nallepuh78

Istumajärjestys?

195 viestiä aiheessa

Meille on myös tulossa istumajärjestys, mutta nyt lähinnä pohdin, että miten ihmiset olisi parasta sijoitella. Miten yleistä on, että morsian ja sulhanen istuvat esim. kaasojen, bestmanin ja heidän aveciensa kanssa? Me emme haluaisi sulhasen kanssa nököttää yksin jossain kulmassa vain kahdestaan, vaan haluamme mukaan hauskanpitoon :)

Ja entäs jos vanhemmat ovat eronneet ja kaikilla on uudet kumppanit. Voiko heitä istuttaa samaan pöytään?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjestys, mutta koska meille tulee suht pienet häät ja sukulaisia on aika vähän, niin toimin näin:

1. Molempien vanhemmat, kummit ja isovanhemmat samaan pöytään

2. Molempien sisarukset puolisoineen ym. samaan pöytään

Ja näiden lisäksi omat kaveriporukat aina omaansa. Itsekin viihtyisin paljon paremmin tutussa porukassa. Kun vieraita ei tule yli 50 kuitenkaan, niin kaikki varmasti tutustuu muutenkin ja melkein kaikki on tuttuja toisilleen ennestään. Paitsi meidän suvut, koska itse olen pohjoisemmasta kotoisin ja mies taas etelästä, niin ei ole tullut tilaisuuksia järjestää molempien perheitä samaan paikkaan samaan aikaan. Ja laitan sukulaiset istumaan toiselle puolelle salia ja kaverit toiselle puolelle. Tähän on syynsä ja se toimii parhaiten näin, trust me :D Isoäidit onnistuu ehkä välttämään helikopterit ym loppuillasta, kun porukka kirmaa munasillaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Millainen oikea istumajärjestys?

Häät elokuussa ja istumapaikat tuottaa ongelmia.

APUVA !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielipiteitä on varmasti monia ja riippuu tietysti paljon myös pöytien sijoittelusta ja vierasmäärästä, mutta esim Amoriinin sivuilla on kuvailtu istumajärjestystä ns kunniavieraiden osalta

VIERAIDEN SIJOITTELU

Kenet sijoitetaan minnekin ja minkä mukaan?

Tee istumajärjestys huolella. Mieti ketkä kannattaa laittaa samaan pöytään. Ei kannata ryhtyä luomaan uusia pöytäkuntia ihmisistä, jotka eivät tunne toisiaan. Harva ihminen on niin sosiaalinen, että tuosta vaan uppoaa seurusteluun tuntemattomien ihmisten kanssa ja tuloksena on vaivautunut tunnelma. Myöskään samaan pöytään vierekkäin ei tietenkään kannata laittaa ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta tule toimeen keskenään, sanoi etiketti sitten mitä tahansa.

Etiketin mukaan häiden istumajärjestys poikkeaa tavallisesta siten, että avio- ja kihlaparit voidaan sijoittaa pöytiin myös vierekkäin. Nainen istuu aina miehen oikealla puolella, oli mies sitten daamin oma seuralainen tai muu pöytäkumppani. Jos nainen-mies vuorottelu ei ole mahdollista, ei plaseeraus siihen kaadu.

Kampapöytä on varsin hyvä pöytämalli varsinkin isommissa häissä. Vieraat istuvat toisiinsa nähden lähemmin ja seurustelu on hauskempaa.

Kunniapaikat ovat hääparin molemmin puolin sekä edessä. Yleensä hääparin vieressä istuvat vanhemmat, etiketin mukaan myös pappi. Jos pappi istuu etiketin mukaan morsiamen vieressä, papin toisella puolella istuu sulhasen äiti ja morsiamen isä.

Sulhasen vieressä istuu morsiamen äiti ja hänen toisella puolellaan sulhasen isä. Käytännössä morsiamen ja sulhasen vieressä istuvat yleensä kuitenkin heidän appivanhempansa tai omat vanhempansa.

Kampapöydässä, eli E-kirjaimen muotoisessa pöytäjärjestyksessä, hääparin edestä alkavassa pöydässä istuvat kaaso, bestman ja seremoniamestari puolisoineen tai seuralaisineen ja hääparin sisarukset puolisoineen. Keskipöytä on hyvä paikka sijoittaa juhlan juontoon osallistuvia henkilöitä, sillä heillä on omasta pöydästään näkymä kaikkiin vieraisiin samaan aikaan.

Hääparin pitkän pöydän ääressä istuvat myös isovanhemmat ja tai kummit. Kampapöytämallissa hääparin vastapäätä olevalle puolelle pöytää ei sijoiteta vieraita. Myöskään pitkissä pöydissä hääparin edessä oleville kahdelle paikalle ei yleensä plaseerata vieraita, jotta vierailla olisi esteetön näkymä hääpariin.

Hääparin paikka

Hääpari voi istua omassa pöydässään tai pitkän pöydän keskellä, jolloin heillä on parempi mahdollisuus seurustella muiden vieraiden kanssa.

Kumpikaan ei ole oikeampi tai perinteikkäämpi tapa. Kukin pari istukoot siellä, missä mielivät!

Oman pöydän etuna on yksityisyys ja haittapuolena eristyneisyys, kummin sen vain haluaa nähdä.

Hääparin tuolit ja paikka somistetaan usein muiden paikkoja näyttävämmin. Tuolisomisteita varattaessa kannattaa pohtia käytännöllisyyttä. Niin kaunis kuin tuolisomiste onkin, tuolissa pitää pystyä myös istumaan pitkää iltaa mukavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Linkitän kun satuin juuri lukemaan aiheeseen liittyvää keskustelua, tuossa ketjussa siis enemmän pohdintaa aiheesta:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luin tätä ketjua läpi ja ihmettelin miten vaikeaa on tehdä istumajärjestys. No, istuttiin alas M:n kanssa ja järjestys syntyi noin puolessa tunnissa. Meillä onneksi vain 32 vierasta eikä ketään, joka ei tulisi toimeen toisten kanssa. Ainoa mitä sekoitettiin oli vanhemmat, jotka laitettiin istumaan vierekkäin. Olen tyytyväinen. :)

Minäkin ajattelin ensin, että ei tule onnistumaan istumajärjestyksen teko. Ja todellakin olin lukenut täältä, kuinka ihmiset painivat asian kanssa.

Mekin vaan kahvikupposten kanssa istuimme pöydän ääreen, piirsin paperille pöydät ja siihen niitä nimiä sitten alkoi tulla :) tuskin meni tuntiakaan kun kaikki olivat löytäneet paikkansa. Onneksi näin kävi, jäi aikaa muuhun suunnitteluun. Vieraita 67.

Ajatus oli ettei vierekkäin istu kahta miestä tai naista, paitsi muutamassa tapauksessa. Ja pariskunnat istuvat vastapäätä toisiaan. Riitaisaa sakkia ei meiltäkään löydy, ainoastaan sulhasen isälle (hän on pyörätuolissa) jouduimme miettimään sopivimman paikan, että jää tarpeeksi tilaa liikkua.

Ei se niin vaikeaa ollut, mutta uskon että vierasmäärän noustessa homma ei olekaan enää niin yksinkertainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ajatuksena, että laitetaan istumapaikat etukäteen. Vieraita on noin 116 tämän suunnitelman mukaan. Olen vain miettinyt, mitenkä olisi järkevintä ohjata vieraat oikeille paikoille. Ettei porukka sitten säntäile pöydästä toiseen etsien omaa paikkaa. Nimilista oven pielessä tuntuu tökeröltä, ihan kuin katselisi AMK:n tasokokeen tuloksia.. x) Olisiko siitä mitään ideaa, kun meillä on kolme bestmania ja kolme kaasoa, että he sitten "saattaisivat" vieraat omille paikoilleen. BM:t ja K:t ovat kaikki meidän sisaria ja parhaita ystäviä, joten he kyllä tuntisivat ainakin omat sukulaisensa.. :) Vai tuleekohan siitä sitten hirveä ryysis.. Yhtenä toisena vaihtoehtona olen miettinyt värikoodia teema värien mukaan. Esim sulhon suku turkoosilla paikkakortilla, morsiammen lilalla ja kaverit vihreillä korteilla. Ainakin se vähentäisi sitä säntäilyä.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen edellisissä kolmissa häissä käydessäni törmännyt istumajärjestykseen, ja pidän sitä kyllä mukavana ratkaisuna kun häissä on kaksi toisilleen tuntematonta sukua, sekä paljon kavereita jotka eivät tunne juuri ketään.

Näin alustavasti olemme ainakin ajatelleet että myös meille istumajärjestys laitetaan. Ehkä tällä tavoin saamme vähän oudommatkin kaverit sellaiseen seuraan, joissa tiedämme heidän viihtyvän ja samalla myös istuttaa vanhempi väki toistensa seuraan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa ois tehä pöytäkohtainen järjestys eli ketä istuu missäkin pöydässä, mutta jokainen saa valita oman istumapaikkansa pöydän äärestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän juhlapaikalla on neljä, korkeintaan viisi pöytää, joihin ihmiset pitää saada mahtumaan. Ja meitä on vajaa 60 henkeä. En tiedä vielä, laitetaanko pitkiä pöytiä, vai miten. Mun äiti ei voi sietää isän uutta vaimoa (jo noin 20 vuoden ajan... rauhoittuisipa vähitellen!) enkä mä välitä katsella mun isää. Pöytäkohtainen istumajärjestys siis tehdään. Mun äiti ja miehen vanhemmat istuvat ainakin meidän kanssa pöytään, mun mummokin, jos vain jaksaa tulla Savosta asti. Sen sijaan imetysikäisten lasten kanssa tulevat laitan oven lähelle, jotta pääsevät siitä sitten helposti & rauhassa ulos jos vauvat väsähtävät. Voin vaan kuvitella, että aiheuttaa pahaa verta joissakin, kun "eivät pääse istumaan meidän kanssa samaan pöytään, vaikka NOI pääsee". No, ei mahda mitään. Kaikkia ei kuitenkaan voi täysin miellyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tilanne, että teemme istumajärjestyksen. Se, mikä aiheuttaa miettimistä, on se, että missä me istutaan. Haluaisimme istua kaason ja bestmanin kanssa, mutta bestman haluaa tuoda häihin vuoden ikäisen lapsensa (Bestman sulhon veli). Emme kutsu lapsia häihin, mutta veljen lapsi toki saa tulla. Ongelma tässä on se, että minä en haluaisi meidän pöytään tuota 1-vuotiasta. Lapsi on niin pieni vielä, että vaatii jatkuvaa hoitamista ja vie keskustelun. Haluaisin häissä keskittyä aikuisten juttuihin. Eikä tuota lasta oikein muuallekaan saa istutettua, en haluaisi että isoäitikään joutuu lastenvahdiksi. Tämän hetken ratkaisu siis on että istumme kahdestaan. Harmi. Kun ei oikein kaasoakaan kehtaa pyytää meidän pöytään jos bestmaniä ei pyydetä. Mitähän tälle voisi tehdä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös istumajärjestys häihin. Varmasti paikkakartta tulee ennen hääparin onnittelua että jokainen saa alustavasti katsoa paikan. Onnittelun jälkeen minun(morsiamen) sisko ohjaa minun sukulaiset ja kaverit oikeisiin pöytiin ja sulhon veli ohjaa hänen sukulaiset ja kaverit. Pöydät ovat tietyssä järjestyksessä, numeroitu ja päätetty , mutta tosiaan esim. Niemisten pöydässä he saavat itse päättää missä kukin siinä pöydässä istuu. Toivottavasti tämä toimii hyvin. =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on alustavasti pohdittu istumajärjestystä noin 80 hengen häihin. Unelmoin neliön muotoisista pöydistä, joihin tulisi siis 8 vierasta per pöytä. Pääasiassa juhliin tulee pareja, joten samaan pöytään tulisi silloin kaksi sukulais/ystäväparia molempien puolelta. Me istuisimme keskenämme omassa pöydässemme. Toinen vaihtoehto on hevosenkenkä, jolloin istuisimme samassa pöydässä muiden kanssa. Hevosenkenkään olisi kyllä helpompi saada vieraat aseteltua ja tanssitilaa jäisi enemmän, joten täytyy vielä miettiä kumpaan päädytään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on myös suunniteltu istumajärjestystä. Pelkään juuri sitä, että jokainen vieras "aloittaa" aina uuden tyhjän pöydän ja ylimääräisiä paikkoja ei juurikaan ole ja sitten hajapaikkoja jäljellä viimeisille... Paikkakohtaista istumajärjestystä ei ole tarkoitus tehdä vaan että isossa taulussa oven lähellä lukee että pöydässä 1 istuvat he ja he ja pöydässä 2 nämä henkilöt. Ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan :) Tarkoitus on hieman sekoittaa porukkaa. Tai ainakin laittaa pieniä lapsia omaavat samaan pöytään ja vanhempia ihmisiä samoihin pöytään. Ja pahimmat remuajat omaansa. Luultavasti me istumme kaasojen (2) ja bestmanien (2) kanssa samassa pöydässä, jotenkin vierastan ajatusta että istuisimme sulhasen kanssa kaksin....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ehdottomasti istumajärjestys meille. on noin 100 vierasta, jossa on selvästi eri porukoita. omat ja sulhasen kaverit ovat ihan eri tyyppiä, ei kannata edes yrittää miksata. toisaalta sitten on taas ihmisiä, kun vanha naapuriperhe, tallin omistajapariskunta, kummit joille ei ole muita tuttuja häissä oikeastaan, niin pakko miettiä kenelläköhän olisi heidän kanssaan saman henkinen että olisi juteltavaa.. ainakin yhteen pöytään meille tulee valitettavasti ainakin 3 tällaista "irrallista" pariskuntaa/porukkaa..

aluksi ajattelin, etten missään nimessä halua vain kahestaan istumaan sulhasen kanssa omaan pöytään.. mutta toisaalta, kyllähän häissä morsiusparin kuuluu koko ajan olla juttelemassa vieraiden kanssa.. ehkä ihan mukava istuu edes ruuan ajan kahdestaan ja vaihtaa ajatuksia vihkimisestä ja muusta.. :) toisaalta juhlapaikalla meidän vierasmäärällä on vain yksi järkevä tapa järjestää pöydät, ja siitä morsiuspari istuu omassa pöydässään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Entäs lapset ja vauvat?

Minkä ikäisille pitäisi olla oma paikka, ja miten vauvat?

Entäs kun juhlatilassa ei ole syöttötuoleja, ja lapsia on paljon? Pyydämmekö vanhempia varautumaan esim. matkasyöttötuolin tuomiseen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kahdeksan hengen pöytiä, eivätkä kaikki pöydät tule täyteen. Saisin periaatteessa neljä pöytää täyteen, jos laitan samaan seurueeseen kuuluvia eri pöytiin mutta minusta se on poissuljettua. Pitää varmaan vaan jättää parit tyhjät paikat kahteen pöytään. Ei se maailmaa kaada. Ilmoittautumisaikaakin on vielä tämän viikon sunnuntaihin asti, joten saattaahan meille vielä tulla lisää vieraita... Hekin tosin perheitä, olisi saatava samaan pöytään. Huh, on tämä yllättävän vaikeaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos vain on juhlapaikalla tilaa niin suosittelen jättämään joka pöytään pari tyhjää paikkaa.. eri pöydissä istuvat tutut voivat mennä moikkaamaan toisiaan ja kun hääpari lähtee seurustelemaan ihmisten kanssa pöytiin niin pääsee istumaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Entäs lapset ja vauvat?

Minkä ikäisille pitäisi olla oma paikka, ja miten vauvat?

Meillä pitopalvelu neuvoi, että vauvoille sitä tilaa vasta tarvitaankin, jos on kaukaloa tms. mukana. Niinpä meillä varataaan jokaiselle oma paikka. Vauvan kaukalon voi sitten vaikka nostaa siihen tuolille, ei tarvii lattialla olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tule erikseen istumajärjestystä, paitsi meidän perheelle, halutaan istua kaikkien keskellä. Tai siiskun meille tulee semmonen koulusta tuttu hevosenkenkä -pöytäjärjestys jossa sitten sakaroissa istutaan kasvotusten ja siinä keskisuoralla istutaan sitten vain toisella puolella. Niin me istutaan sitten siinä keskellä. Eteen pääsee juttelemaan ja tanssilattia jää kanssa siihen keskelle sitten. Me varataan kaikille paikka, myös vauvoille. Kaaso joka oli mun kanssa tätä järjestystä sumplimassa ja on nyt just saanut vauvan, niin kysyi että eikai sitä vauvaa siihen henkilömäärään lasketa mukaan.. no tottakai mun mielestä! Sehän se tilaa vasta tarviikin vaunujen/kaukalon minkälie kanssa! Ja heille todnäk pitää sitten vielä joku päätypaikka sitten varata. Muuten en ole kyllä yhtään sen kummemmin miettinyt muiden istumista. Istukoot sinne minne lystäävät. Tosin vähän sillain ajattelin että meillä kun on nämä kaks alle 3v jotka sit istuu meidän molemmin puolin näillä näkymin niin pitää varmaan meidän äitejä sittrn pyytää istumaan vielä heidän vieressään. Ja meillä vieraat about kaikki tuntevat toisensa, mutta todennäköisesti porukka jakautuu sitten toinen suku toiselle ja toinen toiselle puolelle.

Vaikka kaipa tätä pöytäjärjestystä voisi vielä muuttaa. Voitaisiin meidän pöytään ottaa bm vaimonsa kanssa sekä ystäväni joka tulee oulusta ehkä avecinsa kanssa. Mutta sitten meidän tarvitsisi kokonaan keskittyä lapsiimme enkä sitten oikein tiedä mikä tässä nyt olisi sitten se paras ratkaisu loppujenlopuksi.. nykyisellä järjestyksellä bm ja tätä ystäväni jotka eivät oikein tunne ketään suvuistamme, joutuisivat vain johonkin sekaan istumaan. Ja toisaalta tosiaan haluaisin että he istuisivat keskusteluetäisyydellä meistä. Nohjaa.. pitää nyt vielä varmaankin keskustella mun äidin kanssa ja kysyä sen mielipidettä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjestys ehdottomasti. Juhlatilaan tulee tasan ilmoittautuneiden verran penkkejä ja esimerkiksi valokuvaajalle, rollaattoria käyttävälle mummolle ja pienten lasten vanhemmille halutaan varata paikat joista on helppo kulkea. Tällä hetkellä jos peruuntumisia ei tule, on juhlatila ääriään myöten täynnä ja tanssilattialle mahtuu vain noin 3 paria ilman että tulee ahdasta, joten lähes toivon että hieman väljempää saataisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olenpas vähän ajoissa liikkeellä pohtimaan istumajärjestystä, :girl_smile: mutta kuitenkin , meillekin tulee istumajärjestys. Ei todennäköisesti ihan sellaistaa tarkkaa paikkakohtaista, mutta pöytäkohtaiset istumajärjestykset meillekin. Näin pystytään tosiaan varmistamaan, että sille viimeisenä saapuvalle viisi henkiselle perheellekin löytyy kaikille paikka samasta pöydästä. Pyritään kuitenkin laittamaan saman henkiset ihmiset ja toisensa tuntevat samoihin pöytiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjestys. En ole koskaan ollut sellaisissa häissä, missä paikkaa ei olisi määrätty jokaiselle etukäteen. Luulen, että toi pöytäkohtainen voisi myös toimia ja pitääkin sitä vielä miettiä. Aika paljonhan riippuu siitä, kuinka hyvin vieraat tuntevat toisensa. Toisaalta mua pelottaa, että mokaan järjestyksen ihan täysin ja jollekin tulee paha mieli, tällaista olen myös ollut todistamassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En äkkiseltään löytänyt mistään keskustelua siitä, mihin "henkilökunta" istutetaan, esim. siis valokuvaaja, bändi/dj, pappi..? Jos heille ruoat tarjoaa, kuuluuko heidät laittaa ihan normaalisti johonkin vieraiden sekaan? Pappi luultavasti kutsutaan johonkin meidän ja vanhempiemme lähelle, mutta muista en kyllä tiedä :girl_impossible:

Meille tulee pöytäkohtainen istumajärjestys, sitä tarkempaan ei viitsitä lähteä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin ajattelin, että meidän kanssa istuisi kaasot & bm:t puolisoineen.

Mutta päädyin kolmeen kaasoon ja yhden kaason perheeseen kuuluu hänen lisäksi 5hlö...! Eli liikaa porukkaa.

Uskon, että me istumme kahden tyttäremme ( morsiusneidot tietenkin ♥ ) kanssa, kaasot & bm:t puolisoineen kaikki yhdessä.

Nimetyt paikat laitan kaikille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään