Jump to content
Naimisiin.info

Erilaisia vieraskirjaideoita (yhdistetty ketjuja)


ellinoora

Recommended Posts

^Meistä ei parina ole juurikaan kuvia, siitä syystä että sulhanen viihtyy nimenomaan kameran takana eikä edessä, kaikki kuvat ovat hänen ottamiaan ja tällä tavoin hänen panoksensa näkyy yhtälailla vieraskirjassa. Tiedän etteivät vieraat tule kirjaa kummastelemaan vaan ihastelemaan, sillä kutsumme vain niin läheisiä ihmisiä jotka tietävät tämän olevan yhteinen harrastus, ystävämme varmasti tajuavat pointin.

 

Toivon ja luotan vieraisiin myös ettei puhekuplat täyttyisi "Onnea! T: Se ja Se" teksteistä vaan nimenomaan humoristisemmista kuvaa mukailevammista viesteistä, kirjan kuvat tulevat muodostamaan kuitenkin tarinamaisen jatkumon johon vieraat saavat tuoda oman tvistinsä. Ensimmäinen sivu kertoo pienen tarinan meistä parina, tietenkin Star wars tyyliin selittäen myös kirjan täyttöidean. Jätän toki kirjaan tyhjiä sivuja pelkille onnen toivotuksille.

 

En loukkaantunut, ymmärrän hyvin ettei ideamme täysin aukea meitä tuntemattomille. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ns. perinteinen vieraskirja mutta sisäsivuille tulee kuvia meistä eri vuosilta, alkaen ihan vauvasta. Ns. ohjeeksi laitammekin että sieltä voi etsiä sen oman muistovuoden ja kirjoittaa jonkun muiston mikä liittyyn morsiameen/sulhaseen sen ikäisenä. Ekoille sivuille täytyy kai laittaa vain kuva sulhon äidin mahasta kun olen sulhoa vuoden vanhempi :D

 

Ihana idea!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meidän ajatuksemme on, että keräämme jokaisesta vieraasta jonkun olemmassaolevan kuvan, jonka liimaamme kirjaan, ja vieraat etsivät kuvansa ja lisäävät terveisensä.

Melko varmasti kaikista vieraista löytyy joku kuva, ja kuvan ei tarvitse olla tuore tai perinteinen potretti.

 

Vielä emme ole tosin kuvia alkaneet etsiä, joten jos osoittautuu mahdottomaksi löytää kaikista sopiva kuva, täytyy idea haudata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...

Me kun lähestulkoon eletään musiikilla ja se on meidän yksi iso yhteinen tekijä (ja musiikki meidät alunperin sai toisillemme puhumaan), niin meille tulee pari LP-levyä joihin tehdään jonkunlainen oma tarra siihen keskelle missä on normaalisti levyn nimi, esittäjä jne.

Sen viereen sitten hopeatussi jolla saa terveisiä ja nimiä kirjoittaa. Levyt tulee sitten meidän olohuoneeseen seinälle :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olen täysin rakastunut siihen ideaan, jossa vieraiden kuvat liitetään vieraskirjaan mukaan. Olen mielessäni kuvitellut tilanteen niin, että onnittelujonosta vieraat menevät yksin, pareittain tai ryhmittäin valokuvaajan kuvattavaksi. Jollain taialla sitten kuvat vieraista tulostetaan juhlapaikalla ja tuodaan vieraskirjan viereen nipussa. Vieraat etsivät oman kuvansa nipusta ja kiinnittävät kuvan vieraskirjan sivulle, ja kaikki kuvassa esiintyvät kirjoittavat kuvan viereen onnittelunsa. Tavoitteena olisi saada muutakin kuin nimmarit vierailta. Kuvia en tahtoisi jälkikäteen kiinnittää, mitä jos vieraat eivät jätä tilaa kuville?

 

Mutta nyt askarruttaakin se, jos vieraat ovatkin tyytymättömiä heistä otettuun kuvaan ja heittävät kuvan roskiin tai ottavat omaan laukkuun! Onko muut miettineet tällaista skenaariota tai keksinyt ratkaisun tällaiseen? Tietenkin valokuvaaja voisi kuvan ottamisen jälkeen näyttää otetun kuvan kuvattaville, mutta tuhlautuuko tässä hirveästi aikaa? Saisiko kyhättyä valokuvauskohtaan jonkun näytön, josta kuvattavat näkisivät itsensä? Jos kameran näytön voisi liittää suurempaan näyttöön? Tai toimisiko peili? Yksi ratkaisu olisi liimata itse vieraiden kuvat vieraskirjaan ennen sen esillelaittoa, mutta kenelle tämän antaisi tehtäväksi. Lisäksi jotkut saatavat viedä koko aukeaman terveyhdyksilleen ja toiset vain puolet sivusta...

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli käytössä polaroidkamera, jolla toinen bestmaneista nappasi vierasta kuvat. Kuvausnurkan välittömässä läheisyydessä oli kierrekantinen kirjanen, johon toinen kaasoista opasti vieraita liimaamaan kuvat liimanauha teippirollerilla ja kirjoittamaan tervehdyksensä saman tien. Toimi aivan moitteettomasti. Muutamalla silmät olivat kiinni kuvassa, mutta ei kukaan asiasta sanonut eikä halunnut otattaa uutta polaroidia; polaroidfilmiä oli kuitenkin rajattu määrä käytössä. Kuvausnurkkaan olimme myös virittäneet kaukolaukaisimella toimivan järkkärin, jolla ihmiset saivat sitten illan edetessä napsia itsestään kuvia photobooth-asusteissaan.

 

Jos pelkää kuvattavien tyytymättömyyttä kuvaan, kuvanottaja voisi antaa valmiin kuvan henkilölle, joka sitä vieraskirjaa hoitaa ja joka liimaa kuvan kiinni sivuun. Vaikea kuitenkaan uskoa, että aikuiset ihmiset nyt ihan hirveästi alkavat protestoimaan. Mikäli kuvia alkaa näyttää kuvauskohteille, siinä jono seisoo ja odottaa, kun joku ei mielestään saa poseerausta kuntoon tai tukka on huonosti tai silmät kiinni tai huono hymy tai väärä naama.

 

muoks. kirjoitusvirheet

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen
Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla nilmelwen, että kuvallinen vieraskirja on onnistunut! Pitää tosiaan vaan luottaa siihen, etteivät aikuiset ihmiset ryhdy protestoimaan jos kuvaan ovat tyytymättömiä. Jotenkin sitä hermoilee näitä pieniäkin juttuja... :girl_wink: Hauskempiakin kuvista tulee jos ei ole täydellisiä pönötyskuvia!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Hei te, jotka olette ottaneet vieraista kuvat ja laittaneet ne albumiin! Millaiset albumit teillä on käytössä? Jos valokuvat tulostaa itse valokuvapaperille tai tilaa valokuvat jostain, niin tapahtuuko kuvien yhteenliimautumista? Perinteisissä valokuva-albumeissahan on ne silkkiset välilehdet, mutten haluaisi niitä vieraskirjaan/hääalbumiin. Ideana olisi laittaa vieraskirjan tyyppisesti kuvat vieraista, joiden alla on heidän tervehdykset, ja jatkaa samaa albumia hääkuville. Uskaltaako hankkia kirjaa, jossa ei ole välilehtiä? Jumittuvatko kuvat yhteen, vai pitääkö kuvat laittaa jokaisella aukeamalla vain toiselle sivulle?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Just kirjoittelin meidän mad libs -vieraskirjasta: http://marrasmorsian.blogspot.fi/2017/07/tervehdyskortit-haaparille.html

Itse halusin nimittäin vieraskirjan, jossa olisi oikeasti jotakin luettavaa, eikä pelkkä lista nimiä (vaikka kaikki sisustuselementiksi myöhemmin sopivat "nimilistat" onkin ihania!). Toisaalta tämäkin toimii tavallaan sisustuselementtinä, kun hommattiin korteille aika näyttävä laatikko Sinooperista :)

Link to comment
Share on other sites

On 5.7.2017 at 15.49, marrasmorsian16 said:

Just kirjoittelin meidän mad libs -vieraskirjasta: http://marrasmorsian.blogspot.fi/2017/07/tervehdyskortit-haaparille.html

Itse halusin nimittäin vieraskirjan, jossa olisi oikeasti jotakin luettavaa, eikä pelkkä lista nimiä (vaikka kaikki sisustuselementiksi myöhemmin sopivat "nimilistat" onkin ihania!). Toisaalta tämäkin toimii tavallaan sisustuselementtinä, kun hommattiin korteille aika näyttävä laatikko Sinooperista :)

:lol:

Muokattu: , käyttäjä: Mirmuliini
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä jaettiin pöytiin paperia ja kyniä ja sopivassa vaiheessa iltaa toastmadame ilmoitti, että herrasväki on hyvä ja kirjoittaa tervehdyksensä niihin. Se taisi sattua juuri siihen hetkeen jolloin kaikilla oli mennyt ruokajuomat päähän koska niihin papereihin tuli tosi lennokkaita viestejä! Oli myls sopiva hetki koska pitopalvelulla kesti hetki kattaa esille seuraavat ruoat ja muuten siihen olisi muodostunut tylsä odotteluhetki. Nyt kaikilla oli sen sijaan tekemistä. Ostin sitten pienen kansion, jossa on läpinäkyviä muovitaskuja joihin kaikki lappuset sai koottua kirjaksi. Suosittelen, sitä on vieläkin hauska selata. Pointti siis, että pöydässä istuessa tulee kirjoitettua ja piirrettyä enemmän kuin jos vieraskirja olisi jossain nurkassa, jossa pitää varta vasten käydä ja jossa joutuu seisomaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ystäväni häissä viime kesänä oli aivan ihana vieraskirja, joka oli tehty ystäväkirja-tyyliin. Ystäväni oli sitonut kirjan itse tietokoneella printatuista sivuista, käyttänyt erivärisiä papereita ja koristellut sivuja tarroilla ym. Kirja oli tosi kaunis ja sitä oli kiva täyttää, ainoa vain että sitä oli vain se 1 kpl joka kiersi vieraiden kesken, joten en tiedä ehtivätkö kaikki kirjoittaa siihen. Itse toteuttaisin tästä syystä kirjan irtolehtiversiona. Mutta aion kopsata ehdottomasti ystäväkirjaidean omiin häihini.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä häiden suunnittelu ihan alussa, mutta tällä hetkellä ideana hommata kehys, jonka sisään on liimattu puinen sydän jossa lukee meidän nimet ja hääpäivä. Vieraat saavat sitten kirjoittaa vähän pienempiin sydämiin oman nimensä ja miks ei tervehdyksen jos mahtuu ja pudottaa sen sitten kehyksen sisälle, jolloin kehys täyttyy kivannäköisesti täyteen sydämiä.

d04357e2daaceed5aa6cf7ed6464ba18.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...