Jump to content
Naimisiin.info

Kuka vastaanottaa ilmoittautumiset?


Guest onnellinen

Recommended Posts

Otamme itse vastaan ilmoittautumiset. Ei tullut edes muu vaihtoehto mieleen. Olemme kutsujina ja maksamme häät. Lahja-asioissa pyydetään ottamaan yhteyttä kaasoon. Parissa häissä missä olen viimeksi ollut (ja muistan niistä vielä jotain) on ilmoittauduttu myöskin morsiamelle/sulhaselle.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä on tämä tehtävä delekoitu pääasiassa minun äidille ja sulhasen isälle. Kutsussa ovat kutsujina meidän vanhemmat, joten ilmoittautumisten vastaanottamis-tehtävän suuntautuminen heille oli melko itsestään selvää.  Lisäksi vierailla on mahdollisuus ilmoittautua minulle sähköpostilla, joten eivät voi vieraat selittää ilmoittamattomuuttaan, etteivät ole saanut puhelimella ketään kiinni  ;).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kutsujiksi laitamme itsemme, koska maksamme suurimman osan häistä ja muutenkin hoidamme kaikki järjestelyt. Ilmoittautumisjärjestystä emme ole vielä päättäneet, mutta todennäköisesti laitamme itsemme lisäksi tulevat anopit.  Näin ollen vierailla olisi joku tuttu kenelle ilmoittautua. Mielestäni olisi kätevää, että ilmoittautumisen voisi hoitaa sähköpostitse tai puhelimitse. Tilanpuute voi muodostua ongelmaksi, joten ehkä ehkä teemme vieraille erilaiset versiot kutsuista, esim. minun sukulaisilleni ja ystävilleni ilmoittautumiset minulle tai äidilleni ja sulhasen vieraille päinvastoin...

Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin ottaa ilmoittautumiset vastaan itse - kovien riitojen jälkeen, äidin mielestä hänen olisi kuulunut tuo tehdä... Ajateltiin, että on selvää, kun on vaan kaksi numeroa ja saadaan takuu varmasti tieto siitä, ketä juhliin on tulossa. Tulevaa anoppia kun ei voi järjestelmällisyydestä kehua  :) Äitini saa sitten kertoa lahjatoiveista, jos joku vinkkiä kaipailee.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Itse otamme ilmoittautumiset vastaan, niinhän sen kait kuuluukin mennä kun kerran itse maksamme häät ja kutsut lähtevät meidän nimellämme. Lisäksi mielestäni näin on helpointa, koska mehän ne tunnemme kaikki vieraat ja tiedämme ketä on kutsuttu, niin ei varmasti tule väärinkäsityksiä tai kiusallisia tilanteita. Jos vanhemmat olisivat kutsujina, silloin he myös ottaisivat ilmoittautumiset vastaan. Itse pidän hieman outona jos kaaso ottaa ilmoittautumiset vastaan, mutta tietysti jos reipas kaaso haluaa itselleen kyseisen tehtävän, sujuuhan se niinkin.

Joka tapauksessa on tärkeää, että ilmoittautumisten vastaanottaja on hyvin perillä kaikesta, ja uskaltaa olla myös "epäkohtelias". Itse olin muutama vuosi sitten mieheni serkun häissä, jonne heidän vanhempansa väen väkisin halusivat meidät mukaan "kun koko perhe kutsuttiin ja siskokin jättää tulematta, niin johan he loukkaantuvat". Noh, ihmettelinpä sitten hääparin nuivaa suhtautumista häissä, kunnes tässä viikko sitten kuulin mieheni siskolta, että kutsu oli koskenut VAIN vanhempia, siksi hekään eivät olleet lähteneet  :-[  Noh, sisko olisi voinut jo tuolloin mainita meillekin asiasta (tai ehkä tuo toinen puolisko on taas vaan ollut hajamielinen :) ), mutta sen lisäksi ilmoittautumisten vastaanottajan olisi ehdottomasti pitänyt ystävällisesti todeta, että valitettavasti voimme kutsua vain blaa blaa blaa... ja säästää meidätkin kiusalliselta tilanteelta >:(

Link to comment
Share on other sites

Me otetaan itse vastaan ilmottautumiset (meillä ilmoitetaan vain, jos ei pääse häihin.) Tämä sen vuoksi, että toivottavasti poisjäävillä on matalampi kynnys ilmoittaa poisjäännistään, kun tuntevat meidät  :). Häälahjalistaa hoitaa kaasoni. Kutsuun laitamme puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet ilmoittamista ja häälahjalistaa varten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...