Jump to content
Naimisiin.info

Tuleeko teille häälahjalista vai ei?


Nasu

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille ei taida tulla.. Molempien vanhemmille tulee ilmoittautuminen niin heille annetaan jotain vinkkejä joita voivat antaa jos joku kysyy mitä voisi ostaa..

Meillä oikeastaan on jo kaikkea, eikä millään meinaa keksiä mitä listaan laittaisin. Tietysti listattomuudesta voi koitua se, että saadaan sitten 3 leivänpaahdinta jne. :D noh.. katsotaan :)

Link to comment
Share on other sites

Guest hienostolainen

Teimme lahjalistan Stockmannille. Listaa oli jo kyseltykin (ovat meidän suvussa pikemminkin sääntö kuin poikkeus). Kutsut lähtevät seuraavaan viikonloppuun mennessä, listan teimme viime lauantaina.

Link to comment
Share on other sites

Tulee lista, tod. näk. Stockalle. Varmaan "pyydämme" myös rahaa, mutta emme meinaa laittaa mitään suoraa tilinumeroa. Rahajuttu lähinnä sen takia, ettei meidän kaappeihin yksinkertaisesti  mahdu ennen muuttoa isompaan asuntoon määräänsä enempää tavaraa! (Muutto lienee ajankohtaista vasta joskus muutaman vuoden päästä). Meillä on aikas paljon astioita ym. emmekä halua mitään uusia sarjoja tai epämääräisiä kippoja. Taidan olla vähän nirso. ;D  Kaikki itse ideoidut lahjat ovat kuitenkin tervetulleita, meidät paremmin tuntevat ihmiset tietävät kyllä makumme. :) Lahjalista / rahatoive on mielestäni helpotus monelle, jotka eivät tarkkaan tiedä mitä morsiusparin kaapista jo löytyy.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Me ollaan tehty lahja toivelista tiettyyn liikkeeseen. Tämän lahja asian kanssa onkin mennyt hermot jo useampaan kertaan lähinnä oman äidin ja välillä anopinkin ansiosta. Ensin ei oltais tehty ollenkaan mutta, kun vierailta tuli jo sellaista kommenttia että pitää tehdä niin nyt sitten tehtiin.

En halunnut kenellekään sitä lahjalistan pitoa ja netissä oleva lahjalista oli kuulemma liian vaikea vanhoille ihmisille (joita on paljon) ja sitten vielä pitäisi laittaa kutsuun että rahaakin saisi tuoda, eikä ihmiset voi kuulemma soittaa liikkeeseen ja kysellä noita toiveita vaan se lista pitäisi siis lähettää kutsun mukana.HUOH  :-/

En todellakaan ala kenellekään sitä listaa postittamaan ja jos eivät voi kenellekään soittaa niistä lahjoista niin eihän sillä listallakaan ole mitään virkaa kun kukaan ei tiedä mitä on jo ostettu. Enkä mitään rahatoiveita laita kutsuun kun oletan että vieraat osaisivat käyttää sen verran omaa harkintakykyä että tuovat sitten rahaa jos sitä haluavat tuoda. ::)

Olen siis päättänyt, että laitan vain kutsun mukaan sen pienen lappusen jossa listasta infotaan ja jossa on yhteystiedot. Kamalan paljon pahaa mieltä ja vääntöä tällaisestakin asiasta näköjään tulee. Tämä morsian ei ainakaan yhtään haikaile hääjärjestelyjen perään kun ne ovat ohi.  :(

Link to comment
Share on other sites

Tulee, häälahjalista Sokokselle.

Ollaan vielä sulhon kanssa suht' nuoria ja vaikka hyvin onkin jo tavaraa kaappeihin kertynyt, niin silti oikeestikin tarvitaan vielä vaikka mitä.

Ja listasta ilmoitetaan vain kutsun väliin sujautettavalla valmiilla pikkukortilla. Listaan on lisätty myös kohta "mieluinen lahja mahtuu myös kirjekuoreen"...

;)

Link to comment
Share on other sites

Ei tule. En halua että tulee sellainen olo että lahjojen takia naimisiin mennään, vaikka häälahjalista yleinen käytäntö onkin. Sitäpaitsi olin itse yhdissä häissä jossa tällainen lista oli, ja koin tilanteen epämukavaksi kun ei ollut varaa sieltä listan kalliimmasta päästä valita ja kaikki edullisimmat olivat jo menneet.  ::) Vanhemmillemme olemme kyllä sanoneet, että jos joku sattuu tiedustelemaan niin sitten sanoisivat että eiköhän se raha ole paras vaihtoehto..

Ja tämä ratkaisu silläkin uhalla että tulee ne neljä silitysrautaa sieltä..  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest LaikaTui

Meille tulee lahjalista, avoin niin että kukin vieras saa ostaa mistä putiikista tykkää haluamansa lahjan.

Olemme listaan koonneet sellaisia kodintavaroita joita olemma vailla, astioita on joten niitä ei ole toivottu. Viinilasit, muutamia tarjoiluastioita, pyyhkeitä ja pussilakanoita muutama.

Olemme myös sanoneet että listaa ei tarvitse orjallisesti noudattaa, että voi ostaa muutakin. Mutta ei mielellään niitä astioita koska kaikki tarvitsemamme astiat on tuossa listassa.

Link to comment
Share on other sites

Olen hyvin epäröivällä kannalla. Itselleni tulee lahjalistasta kamalan ahne olo, kun häissämme ei kuitenkaan ne lahjat ole pääasiana.

Sulho tosin pohti, että kun vieraat kuitenkin tuo lahjoja, niin siinä olisi ideaa, että säästyttäisiin kolmelta silitysraudalta ym.

Ja meillä kyllä on aika paljon kaikkea, kun  kohta 9 vuotta asuttu yhdessä...

On tämä vaikeaa!!!

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee nettiin tehty lista sekä omiin että kaasoiluhäihin. Toiveina on astiastojen osia, lasistoja, muutamia muotoilun klassikoita ja joitakin kodinkoneita. Yritämme olla toiveissamme kohtuullisia ja huolehtia, että listoissa olisi monen hintaisia lahjoja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meille tulee sekä lahjalista että tilinumero! Eli olemme jo sulhon kanssa asuneet 7 vuotta yhdessä, joten kaikenlaista tavaraa on vuosien saatossa kertynyt. Lahjalistalle laitoimme täydennystä "parempaan" astiastoomme ja viinilaseihin, sekä muutamia kodinkoneita, jotka siis seitsemässä vuodessa ovat jo hieman rähjääntyneet.

Kutsun liitteeseen muotoilemme lahjatoiveemme näin: "Jos hauatte muistaa meitä häälahjalla, olemme toimittaneet Sokos-tavarataloihin lahjalistan, jota voitte halutessanne käyttää apuna. Jos lahjalista ei miellytä, voitte myös ostaa kiven tulevan kotimme pihalta: Tilinro."

Tökeröä tai ei, mutta näin siis meillä. Omasta kokemuksesta ainakin tiedän, että lahjan ostaminen hääparille saattaa olla todella hankalaa, jos mitään ohjeita ei ole. Mielummin käyttää rahansa johonkin tarpeelliseen...

Link to comment
Share on other sites

Aluksi olin lahjalistaa vastaan, mutta nyt alan kallistua sen kannalle. Syynä vain yksinkertaisesti se, että emme todellakaan tarvitse sekalaisia kauhoja, kattiloita tai pyyhkeitä enää yhtään lisää.

Lista tulee varmaankin Stockalle, tosin suuri osa vieraista ei asu Stockmann-paikkakunnalla - mutta internethän toimii...

Listalle tulee ainakin jotkut kivat design-valokuvakehykset, Luhdan päiväpeite, Iittalan Taika-sarjan iso lautanen ja muita juttuja, jotka hankkisimme muutenkin itsellemme.

Lahjatuotteiden hinnat aiomme pitää tarkoitukselle pieninä, ettei synny vaikutelmaa ahneudesta ja ettei kenenkään tarvitsisisi tuskailla lahjan hankkimisen kanssa. Enemmän arvostamme sitä, että lahja on mieluinen, hinnalla ei ole väliä.

Link to comment
Share on other sites

Pohdittiin pitkään, miten teemme lahjalistan kanssa. Lopulta päädyimme siihen, että osalle vieraista (suurin osa ystäviä) lähti linkki nettilahjalistaamme. Itse ainakin olen vieraana sitä mieltä, että lahjalista on ihanan vaivaton tapa keksiä toisille  jotain.

Lahjalistamme koostuu kaikista kodin hyödyllisistä ja suht edullisista tavaroista. Ainoastaan astioista mainitsimme tarkkaan, mitä haluaisimme. Muuten lahjalistaltamme koostuu pyyhkeistä, lakanoista jne. Emme siis mitenkään eritelleet, että haluamme sitä ja sitä pyyhettä ja sen ja sen värisenä.

Link to comment
Share on other sites

Kutsuun ei tullut lahjalistaa, tilinumeroa eikä edes vinkkiä siitä, että joku tällaisia antaisi. :)

Vastauspyynnöt menevät äidilleni, joten uskoisin että jokaisella leikkaa sen verran, että jos haluaa kysellä niin kysyy sitten äidiltäni. Äidilleni annoin häätilinumeromme, ja teen Helsingin sukulaisille (siellä asuu kaikkein läheisimmät tädit yms) sitten Stockalle tai Sokokselle lahjalistan astioista. Astiasarja pitäis vaan päättää ja tehdä se lista pian :)  

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee lahjalista nähtävästi stockalle. Ollaan oltu yhdessä niin pitkään, että vierailla on näin helpompi ostaa lahja ja lisäksi saamme juuri niitä astioita/tavaroita mitä tarvitsemme  ;). Tiedän, että mun sukulaisilla on tapana ostaa kaikkea turhaa (mitä ei  TODELLAKAAN tarvii) kun on vaikea keksiä lahjaa.

Mun mielestä ei ole väärin laatia lahjalistaa. Jos ei satu olemaan Stockaa kaupungissa missä asuu => niin ei lahjaa ole pakko ostaa juuri siitä kaupasta mihin lahjalista on.  Kunhan muistaa poistaa ostamansa lahjan listalta (ettei tule kahta samaa).

Link to comment
Share on other sites

Meillä on lahjalista naimakaupat.com sivuston kautta. Sinne saa laittaa listan ja vieraat valkkaavat, merkkaavat listaan ja ostavat haluamastaan liikkeestä lahjan. Mietimme kauan, laitammeko ollenkaan listaa, mutta kun meiltä löytyy jo tarpeeksi lakanoita ja kahvikuppeja, tämä sopi meille. Sopii tämmöisille eri astia- ja kodinkone sarjan kerääjille, ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn liikkeeseen. Myös vieraat ovat kehuneet palvelua, etenkin Lapissa asuvat, jotka eivät ole lähelläkään isoja tavarataloja.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sama juttu kun Murmelilla. Tietysti mielipide saattaa vielä muuttua, onhan häihin aikaa, mutta tällä hetkellä olen ainakin samaa mieltä.  :) Jotenkin vaan en tahdo, et ihmiset saa sellaisen kuvan, et kutsutaan ne vain saadaksemme lahjoja. Sen takia emme myöskään laita tilinumeroa kutsuihin. Osa kutsutuista on sellaisia sukulaisia ja tuttuja, joita ei ole nähnyt moneen vuoteen tai on ollut vaan harvakseltaan yhteydessä, joten he voisivat helpostikin kuvitella meidän kutsuvan heidät lahjojen takia. Sulhasen kanssakin ollaan asiasta keskusteltu ja molemmat ollaan sitä mieltä, että loppujen lopuksi lahjoilla ei ole mitään merkitystä, tärkeintä on, että vieraat pääsee meidän kanssa juhlimaan.

Link to comment
Share on other sites

Lista on internetissä, osoitteen saa kysymällä :) Kutsuun siis ei missään nimessä haluttu laittaa minkäänlaista mainintaa lahjoista, mutta kun niitä lahjoja nyt on tapana antaa ja tiettyjä tavaroita toivoisimme saavamme niin se on vieraillekin helpompi. Tosi monet ovat lahjatoiveita kysyneet ja silloin on ollut helppo osoittaa heidät listalle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...