ellinoora

Erilaisia vieraskirjaideoita (yhdistetty ketjuja)

170 viestiä aiheessa

Mä aion kanssa ehdottomasti tehdä tollaisen. Hakusessa olisi vielä sopiva kansio johon sitten voisi laittaa itse väsättyjä sivuja...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jossain oli myös idea, että vieraat kirjottaisivat runoja, tervehdyksiä, avioliittoneuvoja pussilakanoihin, joissa parin olisi ikimuistoista nukkua loppuelämänsä. Mielestäni erittäin toteutuskelpoinen ja hauska idea.

Meille tulee todennäköisesti postilaatikko, johon ihmiset saavat tiputtaa tervehdyksensä.

Valokuvaajamme tulevat valokuvaamaan kaikki vieraat läpi, joten leikkaamme, liimaamme ja askartelemme sitten kuvista ja tervehdyslapuista oman näköisemme vieraskirjan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täähän on loistava idea. Mulla on aina tökäny tuo vieraskirja homma :hysteric: tuntuu että on liian vähän kun kirjoittaa nimen ja kuitenkaan tuo runosuoni ei syki niin paljon että alkaisi värssyjä vääntämään tuosta noin vaan (voishan sen aina miettiä valmiiksi mut...) niin tästä mie nappaan idean samantien meijän häihin, mukavampi tätä on selata kuin tuota nimilistaa :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä eilen prewedding-kuvauksessa kuvaajamme kertoi tällaisesta vieraskirjasysteemistä joka on kuulemma tosi suosittua Japanissa:

Prewedding-kuvasta teetetään canvas-taulu, joka on esillä häissä ja siihen saa sitten jokainen saa kirjoittaa omat terveisensä ja nimensä taulun vieressä olevalla tekstiilitussilla. Tähänhän voi tietty käyttää mitä tahansa kuvaa hääparista, meillä kun dokumentaarisen kuvauksen hintaan kuului tuo prewedding-kuvaus niin käytetään varmaan sitä.

Aiemmin oli tarkoitus tehdä tuo jokaisen vieraan kuvaamissysteemi, mutta luovuttiin siitä kun menee liian vaikeeks! Olohuoneestamme puuttuu tietyn sävyinen taulu, ja prewedding-kuvasta tehty taulu täyttäisi tämän puutteen, joten samalla hyödynnetään se vieraskirjana kun perusversio vieraskirjasta ei nappaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ajatuksena, että jokainen vieras kirjoittaa nimensä varta vasten hommattuihin puisiin, sileäpintaisiin taulun raameihin joihin myöhemmin laitetaan vihkikuva ja tilasinkin jo valmiiksi kohogeelikyniä... Mutta nyt rupesin miettimään kannattaako nimmaria kirjottaa itse raameihin vai niihin kartonkikehyksiin mistä joku jo täällä kirjottelikin.. Mitä olette mieltä? :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Bongasin toisesta keskustelusta tän ja aion ehdottomasti käyttää meidän häissä!

post-32300-1307729985,4756_thumb.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän vieraskirjaidea:

(saatu ideoita tältä foorumilta, lehdistä ym)

Vieraiden tullessa onnittelujonosta sisälle, otetaan heistä nopea potrettikuva (valokuvaaja ottaa). Kaikkien paikoille on jaettu paperit, joissa on joko lauseiden alkuja, tai kysymyksiä. Vieraita ohjeistetaan täyttämään laput jossain vaiheessa kun aikaa riittää, ja kerrotaan että se toimii vieraskirjana.

Häiden jälkeen kiinnitän kunkin tervehdyksen kuvan alle :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä teetän ifolor kirjana tuon ystävän kirjan. Lisäksi pistetään kertakäyttökameroita siihen pikkukoriin viereen ja kiertämään, jotta jokainen voi "otattaa" tai ottaa itsestään kuvan, mikä saadaan sitten lisätä sinne sivulle kirjoittajan rinnalle :) Minusta tämä on ihan mielettömän hyvä idea ja kun vieraskirjaan niin vähän yleensä kirjoitetaan niin ei ainakaan tarvii miettiä että mitä kirjotitaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös tuo kirjan panttaus/aika -ongelma ratkeaisi juurikin sillä, mikä Lumimarjalla oli kai ensimmänen ajatus, että vieraat saisivat kukin oman lappusen, jonka voi sitten sopivan hetken tullen täytellä. Nämä lappuset voisi sitten liimata kirjaan :) Itse olin ajatellut tehdä näin... Ehkä kirjasta ei tule ihan yhtä esteettinen, mutta näin jokainen saa vastailla kysymyksiin silloin, kun inspiraatio iskee :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhden tuttavan häissä oli pöydissä tyhjiä papereita ja kyniä, ja oli tarkoitus että vieraat kirjoittaisivat paperille ohjeita hääparille ja sitten kaaso ja bestman lukivat noita ohjeita jossain vaiheessa iltaa. Itse en ollut kyseisissä häissä, mutta ilmeisesti tämä pieni ohjelmanumero oli ihan toimiva. Itse kuitenkin haluaisin antaa vieraille jotain mistä pääsee helpommin alkuun noiden elämänohjeiden kirjoittelussa. Olisko tyhmää kirjoittaa lappuihin jotain lauseiden alkuja, tai kysymyksiä joihin vieraat voisi miettiä vastauksia? Millaisia nämä voisi olla, ideoita? :) Siis esimerkiksi jotain tällaista:

Hyvä avioliitto on kuin....

Rakkautta on...

Paras tapa viettää sunnuntaiaamua on...

Riitelyltä välttyy, kun...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisiko eräs vaihtoehto olla että olisi 2 erilaista vieraskirjaa, esim. "Juniorit" ja "Senioriy" jaottelulla. Se, kumpaanko kirjaan kirkoittaisi olisi vieraan itsensä päätettävissä, kummaksiko itsensä mieltää.

Eihän ole sanottua että vaikka juhlien vanhus mieltää itseään "Senioriksi" jos on henkisesti virkeä jne.

Kysymykset voisi olla kirjoissa suunnattu juniori ay:ssä heille ja Seniorien ay:ssä enemmän heille. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa hauskalta idealta. Lauseitahan voisi käyttää myös vieraskirjaa suunnitellessa. Muutamia lauseita mitä itselläni tuli mieleen:

Muistakaa aina...

Olkaa toisillenne...

Tärkeä osa avioliittoa on..

Onnellisen avioliitto salaisuus on..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koska en löydä tarpeeksi ohutta vieraskirjaa mistään (pienet häät näes), niin sainpa sitten vision ja haluan kernaasti jakaa sen teidän kanssanne.

Eli tarvitaan oksia, iso vaasi, spray-maalia (teeman mukaan) ja kahta eriväristä paperia (teeman mukaan) sekä paperiliimaa. Lisäksi toki kyniä ja paperilappuja (10x10cm muistikuutio vaikka) vieraita varten.

Oksat maalataan spray-maalilla. Kuivuttuaan ne luonnollisesti lojautetaan siihen vaasiin ikäänkuin puuksi.

Papereista askarrellaan punottuja paperisydänkoreja niin että niistä tulee kaksivärisiä. Määrä vieraiden mukaan.

Itse juhlassa isketään tiskiin tämä "puu", sydämet, paperia ja kyniä. Vieraat voivat sitten käydä raapustamassa terveisensä paperille, jonka jälkeen paperi sydänkoriin ja kori ripustetaan puuhun.

Toimii muuten myös koristeena juhlissa.....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi kiva idea! Ohjeita on vaikea keksiä noin yks kaks yllättäen, varmasti pieni ohjenuora ilahduttaa monia. :) Minäkin haluaisin lisätä jotain tämmöstä vieraskirjaan, pitäisi vaan saada sulhanen vakuuttumaan ideasta.. hehe!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä toteutettiin "vieraskirja" vähän eri tavalla. En itse oikein perusta perinteisistä vieraskirjoista, joten meillä laitettiin vieraat kirjoittamaan perheittäin runo :girl_haha: .

Ei kuitenkaan mitään perinteistä, vaan haiku, joka on japanilainen kolmisäkeinen runo, jossa on 17 tavua. Haiku rakennetaan kolmelle riville siten, että ensimmäisellä rivillä on viisi tavua, toisella seitsemän ja kolmannella viisi. Sisältöohjeeksi sanottiin vain, että voi olla vaikka elämänohje, mietelause tai vaikkapa kuvaus morsiusparista. Vieraille jaettiin pienten pahvikorttien ja kynien lisäksi myös ohjelappunen (alla).

OHJE

- kolme säettä (kolme riviä)

- yhteensä 17 tavua

- tavut jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5

- ei otsikkoa

- ei riimejä

Esimerkki:

Ilon odotus

polttaa sydämiämme

pian tapaamme

Tehtävä ei vaikuttanut olevan liian vaikea ja runoista jäi meille ihana ja yksilöllinen muisto vieraista! Aion skannata kaikki lappuset tietokoneelle ja lisään ne hääkuvakirjaan juhlakuvien lomaan :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Obier, teillä on ollut häissänne ihana vieraskirjaidea. Hieman erilainen, eikä kuitenkaan liian vaikeaa toteuttaa. Tämä on ehdottomasti tallentamisen arvoinen idea omia häitä ajatellen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä kuulostaisi tosi ihanalta idealta vieraskirjaan!

Ei nimittäin haluttaisi mitään nimilistaa vaan ensimmäiselle sivulle. Mutta jos siellä olisi aina noita kysymyksiä sivulla niin niistä tulisi "elämänohjeita" ja muisto vierasita. Toisaalta tämä kävisi hyvin myös tosiaan lappu"pelinä", siis niin kuin edellä on mainittu, pöydissä on laput ja vieraat kirjoittavat niihin ja niitä sitten luetaan juhlassa. Nekin olisi sitten ihana kerätä vieraskirjaan talteen muistoksi. Ehkä se tosiaan toimisi paremmin "lappupelinä". :D

Minusta ei noihin enää tarvitse mitään jatkoa ohjeeki, eiköhän ihmiset lähde ihan mielellään tuostakin niitä täyttämään.

Tuli muuten mieleen, että jos haluaa, niin nuista voisi saada kivan mietetaulun! Jos olisi vaikka valmiiksi erimuotoihin leikeltyjä erivärisiä papereita ja jokaisessa lukisi yhden mietteen alku, esim: "Hyvä avioliitto on kuin....". Ne kaikki voisi sitten liimata kartongille ja tehdä siitä omanlaisensa taulun/vieraskirjan/tai miksi sitä haluaakaan sanoa. :D Lapuissa saisi olla montaa eri lauseen alkua ja ei haittaisi vaikka niitä olisi useampaankin kertaan. Tulisi monia "ohjeita".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan käyttänyt Onnen Toivotusten kirjaa (näin sellaisen Now and Foreverin sivuilla)? Osasko ihmiset kirjoittaa sinne juttuja vai saitteko kortit tyhjinä takaisin? Jakoiko joku ne juhlissa vai miten teitte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

eap214.jpg

 

Tällaisen vieraskirjan löysin täältä naikkareista joskus aikaisemmin, ja ihastuin siihen täysin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin myös toteuttaa "kaverikirja" tyylisen vieraskirjan. Tarkoituksena oli nimenomaa laittaa sivut irtolehtinä pöydille, josta jokainen voi sitten täyttää sivun itselle sopivalla hetkellä. Jossain ketjussa oli mainittu myös hyvä idea sivun palautukselle; juhlapaikalle voisi laittaa narun ja pyykkipoikia, johon sivut voisi sitten laittaa roikkumaan, jotta myös muut vieraat voisivat niitä käydä lukemassa.

 

Kysymyksissä voisi olla myös ennusta/arvaa -osasto, jossa olisi kysymyksiä tyyliin:

 

Ensimmäinen lapsi syntyy vuonna?

Lapsien lukumäärä?

Lapsien nimet?

Häämatkakohde? (jos ei vielä vieraiden tiedossa)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan toteuttanu tätä vieraskirjapuuta omissa häissään? Olisiko kuvia? Oon etsystä selannu noita kuvia ja lehtiä siihen, mihin vois sitten viestin vieraat kirjoittaa. Kaasolleni kerroin idean ja hän tykästyi.

Tarkoitus olisi siis käydä oksia spraymaalilla maalailemassa jossain vaiheessa ja sit tosiaan lehtia tehdä joihin vieraat voi kirjoittaa viestin hääparille ja ripustaa lehden sitten puuhun.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi mielessä tuollainen puu, juurikin noin että olisi spraymaalaillut oksia. Ajattelin sen sitten lopulta kuitenkin hankalaksi siinä mielessä että jos ihmiset pyyhältää puun ohi tai jostain tulee vetoa niin helposti saattaa ne lappuset sitten lentää siitä puusta, en haluaisi ottaa sitä riskiä että viestejä katoaa :girl_impossible:.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saadaan laitettua puu juhlapaikan yläkertaan pöydälle tilavaan aulaan, joten en usko, että siihen kukaan kompuroi.. :girl_smile:  Täytyy vielä käydä juhlapaikalla suunnittelemassa puun paikkaa tarkemmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään