Erilaisia vieraskirjaideoita (yhdistetty ketjuja)


ellinoora

Recommended Posts

Mentiin naimisiin pari viikkoa sitten ja yksi parhaista, mutta varastettu idea, oli se kun valokuvasimme kaikki ihmiset vieraskirjaan, joka oli valokuva-albumi.

Eli meillä tämä tapahtui siten, että ihmiset ohjattiin (bestman) suoraan onnittelujonosta n.5-10 hengen ryhmissä ryhmäkuvaan ja siitä suoraan he kirjoittivat nimensä yhdelle aukeamalle, johon oli varattu valokuvalle paikkansa. Eli sivu per ryhmä. Ihmiset sai muodostaa itse omat ryhmänsä ja otokset oli mielettömiä. Eli jokainen ryhmä oli näemmä käyttänyt luovuutta ja persoonallisuutta ja ne kuvat oli ihan mielettömiä. Eli aika silleen liukuhihnameiningillä toimittiin aika nopeesti, mutta se ei näy lopputuloksessa, eikä aikaakaan mennyt yhtään enempää kuin muutenkaan onnitellessa.

Nyt oli mukava laittaa ne ryhmäkuvat suoraan kansioon omille paikoilleen ja jokainen ihminen on päässyt samalle sivulle, josta löytyy myös nimi. Voi sitten vuosienkin päästä muistaa, että kuka kukin on ja mitä sillä oli päällä meidän häissä ;)

Mutta suosittelen, meillä tämä toimi. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest TuuliTytto

Me ollaan ajateltu jonkinlaista lappusysteemiä, eli pyydetään jokaista vierasta kirjoittamaan lappuselle nimensä ja terveiset tai jotain (muoto ei ole vielä ihan hahmottunut) ja sitten noista lappusista kerätään vieraskirja. On vähän persoonallisempi kuin vain ne nimet kirjassa. Mutta tuota kuvaideaa tuskin toteutamme... vaikka erittäin hyvä idea sekin!  :)

Link to comment
Share on other sites

Eräissä häissä oli vieraista otettu tullessa kuva kameralla, rekvisiittana heillä oli tyhjät taulun kehykset ja vieraat itse pitivät kehyksiä ja olivat siten itse "taulu".

Kamera oli polaroidkamera - eli kuva laitettiin heti vieraskirjaan ja siihen sai laittaa nimet ja värssyn tai muut terveiset mukaan.

Tämä olisi hyvä "ohjelmanumero" siihen väliin jos hääpari käy vihkimisen ja juhlan välissä valokuvauksessa itsekin.

Meillä tämä varmaan tehdään muutenkin vaikka kuvauksessa kaiketi käymme ennen vihkimistä. (saamme ystäviltä polaroid-kameran lainaksi)

Toisissa häissä oli hääkarkin mukana tyhjä paperilappu, johon vieraat saivat itse kirjoittaa muiston tms. hääparille ja nämä kerättiin jossain juhlan vaiheessa vieraskirjaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Kivoja ideoita! Innostuin minäkin... Jossain oli kuva (varmaan tuolla askartelupuolella muistaakseni), kun joku oli tehnyt "vihkoja" ja niitä oli jaettu pöytiin, joihin vieraat olivat saaneet kirjoittaa muistoja hääpareille. Miksei laput pöydissä käy yhtälailla. Ajattelin minäkin toteutta tämän idean jollain tasolla. Huomattavasti mukavampi lukee vieraskirjaa tämän jälkeen.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Eräässä häälehdessä oli sellainen vieraskirjaidea, että jossain vaiheessa iltaa jokaiseen pöytään jaetaan paperikartonkeja, tusseja, tarroja yms ja vieraat saa "taiteellisen näkemyksensä" mukaan piirtää tai kirjoitella elämänohjeita, runoja yms. Häiden jälkeen sitten tehdään kannet päälle ja sinne voi liittää kutsun ja ohjelman ja muuta häämuistoa. Tämäkin parempi kuin lista nimiä peräkkäin. :P

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli myös varattu jokaiselle vieraalle/vierasparille oma aukeama vieraskirjasta. Vasemmalle kiinnitetään kuvat kun olemme teettäneet häissä otetut kuvat vieraasta/vierasparista, & oikealle vieraat kirjoittivat onnittelunsa. Toimi hyvin, saimme muistoksi muutakin kuin nimikirjoitukset, mm. piirustuksia. Lisäksi meillä oli kehystetty kuva meistä & vieraat kirjoittivat toivotuksensa myös kehykseen (passepartout) kuvamme ympärille. Mukava muisto.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Me ajateltiin väsätä Ystäväni-kirjan tyyppinen vieraskirja. Muoto ja kysymykset eivät ole vielä hahmottuneet. Siihenkin vois tietty lisätä kuvat...oli niin hyvä idea  :)

Meillä on ilmeisesti ainakin samantyyppinen ajatus. Eli jokainen vieras kuvataan ja kuvan lisäksi tulee tekstisivu, jossa ystäväkirja-tyyppisiä kysymyksiä nelisen kappaletta tyyliin "milloin ja missä tapasit morsiamen".

Mutta olisiko jollain ideoita, että millaisia kysymyksiä voisi laittaa?

Link to comment
Share on other sites

Minua myös miellyttää tuo ystäväkirja-tyylinen vieraskirja  :) ainakin jotain muuta tulee olemaan meidän häissä kuin perinteinen tyhjäsivuinen vieraskirja, johon vieraat laittavat vain nimensä. Ja sillä kirjalla ei enää jälkeenpäin edes tee mitään eli muistoksi jää lähes tyhjä kirja, jossa on muutama sivu täynnä epäselviä sukulaisten nimikirjoituksia... :-/

Toteutus voisi ehkä olla niin, että esim. pöytiin jaetaan jokaiselle vieraalle laput, joissa on valmiina muutama kysymys, joita sitten vieraat voi illan mittaan täytellä. Myös tuo vieraiden kuvaus voisi olla hyvä idea.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tarkoitus jakaa pöytiin kirjekuoret ja niiden sisällä paperilappunen. Siihen saa sitten jokainen kirjoittaa tai piirtää tervehdyksiä ja opastuksia hääparille ja muutenkin illan aikana syntyneitä ajatuksia. Kuoret saa sitten lähtiessä pudottaa lasiruukkuun joka eteisessä odottaa ja juhlan jälkeen kuoret liimataan sellaiseen isoon kuvaalbumiin john myös hääkuvat sitten tulevat.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hauskoja ideoita. Pidin erityisesti tuosta ryhmäkuva-ajatuksesta. Jäin kuitenkin miettimään että onko se käytännössä hankala toteuttaa. Ilmeisesti kirjoittajalla se on toiminut hyvin, minkähän kokoiset ko. häät olivat? Itse olen nimittäin paljon häissä vierailleena todella allerginen sille kaikelle odottelulle mitä niihin aina väkisinkin liittyy ennen kuin juhlat pääsevät oikeasti alkuun. Eli mietin tässä että jos vieraita on yli sata ja onnitteluihinkin kuluu aikaa niin meneekö homma jo liian hankalaksi?

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kans vieraskirja vieraiden kuvilla. Me laitetaan jo kutsuun ilmoitus siitä, että olisi toivottavaa ottaa oma kuva mukaan. (Jos joku ei ota, lisätään jälkikäteen hääkuvista) Näin jokainen saa ottaa minkänäkösen kuvan tahansa  :) Vaikka oman vauvakuvansa  :D

Vieraskirjasta varataan koko sivu aina yhdelle vieraalle/parille/perheelle ehkä kaksi. Sitten paikan päällä on ns. askartelu pöytä (tusseja, sydämiä, tarroja, liimaa ym.) Ja jokainen saa rauhassa askarrella viestiä hääparille. Ajateltiin että kaaso ja bestman saavat ennen tilaisuutta kirjoittaa (ikäänkuin malliksi..)

Link to comment
Share on other sites

Guest vaniljapingviini

Mä oon viime päivinä pähkäillyt kovasti tätä... Varmaan tehdään niin että jaetaan jokaiselle semmonen nätti paperi kirjekuoressa, mihin sitten saa kirjottaa nimensä ja elämänohjeensa tai terveisensä, ja jokaisesta vieraasta otetaan kuva vaikka sitten siinä kättelyvaiheessa. Jälkeenpäin itse liimailen kaiken kuorinensa johonkin kirjaan. Täytyy tehdä jokin ohjetaulu niiden kuorien viereen. Eli ei sitten kai jaetakaan niitä, vaan kaikki saa itse kulkeutua kuorien ääreen... Toisaalta ois kiva jos itse kirjakin olisi jo häissä paikalla, mutta kumminkaan ei sitten tajuttaisi jättää tilaa valokuville. Hmm. Paitsi jos päätän ettei haittaa jos kuvat on ihan erillään niistä papereista. Voiei, mitenhän mä teen sen ohjetaulun  :o *ressiäressiä*

Link to comment
Share on other sites

Mietin sellaista, että jos jokaisessa pöydässä olisi kertakäyttökamera, jonka mukana olisi ohje, että sillä on tarkoitus ottaa jokaisesta pöydässäistujasta valokuva vieraskirjaan. Siihen voisi liittää edellä mainitun lappu/vihko-systeemin ja koota itse niistä aineksista vieraskirjan...

Meneekö liian hankalaksi? Mielipiteitä otetaan vastaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tuo valokuva-vieraskirja on todella loistava idea!

Ainoa ongelma vaan muodostuu siitä, kuka kuvat ottaa  :-?

Bestman? Kaaso?

Tuo odottelu vieraille, kun hääpari on kuvassa, on mahdottoman kurja ja siinä välissä sen vieraiden kuvaamisen voisi tosiaan toteuttaa! Kiitokset ideoista!!!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...