ellinoora

Erilaisia vieraskirjaideoita (yhdistetty ketjuja)

170 viestiä aiheessa

Me oltiin ajateltu kuvata vieraat heti kun ne on onnitellu meitä, eli siinä järjestyksessä... Ja sen jälkeen otetaan meistä kuvia.. Mitenhän se nyt menee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä idea tuo ryhmäkuva-juttu. Varsinkin, jos polaroid-kameralla ottais eka kuvat kättelyvaiheessa ja sit joku (jolla ois jossain vaihees hetki aikaa) liimais ne vieraskirjan sivuille. Sit vois laittaa kirjan kiertämään tai johonkin tiettyyn paikkaan. Vieraat vois sit ettiä kuvansa ja kirjoittaa viereiselle sivulle terveiset.

Onko kellään teitoo mistä mahd. sais lainata tai vuokrata polaroid-kameran???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulin kaveriltani häistä, joiden vieraskirjaan oli oman nimen lisäksi taltioitu huulipunapusu... - kyllä - sekä miehiltä että naisilta :-*

Vieraskirja oli kiertänyt pöydissä parin huulipunan kera, omaakin oli saanut käyttää. Kaiken oli kruunannut se, että pöydissä oli kertakäyttökameroita ja vieraat kuvasivat toisiaan pussailemassa vieraskirjaa  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin virittää jonkunlaisen nauhan/narun juhlapaikan aulaan, johon vieraat saavat kiinnittää pyykkipojilla toivotuksensa, jonka ovat raapustaneet lappuselle/ kartongille. Otan ne myöhemmin irti ja nidon vieraskirjaksi :) Olen tosi kauan punninnut tätä vaihtoehtoa!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo kuvien ottaminen vieraista on pyörinyt minullakin mielessä jo jonkin aikaa, mutta nyt rupesin miettimään sitä juuri tuon vihkimisen jälkeisen luppoajan täytteenä, meidän kuvaus todennäköisesti otetaan vihkimisen ja juhlien väliin. Meillä on siis tulossa koko päiväksi kuvaamaan kaason ystävä, joka siirtynee vieraiden mukana juhlapaikalle kun me jäämme ammattilaisen kanssa ottamaan "virallisia" kuvia.. Mutta toteuttaisiko tuon kuvauksen yksilönä, perheittäin/pareittain vaiko satunnaisissa ryhmissä, sitä pitääkin vielä miettiä..  :-? Onneksi tässä nyt on vielä aikaa pähkäillä sitä, mutta pitää tosiaankin pistää mieleen! Ja sitten toki jotkut lappuset tms. jokaiselle vieraalle, johon saavat kirjoittaa omat tervehdyksensä tms. Sekin voisi olla ystäväni-kirjan tyyppinen, ehkä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä otatimme häissämme vieraista kuvat taulunkehysten kanssa ja hauskoja kuvia tuli! Erityisesti nuorempi juhlaväki innostui keksimään erilaisia kuvakulmia ja asentoja. Osa iäkkäimmistä sukulaisista jätti käymättä kuvassa, mutta heistä laitoimme vieraskirjaan kuvan jostain muusta hääjuhlan tilanteesta.

Vieraskirjaan tuli lisäksi ystäväkirjatyyppinen kysymyspaperi, joka liimattiin vieraskirjaan kuvan viereen. Tämä keräsi erityistä kiitosta. Tässä vinkiksi seuraaville ystäväkirjapaperin kysymykset:

Vieraskirja

1. Nimeni on / nimemme ovat:

2. Tapasin morsiamen / sulhasen ensimmäistä kertaa:

3. Tapasin morsiamen ja sulhasen pariskuntana ensimmäistä kertaa:

4. Olen kuullut pariskunnan puhuvan näin toisistaan:

5. Jos pariskunta olisi säätila, se olisi:

6. Jos pariskunta olisi auto, se olisi:

7. Jos pariskunta olisi rakennus, se olisi:

8. Häämatkalla pariskunnalle sattuu ja tapahtuu:

9. Parasta hääpäivässä on ollut:

10. Lopuksi haluan sanoa pariskunnalle:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen miettinyt vieraskirjaa, että ensimmäiselle sivulle kuva meistä ja sitten jokaiselle sivulle kaunis runo tms. Siihen alapuolelle saa sitten laittaa terkut, ohjeet jne.. Saisivat päättää minkä runon alle kirjoittavat (Pitkän runon alle ei sovi kovin paljoa tekstiä ja toisin päin). Kutsuttuja porukoita on 15, vieraita n.40 hlö. Tuon kuva idean voisi hyödyntää. Ottaa samassa porukassa kun on kutsuttu. Haluan myös pelkästään vanhemmat ja sisarukset (kumppaneineen).. Hmm.. Pitää alkaa jalostaa tuota ideaa.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee eteisen ison tyhjän seinän iloksi "pyykkinaru-vieraskirja", jossa seinallä olevassa pyykkinarussa roikkuu erivärisiä lappuja pyykkipojilla kiinni. Lappuihin olin ajatellut tulostaa Ystävänpäiväkirja tyyppisiä kysymyksiä muutamia. Seremoniamestari sitten illan aikana kehoittaa ihmisiä kirjoittamaan omat viestinsä meille. Vaihtoehtoisesti laitamme jokaisen paikalle lapun jonka voi sitten täytettyään viedä kuivumaan pyykkinarulle.. hieman on siis vielä auki jutut,  mutta pääidea on tuo pyykkinaru-juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse maalausta harrastavana ajattelin vieraskirja ideaksi paria isoa laakeaa matalaa lautasta. jotka sitten maalaisin posliiniväreillä esim.aurinko tai joku vastaava ja siihen vieraat saisivat kirjoittaa erikoistussilla nimensä ja pikkuviestin. Siitä saa sitten kivan taulun ja muiston seinälle häistä. Idean näin joskus telkkarissa amerikkalaisissa häissä ja oli todella hienon näköinen ja erilainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

HI!

Hyviä vieraskirjaideoita! Itse olin ajatellut sitä, jossa polaroid-kameralla otetaan kuvia vieraista ja laitetaan heti vieraskirjaan. Saavat sitten laittaa omat terveiset kuvien viereen. Taulunkehykst aikaisemmassa viestissä oli hyvä idea! täytyy miettiä sitä!

Monia muitakin hyviä ideoita oli, mutta valittt. meidän vierasjoukko ei ole kovin taiteellisia/runollisia, joten osalta voisi hyvin jäädä kirjoittamatta koko kirjaan...  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vieraskirja toteutettiin niin, että sivussa olevassa pöydässä oli lappusia, joissa luki terveiset hääparille ja alla tyhjää tilaa omille kirjoituksille. Pöydällä oli lappu jossa luki "Piirrä, kirjoita tai runoile - terveiset kootaan kuvien kera vieraskirjaksi". Lisäksi bestman muistutti asiasta pari kertaa illan aikana. Pöydissä oli kertakäyttökameroita, joilla vieraat ottivat kuvia toisistaan.

Lähes kaikki vieraamme olivat kirjoittaneet meille terveisiä. Lapset olivat piirtäneet, jotkut keksineet omia runoja jne. Tosi omaperäisiä ja vieraidemme näköisiä kirjoituksia (ei niin virallisia tekstejä kuin onnittelukorteissa).  Halusimme tehdä lappusista tällaiset yksinkertaiset versiot, jotta kaikki innostuvat kirjoittamaan eli ei tule rimakauhua siitä mitä kirjoittaa ja halutessaan pääsi myös helpolla (ei pitkiä kysymyslistoja).

Myös kertakäyttökameroilla otetut kuvat olivat tosi hauskoja, ihmiset olivat rentoja ja tilannekuvat hauskoja. Näistä kuvista ja lapuista kokoan vieraskirjan, jossa henkilön kuva ja terveiset ovat aina samalla sivulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin sellaista "vieraskirjaa", että ostetaan taulupohjia, ja sormivärit, ja sitten jokainen vieras saa painaa oman kämmenkuvansa tauluun. Tietty pitää sitten olla käsienpesuallas siinä vieressä, ettei puvut sotkeennu...  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tulee tälläinen ystäväkirja johon olen laittanut kysymyksiä, esim. rakastan..

pidän... viimeksi nauroin.. inhoan.. jne. oman maun ja mielenmukaan. Jokainen täyttää paperin ja bestmann valokuvaa henkilön ja kuva liimataan myöhemmin. Nämä laput nidotaan kierrevihkoksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tosi hyviä ideoita :D saatan vaikka soveltaakin :P:)

Täsmälleen samaa mieltä! Loistavaa!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sippu(Guest) noista ystävä-kirja esimerkki-kysymyksistä! Olen itsekin miettinyt, että olisi kiva saada häävieraista muutakin muistoksi, kuin vain ne nimet kirjaan. Ystävä-kirja kysymykset on ainakin hyvä ajatus, tosin en tiedä miten esim. hieman konservatiiviset isovanhempani siihen suhtautuisivat.. Ehkä ne kysymykset voisi laittaa juhlatilaan jollekin pöydälle ja kaaso voisi kertoa, että halukkaat voivat käydä niitä täyttämässä samalla, kun kirjoittavat nimensä vieraskirjaan.

Lisäksi tuo ryhmävalokuvaus, sillä välin kun hääparikin on kuvattavana, kuulostaa myös kivalta. (Ajattelimme siis käydä kuvattavan seremonian ja juhlan välissä.) Ehkä se myös rentouttaisi sopivasti juhlan alkutunnelmaa. Itse mietin, että ehkä juuri kaaso ja bestman voisivat hoitaa vieraiden kuvaamisen. Toivottavasti vain olisi hyvä ilma, niin sen voisi hoitaa juhlapaikan pihalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaverin kanssa,tulevan kaasoni, kanssa kerätty pieniin (onkohan se nyt sellanen 4"x6") valokuvakansioihin kuvia ja leikattu lehdistä juttuja jotka kaikki jotenki liittyy mein ystävyyteen ja yhdessä vietettyihin hetkiin...

Ajattelin että olisi kiva tehdä vähän vastaava sellainen häistäkin.Paitsi että sellanen iso kansio pienen sijasta!  ;) Eli kuva kaikki vieraat jotenkin ehkä yksitellen tai pareittain tai tietyt kaverit tai tai tai tai.. ;D Enivei...Jokaiselle voisi jakaa(tai siis olla pöydällä odottamassa) joku paperi/kartonki ja kynä/kyniä ja sitten kun sitä odottelua kuitenki tulee olemaan ni vois kukin omalla tyylillään kirjottaa jos ei muuta ni oman nimensä ja terveisensä.Tästä voisi esim kaaso/bestman kertoa vaikka ruokailun ja kahvittelún välissä..Monissa häissä kun on sattunut niin että osa porukasta lähtee ku ollaan syöty ja kakkukahvit nautittu (TYLSÄÄ) että sen takia mieluiten info tästä aikaisemmin..

Lisäksi samoihin kansiin voisi laittaa muistoja häävalmisteluista ja esim koristelusta...Kuvia ja juttuja hääpaikasta ym ym..Taivas on rajana!  ;D

Ai niin ja tuota kuvausta olin ajatellut siihen väliin kun kätellään&onnitellaan hääpari sekä vanhemmat ja siirrytään sisätiloihin.Sillonhan yleensä ollaan jossain järjestyksessä,tyyliin pariskunnat,kaverit...

Toi raami-ideakin on kiva,jossain telkkaohjelmassa oon sellasen nähny joissain juhlissa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä jokaiseen pöytään jaettiin erivärisiä papereita, joissa oli seuraavat kohdat:

1. Nimeni:

2. Tunnen morsiamen/sulhasen:

3. Paras/hauskin muistoni morsiamesta/sulhasesta:

4. Paras adjektiivi kuvaamaan morsianta:

5. Paras adjektiivi kuvaamaan sulhasta:

6. Terveiseni tuoreelle avioparille:

Täyttämisen jälkeen jokainen sai sitten käydä liimaamassa oman lappunsa Koiramäen vieraskirjaan. Vieraat olivat kyllä antaneet parhaansa täyttäessään lappuja, sillä kirjasta tuli kerrassaan hulppea  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palaan kertomaan kokemuksia täällä ehdotetusta vieraskirja / pyykkinaru -mallista. Meillä oli tämä käytössä omissa häissämme. Siis leikkasin ja jaoin pöytiin pienet pahvikortit, joihin oli painettu muutama kysymys meistä noin yleensä. Jokaisessa lapussa oli kiinni pieni pyykkipoika, jolla valmis kortti kiinnitettiin häälahjapöydän reunassa olevaan pyykkinaruun.

Siis homma toimi aivan loistavasti! Ihmiset olivat mielissään uudesta tekemisestä (ei ollut heille tullut muissa häissä vastaan) ja me saimme kaikkien terveiset! Yksikään vieras ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä. Suosittelen kaikille  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ja kaasoni antoi idean mitä täälläkin näyttäis olevan että tekee ison taulunkehyksen ja kuvaa porukan/perheen/pariskunnan kerrallaan ja tossa ekassa viestissä oli mun mielest mainio toi että varaa yhden sivun kirjasta/porukka minne vieraat kirjottaa samantien nimet ja terveiset,monesti kun on paljon porukkaa jää nimet laittamatta ja olis vähä ohjelmaa kun käydään ite kuvassa (lähellä olevalla aitalla )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos hyvistä ideoista! Minäkään en halua tavallista "tylsää" vieraskirjaa mihin vieraat kirjoittavat vaan nimensä tai "onnea tuoreelle avioparille" -tyyliin. Joten luettuani tämän ketjun päädyin seuraavaan: kaikille vieraille jaetaan pöydille "ohjelmakirjan" väliin värillinen kartonki (10x15 cm) mihin on valmiiksi tulostettu muutama ystävänkirja-tyyppistä kysymystä (jokaiselle omalla äidinkielellään). Vieraat voivat sitten kun ehtivät vastata kysymyksiin ja viedä se täytettynä lasikulhoon (vähän samanlainen kuin kuvassa ketjun alussa). Kaikista vieraista otetaan digikameralla kuvaa jossain vaiheessa iltaa, ehkä taulukehyksen sisällä jos löydän sellaisen. Kuva + kartonki laitetaan valokuva-albumiin mitä ostin tänään (siinä on valmiiksi muovitaskuja mihin mahtuu kaksi kuvaa per sivu, eli toinen kuvalle ja toinen kartongille). Toivottavasti onnistuu  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan mahtavia ideoita!  ;D Haluaa meillekin vieraskirjan valokuvilla  :)

Kertokaa vielä joku viisaampi, että mistä noita polaroid- kameroita sais ehkä vuokrata? Paljonkos ne maksaa jos ostamaan päädytään? Onko hyviä/ huonoja kokemuksia eri kameroista?

Tai sitten vaan tyydytään digikameralla otettuihin kuviin, näkeehän ihmiset kamerastakin kuvan ottamisen jälkeen edes hieman osviittaa, et millainen kuva tuli... Konkarit kertokaa kokemuksianne!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis niin upeita ideoita että!  ;D

Mäkin vähän mietin että mistä sellaisen polaroid-kameran hommais??? Ja että kuka siellä niitä kuvia ottais. Näen jo päässäni missä juhlapaikalla otettaisiin kuvat, missä kirja ja ehkä pöytä josta saisi ottaa juotavaa/ pientä naposteltavaa (meiltä tulee iso osa vieraista pidemmän matkan päästä joten nälkä ja jano voi yllättää). Näin ei aika kävisi pitkäksi kun me olemme kuvauksessa. Tosin nämä visiot pitäisi toteuttaa ulkona ja mitä sitten jos sataa? Tosin katos voisi olla kiva... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kovasti kehittelen päässäni tota kuvakirjaa edellisen viestin jälkeen ... näin tänään kaupassa sellasen valokuvakansion mistä täällä joku kirjotti,missä on yhellä sivulla paikka vain yhdelle kuvalle ja alla muutama rivi tekstille.

Tuli mielee että sillä välin kun myö ollaa kuvassa,kuvataan juhlapaikalla digikameralla kaikki vieraat itse valitsemissaan ryhmissä suuren taulunkehyksen kanssa jonka jälkeen ne laittas nimet suoraan sama porukka kun kuvassa samalle sivulle,että varmasti kaikkien nimet tulee. Illan mittaa voi sit lisäillä tekstiä "omalle" sivulle ja sitte liitetään kuvat nimien mukaan. Nyky digikameroilla saa tosi hyviä kuvia (ja niitä löytyy melkein kaikilta muilta kun meiltä  :) ) koska valokuvaaja on sillon kuvaamassa meitä..

Onkohan nyt mahollisimman vaikeesti selitetty ja varmasti väärällä palstalla  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ajatuksena korvata häidemme vieraskirja "aikuiset ystäväni"-kirjalla, vähän muunnelluin kysymyksin. (Joka ei tiedä; kirja on aikuisille suunnattu versio näistä lapsena täyteyistä ystäväkirjoista- ja hauska!). Eli jokainen vieras saisi nämä kysymykset ohjelmalehtisen välissä, täyttäisi ne joutoajalla ja niistä koottaisiin sitten kirjanen, johon jokaisesta pistettäisiin vielä kuva, joka juhlassa on otettu. Ajatus tuli siitä, että omat kaverini ovat aivan innoissaan täytelleet tuota aikuinen ystäväni kirjaa, ja heistä on sitä lukeissa paljastunut aivan uusia asioita. Yleensä sekä kirjaa täytettäessä että lukiessa ihmiset nauraa kippurassa omille ja muiden vastauksille. :)

Olisi mukava koota samanlainen kirja niistäkin perheystävistä ja sukulaisista, joista pitää mutta joiden kanssa on eri sukupolvea, ja joille tuota kirjaa ei voi noin vain lykätä täytettäväksi.

Kysymyksissä olisi peruskysymyksien lisäksi kysymyksiä mielenkiinnon kohteista, lapsuuden toiveammatista, elämän tärkeistä asioista ym. asioita, jotka kuitenkin ovat sillä tavalla neutraaleja, ettei kukaan paljasta niissä liikaa itsestään. Lopussa tietenkin aikuistesti, jonka voi täyttää jos haluaa.:)  Tämä olisi huomattavasti mukavampaa kuin vieraskirja, kenenkään ei tarvitsisi vaivata päätään keksimällä siihen mitään värssyjä ym, ja kukaan ei jättäisi kirjoittamatta, kuten vieraskirjan kanssa usein käy. Helppoa ja nopeaa.

Nyt olen sitten saanut palautetta, että tällainen idea ei toimi, eikä ihmiset halua häissä mitään lippulappua täyttää. Kysymyksiäkään ei saa esittää, kun ihmiset niistä vaivautuu. Nyt en sitten tiedä, onko tämä ajatus ihan surkea, vai kehittämiskelpoinen. Mitä mieltä olette? Täyttäisittekö itse tällaisen kyselyn itsestänne, vai olisiko se pelkästään ärsyttävää ja noloa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään