Jump to content
Naimisiin.info

Tuleeko teille häälahjalista vai ei?


Nasu

Recommended Posts

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä ei ollut listaa tai erityisiä toiveita, ei edes rahatoiveita. Emme ainakaan toistaiseksi kerää mitään astiastoa, aterimia tms. & erityisesti mitään tavaraa kuten vuodevaatteita tai pyyhkeitä emme kaivanneet. Mukavia lahjoja saimme kuitenkin & rahaakin.

Niin, ja jos tieto on olennainen, meitä ei haittaa, vaikka vuodevaatteet, pyyhkeet, astiat, tms. ovat eri paria. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meille tulee viitteellinen. Lähinnä sukulaiset voivat kysellä kaasolta minkätyyppisiä tavaroita halutaan (taka-ajatuksena se, ettei joukkoon tule 2kpl sinisiä ja 2kpl vihreitä laseja :) jne.)

Myös tilinumero on tarkoitus ilmoittaa, ja toivon, että ainakin osa tätä toivetta kunnioittaa. Kaverit saavat keksiä itse, kun tietävät myös meidän sisustuksen ja tyylin. Heihin luotan täydellisesti ja annan vapaat kädet :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meille ei tule lahjalistaa. Olisihan se ollut kätevä (monet on sitä jo kyselleet), mutta se jotenkin tuntuu silti vähän vieraalta. Lisäksi ongelmaksi olisi muodostunut se, että suurin osa vieraista asuu maalla/pikkukaupungissa, josta ei niin vaan käppäillä Stokkalle tms. (en siis halunnut kenenkään tutunkaan hoitavan listaa).

Link to comment
Share on other sites

Lisäksi ongelmaksi olisi muodostunut se, että suurin osa vieraista asuu maalla/pikkukaupungissa, josta ei niin vaan käppäillä Stokkalle tms. (en siis halunnut kenenkään tutunkaan hoitavan listaa).

Minusta tuossa Stokkan häälahjalistassa on juuri se etu, ettei kaupan tarvitse olla vieraiden kanssa samassa kaupungissa. Vieraat voivat netistä katsella listaa ja ottaa kauppaan yhteyttä ja näin voivat hoitaa homman. Ja jos Stokka on samassa kaupungissa hääjuhlapaikan kanssa, Stokka toimittaa lahjat sinne. Mielestäni tämän helpommaksi ei vieraiden kannalta toiminta voi mennä.

Link to comment
Share on other sites

Minusta tuossa Stokkan häälahjalistassa on juuri se etu, ettei kaupan tarvitse olla vieraiden kanssa samassa kaupungissa. Vieraat voivat netistä katsella listaa ja ottaa kauppaan yhteyttä ja näin voivat hoitaa homman. Ja jos Stokka on samassa kaupungissa hääjuhlapaikan kanssa, Stokka toimittaa lahjat sinne. Mielestäni tämän helpommaksi ei vieraiden kannalta toiminta voi mennä.

Tuohan olisikin kätevä tapa. Meidän vieraistamme vaan suurehko osa ei käytä nettiä eikä juhlapaikkakaan sijaitse missään Stokka-kaupungissa.

Link to comment
Share on other sites

Hei muuten tuli mieleen, ku  joku kyseli, että minne kannattaa laittaa lista ..niin www.naimakaupat.com ..sinne voi laatia lahjalistan myös ja olisi hääaiheiset sivustot. Varsinkin kannaattaa laittaa lista, jonnekin yksittäiselle sivustolle ei tavarataloon (stockalle tai sokokselle), jos osa vieraista asuu pienillä paikkakunnilla tai sellasella, missä kyseisiä kauppoja ei ole. Eikä ole muutenkaan sidottu kyseisten paikkojen hintoihin nimittäin jokainenhan sen tietää, että alet on myös eri aikoihin eri liikkeissä. Täyttyy vaan olla netti käytössä lahjan ostajalla, että kykenee merkkaamaan listaan, mitä on hankkinut parille..mutta avuliaat sukulaiset voivat tässä myös auttaa toisiaan, siitä on turha hääparin stressailla. :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä lahjalista on sen verran kätevä ja monesti myös vieraiden kaipaamakin että me sellainen kyhätään :).

Itse häävieraanakin olleena muistaa sen tuskailun sopivan lahjan etsimisen kanssa jos lahjalistaa tai toiveita ei oltu ilmoitettu erikseen.

Jos kerran hääparilla on joitain lahjatoiveita listalla, niin on vain mielekästä (lue:helppoa) ostaa heille juuri sitä mitä he toivovat lahjaksi.

Hei muuten tuli mieleen, ku  joku kyseli, että minne kannattaa laittaa lista ..niin www.naimakaupat.com ..sinne voi laatia lahjalistan myös ja olisi hääaiheiset sivustot.

Ja tuo Naimakauppojen lahjalista on todella kätevä luoda ja ylläpitää, suosittelen lämpimästi :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä lista tulee äidille, joka ottaa ilmoittautumiset vastaan. Mun mielestä tollaset nettilistat on vähän vanhuksien sortamista. Kihlajaisissa ei ollut varsinaisesti mitään listaa, mutta silloinkin kaikki soitteli äidille et mitä ne haluaa ja äiti sano aina eri ihmisille eri lahjat. Hyvin toimi ei saatu kahta samaa, mut ärsyttää sellaset ihmiset, jotka haluaa ostaa omanpään mukaan eikä edes kysy mitä me tarvittais. Mulla on vielä ihan järjettömän nirso maku ja joka päivä suututtaa kun näen ne epätoivotut tavarat kaapissa. Ymmärrän sen et joskus aikoinaan nuorella parilla ei ollu juuri mitään, mut kun nykyään tahtoo olla astiastot kasassa jo rippijuhlien jälkeen  :P

Link to comment
Share on other sites

En periaatteessa haluaisi lahjalistaa. Toivoisin että jos haluaa tuoda lahjan, toisi sellaisen joka omasta mielestä sopii meille. tiedän, että lahjaa on todella vaikea keksiä. Lahjalistalle (jos sellainen tulee) laitan lahjoja, jotka jokainen voi ostaa. Minusta on noloa laittaa sinne desing tuotteita.. Valkoiset pyyhkeet käyvät minulle ihan minkä merkkisinä tahansa. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule häälahjalistaa, eikä sen enempää kutsun yhteydessä mitään tilinumeroita.

Tulevan anopin kanssa on ollut siitä puhetta, ja hänestä se on todella mautonta. Minun mielestäni se on kuitenkin jokaisen oma asia, eikä siihen kannata niinkään puuttua.

Jokainen tekee tavallaan.

Kuitenkin olemme asuneet yhdessä jo monta vuotta, niin meillä on jo kaikkea. En edes keksisi mitään, mitä me todella tarvitsisimme  ;)

Kunhan vain saamme kaikki ystävät ja tuttavat mukaan häihimme, se riittää  :-X

Link to comment
Share on other sites

Aluksi ajattelimme, ettemme listaa halua. Jos joku haluaisi muistaa, niin toivoisimme rahalahjoitusta. No nyt kun tarkemmin olen asiaa miettinyt ja näillä sivuilla penkonut, niin tuntuu että vaihtoehtona lahjalista voisi olla ihan hyvä juttu. Etenkin kun suuret häät on tulossa, niin kaipa me siihen päädytään.

Milloin muuten lista olisi hyvä käydä kauppoihin tekemässä?

Link to comment
Share on other sites

Asumme vuokralla kerrostalossa ja täällä asutaan varmaan ainakin vielä parisen vuotta. Meillä on tarvttava määrä kaikennäköistä astiaa ja vuodevaatetta, kaikki kodinkoneetkin kahvinkeittimet yms toimii. säilytystilaakin on vähän Joten me ajattelimme laittaa kutsuun että toivomme rahaa lahjojen sijaan, jolla voimme sitten tulevaisuudessa hankkia jotakin mitä tarvitsemme.

Link to comment
Share on other sites

Ilmaisen lahjalistan voi luoda osoitteessa http://www.lahjatoiveet.net. Lista ei ole sidottu minkään tietyn liikkeen tuotteisiin ja lahjojen varaaminen on helppoa. Naimakaupat.comin lahjalista on mielestäni hieman hankala käyttää (tosin se lienee makuasia) ja lisäksi käytännössä kuka tahansa pääsee varailemaan lahjoja kiusallaan, kunhan vain tietää jomman kumman puolison nimen ja hääpäivän. Yleensähän nuo löytyvät netistä aika helposti.

Link to comment
Share on other sites

Mariluu: Lahjalistan voi mielestäni tehdä ainakin vuotta ennen juhlapäivää... Kannattaa käydä tutustumassa esim. Stockan juhlapalvelun sivuilla...

Meille tulee luultavasti lahjalista, joko Stockalle tai Sokokselle. Häihin on vielä vuosi aikaa, joten tätä ei olla vielä sen kummemmin mietitty. :)

En oikein ymmärrä niitä, joiden mielestä lahjalista olisi morsiusparin ahneutta... Lahjojahan tuodaan häihin joka tapauksessa... Ei olisi mukavaa saada kuutta kahvinkeitintä ja kymmentä leivänpaahdinta  ;D Kun vie hääparille jotain listalta, tietää, että lahja on toivottu ja tarvittu. Itse olen ollut useissa häissä, joissa on ollut lahjalista, ja se on mielestäni ihanan helppoa. Tottakai listalta pitää löytyä jokaisen kukkarolle sopivia tuotteita...

Äitien/kaason ei myöskään tarvitse silloin pitää kirjaa siitä kuka tuo mitäkin ja vastailla ennen häitä koko ajan lahjatiedusteluihin... Tuo aika paljon ylimääräistä vaivaa ennen häitä, kun on varmasti muutenkin kiireistä.

Lahjalista on muuten siinäkin mielessä kätevä, että eihän lahjaa ole pakko ostaa ko. liikkeestä, vaan sen voi ostaa muualtakin, kunhan ilmoittaa liikkeeseen niin ruksivat sen tavaran sieltä listasta yli.

Me ollaan asuttu yhdessä jo sen aikaa, että meiltä ei mitään olennaista puutu. Keräämme tiettyä astiastoa, johon varmaan pyydämme täydennystä häälahjaksi. En haluaisi pieniin tiloihimme enää mitään ylimääräisiä uusia astiastoja tms (varsinkaan sellaisia, joista kumpikaan meistä ei pidä...) Mielestäni tämä ei tosiaankaan ole ahneutta...

Toki arvostan myös persoonallisia, listan ulkopuolelta tuotuja lahjoja, jotka tulevat suoraan sydämestä, ja joita on selvästi ajateltu.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...