Jump to content
Naimisiin.info

Vieraiden kuljetus bussilla


Madicken

Recommended Posts

Meilläkin suunnitelmissa järjestää kuljetus Turun keskustasta kirkolle ja siitä sitten läheiselle juhlapaikalle. Paluukyytinsä vieraat saavat hoitaa itse, takseja kuulemma on hyvin saanut ja paikan omistajalla taisi olla jotain suhteita paikallisiin taksiyrittäjiinkin. 

 

Hyvä linkki tuo sprsillyn laittama, täytyykin laittaa tarjouspyyntöä menemään. Mies kyseli tarjouksia viime vuoden puolella Turun bussiliikenteen liikennöitsijöiltä, ja aika edullisesti ilmeisesti tekevät tilausajoja. Täytyy tehdä uusi tarjous sinnekin päin, nyt kun asia alkaa vähitellen olla ajankohtainen.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Meillä vihkiminen ja juhla on samassa paikassa, mutta juhlapaikka itsessään sijaitsee n. 17 km päässä kaupungin keskustasta. Osa vieraista ja itsekin majoitumme keskustassa olevassa hotellissa, joten olen alustavasti tiedustellut kuljetuksia hotellilta juhlapaikalle ja yöllä takaisin. Nyt vain odotellaan vastauksia.

 

Juhlapaikka sijaitsee onneksi kohtuullisen matkan päässä sulhasen kotikunnasta, joten uskon, että suurin osa sieltä saapuvista tulee autoilla. Sen sijaan oma sukuni sekä varmaan osa kavereista majoittuu hotelliin tai haluaa tulla yhteiskuljetuksessa kaupungista. Laskin, että taksimatka on 30 euroa suuntaansa, jos joku haluaa ottaa oman taksin/kimppataksin.

 

Nyt vain pitäisi tosiaan päättää, että otammeko myös paluukuljetuksen. Huolena on juuri tuo, että osa vieraista väsähtää ennen kuljetusta tai sitten haluaisimme bileiden jatkuvan vielä pidempään. Ravintolassa on kyllä deadline, milloin pitää olla tyhjänä, mutta vaikka meillä on iltapainotteinen vihkiminen ja juhla sekä bändi esiintymässä, niin uskon ettei kaikki halua olla ihan 01.30 saakka bilettämässä. Eli uskon, että 00.30 voisi olla hyvä aika pistää pillit pussiin ja sitten innokkaimmat bilettäjät jatkaisivat kaupungin yöelämässä. Vihkiminen alkaisi siis klo 17.00, joten juhlan yhteiskesto olisi n. 7 h, mikä on mielestäni ihan riittävä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kanssa häihin tulossa bussikuljetus kirkolta juhlapaikalle.

Hintatiedustelut teimme tilausajot.net:n kautta ja samaa kautta jo varasimmekin edullisimman kyydin. Eli siis juhlamme on heinäkuussa ja bussi on jo varattu. Kutsuun olemme kirjanneet että tarjolla on kirkolta bussikyytiä halukkaille ja olemme maininneet että paikkoja on rajoitetusti, eli nopeat syövät hitaat. Ensin mietimme että odottaisimme kun saamme ilmottautumisia ja tietäisimme minkä kokoista bussia lähdemme havittelemaan, mutta lopulta päädyimme tekemään ratkaisut etukäteen ja näin varmistamaan että saamme bussin käyttöön.

 

Takaisin päin emme kuljetusta ole järjestäneet, koska juhlapaikka on kuitenkin suht'lähellä kaupunkia ja taksi maksaisi ehkä noin 15e. Näin jokainen pääsee lähtemään silloin kun haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on juhlat noin 25 km päässä Lahdesta ja olemme järjestäneet bussikuljetuksen juhliin. Kutsuttuina on noin 100 ja tilattiin 60 hengen bussi. Toistaiseksi ilmoittautuneita juhliin on noin 50 ja bussiin noin 25. Päädyttiin tähän, kun todettiin ettei kustannukset ole kovin isot meiltä järjestää tuo yhden suunnan kyyti ja sitten jokainen voi kotiinpäin mennä taksilla/miten haluaa.

 

Olen ollut itse kerran häissä, joissa oli juuri tuollainen 25-30km matka Lahteen ja bussikuljetus meno-paluu. Meno oli hyvä, mutta paluu vähän haasteellinen. Osa ei jaksa enää juhlia siihen asti kuin bussi lähtee, osa haluaisi juhlia pidempään, osa on hajaantunut milloin mihinkin ja kaikki pitäisi saada kyytiin.

Link to comment
Share on other sites

Me laitetaan kutsuinfoon myös taksin hinnoittelu (suurin piirtein hinta) juhlapaikan ja hotellin välillä yötaksan mukaan. Pitää vähän kuulostella ilmoittautumisten yhteydessä, että mitä mieltä vieraat itse ovat paluukuljetuksesta.

 

Muistaakseni yksissä häissä oli menokuljetus järjestetty pikkubussilla ja vierailta perittiin pieni maksu /hlö bussissa. Mikä oli ihan ok mielestämme. Paluukuljetus järjestettiin kimppatakseilla, mutta vaati vähän sosiaalista luonnetta, kun ei tunnettu entuudestaan kuin murto-osa vieraista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Minä voisin jatkaa tuota Kiddon kommenttia, en itse voi missään nimessä suositella ML-Charter (Mattilan liikenne) nimistä yritystä!! Meillä oli häät lokakuussa 2013 ja olimme varanneet heiltä vieraille kuljetuksen hki-lohja-hki, lähtö päivällä ja paluu yöllä puolen yön aikoihin.

 

Meno sujui oikein hyvin mutta paluukyydin kanssa oli ongelmia. Kun bussi oli noin 20min myöhässä päätti bussivastaavamme soittaa kyseiseen yritykseen ja tarkistaa että mikä tilanne on. Sieltä vain totesivat, että "oho, kuskille on UNOHDETTU ilmoittaa keikasta". Mitään bussia ei vielä ollut siis edes tulossa. Lupasivat kuitenkin lähettää bussin niin pian kuin mahdollista. Tuuria oli matkassa siinä mielessä, että ilmeisesti kuski ja bussi olivat jossain kohtuullisen matkan päässä sillä lopulta bussi pääsi lähtemään kohti Helsinkiä vain noin reilun tunnin myöhässä. 

 

Ikävää hommasta on tehnyt se, että me olimme varanneet kuljetuksen sellaiseen aikaan, että varmasti kaikki vieraat ehtisivät vielä Helsingin päässä jatkokuljetuksiinsa (yleinen liikenne Hgistä esim. Riihimäelle, Vantaalle, Porvooseen kun loppuu yöllä jossain vaiheessa). Näin ei nyt käynyt. ML-Charterin päivystyksessä oli kuitenkin vakuutettu, että jos on tarvetta, vie kuski myös osan ihmisistä kotiin ja muille korvataan taksi. No kuskilla oli Helsingissä aivan eri ajatus asiasta. Kaikki vieraat joutuivat itse järjestämään ja maksamaan kotimatkansa hgistä eteenpäin.

Monella myös oli esim. lapsenvahti varattuna ja he joutuivat ottamaan taksin Lohjalta Helsinkiin jotta pääsisivät vapauttamaan lastenhoitajan ajoissa. Melko kallista puuhaa siis.

 

Eikä tämä tietysti vielä tähän lopu. Soittelimme yritykseen heti sunnuntaina keskustellaksemme sopivasta korvauksesta. Siellä oltiinkin jo osattu odottaa soittoa ja olivat kovin pahoillaan. Mieheni sopi heidän kanssaan että ovat meihin yhteydessä vielä maanantain aikana ja ehdottavat sopivaa korvausta (painotimme vielä, että haluamme hoitaa asian asap sillä olemme lähdössä häämatkalle). 

 

Tähän väliin voisin kommentoida, että tilannehan oli se, että olimme jo maksaneet kuljetuksesta etukäteen koko summan (tiedän, IKINÄ ei saa maksaa koko summaa etukäteen! Emmekä toiste tee samaa virhettä!). 

 

Maanantai tuli ja meni eikä yrityksestä kuulunut mitään. Mieheni sitten tiistaina lähetti heille meilin jossa itse ehdotti että he hyvittäisivät meille puolet paluukuljetuksesta. Emme koskaan saaneet heiltä mitään vastausta. He eivät missään vaiheessa ole palanneet asiaan millään tavoin (vaikka niin alun perin oltiin tarjoamassa hyvitystä). Lopulta otimme yhteyttä kuluttajaviranomaiseen. Kuluttajaviranomainen on myöskin yrittänyt saada yhteyttä yritykseen useaan otteeseen, vailla menestystä. 

 

Homma on vielä kesken, enkä tiedä miten tässä käy. Luultavammin emme koskaan tule saamaan asiasta mitään korvausta. ML-Charterin (Mattilan Liikenne) epäonni on, että sekä mieheni ja minä ja monet ystävämme toimivat ammateissa joissa säännöllisesti järjestetään kuljetuksia isoille määrille ja voin sanoa, että ykskikään meidän ystävistämme tai häävieraista ei tule tuon yrityksen palveluita koskaan hyödyntämään. Toivon mukaan kirjoittamalla tälle palstalle voin myös edesauttaa että kenenkään muun häissä ei myöskään tällaisia ongelmia tule.

 

Häät olivat muuten todella onnistuneet, juuri siksi onkin ikävää että ilta sai näin ikävän päätöksen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pakko vielä jatkaa Mattilan Liikeenteestä...

 

Kuluttajaviranomainen oli vihdoin tammikuussa saanut heihin yhteyden (lukuisten yritysten jälkeen) ja selitys heidän puolelta oli, että ovat kyllä vastaamassa reklamaatioon, mutta kun joku nyt vain on ollut niin pitkään sairaslomalla että eivät ole ehtineet.... Ok, ymmärrän, että ihmiset sairastuvat ja se on ikävää, mutta eihän tämän asian voi siltikaan antaa vaikuttaa siihen, että asiakkaan reklamaatio roikkuu kuukausi tolkulla. Hieman on selityksen makua tässä.

 

Nyt tuli vielä helmikuusa viestiä kuluttajaviranomaiselta, että ovat uudelleen yrittäneet tuon jälkeen olla yhteydessä jotta voisivat varmistaa, että asialla tapahtuu jotain. Yllätys yllätys, eivät tietenkään enää vastaa millään tavoin edes heidän yhteydeottoihinsa... 

 

Huoh, miten voi olla näin surkea firma kuin ML-Charter / MAttilan liikenne? Älkää missään nimessä varatko heiltä mitään!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä on varattu Heiskasen liikenteeltä linja-autokuljetus kirkolta juhlapaikalle ja sitten kuljetus kaupungin keskustaan klo.00.00, pääsee ihmiset juhlimaan mikäli  haluavat. Me mennään miehen kanssa sitten hääautolla hotelliin. :girl_pinkglassesf:   Maksoi muistaakseni 250e tai jotain siihen suuntaan.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin on päädytty siihen vaihtoehtoon, että järjestetään menomatkalle bussikuljetus ja takaisintulo hoituu takseilla (n.15e). Ajateltiin, että esim. bestman voisi koordinoida vähän tuota taksihommaa sitten yöllä/milloin nyt vieraat haluavatkaan poistua. Meillä on paljon ulkopaikkakuntalaisia tulossa, joten voi olla että moni tulee omilla autoillakin. Bussikuljetus kulkee kaupungin keskustasta kirkolle ja sieltä juhlapaikalle, joten hotellissa majoittuvien on helppo päästä joka paikkaan. Takseissa on se hyvä puoli, että kaikki saavat lähteä silloin kun itselle sopii - juhlapaikka on käytössä ihan aamuun asti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...