moira

Miten "Ei lapsia" kutsuun?

487 viestiä aiheessa

Meillä jatkuu nämä ongelmat tämän "ei lapsia" asian kanssa. Nyt sulhon sisko sanoi, etteivät tule, kun eivät kuulemma saa lapsenvahtia. Niin onhan se outoa jos ei saa lapsenvahtia , kun on vielä yli 2kk aikaa.. Ärsyttää tuollainen kiukuttelu! Tämähän tarkoittaa vaan, että suuttuivat kun lapset ei pääse ja eivät tule. Sillä satun tietämään, että hoitajia kyllä löytyy heidän lähipiirissä.

Harmittaa sulhon puolesta tosi paljon, on se aika kamalaa kun oma sisko ei vaivaudu paikalle.

Aletaan kumpiki olla kiukkusia, kun koko ajan joku (lähinnä miehen suvusta) esittää omia vaatimuksia häiden suhteen.  >:(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotkut haluavat olla vain aina hankalia. Toisaalta lastenvahti asia ei ole aina niin yksinkertaista. Meillä on lapselle YLEENSÄ useampi mahdollinen hoitaja, mutta ei  nyt kun pitäisi saada lapsi ystävän häiden ajaksi hoitoon. Saa nähdä miten käy. Vierasta hoitajaa en ala hommaamaan, en ikinä voisi rentoutua juhlissa jos lasta olisi hoitamassa lapselle vieras ihminen (jota itsekään ei siis tunne). Toisaalta en viitsi toisten häiden vuoksi maksamaan omista rahoista hoitajaa lapselle. Eli siis nämä "lapsijutut" on hankalia ja minusta molempien osapuolien tulisi ymmärtää toisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tottakai sitä ymmärrystä pitänee olla puolin ja toisin. Varsinkin jos olisi oikeasti niin ettie hoitajaa olisi. Tuntuu vaan, että jotkut eivät vaan osaa ajatella asiaa niin, että morsiuspari on varmasti miettinyt tätä asiaa paljon ja esimerkiksi hääpaikka, iltahäät jne.. ei sovellu lapsille. Joten ei pitäisi vaan heti loukkaantua (niinkuin tässä tapauksessa on kyse) vaan ajatella, että se ei ole mikään hetken mielijohde vaan tarkasti mietitty juttu. Itse en edes tarvisi mitään perusteluja vaan kunnioittaisin hääparin toivetta. Luulisi, että vanhemmat haluaisi oikeasti juhlia kerrankin ilman lapsia rauhassa.  Itse kyllä olisin valmis hankkimaan maksullisenkin lapsen vahdin jos olisi veljen häistä kyse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuppura onko sielläpäin mahd. saada esim MLL:n hoitaja? Voisivat sieltä tilata kotiin hoitajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myö pantiin kutsuun pienellä teksti: Ystävällisesti huomioithan, että vaikka kovasti lapsista pidämme, häämme ovat aikuisten juhlat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toisaalta minä ajattelen asian niin että jos kyse on veljen häistä niin sinne on kutsuttu myös meidän lapsi, koska se on niin läheistä sukua veljelle. Meidän perheessä (sekä miehen että minun puolelta) ei tulisi mieleenkään olla kutsumatta perheessä olevai lapsia. Olemme PERHE johon kuuluu osana lapset.

Kyllä minä siis ymmärrän että ihmiset haluavat järjestää häänsä ilman lapsia, siitä ei siis ole kyse. Itse en vaan ole valmis palkkaamaan jonkun muun häiden vuoksi palkallista ja TUNTEMATONTA hoitajaa lapselleni. Tulisi aika "kalliit" häät ja toisaalta miettisin koko ajan miten lapset/hoitaja pärjää. Se on vaan sitä äitinä oloa. Ja me miehen kanssa "pääsemme" kyllä juhlimaan tarpeeksi usein ilman jälkikasvua, ettei meidän tarvitse olla erikseen kiitollisia siitä että sellainen mahdollisuus meille erikseen "järjestetään". Olemme juhlineet yhteensä kolmet häät ilman jälkikasvua, ainoastaan yksiin otimme mukaan (kaikkiin näihin häihin oli siis lapsemme kutsuttu). Nyt tuleviin häihin ei ole kutsuttu ja hieman on ongelmia tuon lapsenvahti asian kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei näin: Eräs tuttuni kutsui häihinsä vain aikuiset. Kutsussa asiaa ei erikseen mainittu, vaan kutsu oli osoitettu ainoastaan aikuisille. Ilmeisesti jotkut kutsutut olivat silti ymmärtäneet asian väärin. Niinpä tämä tuttu tuskaili asiaa kaasolleen sähköpostissa jotenkin näin: ” toivottavasti kaikki idiootit tajuu ettei ota karseita kakaroitaan mukaan”. Tämän sähköpostin hän kuitenkin sitten lähetti vahingossa (?) kaikille muillekin. Tehokas konsti, yhtään kakaraa ei niissä häissä näkynyt. Mutta jäivätpä myös muutamat (jo ilmoittautuneet) lasten vanhemmat pois kokonaan ja kävipä tuo sama ajatus omassakin mielessäni. Ei siksi, ettenkö olisi halunnut juhlia ilman lapsia, vaan siksi, että tuo tökerö sanamuoto vei juhlahalut.

Ehkäpä kannattaa mieluummin sanoa asia selvästi ja kohteliaasti kutsussa, kuin turvautua näin äärimmäisen töykeisiin hätäratkaisuihin. ::)

Lapsista vielä sen verran, että ollessani kaasona parhaan ystäväni häissä kävi niin, etteivät muutamat kutsutuista olleet ilmoittaneet teini-ikäisiä lapsiaan. (Lapset olivat siis tervetulleita, heitä ei vain ollut ilmoitettu, ilmeisesti olivat vasta viimetingassa päättäneet sittenkin lähteä mukaan.) Juhlapaikan pöydät olivat valmiiksi katetut, joten kun saavuimme paikalle, oli noloa kun kaikille ei löytynytkään istumapaikkaa. Ja ne ilman paikkoja jääneet eivät suinkaan olleet niitä lapsiperheitä, vaan vähän vanhempia ihmisiä, jotka eivät päässeet liikkumaan niin nopeasti. (Näissä häissä ei siis ollut istumajärjestystä.) Onneksi saimme nopeasti järjestettyä kaikille istumapaikan ja onneksi ruokaa oli paljon ja onneksi oli seisovapöytä… mutta ilmankin moista sählinkiä olisimme pärjänneet.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuppura onko sielläpäin mahd. saada esim MLL:n hoitaja? Voisivat sieltä tilata kotiin hoitajan.

MLL:lla ei valitettavasti enää ole lastenhoitajapalvelua ollenkaan.  :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
MLL:lla ei valitettavasti enää ole lastenhoitajapalvelua ollenkaan.  :(

Tämä voi olla paikkakuntakohtaista koskapa ainakin tällä Jyväskylässä on.

Meille on tulossa MLL:n hoitaja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On niillä vielä mutta meilläkin Vantaalla sama, täällä just lopetti toiminnan  :( Nyt pähkäillään mistä itse saatais hoitaja kirkkovihkimisen ajaks meidän vaaville  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aijoo, niinpä näyttää. Meille sanottiin puhelimitse että lastenhoitajavälitystoiminta on lopetettu jostain verotuksellisista hankaluuksista ja byrokratiasta johtuen. Eipä tullut maininneeksi että tämä koski vain tiettyjä alueita... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän kutsussa luki ...ja sen jälkeen viettämään hääjuhlaamme aikuisten kesken

hyvän ruuan, juoman ja tanssin merkeissä...

lisäksi kirjekuoressa luki vain aikuisten nimet tyyliin "mari ja mikko meikäläinen"

mielestämme näistä pitäisi käydä selville mikä on homman nimi.

vaikka lapsirakkaita olemme, meillä on hyvä syy: jos olisimme kutsuneet vieraiden lapset, häistämme tulisi lasten juhlat, sillä listalla olisi silloin 27 pientä alle 5-vuotiasta ihmistä ja se olisi tarkoittanut meille rahassa 15 e x 27 lasta = 405 euroa! haluamme olla ystäviemme kanssa häissämme.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tosi paljon näistä vinkeistä! Ollaan täällä pähkäilty päät puhki, miten ilmaista asia niin, ettei kukaan loukkaannu. Kaikkihan ei tosiaan välttämättä ajattele samalla lailla kuin me... Tykkäsin hoitotäti- ajatuksesta! Mun mielestä K-jotain kuulostaa vähän turhan aikuisviihde-elokuvalta... Enkä oikeen luota kaikkien hoksottimiin, vaikka kuoressa lukisikin vain vanhempien nimet. Kokemuksesta viisastuneena...

Olin myös tosi hämmästyny, kun varovasti kyselin äideiltä ja isiltä, mitä mieltä ne olis ajatuksesta juhlia ilman lapsia. Olivat tosi positiivisella mielellä ja helpottuneita, kun voivat luvalla pyytää hoitajaa pienokaisille!

Ihanaa, yks ongelma taas vähemmän!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tuli hääkutsu serkulta, ja siinä oli kirjoitettu, että "kutsu koskee vain aikuisia". Mun mielestä se oli ihan asiallisesti ilmaistu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko jollakulla tosissaan niin tyhmiä sukulaisia tai ystäviä etteivät selko kieltä ymmärrä? Kyllä on kummallista jos ei mene perille se että kutsuttu on ne keitten nimet kutsussa seisoo!

No tunnustaudun just näin tyhmäksi.

Tai siis en ole ennen ollut, mutta itse en laske sylivauvaani itsestäni erilliseksi ja en _oikeasti_ tajunnut ettei vauva ole tervetullut (huom, kyseessä ei häät/iltapukujuhlat/karonkka vaan ihan muut kekkerit).

Ymmärrän kyllä, ettei lapseton ihminen ehkä ymmärrä ettei sitä vauvaa voi jättää kotiin. Mutta kyllä minulle oikeasti tuli paha mieli. Lähinnä siksi, että ehdin jo innostua näistä juhlista (ei niitä nyt NIIN usein ole...) ja tietenkin olisin halunnut olla mukana. Kukin toki järjestää juhlat tyylillään ja ehkä se on vaan ilo, että ainakin ne vauvaperheet pysyvät pois.

En sitten tiedä miten olisi pitänyt toimia. Tai miten mielipahan olisi voinut välttää. Ehkä olla kutsumatta laisinkaan ja mieluiten jättää kertomatta, että juhlat onkaan. Tai sitten se, että kutsuja olisi ottanut asian esille jolloin olisimme puolestamme voineet kertoa, ettemme pääse ilman vauvaa tulemaan. Mutta se, että ei ole tervetullut elämäntilanteensa vuoksi on minusta jotenkin tylyä.

Omissa häissämme muuten nimenomaan lapset kevensivät tunnelmaa :) He ovat spontaaneja ja heille ihmistenkin on helpompi puhua. Tiedättehän suomalaiset, jotka puhuvat vain viinaa saatuaan. Ja vaikka lapset saisi tuoda, niin meillä lapsi on joku jätetty kokonaan kotiin tai sitten hänet on haetu pois jossain vaiheessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta on ihan käsittämätöntä olettaa että kaikki pienten lastern vanhemmat ILMAN MUUTA ymmärtää että jos vanhempien nimet on kuoressa niin se tarkoittaa että lapsia ei ole kutsuttu. Minä en ollut ikinä edes kuullut lapsettomista häistä ennen kuin nyt omia häitä järjestäessäni. Jotenkin tuntuu että joillakin häähäärääjillä häviää suhteellisuudentaju, kun oletetaan että kaikki tottakai tietävät etiketit, tavat ja muut kun nyt itse oman elämänvaiheen takia on niistä otettu selvää.

Kaikki häät joissa minä olen ollut, ovat olleet selkeästi sukujuhlatyyppisiä, ja oma kuva häistä on muodostunut kokonaan niiden perusteella, eikä siihen kuvaan millään istu se, että vanhemmat kutsutaan juhliin ilman lapsia. Ja kun ei nämä 'hääilmiöt' ole mitenkään kiinnostaneet yleisellä tasolla, niin en ollut kuullutkaan aikuisten kesken- häistä. Pidän itseäni erittäin hyväkäytöksisenä, huomioonottavana ja sivistyneenäkin ihmisenä, mutta vastaavan kutsun saadessani en olisi ikinä ymmärtänyt että se ei koske koko perhettä.

Sen sijaan jos kutsussa olisi asiallisesti mainittu vaikka tämä 'juhlimme aikuisten kesken', olisi viesti mennyt perille.

Eli pointtini on se, että en pidä sitä mitenkään loukkaavana että halutaan juhlia aikuisten kesken. Mutta on kummallista olettaa että kaikilla ihmisillä on sama tieto hää-kuvioista kuin häiden järjestäjällä. Omatkin häät tulevat olemaan aika lailla perinteistä poikkeavat, mutta ajattelen että se on meidän velvollisuutemme miettiä millaisia kutsutut vieraat ovat, mitä heille tulee kertoa ja miten, että kaikki viihtyisivät juhlissa eikä kenellekään tule paha mieli ;)

Muutenkin haluamme saada vieraat (joita ilman koko juhlia ei olisi) kokemaan että olemme ajatuksella järjestäneet ihanan juhlan heille ja meille, omalla tyylillämme :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain kutsut tehtyä ja laitoin sinne " Huomioittehan ystävällisesti, että kyseessä on aikuisten juhla " sekä tietysti kirjekuoreen kutsuttujen nimet.

Vaikka kutsut eivät ole vielä lähteneetkään, on jo tullut paheksuvia kommentteja siitä, ettei lapsiaan saa tuoda mukanaan. En aio niistä kuitenkaan stressata, jääköön kyseiset henkilöt sitten tulematta. Laskeskelin eilen vieraiden määrää ja tosiaan olisi lähemmäs 50 henkilöä tullut kutsuttaviin lisää, jos olisimme lapsetkin kutsuneet. Ja jo nyt on vaikeuksia saada kaikki vieraat sopimaan juhlapaikkaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei tod. haluta ipanoita paikalle, joten laitoimme juhlaohjeeseen

"....jättäkää kuitenkin turvaistuimet kotiin. Haluaisimme juhlien olevan K-15." jne. Se joka pahoittaa mielensä, niin voi voi, ei voisi oikeasti vähempää kiinnostaa.

Muutenkin meidän kutsusta käy selkeästi ilmi, että viina virtaa siellä, joten ipanat ei sinne senkään takia kuulu, ja kenenkäänhän ei siis ole pakko paikalle tulla jos ei halua. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En halua myöskään yhtään lasta hääjuhlaan.

Kutsuun voi laittaa mm. "Huom. juhlimme aikuisten kesken" tai juhlat: K15 tai K18

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole tätä ennen kuullutkaan häistä, joihin on lapsilta pääsy kielletty. Kuulostaa minun mielestäni oudolta, kaikissa häissä joissa olen ollut lapset lähtevät kotiin melko ajoissa eivätkä ole kukkuneet koko yötä juhlapaikalla. Enkä kyllä oikein tajua, miksi alkoholi estäisi lasten mukanaolon. Noh, aina oppii uutta.

Omaa 1-vuotiastani en jättäisi juhlista pois paitsi jos häät olisivat lähellä kotia. Me emme jättäisi niin pientä lasta koko päiväksi ja vielä seuraavaksi yöksi + aamupäiväksi vieraan hoitoon. Joten välistä jäisivät lapsettomat hääjuhlat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa siihen kutsuun sitten tosi selkeesti ja monta kertaa laittaa lapsikielto, jos oikeasti haluaa ettei niitä tule paikalle. Me huomasimme, että ei kaikkien jakeluun mennyt vaikka luulimme laittaneemme tosi selkeästi. :o Onneksi satuimme kuulemaan että paikalle oltiin tulossa alle vuoden ikäisten kanssa parin henkilön osalta. Ei ihan lähipiiristä onneksi. Kuulemma automaattisesti saa sylilapset ottaa.. aijaa kiva kun meillekin kerroitte. Noh, eivät ole tulossa nyt kun selvensimme asiaa. Alle vuoden ikäisenkin kyllä voi jättää hoitoon jos vain haluaa, ihan tiedoksi vaan, niinkin ihmiset tekevät. Jos ei halua hoitoon tai ei ole ketään hoitotuttua, niin sitten jättää kemut väliin.

Ja kyllä se mun mielestä niin on, että lasten paikka ei ole häissä joissa viina virtaa jo alusta asti ja ihmiset heiluvat kännissä. Eri asia jos on lapsiystävälliset häät joissa kahvitellaan esim. alkuilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Alle vuoden ikäisenkin kyllä voi jättää hoitoon jos vain haluaa, ihan tiedoksi vaan, niinkin ihmiset tekevät. Jos ei halua hoitoon tai ei ole ketään hoitotuttua, niin sitten jättää kemut väliin.

Ja kyllä se mun mielestä niin on, että lasten paikka ei ole häissä joissa viina virtaa jo alusta asti ja ihmiset heiluvat kännissä. Eri asia jos on lapsiystävälliset häät joissa kahvitellaan esim. alkuilta.

Mä en jättäisi alle vuoden ikäistä hoitoon esim. päiväksi ja seuraavaksi yöksi, mikä olisi välttämätöntä jos pitäisi osallistua häihin toisella paikkakunnalla. Rintaruokinnassa olevaa lasta en jättäisi hoitoon kuin maksimissaan pariksi tunniksi. Jäisi kyllä häät väliin vaikka olisi miten hyvä ystäväpari menossa naimisiin.

Mä olen ollut lukuisissa häissä, eikä ainoissakaan ole ollut ongelmana se, että lapsia pitäisi suojella joltain vaikka alkoholia käytetään. Mutta kukin tyylillään, ei siinä mitään. Mutta mielestäni on turha loukkaantua, jos joka vieras ei halua lastaan jättää kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En usko että kukaan kutsuja voi loukkaantua jos joku jättää menemättä häihin lasten takia, jos on ilmaistu että kemut on siis vain aikuisille. Mun mielestä kutsut pitää kuitenkin lapsiperheillekin lähettää jos sukuun kuuluvat, on se törkeetä jättää osa kutsumatta sen syyn takia. Jokainen itse päättää sitten tulostaan.

Joku tuolla oli sitä mieltä että ei pitäs tällaisille henkilöille olleskaan kutsua ja ei edes mainita kemuista, mutta oisko se oikeesti sitten kivaa.

Ja ok, ei lapsia välttämättä häiritse jos aikuiset on humppelissa, mutta mun mielestä silti lapset ei kuulu ryypinkeihin. Mut kaikki tekee niin kuin haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitoin juuri kutsut menemään ja kovan pähkäilyn jälkeen ko. lause muotoutui tällaiseksi Juhlakoodi -otsikon alle muutaman muun ohjeen kanssa:

"Autot kotiin ja lapset hoitoon, niin kaikilla on hauskempaa."

Aikaisemmassa versiossa luki "Autot kotiin ja lapset hoitoon - alkoholijuomia tarjolla!" Mutta koska ihmiset on tyhmiä ja saattaisivat ajatella, ettei he nyt niin paljoa juo, etteikö lapsia voisi ottaa mukaan, ajattelin ilmaista asian toisella tapaa.

Onneksi kaikki mun kaverit tietää, mitä mieltä minä olen lapsista häissä - pelottaa vaan noi muutamat sukulaiset, joilla on pieniä lapsia.

Muoks:

Halusin vielä lisätä, että ilmoittautumisvaiheessa, jos joku yrittää ujuttaa lapsia mukaansa, mistä tahansa syystä, totean kylmästi, että valitettavasti sääntöjen tulee olla samat kaikille - jos sinä saat tuoda, niin kaikkien muidenkin pitäisi saada tuoda lapsensa, ja tämä nyt ei valitettavasti käy.

Muokattu: , käyttäjä: finchgoth

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toi todellakin on hyvä syy sanoa miksei joku saa tuoda lapsiaan, koska ei muutkaan tuo. Siksi mekään ei voitu joustaa parin kohdalla, olis ollu tylsää muita vieraita kohtaan, varsinkin kun moni on kiitellyt juuri lapsikieltoa. Ärsyttää että jotkut ei tätä ymmärrä.

Sulla tuo maininta että "autot kotiin ja lapset hoitoon..." ei valitettavasti ehkä ole kaikille selvä komento, että varautuisin kyllä lapsien tuloon. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään