Jump to content
Naimisiin.info

Miten "Ei lapsia" kutsuun?


moira

Recommended Posts

Meillä asia ilmaistiin näin "Toivoisimme teidän viihtyvän hääjuhlassa kanssamme kunnes syysilta kääntyy yöksi. Omien lastemme sekä sisarustemme runsaan lapsiedustuksen vuoksi toivomme muiden häävieraiden lastenhoidon järjestyvän muulla tavoin."  Kenellekään tämä ei ole ollut ongelma, päinvastoin vanhemmat innoissaan tulevat ilman lapsia!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuota samaa on mietitty! Täällä ollut muutamia hyviä ideoita ilmaista tuo selkeästi tai vähemmän selvästi.

Aivan sama onko hääparilla itsellään lapsia vai ei. Ajatuksena on aikuisten juhla ja juhlasta nauttiminen. Miten ilmaista selkeästi se, ettei lapset ole tervetulleita. Tai tavallaan ovat, muttemme halua heitä sinne puuhailemaan. Haluaisimme aikuisten juhlan, hyvine ruokineen, juomineen. Paljon musiikkia ja tanssia sekä aikuisten kesken seurustelua. Jos lapset oletusarvona kaikki tulisivat juhlaamme vieraiden mukana, heitä olisi yli 30, joista suurin osa alle 5v. Ei kiitos. Vierasluku 70 (ilman lapsia).

Link to comment
Share on other sites

^Minusta selkeinta on laittaa maininta, etta juhlimme vain aikuisten kesken. Tai jos juhlaan on kutsuttu muutamia lapsia, kannattaa laittaa jotenkin nain: huomioittehan ystavallisesti, etta kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkiloita (ja tahan jatkoksi lisaselityksen esim. tilan puutteesta tms., jos sille tuntee tarvetta). 

Link to comment
Share on other sites

Tulevaisuudessa perheyhteys on yhä tärkeämpää. Tietenkin lapset voivat olla sotkuisia, väsyviä, ym, mutta näiden asioiden kestäminen on perhettä rakentavalla parilla kuitenkin pian arkea.

Lainaus on vuoden 2005 kommentista, mutta pakko todeta että ei kaikilla. Ei ole pakko kestää häissään pieniä lapsia, jossei niitä ole tarkoituskaan tehdä omia.

Me haluamme lapsivapaat häät mieheni kanssa ja päätimmekin jo kutsujen suhteen sen verran, että tekstiin muotoillaan sisältö; olemme lapseton pari joiden ystävätkään eivät vielä kovin moni sikiä, vieraat paikalle mielellään ilman lapsia. Nekin jotka saavat lapsen tuoda, on suotavaa että jälkikasvu kuitenkin poistuisi paikalta viimeistään klo 18.

Näin tehtiin kaasoni omissa häissä, heillä ei kutsuissa lukenut sen suuremmin mitään, mutta perheen 10v poika ilmoitti iltasella kun oli aika lasten poistua - niinhän hänkin poistuisi. Tämä keino toimi hyvin pienissä häissä :)

Link to comment
Share on other sites

^ Eikä mun mielestä kenenkään tartte kestää vieraita lapsia vaikka omia olis kymmenen. Itse en mitenkään erityisesti iloitse edes lähisukulaisten lapsista, suoraan sanottuna menee päivä pilalle kun eräänkin kanssa samaan tilaan joutuu. Silti nuo omat on tärkeintä maailmassa. Allekirjoitan siis täysin sanonnan 'omat lapset, vieraiden kakarat'. Ja kyllä jokaisella on oikeus haluta lapsettomat häät, oli niitä omia tai ei..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me ollaan myös toistaseks lapsetomia, ja halutaan häistämmekin mahdollisen lapsettomat. Onneksi olaan vielä suht nuoria, niin hirveän monella kaverillakaan ei lapsia vielä ole. Vielä emme tosin ole kutsuja tai tekstejä suunnitelleet, mutta yleisesti ollaan tuleville vieraille puhuttu lapsettomista häistä ja asia on otettu hyvin vastaan :)

 

Tosin yksi kaverini on kahden pienen lapsen yh-äiti, niin ei varmaksi vannonut saako lapset hoitoon koko päiväksi. Ehdotti kuitenkin, että kävisi mahdollisesti viemässä illan tullen lapset pois, ja tulisi yksin jatkamaan juhlimista :) Myös yksi kaveripariskunta saa pari kuukautta ennen häitämme esikoisensa, niin he eivät niin pientä lasta hoitoon voi laittaa... Tällaiset poikkeukset mielestäni ok :)

 

(tulipas vähän sekava teksti...)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuli aikalailla samalla tavalla muotoiltuna kuin aiemmillakin kirjoittajilla, eli toivoimme juhlien järjestyvän aikuisten kesken, ja lisäksi hääinfossamme oli kohta, joissa mainitsimme kutsun koskevan vain siinä mainittuja henkilöitä.

Ei toiminut kaikille, kolme lasta saapui juhlaamme silti. Aiheutti melkein kriisin istumajärjestyksen vuoksi, kuulimme lapsista sattumalta häitä edeltävänä päivänä!

Saimme paikat järjestymään, ja onneksi lapset olivat kirkossa kunnolla.

Juhlan alkaessa ei mennyt yhtä hyvin, vanhemmat työlääntyivät kiukutteleviin lapsiinsa (jotka eivät ruoasta pitäneet ja olivat siksi nälkäisiä ja väsyneitä) siinä määrin, että jo ennen kahveja poistuivat juhlasta ja palasivat sopivasti ennen häävalsseja (alkoholitarjoilun alettua) takaisin, saatuaan lapsilleen hoitajan. Ihanaa kun palasivat, loppuilta sujui paljon rennommissa merkeissä!

Eli vaikka kutsussa olisikin merkintä, tuplavarmistakaa asia vielä ilmoittautumisen yhteydessä yllätysten välttämiseksi. Lause " me ilmottautuisimme teidän häihinne, ei allergioita" ei näköjään vielä kerro, kuinka monta henkeä on tulossa, vaikka kutsu olisikin kahdelle! :-(

Link to comment
Share on other sites

Toi on tosi hyvä pointti, että vaikka kutsuun laittaa vaan kaks nimeä ja tekstin, että "juhlat aikuisten kesken", parempi silti vielä varmistaa lukumäärä ilmottautumisen yhteydessä. Tollaset yllätykset ei oo kivoja.

 

Mietin ite että mahtaako mun setäpuoli perheineen ymmärtää, että heidän jälkikasvu ei mahdu meidän häihin... Kutsuun laitan vaan sedän ja hänen vaimonsa. Heillä on yhteensä 6 lasta, joista kolme asuu vielä kotona. Jos lapset kielletään kutsussa, niin miten mahtaa olla noiden vanhempien "lasten" laita. Toivottavasti eivät luule, että heidätki on kutsuttu! Vähän jännittää. Tuntuu vähän hassulta sanoa hääinfossa, että kutsuu koskee vain mainittuja henkilöitä... Ku sen pitäis olla itsestäänselvyys.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

--

Tuntuu vähän hassulta sanoa hääinfossa, että kutsuu koskee vain mainittuja henkilöitä... Ku sen pitäis olla itsestäänselvyys.

 

 

Mikään ei ole itsestäänselvyys häävieraille. Sen minä opin. Inhottavaa on pitää häävieraita "tyhminä" ja olla ilkeä akka (tai ukko), mutta kyllä se vaan tuntuu olevan välttämätöntä.

 

Meillä luki vielä erikseen hääinfossa mm. seuraavista asioista: naisvieraille ei kokovalkoista asua (niitä olisi kuulemma näkynyt ilman ylimääräistä mainintaa), pukukoodi tarkoittaa tosiaan sitä, että kyseisenlainen puku laitetaan (silti oli muutama vieras jättänyt asian huomioimatta), lapset jää kotiin (silti yritettiin hämyisesti ilmoittaa lapsiakin mukaan), omia ohjelmia ei pidetä ominpäin kertomatta meille (silti yksi vieras oli meinannut näinkin tehdä), lahjalista on sitä varten että ostetaan sieltä tai ei osteta ollenkaan, kun me emme tarvitse mitään ylimääräistä enää (silti tuli tavaroita, joista näki että ne on laitettu vain kiertoon kun ei olla itsekään tykätty).

 

Säälihän se on ottaa se bridezillan maine, mutta muuta ei voi jos tahtoo varmistua että päivä on sellainen kuin haluaakin. :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Meidän häävieraista ainoastaan yhdellä parilla on kaksi alle kouluikäistä lasta, muut kutsuttavat ovat yli 15-v tai aikuisia (emme ole vielä varmoja kutsummeko nuorimpia, hekin kuitenkin siis yli 15v), paitsi sisareni poika, joka on häiden aikaan 1v ja hänen on tarkoitus tulla häihin ainakin alkuillaksi.

Mitä mieltä olette, onko törkeää laittaa tuolle yhdelle parille kutsu vain nimillä eli ilman lapsia, kun siskoni poika kuitenkin on paikalla? Muita lapsia ei ole, joten nuo lapset varmasti tylsistyisivät ja uskon, että pari ei edes odota että lapset kutsuttaisiin.

Link to comment
Share on other sites

Me aiotaan myös jättää lapset kutsumatta, veljelläni ja puolisollaan on kaksi pientä, jotka voivat hyvin viettää päivän ja yön siellä "toisessa" mummolassa ja kaverit saavat varmasti myös lapsensa mummoloihin hoitoon, ainoa mitä tässä olen joutunut miettimään on oman lapsemme hoitoonlaittaminen, lapsi on noin kymmenkuinen häidemme aikaan. Luotan kuitenkin siihen, että joku kavereistamme ottaa lapsen hoitoon, sillä pidämme pienet häät vain läheisimmille sukulaisille ja ystäville (kutsuttuja tulee alle 60 hlö) joten suurin osa kavereista ei kutsua saa. 

 

Oon koittanut alustavasti muotoilla jonkun näköistä hääinfoa, ja kirjoittelinkin pyynnön muotoon "Pyydämme, että kunnioitatte toivettamme viettää juhlat vain aikuisten kesken." tai "Toiveenamme on viettää hääjuhlaa aikuisten kesken."

 

Häissä tarjotaan alkoholia miltei alusta asti, samoin koristeluun kuuluu oikeat kynttilät, tämän aion kertoa jos joku kysyy miksei lapsia ole tulossa. Samoin päätimme, että omamme saa tulla mukaan vihkimiseen (maistraatissa) ja potrettikuviin, mutta juhlien virallisen puolen alkaessa haluan keskittyä itse viettämään päiväni prinsessana ja nauttimaan kahden aikuisen välisen rakkauden juhlimisesta.

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääkutsussa ei ole juurikaan tekstiä (on tehty flaijeri-muotoon), joten K-18 merkintä oli helppo upottaa kutsuun mukaan. Tosin vasta kutsut lähetettyämme tajusimme, että ainoastaan yhdellä kutsutuista (yht. 90) olisi edes ollut lapsi... Meillä on puhtaasti kaverihäät, edes sisaruksia ei ole kutsuttu (suvulle pidetään omat, erilaisemmat juhlat myöhemmin, joihin lapset ovat tervetulleita). Näin ollen ei tarvitse tehdä mitään kompromisseja kutsuttavien tai ohjelman vuoksi. Ja saadaan juhlia 1-vuotishääpäivääkin sitten myöhemmin isommin =)

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihin tulevat vain sisarusten lapset eikä muita. Ajattelimme laittaa kutsuun esim. "Pidämme kovasti lapsista, mutta rajallisen juhlatilan vuoksi voimme kutsua vain sisarusten jälkikasvun." Tms.. mutta onko tuo "Pidämme kovasti lapsista" vähän kulunut?

 

Kiva kun laittaisi suoraan, että emme halua, että lapset ovat juhlien keskipiste, emmekä myöskään toivo, että kukaan rääkyy kesken vihkitoimituksen. Jätäthän siis omat kullannuppusi kotiin pelaamaan pleikkaria. :) (Oikeasti yksissä häissä lapsilla oli mukana kaikenlaista kasvatuksenjatke-elektroniikkaa. Mielestäni se on ala-arvoista häissä ja vanhemmilta, kyllä sen verran pitää lapsen pysty olemaan nätisti..voi olla sitten että olen niuho, mutta kaikki tällaiset riskit haluan sulkea pois)

 

Edes kummialapsia ei näillä näkymin tule, sillä haluamme jättää nekin paikat läheisille aikuisvieraille. Voi olla, että on törkeää asianosaisten mielestä, mutta eiväthän 3-5-vuotiaat oikeasti muista koko tapahtumaa enää myöhemmin. Ja minua rehellesti sanottuna huolettaa lasten sijoittelu kaveripöytiin (muu sijoittelu ei tässä tapauksessa oikein ole mahdollista), kun tietää, että osalla voi mennä alkoholin käyttö reippaanpuoleiseksi jo ennen kun lapset lähetetään kotiin. Tätä en oikein voi sanoa suoraan, koska ei ole minun asiani arvostella ystävien lastenkasvatusta. Kummitätejä ja -setiä emme myöskään pyydä (koska olemme niin vähän tekemisissä), että toivottavasti asia ymmärretään...

 

Täällä näin anonyymisti voi purnata, että on aika huvittavaa, että sisaruksetkin olettivat automaattisesti, että heidän lapsensa tulevat häihin. Ja miettivät jo etukäteen, mitä ruokaa siellä on, että onko myös lapsille sopivia...(no nirsoille lapsille ei tule olemaan:))  Tekisi mieli sanoa, että oletteko ottaneet huomioon, että moni pitää myös täysin lapsettomat häät. Pyydämme kuitenkin sisarusten lapset, koska he ovat jo niin isoja, etteivät vie koko show´ta ja ennen kaikkea hyvin kasvatettuja. Tärkeintä tietysti on, että heidän kanssaan olemme läheisiä ja jatkuvasti tekemisissä. 

Link to comment
Share on other sites

Kiva kun laittaisi suoraan, että emme halua, että lapset ovat juhlien keskipiste, emmekä myöskään toivo, että kukaan rääkyy kesken vihkitoimituksen. Jätäthän siis omat kullannuppusi kotiin pelaamaan pleikkaria. :) (Oikeasti yksissä häissä lapsilla oli mukana kaikenlaista kasvatuksenjatke-elektroniikkaa. Mielestäni se on ala-arvoista häissä ja vanhemmilta, kyllä sen verran pitää lapsen pysty olemaan nätisti..

 

Voi olla, että on törkeää asianosaisten mielestä, mutta eiväthän 3-5-vuotiaat oikeasti muista koko tapahtumaa enää myöhemmin.

 

Tuohon rääkyasiaan ensimmäisenä: hyvin pienet lapset (sanoisin n. 0-3-vuotiaat) voivat rääkyä kirkossa tai juhlassa hetkellisesti. Se on toki monesta aikuisesta ihmisestä ärsyttävää, jos ei ole tottunut lapsiin ja lasten reaktioihin. Kirkossa voi häiritä paljonkin, koska kirkot ovat usein kaikuvia. Silloin olisi hyvä, että isä tai äiti veisi rääkyjän ulos. Itseänikin häiritsisi, jos lapsen huuto olisi ainoa asia, jonka vihkitoimituksesta kuulisin.

 

N. 4-5-vuotias lapsi hallitsee käytöksensä julkisella paikalla, joten ei yleensä aiheuta "järjestyshäiriöitä" juhlissa. Oikeasti pientä lasta ei voi jättää kotiin pelaamaan pleikkaria, ei alle 3-vuotiaan tai vähän vanhemmankaan kuulu sellaista tehdä. Ja oikeasti on vanhemmilta ihan fiksua ottaa lapsilleen viihdykettä juhliin, jos sitä ei juhlan järjestäjän puolesta ole. Tietysti eri asia, ottaako jonkun pikkuauton, pehmolelun ja värityskirjan vai jonkun elektronisen ääntä pitävän vempaimen. Mutta jotain pitää lapsilla olla. 3-4-vuotias lapsi jaksaa keskittyä paikallaan istumiseen ja pelkkään kuuntelemiseen n. 15-20 minuuttia, 5-6-vuotias parhaimmillaan n. 45 minuuttia. Ei ole kasvatuksesta kiinni vaan siitä, mitä minkäkin ikäiseltä lapselta voi edellyttää. Se, että lapset ovat "nätisti" vaatii eforttia myös aikuisilta.

 

3-5-vuotiaat muistavat hyvinkin häät ym. erityisemmät tapahtumat pitkään, jopa lopun ikänsä. Itsellä on mielessä häät, joissa olin 3-vuotaana (en häiriköinyt) sekä hautajaiset, joihin en 3-vuotiaana päässyt mukaan pitkän matkan vuoksi. Ei muistot niin nuorella iällä kovin kirkkaina säily, mutta muistoja ovat utuisemmatkin muistot ja tunnemuisti ennen kaikkea säilyy.

 

Minusta on eri asia, jos sitten ihan rehellisesti haluaa pitää juhlat aikuisten juhlina tai tilan rajallisuuden vuoksi kutsuu vain läheisimmät eli teidän tapauksessa sisarusten lapset. Niinhän voi tehdä eikä sitä minusta edes tarvitse perustella. Henk.koht. ainakin osaan lukea kutsusta, kenelle se on osoitettu. IMO on hieman tökeröä ja kömpelöä, jos kutsussa selitellään, että "valitettavasti kaikkien lapset eivät mahdu juhlaan", "kustannusten karsimiseksi joudumme rajaamaan vieraslistaa" tai "juhlan luonteen vuoksi pyydämme jättämään lapset kotiin". Hääpari kutsuu ne jotka kutsuu, ei sitä tarvitse kutsussa alkaa perustella.

Link to comment
Share on other sites

IMO on hieman tökeröä ja kömpelöä, jos kutsussa selitellään, että "valitettavasti kaikkien lapset eivät mahdu juhlaan", "kustannusten karsimiseksi joudumme rajaamaan vieraslistaa" tai "juhlan luonteen vuoksi pyydämme jättämään lapset kotiin". Hääpari kutsuu ne jotka kutsuu, ei sitä tarvitse kutsussa alkaa perustella.

 

 

Samaa mieltä. Minusta erillinen selittely on aiheetonta ja se ei osoita hyvä makua.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mekin järjestämme lapsettomat häät. Meidän vauva on puolentoista vuoden ikäinen kun vietämme häitä, ja hän kyllä jää hoitoon. Vaikka lastani kovasti rakastankin, niin haluan yhdestä päivästä sellaisen ettei minun tarvitsisi kantaa huolta, että missä se poika on. :)

 

Senkin takia haluan, että kutsukorteissa asia ilmaistaan mahdollisemman selkeästi, että juhlat on aikuisille. Jos joku vieras vielä ilmoittaa lapsensa häihin, niin pitänee kertoa sitten, ettei se valitettavasti onnistu. Omituista ajatella, että jos ei oma lapsi tule, että muiden lapset tulisivat. 

 

Meillä siis "aikuisten juhla" ujutetaan johonkin väliin kutsuja. En luottaisi noihin kutsukorttien nimiin ainoastaan. 

Link to comment
Share on other sites

Meidän infoon tulee että:

 

"Huomioittehan ystävällisesti että juhlimme aikuisten kesken. Rintaruokinnassa olevat lapset ovat luonnollisesti poikkeus, mutta huomioittehan ystävällisesti ettemme pysty plaseeraamaan vauvalle omaa paikkaa tai järjestämään omaa sänkyä. Otathan yhteyden morsiameen niin voidaan sopia käytännön järjestelyistä."

 

Ei meillä ole itse asiassa "vaaranakaan" kun muutama ala-asteikäinen joten eiköhän tuosta ymmärrä. Kaikki kenellä on vauvoja, tietää tuon tilanteen kun ollaan keskusteltu heidän kanssaan.

Link to comment
Share on other sites

Meidän infoon tulee että:

 

"Huomioittehan ystävällisesti että juhlimme aikuisten kesken. Rintaruokinnassa olevat lapset ovat luonnollisesti poikkeus, mutta huomioittehan ystävällisesti ettemme pysty plaseeraamaan vauvalle omaa paikkaa tai järjestämään omaa sänkyä. Otathan yhteyden morsiameen niin voidaan sopia käytännön järjestelyistä."

Onko tuo lopullinen kirjoitusasu? Taas vaihteeksi tälle pilkunviilaaja(ko)hirmulle tuli mieleen muutama korjausehdotus nimittäin...  :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Ei oo, kirjotin vaan sen mitä muistelin kutsussa sanottavan suurin piirtein  :) Mun kaaso on kanssa viilari, oon antanu hälle tehtäväksi oikolukea kaiken meidän häämatskun ennen kun niitä aletaan printtailemaan koska mulla on lukihäiriö ja miehellä (tuntuu olevan) adhd  :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: kinuskimansikka
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...