Jump to content
Naimisiin.info

Miten "Ei lapsia" kutsuun?


moira

Recommended Posts

Mielestäni kanssa kutsuun kannttaa laittaa selkeästi, että "juhlimme aikuisten kesken häitämme". En usko, että nimien pois jättäminen kuoresta on tarpeeksi selvä merkki kaikille.

Olen nyt lukenut tätä ketjua useaan otteeseen ja en tule varmaan koskaan ymmärtämään miksi se on joillekin niin kova pala saada hääkutsu, missä hääpari toivoo että perheen lapset jätettäisiin kotiin. Tiedostan ettei kaikilla ole mahdollisuutta hoitajaan jne. mutta miksi juuri häät ovat sellainen juhla mistä jotkut nostavat hirveän älämölön kun lapsia ei saa ottaa mukaan??!! Kukaan ei varmaan noteeraisi mitenkään, jos hautajaiskutsussa lukisi ettei lapsia tilaisuuteen. Meillä ei ole vielä lapsia mutta jos niitä jonain kauniina päivänä siunaantuu, meille ei ainakaan ole minkäänlaista ongelmaa jättää heitä hoitoon ja lähteä juhlimaan häitä pelkästään aikuisten kesken. Mutta ehkäpä jään pähkäilemään tätä asiaa pienessä mielessäni :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä tuli infokirjeeseen kutsun yhteyteen, että juhlimme aikuisten kesken. Meillä juhlatila rajoittaa vierasmäärää ja jo lähipiirin lapsista olisi tullut niin iso määrä, että tämä oli meidän päätös rajata ja saada myös enemmän meille tärkeitä ja läheisiä ystäviä ja sukulaisia mukaan ,kuin olisimme saaneet, jos kutsuisimme kaikki perheineen. Suurin osa ystävistämme on ollut tyytyväisiä tästä, että kerrankin "saavat" oikein luvalla lähteä kaksistaan juhlimaan ilman lapsia ja viettää laatuaikaa ja juhlia kunnolla. Mutta niinkuin sanottu, kukin ja jokainen taaplaa tyylillään. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse olimme viime kesänä lapsettomissa häissä, kutsussa oli vain toive että lapset jätetään kotiin (imeväisikäisiä lukuunottamatta, tosin ainoa imeväisikäinenkin sitten jätettiin vanhempien toiveesta kotiin). Omat häät kun tulevat olemaan vain bileet kavereille (jotka ovat lähes kaikki nyt lisääntymisikäisiä ja suurimmalla osalla onkin vähintään yksi alle kouluikäinen), on meidänkin valintamme jättää lapset kutsumatta, muutenhan suurin osa vieraista joutuisi poistumaan vasta kun "kunnon juhlat" vasta alkavat. Myös omat lapsemme jäävät pois juhlasta (vihkimiseen osallistuvat, mutta se onkin eri päivänä). Alustavasti olen suunnitellut ilmaista toiveen lapsettomuudesta juurikin vedoten juhlien bileluonteeseen ja (runsaaseen) alkoholitarjoiluun, koska se on se meidän syymme jättää myös omat lapsemme pois. En jaksa uskoa että meidän kaveripiirissämme tämä on mikään ongelma, useimmat taitavat vain huokaista helpotuksesta kun saavat "luvan" vapaailtaan.

Link to comment
Share on other sites

Laitanpas kysymykseni tänne, jos täällä olisi jollain ideoita.

Eli meillä lähisuvussa ei ole paljoa lapsia, kutsuttavien perheissä pieniä on ~ 15. Suoranaisesti ei kuitenkaan haluta heidän osallistumistaan kieltää mutta miten ilmoittaa kutsun yhteydessä, että juhlapaikalla ei ole järjestetty lapsille omaa viihdykettä/puuhanurkkaa? Toivon, että tämä karsisi edes osan lapsista pois.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on lauantaina häät. Kutsuihin kirjoitimme tekstin "juhlimme aikuisten kesken" eikä kirjekuorissa ollut lasten nimiä. Kuinka ollakaan kaikki lapselliset pariskunnat kolmea lukuunottamatta katsovat kuitekin tarpeelliseksi tuoda kakransa häihimme. Joten suosittelen tästä omasta kokemuksestani johtuen täysin selkokielistä "ei lapsia juhliin" tekstiä tai ilmoittautumisia vastaanottamaan henkilön jolla on pokkaa sanoa, että lapsia ei todellakaan ole juhliin tulossa.

Link to comment
Share on other sites

^ Juurikin tuon takia halutaan itse vastaanottaa ilmoittautumiset, että saadaan sitten selkeesti sanoa, että kutsu ei koske lapsia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on lauantaina häät. Kutsuihin kirjoitimme tekstin "juhlimme aikuisten kesken" eikä kirjekuorissa ollut lasten nimiä. Kuinka ollakaan kaikki lapselliset pariskunnat kolmea lukuunottamatta katsovat kuitekin tarpeelliseksi tuoda kakransa häihimme. Joten suosittelen tästä omasta kokemuksestani johtuen täysin selkokielistä "ei lapsia juhliin" tekstiä tai ilmoittautumisia vastaanottamaan henkilön jolla on pokkaa sanoa, että lapsia ei todellakaan ole juhliin tulossa.

Kyllä on ihmiset, anteeksi kauheesti, TYHMIÄ, jos ei oikeasti tuota "juhlimme aikuisten kesken" ymmärrä!!! :hysteric:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me laitoimme kutsuun jotenkin näin: "toiveenamme on juhlia vain aikuisten kesken". Suurin osa tajusi heti, että ahaa, lapset jäävät kotiin ja olivat innoissaan kun pääsivät juhlimaan ilman jälkikasvua. Muutama hössääjä ei meinannut millään tajuta, että kyllä, se koskee myös sinun lastasi/lapsiasi. Jouduimme lopulta ihan suoraan kasvotusten näille kanaemoille kieltämään lasten tulon (vielä sukujuhlissa kivan pikku yleisön edessa, todella stressavaa ja vaivaannuttavaa meille!) ja perustelemaan asiaa, sillä ettei lapset millään mahdu kun pöytätilaa on erittäin rajoitetusti ja että emme halunneet ruveta valitsemaan kenen lapset kutsutaan ja kenen ei. Ei meinannut silti mennä jakeluun kun mussukka 7v. ei ollut koskaan ollut missään yökylässä...teki mieli paukauttaa päin näköä, että nyt on sitten jo korkea aika. Lopputulos oli se, että 3 itsepintaista äityliä raahasi taaperoikäiset mukaan. Tehtiin kuten oltiin sanottu, eli paikkoja ei jätetty tyhjiksi lapsia varten. Oli varmaan mukavaa ja rentoa pitää sylissä 10kg säkkiä koko illan kun yhtään tyhjää tuolia tai syöttötuolia ei saliss ollut :D. Ehkä ensi kerralla jonkun toisen kohdalla tajuavat toimia illan isäntien toiveen ja ohjeistuksen mukaan. On se kumma miten jotkut pitävät itseään niin plajon muita parempina, että eivät voi kunnioittaa juhlaparin toivetta heidän tärkeänä päivänään. Ei muutkaan vieraat tuoneet paikalle kuokkavieraita...

Link to comment
Share on other sites

Tähän tarvitsemme myös me hyviä vinkkejä, jotenkin haluaisimme sisällyttää asian kutsun tekstiin "sisälle" niin ettei asiaa vain todeta kutsun lopussa ja piste. Emme kuitenkaan halua ketään loukata, ja tiedän että osa saattaisi asian kuitenkin näin ottaa... Valitettavasti.

Tosiasia vain on se, että liian monet häät ovat mielestämme menneet lähes pilalle lasten riehumisen takia. Kaikista pahin on se kirkossa rääkyminen, ja monesti vanhemmat/hoitajat eivät ole edes tajunneet poistaa huutavaa lasta kirkosta. Siinä on sitten mukavaa kysyä papilta "niin että mitä sanoit?" Olen myös nähnyt lapsen alttarilla sylissä huutamassa kesken vihkimisen, oksentavan kirkossa ja häävalssin aikana kädessä roikkumassa/sylissä. Eikä mistään imeväisistä kuitenkaan ole ollut kysymys. Joo, jokainen tavallaan, mutta tämä vaan ei käy meille, ja se on meidän oma asiamme. Huhhuh... :hysteric:

Mietinnässä sitten ovat nämä lähimmät, kuten kummilapset ym. jotka sitten haluiskin kutsua. Mutta jos kutsuu yhden... Olemme myös miettineet vaihtoehtoa, että keskustelisimme avoimesti lasten vanhempien kanssa, haluasivatko he ottaa lapset mukaan vai juhlia ilman, ja myös kertoa meidän oman näkemyksenne. Kun toisaalta ois kiva olla ihan rehellinenkin eikä kutsussa vihjailla :grin: Itsellämme kun ei lapsia ole (ainakaan vielä) niin ei osaa suhtautua samalla tavalla kuin vanhemmat. Vaikeahan se on sitten sanoa, miten tähän itse sitten joskus äitinä suhtautuis. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ketjun keskustelu on jo kääntynyt aika paljon siihen, onko oikein/väärin/loukkaavaa/hyväksyttävää jättää kutsumatta lapsia. Siihen en nyt ota kantaa, vaan laitan keskusteluun meidän tapamme ilmoittaa asiasta.

Tällä hetkellä sanamuoto on jotakuinkin näin: "Juhlat on suunnattu aikuisille, joten tällä kertaa lapsivieraina juhliin on kutsuttu ainoastaan hääparin sisarusten lapset" tai "..joten tällä kertaa lapsista juhliin on kutsuttu.."

Johonkin tämänsuuntaiseen päädyimme siksi, että serkkujen ja ystäväperheiden lapset (joita olisi yhteensä noin 20) jätetään tällä kertaa kotiin tilaongelman vuoksi. Sisarustemme lapset (4) ovat lähiperheen lapsia, osa myös kummilapsiamme, joten heidät on laskettu pöytään "aikuisena" omalla paikallaan.

Muutama ystäväperhe tosin myös kommentoi, että vaikka kutsussa olisi teksti "juhlimme aikuisten kesken" ja sitten nämä neljä lasta olisivatkin paikalla, tottakai he ymmärtäisivät, että nyt on kyse lähiperheen lapsista. Halusimme kuitenkin laittaa tämän "hääparin sisarusten lapset" sanamuodon tekstiin, ettei kukaan yksittäinenkään vieras sitten ihmettele, miksi "veljesi ottikin lapsen vaikka kutsussa oli, että aikuisten kesken".

Sanamuotoa saa vapaasti kommentoida, ideoita otetaan vastaan :girl_smile:

Periaatteellinen päätös kutsuttavista lapsista on jo tehty, joten sen oikeellisuutta en nyt lähde kommentoimaan. Olemme tästä monet eri mieltä, mutta jokaisella on omanlaisensa juhlat, ja "nämä häät ovat meidän ":girl_haha:

(muoks typo)

Muokattu: , käyttäjä: JMK
Link to comment
Share on other sites

Mä mietin just kans sitä, että miten kutsutut reagoivat kun kuitenkin meidän oma lapsi on häihin tulossa, mutta toisten muksuja ei sinne tahdota..

Link to comment
Share on other sites

Meillä on myös tämä samankaltainen mietintä menossa... Kun on elettyä elämää takana, on miehen edellidestä liitosta 3 lasta. Lisäksi suurella osalla ystävistämme ja sisarruksistamme on lapsia 1-3 kpl. Yhteensä JOS jättää sylivauvat pois on lapsia noin 30 kpl. Se on jo liian paljon pelkästään jo tilan ahtauden takia.

Toisaalta myös meidän hääjuhlien luonne tulee olemaan loppuillasta sellainen, jottei sinne lapset enää mun mielestä sovi. Ei ryyppyjyhlat, mutta eipä kummankaan suvussa ole koskaan lasiin syljetty, joten ylilyöntejäkin voi sattua.

Ja vielä on yksi syy miksi haluaisimme jättää lapset kotiin, on se että emme haluaisi että ystävämme ja sukulaisemme lähtevät kesken juhlinnan kotiin nukuttamaan lapsia. Olisi hienoa viettää onnellista päivää yhdessä heidän kanssaan.

Lähtökohta siis tämä. Omat lapset tulee ilman muuta, myös sisarrusten lapset.....mutta mihin raja vedetään ja millä sanoilla?? Olemme toistaiseksi aloittaneet keskustelua lapsiperheiden kanssa ja yrittäneet tehdä selväksi, että juhla olisi pääosin takoitettu aikuisille...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tuttaviemme kutsussa luki: "Juhlissa tarjoillaan alkoholia, joten toivomme tapaavamme perheiden lapset toisella kertaa."

Mitä sitä turhaa kiertelemään!

Link to comment
Share on other sites

Meille ihan yksi lause joka kuuluu: Juhlimme ilman lapsia. Ärsyttää kutsut, joissa jaaritellaan hoitotädeistä sun muista p*n jauhamisesta. Tuo ei jätä mitään epäselvyyksiä kenellekään.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä häitä juhlitaan perheen ja ystävien kanssa. Häihin tulee omat ja sisarten lapset, mutta heillekin järkätään hoitaja joka tulee noutamaan heidät klo 20.00 mennessä.

Suurimmalla osalla ystäviämme on lapsia, mutta jos kutsuisimme kaikki niin häistä tulisi lastenkutsut eikä tilatkaan riittäisi. Ja sanomme tämän ihan suullisesti ystävillemme koska olemme heidän kanssa paljon tekemisissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

onko ronskia laittaa kutsuun esim.

"ikäraja klo.19 jälkeen 16v."

Meille häihin tulossa n.20 lasta,heille järjästetty puuha-nurkkaa etc...aktiviteettia ettei roiku jalassa koko ajan + että meillä on oma lapsi myös.

Ongelman olen ilmeisesti minä,koska meillä ei himassa juoda alkoholia (psl.yksi ilta olut/siideri jonka otan joko minä tai mieheni),enkä myöskään tahdo että meidän häissä aikuiset kännää ja alaikäiset lapset sitten siintä "kärsii". Joo Joo,ne näkee sitä ehkä jokatapauksessa mutta häät ovat minun ja silloin toimitaan minun tavallani! :tender:

Joten siis onko ehdotuksia miten muotoilisi kutsuun että esim.klo.19 jälkeen ikäraja on 16 toivottavasti joku hakee lapsenne hoitoon ja te jäätte sitten juhlimaan kanssamme?! :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa aika hyvältä ja korrektilta tuo " kyseessä aikuisten iltajuhlat alkoholitarjoilulla, joten toivomme tapaavamme perheiden lapset toisella kertaa". Tosin täytyy varmaan varmuuden vuoksi tarkentaa, että myös vihkiminen yms päivällä alkava juhla on aikuisten juhla...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä luki näin "koska myöhään jatkamme juhlaa tätä, perheen pienet hellään hoivaan jätä." ja laitoimme vielä viestin lapsellisille facebookissa ja selitimme, miksi emme kutsu lapsia häihimme. Näin kyseiset henkilöt näkivät, etteivät olleet ainoita, joiden lapsia ei kutsuttu ja koska meillä oli hyvät perustelut niin ihmiset ymmärsivät todella hyvin ja olivat oikeastaan kiitollisia kun saavat kerrankin juhlia ilman lapsia rauhassa :)

Link to comment
Share on other sites

Me ilmaistaan asia juhlaohjesäännössä näin:

"Juhlat on suunniteltu aikuiselle väelle ja kutsut on siten osoitettu pääasiassa perheen täysi-ikäisille jäsenille. Myös perheen vanhemmat lapset ovat tervetulleita, mutta pienempien lasten kanssa kannattaa jokaisen perhekunnan itse päättää, mikä on lasten viihtyvyyden kannalta paras ratkaisu. Parempi kuitenkin tulla juhliin koko perheen voimin kuin jättää kokonaan tulematta siksi, että luottolastenvahti on etelänlomalla."

Eli käytännössä me toivottaisiin, ettei lapsia tulisi juhliimme paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta emme kuitenkaan halua, että kukaan vieraista jättää tämän takia tulematta. Emme aio ottaa asiasta mitään stressiä, mutta toivomme vanhempien ymmärtävän, että he ovat itse vastuussa lastensa viihtymisestä, emmekä ole järjestäneet lapsille mitään omaa ohjelmaa.

Muokattu: , käyttäjä: Rosarum
Link to comment
Share on other sites

Me päädyimme laittamaan itse kutsuun yksinkertaisesti "juhlan luonteen vuoksi huomioittehan, että kutsumme koskee tällä kertaa vain perheen aikuisia". Sen lisäksi meillä lukee humoristisessä juhlaohjesäännössä näin: "Vihkitilaisuudessa esiinnyttäköön kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä. Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Mikäli juhlija huomaa olevansa myöhässä tahi väärässä paikassa, välttäköön hän suuriäänistä asiasta valittamista lisävahingon rajoittamiseksi. Huomioitakoon vielä, että vihkitilaisuuden sekä juhlan ikäraja on 16 ikävuotta."

Mielestämme tämä on melko korrekti tapa ilmoittaa lapsettomuudesta, eikä tästä voi loukkaantua. Tätä ei voi myöskään jättää huomioitta, kun asia lukee sekä kutsussa että ohjesäännössä...

Link to comment
Share on other sites

Huoh, onneksi jollain muulla on sama ongelma ja täältä on löytynyt jo monta hyvää kohteliasta sanamuotoa asiaan! Meillä ei ole mitään lapsia vastaan, mutta 20 lasta on jo melkein neljännes kutsutuista ja se on aika paljon... tilaan ei yksinkertaisesti mahdu, enkä haluaisi jakaa ihmisiä eri huoneisiin tämän vuoksi. Kun yksi suurimmista kriteereistä hääpaikalle oli, että mahdutaan yhteen tilaan, mutta en tajunnut lapsivieraiden suurta määrää silloin. Tietenkään en halua että ihmiset jättävät tulematta sen vuoksi, ettei lapsia kutsuta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on suvuissa alle kouluikäisiä lapsia aika paljon ja heitä en häihin halua koska toivon, että vanhemmat saisivat juhlia. Taas sitten on 5 lasta jotka vat yli 12 ovat tervetulleita. Ja näin jätämme myös kummipoikamme kutsumatta koska en halua erotella ketään.

Ajattelimme laittaa jotenkin näin " Juhlan luonteen vuoksi toivomme, että alle kouluikäiset lapset jäisivät kotiin "

Muokattu: , käyttäjä: Hemera
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...