Miten "Ei lapsia" kutsuun?


moira

Recommended Posts

  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
Guest rusinapulla(Guest)

olisko ideoita miten hoitaa tällainen tilanne kun en myöskään halua lapsia häihini erinäisistä syistä vaikka lapsirakas olenkin. tulevalla siipallani on sukulaisia (2 setää perheineen sis. pieniä lapsokaisia) skotlannissa ja heidät ehdottomasti haluamme kutsua...mutta mihin ne lapset sitten??!! ei oikein voi pyytää kotiin jättämään kun luultavasti tulisivat pidemmäksi aikaa ja hoitopaikkaa täältä hankala hommata kun ei tunne ketään paitsi sulhoni perheen joka luonnollisesti on mukana juhlimassa. jos kutsussa lukee että juhlimme ilman lapsia niin luultavasti jäisivät pois koko perheet järjestelyiden hankaluuden vuoksi. onko vastaavia tilanteita? kokemusta? ideoita? :-?

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

Me tehtiin myös päätös että ei lapsia häihin. Tämä sen takia että juhlat a) alkavat myöhempään kuin normaalisti 17-> B) me toivoimme ns. iltapuku häitä c) ihan jo tilan takia.

Eli haluamme aikuisten juhlat suomeksi sanottuna  ;D

Meillä ei todellakaan ole mitään lapsia vastaan, päin vastoin, mutta nämä juhlat haluamme juhlia aikuisten kesken ja monet lapset menevät nukkumaan jo heti seiskan jälkeen jolloin koko juhlakaan ei ole päässyt kunnolla käyntiin.

Jotkut vieraista on ihmetellyt tätä asiaa mutta kunnioittaneet kuitenkin toivettamme ja järkänneet lapsen vahdin tuolle illalle. Monet ovat taas sanoneet että ihanaa kun saa kerrankin juhlia ilman lapsia  ::).

Meillä oli juhlaohjesäännössä kohta jossa ilmoitimme kohteliaasti että juhlan myöhäisen ajankohdan vuoksi pyydämme jättämään lapset hoitajan hellään huomaan.

Näin meillä  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ajatuksissa, että kutsutaan sisarusten lapset, ei muita lapsia. Joku kirjoittikin, että sukulaisten lapset ovat myös sukulaisia ja ainakin minä tunnen sisarusteni lapset erittäinkin hyvin. Kavereiden lapsia en ole monia edes tavannut saati että olisin viettänyt heidän kanssaan aikaa ja voisin sanoa tuntevani heidät. Joku "juhlimme mahdollisuuksien mukaan vain aikuisten kesken" kuulostaa hyvältä koska silloin jää selitys sille miksi lähimmät lapset ovat mukana. Jos toteamme kutsussa että "morsiuspari toivoo, että juhlimme vain aikuisten kesken", voi jollekin pahimmassa tapauksessa jäädä sellainen kuva etteivät sisarukset ole kunnioittaneet morsiusparin toivetta  ::)

Link to comment
Share on other sites

Mm. täällä naikkareissahan on nähty jos jonkinmoisia horrorstooreja siitä kuinka ihmiset raijaavat puoli sukua mukana eli kun kaksi on kutsuttu niin heidän lapsensa, lastensa puolisot ja lastenlapset tulevat kylkiäisenä  ;D

Ja kirjoittihan joku naikkari siitäkin kuinka "NN seuralaisineen" TIETENKIN tarkoittaa että seuralaisia on monta eli koko perhe on kutsuttu  ::) *huoh*

Link to comment
Share on other sites

Ajattelimme ihan selkeästi kirjoittaa kuoreen kutsuttujen nimet (siitä jo pitäis hoksata, ettei lapsia kutsuta), kuten myös vihkimisen ja juhlien aika (myöhäinen ilta). Ja viimeistään "tiukkasanainen" kaasoni hoitaa ilmoittautumisten yhteydessä muistutuksen, että kyseessä on aikuisten juhla ja jokainen nauttikoon vapaaillasta kumppanin kanssa. Tai sit voi olla tulematta,jos ei yhtä iltaa pysty olla erossa lapsesta / lapsista.

Link to comment
Share on other sites

Jos jokainen ymmärtäisi että vain kuoren päällä mainitut henkilöt on kutsuttu, ei mitään ongelmaa olisikaan...  ::)

Onko jollakulla tosissaan niin tyhmiä sukulaisia tai ystäviä etteivät selko kieltä ymmärrä? Kyllä on kummallista jos ei mene perille se että kutsuttu on ne keitten nimet kutsussa seisoo!

Link to comment
Share on other sites

Onko jollakulla tosissaan niin tyhmiä sukulaisia tai ystäviä etteivät selko kieltä ymmärrä? Kyllä on kummallista jos ei mene perille se että kutsuttu on ne keitten nimet kutsussa seisoo!

Näimpä.

Ja jos sattuu olemaan, niin ilmoittautumisen yhteydessähän voi mainita "ei lapsia", jos joku yrittää ilmoittaa kakaroitaan itsensä lisäksi vieraaksi

Link to comment
Share on other sites

Meillä kävi juuri niin, että kun eräästä perheestä kutsuttiin vain vanhemmat (kutsussa oli vain heidän nimet), niin silti heidän lapsensa tulivat. Ei lapset sinänsä tietenkään yhtään haitanneet, jos oltaisiin vain tiedetty heidän tulostaan etukäteen. Niin siinä vain kävi lopulta niin, että se olin minä morsian, joka metsästin hääjuhlassa lapsille haarukat ja veitset pöytään ja huolehdin muusta vastaavasta.

Siis varoitus: kannattaa ilmaista hyvin selkeästi ketä kutsu koskee. Ja kun ilmoittautumisia ottaa vastaan, niin vielä kerran varmistaa, että kuinka monta henkilöä on tulossa. "Me ollaan kyllä tulossa" tarkoitti tässä meidän tapauksessa koko perhettä, vaikka luultiin, että pelkästään vanhemmat sieltä on tulossa, kun muita ei kutsussa edes mainittu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä noin periaatteessa on lapsetkin kutsuttu, mutta silti toivon että mahdollisimman moni jättäisi omansa kotiin, jo senkin takia että haluaisimme juhlia miehen ystävien ja serkkujen kanssa aikuisten tapaan. Minun ystävilläni vasta yhdellä on lapsi, ja hän ehdottomasti haluaa pystyä ottamaan vähän drinksua, koska olen kutsunut luokkakokoustyyliin myös muutaman vanhan koulukaverin joiden kanssa olen pitänyt yhteyttä mutta ei juurikaan olla nähty pitkiin aikoihin.  :D Kutsuihin laitetaan vain vanhempien nimet, paitsi jos on kouluikäisiä mukuloita niin myös heidän nimensä arveltiin laittaa kuoreen. Siinäpä tuota voi ilmoittautumisvaiheessa tarkentaa, että ketä tulee, ja jos joku kysyy että tarkoittiko NN+MM ettei lapsia ole kutsuttu, niin voipi sanoa että up yours.. Paha vaan kun mies oikein toivoo että ne sukulaiset ketä hän itse on nähnyt viimeksi 10 vuotta sitten, toisivat itsensä lisäksi kaikki pipanatkin - herra ties minkä ikäiset ja tapaiset.  :o Myönnetään, olen ennakkoluuloinen, kun itselläni ei ole lapsia mutta jonkin verran näitä legendaarisia "kauhukakaroita".  :-/

Link to comment
Share on other sites

Me kutsumme myös lapset, sillä kutsut menevät "lapsellisille" sukulaisillemme ja ystävillemme muodossa Pääkutsuttu perheineen. Toisaalta uskoisin pienimpien lasten jäävän kotiin hoitajan kanssa, hääjuhlamme kun alkaa vasta kello 18 ja useimmat alle kouluikäiset menevät nukkumaan jo kello 19-21. Kannattaa siis järjestää iltahäät, jos ei halua lapsilaumaa juhliin mukaan.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Jos jokainen ymmärtäisi että vain kuoren päällä mainitut henkilöt on kutsuttu, ei mitään ongelmaa olisikaan...  ::)

Niimpä, minä voin tunnustaa että vielä viimekesänä olin  ::)NIIN SIVISTYMÄTÖN ::) etten kyseistä asiaa tiennyt. Puhun nyt siis omien pienten lasteni kutsumisesta, en muusta. Ihan oikeasti minulla ei käynyt mielessäkään että lapsiani (silloin 5kk ja 2,5v) ei olisi kutsuttu ystäväni häihin. Nyt vasta kun olen itse omia häitäni järkkäillyt ja täällä naikkareissa pyörinyt olen hoksannut ;D, että kenties lapseni eivät olisikaan olleet tervetulleita. Toisaalta olisiko mahdollista että ystävänikään ei tätä etikettisääntöä tunne ja sitten kuitenkin tarkoitti koko perhettä. En ole tullut kysyneeksi kun häät jäivät meiltä väliin ihan muusta syystä.

Selitämpä hieman asiaa enemmän, siis omaa tyhmyyttäni. Häät olisivat olleet 350km:n päässä joten se olisi ollut yöpymis reissu. Juniori oli ihan tissi ruokinnassa, pullo ei kelvannut ollenkaan. Hääkaupunki meille vieras, joten siellä ei olisi ollut lapsillemme hoitopaikkaa vaikka heitä ihan sinne häätilaisuuteen emme olisi halunneetkaan viedä. Joten mulle ei tullut mieleenkään että olisin häihin lähtenyt/päässyt ilman lapsiani. Jotenkin en siis usko että ystävänikään tarkoitti kutsun olevan vain meille vanhemmille . . .

Toisaalta jos niin olisi ollut, olettaisin että ystäväni asiasta minulle sanoisi ihan reilusti, jos olisin lapsiani häihin tuomassa. En olisi siitä loukkaantunut. Ihan kaikkea kun ei voi tietää . . .

Ihan sillä vaan ettei kutsujien kannattaisi niin kamalasti hermostua jos joku lapsiaan mukanaan on tuomassa . . . siis toki heidät kuuluu ilmoittautuessa mainita eikä mitään tadaa yllätys, otettiinki koko katras mukaan juttuja. Ehkäpä minäkin olisin hoksannut ettei lapsia kutsuttu, jos heidän kotiin jäämisensä olisi ollut mahdollista, mene ja tiedä. ;D

muokkasin vähän ku se eka selostus olikin sit luettuna jotenki väärän kuvan antava

Link to comment
Share on other sites

Pakko tunnustaa vuorostaan oma ajattelemattomuuteni  :-[ Minä en kyllä tulisi jokaisen kutsun kohdalla miettineeksi mitenkä vanhoja kutsuttujen lapset nyt taas ovatkaan ja edes kuinka monta niitä on (niitä kun putkahtelee alinomaa, mutta olen harvoin lasten kanssa tekemisissä vaan enimmäkseen aikuisten) eli voisin varsin hyvin kutsua aikuiset miettimättä lainkaan voivatko vanhemmat edes tulla ilman lapsiaan. Toki varmaan ilmoittautumishetkellä voisi asia tulla puheeksi ja siitä voisi siinä keskustella. Ja jos olen päättänyt juhlia ilman lapsia, en kuitenkaan jätä lähettämättä kutsua niille joiden oletan olevan jumissa lastensa kanssa vaan lähetän samalla mallilla kutsut kaikille aikuisille ja jokainen voi itse päättää tuleeko vai ei :)

Mutta ymmärrän toki, ettei sylivauvaa voi jättää yksin kotiinkaan  ;D

Link to comment
Share on other sites

. . . Siis minun kirjoitukseni ei ollut suunnattu sinulle Ragazza :-X tuossa sun kommentissa vaan oli niin ytimekkäästi tuo asia (jonka takia siis selitykseksi kirjoitin) ja nuo pyörivät silmät että siksi sitä lainasin. Ethän luullut, ethän.

Olet kyllä oikeassa siinä että ehkä kutsujat eivät asiaa tule ajatelleeksi, varsinkin jos on isot häät, meillä kun on vaan 40 aikuista ja 30 lasta jotka kutsutaan niin lasten iät on kyllä hyvin selvillä ;D  Toisaalta kun ollaan jo lähempänä 40 niin niitä vauvojakaan ei enää sukulaisille/kavereille putkahtele  ;D

Link to comment
Share on other sites

. . . Siis minun kirjoitukseni ei ollut suunnattu sinulle Ragazza :-X tuossa sun kommentissa vaan oli niin ytimekkäästi tuo asia (jonka takia siis selitykseksi kirjoitin) ja nuo pyörivät silmät että siksi sitä lainasin. Ethän luullut, ethän.

Olet kyllä oikeassa siinä että ehkä kutsujat eivät asiaa tule ajatelleeksi, varsinkin jos on isot häät, meillä kun on vaan 40 aikuista ja 30 lasta jotka kutsutaan niin lasten iät on kyllä hyvin selvillä ;D  Toisaalta kun ollaan jo lähempänä 40 niin niitä vauvojakaan ei enää sukulaisille/kavereille putkahtele  ;D

Ei hätää! En ottanut viestiä itseeni! :) Huomasin vaan tosiaan, että kukin ajattelee tietysti omalta kohdaltaan. Meillä taas kaveriporukka sikiää sellaista vauhtia, etten tahdo pysyä perässä  ;D

...ja silmät pyörivät siksi, että ketjun ties kuinkamomennella sivulla ehdotettiin että "jos laittais kutsuun vaan kutsuttavien nimet". Ensimmäisessä viestissä nimenomaan koko asian ydin oli se, ettei asia ole ihan niin yksinkertainen  :D Huvitti vaan vähän.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...