Jump to content
Naimisiin.info

Erilaisia vieraskirjaideoita (yhdistetty ketjuja)


ellinoora

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Olen ollut häissä, joissa esim. kuohuviinipullon "koteloon" on kerätty viestejä, jotka hääpari saa lukea ensimmäisenä hääpäivänä. Me käytetään tuota puuideaa siinä. Vieraskirja tulee erikseen.

 

Meille nämä onnentoivotuspuut tulee pöytiin kukka-asetelmien sijaan. Tehdään etukäteen kirjoitettuja nättejä lappuja, joihin vieraat saavat täyttää sanoja. Lappuihin varmaan kiinnitetään esim. hopealankaa ja sitten laput roikkuvat puusta.

 

Ideakuvia löytyy valtavasti esim. pinterestistä, martha stewart weddings -sivuilta jne..

Link to comment
Share on other sites

Siis esim. Olen tuntenut hääparin ____ vuotta. Kun kuulin häistä ensimmäisen kerran, ajattelin ___________ . Toivon hääparille _______________. Häissä minä _____.

Ihantarkkoja suunnitelmia ei ole, mutta oon katsonut mallia muutamilta amerikkalaisilta sivuilta ja ideoita on. Jokaiseen lappuun ainakin muutama lause. Lappuja voi olla useita erilaisia, että tulee täytettyä enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Ideoita lappusiin:

 

Onnellinen avioliitto....

Tämä päivä....

Haluaisin toivottaa...

Vuoden kuluttua...

Rakkaus...

Kuvaile morsianta/sulhasta 3 sanalla:

Hääpari sopii toisillensa koska...

Ennusta hääparin seuraava lemmikki, kotipaikka, ostos, lomakohde, lapsen nimi….

Mistä kuvittelisit löytäväsi hääparin viiden vuoden kuluttua?

Mistä tunnet hääparin? Suhteesi hääpariin?

Muistoja sulhasesta / morsiamesta tahi hääparista yhdessä
Mikä on varhaisin muistosi morsiamesta/sulhasesta?

Hassuja/noloja/salaisia juttuja morsiamesta/sulhasesta/parista?

Missä tapasit morsiamen / sulhasen ensimmäisen kerran ja mitä ajatuksia se sinussa herätti

Mikä laulu/elokuva/jne. tulee mieleen (muistuttaa) sulhasesta/morsiamesta/parista?

Hääpari muistuttaa tätä sarjakuvapariskuntaa / elokuvaa / laulua / julkkisparia / jne.

 

Illan tunnelmia…

Näistä häistä jäi erityisesti mieleen… Mitä et näistä häistä unohda

 

Neuvoja / ohjeita avioelämää varten

Terveiseni hääparille

Piirtämäni terveiset parille / hääparin kuva (lapsille)
 

Tälläinen taulukko oli jossain:

Nimeni:

Olen morsiamen  sulhasen 

perheenjäsen  sukulainen  ystävä  perhetuttu 

 

Varhaisin muistoni morsiamesta/sulhasesta on kun hän:

Silloin ajattelin, että hänestä tulee:

Kun tuore puoliso esiteltiin minulle ajattelin, että:

Hääparilla tulee olemaan tulevaisuudessa:

Kymmenen vuoden päästä he asuvat varmaankin:

En usko, että heillä:

Toivotan hääparille:
 

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee perin tavallinen vieraskirja, että jokainen saa kirjoittaa nimensä ja mahdollisen onnittelutekstin. Vieraskirja vain on teemaamme sopivan näköinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee taulupohja, johon jokainen vieras saa käydä maalaamassa.. jotain. Tällainen tervehdys oli yksillä syntymäpäivillä ja siitä tuli hieno kokonaisuus mihin jokainen vieras sai jättää kädenjälkensä :) Vieraiden piirustustaidolla ei ole väliä. Lisäksi perinteisempi vieraskirja johon saa laittaa kirjallisesti toivotukset :)

Link to comment
Share on other sites

Mekään ei haluttu perinteistä vieraskirjaa, siispä meille tulee postilaatikkopöytä. Pöydällä on postilaatikko, jossa sukunimemme, sekä iso läjä postikortteja, joihin vieraat saavat jättää terveisensä hääparille.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Täällähän on hyviä ideoita! Meillekään ei luultavasti tule perinteistä vieraskirjaa.

 

Minä ajattelin että meillä otettaisiin kaikista häävieraista nopea kuva juhlapaikalla onnittelujen jälkeen (ei jokaisesta yksitellen, vaan tyyliin kolmihenkisestä perheestä yksi kuva, aviopareista yksi kuva, kaveriporukasta yksi kuva jne.) ihan siis lähinnä muistoksi meille. Siinä samalla tallentuisi vieraiden hienot puvut ja saisimme kaikista jonkinlaisen muiston jos siinä jännityksen lomassa ei edes tajua että se ja se vieraskin oli juhlissa  :D

 

Vieraskirjan ajattelin toteuttaa siten, että vieraat kirjoittaisivat elämänohjeita, tervehdyksiä tai piirtäisivät jotain paperille ja laittaisivat tämän paperin jokaisessa pöydässä olevaan pulloon, ikään kuin pullopostina. Mietin vain sitä että jos vieraita tulee 80, niin olisiko järkevää laittaa yksi pullo per pöytä, vai jokaiselle vieraalle oma pullo. Tämä taas edellyttää mietintää pullojen suhteen, niiden pitäisi olla värittömiä, pitkäkaulaisia ja sellaisia että pullon suu ei ole liian ahdas. Ja tietysti mistä saan sellaiset 80 pulloa, kun ei tuo Alkokaan ole ylin ystäväni :D

Link to comment
Share on other sites

Tällainen "vieraskirja" oli meillä käytössä (pahoittelut huonosta kuvanlaadusta):

6bqp.jpg

Päädyttiin tuollaiseen vierastauluun siitä syystä koska johonkin haluttiin niitä vieraiden tervehdyksiä kerätä, mutta ei kuitenkaan haluttu hommata niitä varten mitään kirjaa joka kuitenkin unohtuisi häiden jälkeen pölyttymään johonkin kaapin perukoille. Loppujen lopuksi sitten törmäsin täällä naikkareissa jossain ketjussa tuohon ideaan ja molemmat ihastuttiin ihan täysin. Oli simppeli ja helppo idea toteuttaa ja kun tuohon tosiaan tullaan laittamaan jossain vaiheessa vielä hääkuva tuohon keskelle niin me saadaan tuosta oikein kaunis häämuisto. :girl_in_love:   

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ajatuksena ottaa/otattaa vieraista kuva photobooth-tyyppisesti. Pyydämme heitä kirjoittamaan meille onnittelut, ajatuksia, avioliittoneuvoja tai mitä vaan mieleen tulee A4-kokoiselle kartongille, jonka jälkeen he poseeraavat kuvassa tämän kirjoittamansa lapun kanssa. Toimii mielestäni (toivottavasti) meidän vierasmäärällä hyvin, kun perinteiseen kirjaan täyttyisi hädin tuskin yksi aukeama.

 

Ylläoleva taulukin on kyllä tosi hyvä idea. Hmmm.

Link to comment
Share on other sites

Kopioimme kaverien häistä loistavan vieraskirjaidean: jätetään vieraiden käyttöön vanha kirjoituskone ja kasa papereita. Myöhemmin paperit voi askarteluambiotioidensa mukaisesti sitoa kirjaksi, liimata leikekirjaan tai säilyttää irtonaisina kansioissa.

 

Idea toimi loistavasti, ja saimme vierailta paljon pitkiä tekstejä. Koska kirjoituskoneen käyttö ei ole tänäpäivänä ihmisille ihan itsestäänselvää, jätimme koneen viereen kuvalliset käyttöohjeet. Viestit olivat silti täynnä hauskoja lyöntivirheitä :girl_haha: . Kirjoituskoneen eteen kannattaa myös jättää tuoli, sillä kirjoittaminen saattaa olla hidasta.

 

Jos omalta/mummon vintiltä ei löydy sopivaa konetta, niitä oli ainakin Vantaan Kierrätyskeskuksessa viime viikolla kymmenkunta.

Link to comment
Share on other sites

piitu_ tosi kiva idea tuo taulu! :)(saatan mahdollisesti lainata ideaa ;) ) Tai toinen vaihtoehto olisi tuollainen valokuva-albumi :) Isäni 50v juhlissa jaoin kaikille A5 kokoiset laput (paljon eri värejä), joihin saivat kirjoittaa parhaan muiston isästä tai onnentoivotukset :) Lopuksi nämä kasattiin yhdeksi muistokirjaksi.

Link to comment
Share on other sites

meille tulee pieniä sileitä vaaleita kiviä jokaisen kattaukseen, ja permanent markerit pöytiin, jokainen raapustaa viestin kiveen ja tuo sen lasimaljaan esim morsiusparin pöytään. jää kaunis kulhollinen pikkukiviä muistoksi :D kiviä en lähtenyt etsimään ulkoa vaan ostin kekkilän koristekiviä säkin puutarha osastolata.

 

1ebadaa3244f5f48c30bedbc0def4998.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ihania ideoita täällä! Itse olen ihastunut vieraskirjapuuhun ja sen haluaisin yhdistää photo boothin kanssa. Meillä tulee luultavasti pöytiin koristeksi "kristallipuita", joten vieraskirjapuusta voisi tehdä yhteensopivan niiden kanssa. Puun lappusista ajattelin tehdä lumihiutaleen muotoisia, jos vaan löydän sopivan stanssin.

 

Tarkoitus olisi liittää sekä kuvat että puun tekstit sitten myöhemmin jonkinlaiseen kirjaan. Mutta mitäs jos en saa selvää jonkun vieraan käsialasta? :D

Link to comment
Share on other sites

Musiikkiteemaan sopien meillä tulee olemaan vieraskirjana nuottivihko, jonka ohjeistuksessa pyydetään laittamaan lainaus jostain biisistä, joka sopisi vieraan mielestä meille. Sen viereen tulee erikseen sähkökitara, johon laitetaan pelkät nimmarit. Lisäksi vielä laitetaan vessojen seiniin isot pahvit "seinäkirjoituksia" varten, joten todennäköisesti jokaisen kynänjälki jostain löytyy.

Muokattu: , käyttäjä: Riiia
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli vieraskirjana sormenjälkipuu  post-45828-0-64382500-1379874909_thumb.j

Puunrungon maalasi naapurin taidemaalari. Ko. maalari ihastui ideaan niin että otti puun tuotantoonsa ja tarvittaessa maalaa tulevillekin hääpareille vastaavan. 

Sormenjäljet painettiin akryylimaalilla ja nimi tussilla viereen. Vieraskirjan vieressä oli puhd.pyyhkeitä joilla sai näppärästi sormet puhtaaksi. Sotkua ei tullut juuri ollenkaan!

 

Kovasti kehuja ja ihastusta sai osakseen tämä idea  :girl_smile:

 

Jos jotakuta kiinnostaa, kauttani saa tämän taidemaalarin yht.tiedot  :)

 

Link to comment
Share on other sites

^meillä oli myös sormenjälkipuu. Tosin ihan tulostin netistä pohjan (googlella free printable thumbprint tree löytyy monenlaisia). Ja meillä sormenjäljet painettiin leimasinmusteella (oli siis syyshäissä punainen keltainen ja oranssi leimasintyyny). Ja nimi kirjoitettiin tussilla siihen lehteen. Tästä tuli tosi hieno taulu.

Lisäksi meillä oli aikakapseli.

Vieraat saivat kirjoittaa lapuille ennustuksia, muistoja, piirtää kuvan tai kirjoittaa toivotuksen. Laput laitettiin lasipurkkiin, jonka avaamme vasta hääpäivänämme vuosi häistä. :)

Muokattu: , käyttäjä: Lotto
Link to comment
Share on other sites

meille tulee pieniä sileitä vaaleita kiviä jokaisen kattaukseen, ja permanent markerit pöytiin, jokainen raapustaa viestin kiveen ja tuo sen lasimaljaan esim morsiusparin pöytään. jää kaunis kulhollinen pikkukiviä muistoksi :D kiviä en lähtenyt etsimään ulkoa vaan ostin kekkilän koristekiviä säkin puutarha osastolata.

 

1ebadaa3244f5f48c30bedbc0def4998.jpg

 

Aivan ihana idea! :)

Link to comment
Share on other sites

Kivet on kyllä ihana idea. Löysinkin Biltemasta valkoisia koristekiviä http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Valaistus-ja-koristelu/Koristekivet-14079/

, täytyy testata onko liian karkeita että pystyisi kirjoittamaan. Nämä toiset näytti ainakin sileiltä http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Valaistus-ja-koristelu/Koristekivet-14079/ .

 

Täytyykin miettiä instant-kameran ja noiden välillä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee ns. perinteinen vieraskirja mutta sisäsivuille tulee kuvia meistä eri vuosilta, alkaen ihan vauvasta. Ns. ohjeeksi laitammekin että sieltä voi etsiä sen oman muistovuoden ja kirjoittaa jonkun muiston mikä liittyyn morsiameen/sulhaseen sen ikäisenä. Ekoille sivuille täytyy kai laittaa vain kuva sulhon äidin mahasta kun olen sulhoa vuoden vanhempi :D

Link to comment
Share on other sites

Vieraskirjaksi aion teettää ifolor kirjan omilla Star wars teemaisilla kuvilla jotka on siis kuvannut mieheni ja joissa mallina olen minä. Kirjan ajattelin olevan sarjakuvamainen ja vieraiden saavan kirjoittaa terveisensä niille varattuihin puhekupliin. Toivon tällaisen ratkaisun kirvoittavan myös hupaisia tervehdyksiä, tervehdyksestä kun voi tehdä kuvaankin osuvan!
 
Kannesta olen jo tehnyt hahmotelmaa joka ohessa:

Dark side

Muokattu: , käyttäjä: Sith
Link to comment
Share on other sites

^ Erilainen idea tosiaan! :) En halua loukata, mutta jäin vain miettimään, että onko kirjan kuvissa vain ja ainoastaan morsian? Itse ainakin vieraana odottaisin kuvia morsiusPARIsta, ja sellainen "one woman&helmet show" kummastuttaisi (en tietenkään tunne teitä, mutta näin ulkopuolelta ajateltuna). Mietin myös sitä, että jos vieraiden on tarkoitus kirjoittaa terveisensä morsiamen puhekupliin, niin eikös se ole vähän hassua, jos morsian sanoo "onnea teille! t. virtaset" ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...