehen siskon lapsi, joka on vielä hänen kummilapsensa, haluaa mieheni hänet häihin. Huokaus. Toivottavasti kaikki menee hyvin tai voi siskon juhlinta loppua aika lyhyeen kun saavat lähteä kotiin kiukuttevan ja häiriköivän lapsensa kanssa. En nimittäin aio jäädä sivusta katsomaan jos kyseinen lapsi pilaa käytöksellään muiden mukavan päivän (enkä tarkoita tällä pelkästään itseäni vaan myös muita vieraita).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei siis ole tarkotuksena laittaa suoranaista "ei ollenkaan lapsia meidän häihin kiitos" -tyylistä lausahdusta kutsuun, mutta aiomme vihjata siihen suuntaan juhlaohjesäännössä ja heille joiden lapsia emme halua paikalle lähetämme kutsun vain vanhempien nimellä. Toivottavasti mahdollisimman moni serkuistamme tajuaisi vihjeen..

En tiedä miksi on niin vaikeaa ilmaista se asia suoraan niinkuin se on, meillä kuitenkin on täysi oikeus päättää ketä haluamme kutsua häihimme ja ketä emme. Se on sitten jokaisen oma ongelma, jos loukkaantuu siitä että heidän ihania silkohapsiaan ei ole kutsuttu juhliin. Mutta en tiedä minkä päähän pinttymä meillä on siitä että ei haluttais loukata ketään :P

Ja noista huonosti käyttäytyvistä lapsista..Jos itse onnistun joskus kasvattamaan lapsistani riehuvia apinoita, niin jättäisin ne kyllä ilolla hoitoon häiden ajaksi. Vaikka lasten olisikin hyvä päästä mukaan tuollaisiin tilaisuuksiin, että oppisivat olemaan juhlissa niinkuin kunnon ihmiset, niin mun mielestä on aika törkeää tuoda lapset "harjoittelemaan" juhlissa käyttäytymistä toisten häihin, joka on kuitenkin hääparille tosi tärkeä päivä. Ja sellaiset vanhemmat mua risoo ihan p*******sti jotka ei laita lapsiaan kuriin sillon kun ne innostuu riehumaan juhlissa. Jotkut kai jaksaa ajatella lapsistaan että ne on aina NIIIIIN sulosia teki ne mitä tahansa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on juuri sama tilanne kuin Marikosilla, emme voi kutsuun laittaa että juhlitaan aikuisten kesken, koska jonkin verran lapsia on kuitenkin tarkoitus kutsua (sisarten lapset, kummilapset jne.).

Meillä on myös tarkoitus jättää juuri serkkujen lapset kutsumatta koska heitä emme tunne ja niistä tulee äkkiä parikymmentä kappaletta eikä tila riitä.

Tällä hetkellä (ilman näitä lapsia) kutsulistalla on 120, jotka juuri ja juuri mahtuvat juhlatilaamme, ainahan tietysti tulee joitain peruutuksia mutta toisaalta listalta vielä varmaan joku puuttuukin.

Päädyimme siihen että laitamme vain kutsuihin aikuisten nimet ja toivomme että ihmiset on sen verran fiksuja että ymmärtävät mitä se tarkoittaa.

En tosiaan kehtaa laittaa näille serkuille mitään erityismainintaa ettei heidän lapset ole tervetulleita, joten jos joku ei kutsua ymmärrä ja tuo lapsikatraansa mukanaan niin sitten tuo. Onhan meillä ulkona pöytiä eli syökööt siellä jos sisälle ei mahdu..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voihan siihen juhlaohjesääntöön laittaa vaan, että EI LAPSIA. Mitäs sitä kiertelemään. Tai kuvallinen juttu voisi olla vielä selkeämpi, esim. sen lapsista varoittavan liikennemerkin ipanat, ja niihin punainen rasti päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Voihan siihen juhlaohjesääntöön laittaa vaan, että EI LAPSIA. Mitäs sitä kiertelemään. Tai kuvallinen juttu voisi olla vielä selkeämpi, esim. sen lapsista varoittavan liikennemerkin ipanat, ja niihin punainen rasti päälle.

Loistava idea :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlainfoon laitettiin: Juhlimme aikuisten kesken.

Ja meni perille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on tai lähinnä mua hirvittää ajatus sulhon veljen lapsista..Ne ei todella osaa käyttäytyä ja kauhukuvissani jo nään kuinka ne päättää repiä pöytäliinan pöydästä ja kaataa kaikki koristeet ja juosta ympäri kirkkoo...Tykkään lapsista ja oon siis töissäkin päiväkodissa, ja stressaan varmaan niistä liikaa, mutta en oikeesti juuri noita lapsia haluais häihini. Mutta en kyllä tiä mitenkä sitä sanoiskaan. Edelleen toivon, että ne päätäis jättää ne kotiin :-?Muuten ajattelen, että lapset tuo ihan kivaakin ilmapiiriä häihin, kunhan pääsee ajoissa nukkuun ja ei tartte kattella aikuisten örvellystä..jota nyt ei muutenkaan tartte olla ::)Eli mun ongelma on vaan nuo huonosti käyttäytyvät lapset, jotka on elänyt kuin pellossa!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään