Jump to content
Naimisiin.info

Tuleeko teille häälahjalista vai ei?


Nasu

Recommended Posts

Tuskin tulee lahjalistaa, kun emme lahjojakaan toivo. Korkeintaan viittaus lahjakorteista / rahasta, jos joku jotain haluaa antaa....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onko ideoita miten raapustaa tahdikkaasti että ensi sijainen toive on matkakassa, mutta sitten on myös lahjalista... Ja tietenkin vaatimattomina suomalaisina pitäis vielä mainita sekin että mitäänhän EI tarttis tuoda.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ei tule lahjalistaa. :)

Välttyy paniikki vierailla ja onpas yllätystä sitten meillä avatessa lahjoja. :)

Eikös lahjalistattomuus nimenomaan lietso sitä paniikkia vieraiden keskuudessa? Listalta on helppo poimia mieleinen lahja, mutta täysin arpomalla ei koskaan tiedä, mikä olisi sopivaa ja mieleistä...

Link to comment
Share on other sites

Mekin päädyimme lahjalistaan, ihan vain helpottaaksemme niitä, jotka meitä lahjalla haluavat muistaa. Myös häämatkaa varten avaamme tilin. Keneltäkään emme mitään odota ja sen myös hääinfoon aiomme laittaa. Kuitenkin vieraamme tuntien, tiedän että he haluavat jotain meille muistoksi antaa ja osa taas antaa mielummin rahaa kuin tavaraa. Toivomme häälahjalistasta huolimatta saavamme myös persoonallisia ja listan ulkopuolelta olevia lahjoja.

Meille tulee vieraita n. 160, joten tili avataan, koska lahjalistaan en väkisin aio mitään keksiä. Listaamme tulee esim. Illusia astiasarjaa, aterimia, laseja.. Lähinnä sellaisia juttuja joita ei itse ehkä tulisi ostettua, kuten illusia astiasto, kun meillä jo ennestään 24 H. Meilläkin tarkoituksena laittaa hyvin erihintaisia asioita, jotta joka budjetille löytyisi jotain ja myöskin isommalle porukalle.

Itse olen vieraana usein päätynyt lahjakorttiin, jos ei listaa ole ollut.

Link to comment
Share on other sites

Tuo äitien käyttäminen apuna lahjojen valinnassa on muuten tosi hyvä idea! Olemme miettineet paljon lahjalista-asiaa, mutta mitään ratkaisua ei ole vielä löytynyt. Itseämme on nuorina ja köyhinä harmittanut useissa häissä morsiusparin lahjalistan erittäin kalliit toiveet, muutama halpa lahja listalta varataan ensimmäisinä ja jäljelle jää sellaisia, joita ei uskalla kuvitellakaan hankkivansa. On tuntunut vähän tyhmältä ja epävarmalta (jos lahjasta ei pidetäkään) viedä jotakin itse keksimää listan ulkopuolelta, ja pelkän rahan antaminen tuntuu myös tylsältä.

Tuolla tavalla voi tehdä tavallaan lahjalistan, jonka antaa äideille, mutta vieraille jää enemmän

myös omaa vapautta miettiä lahjoja. Ja tuskinpa kukaan omasta päästään keksii ostaa jotakin "kamalaa" astiasarjaa tms turhaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Onko kellään kokemuksia Sokoksen tai Stockmannin häälahjapalvelusta? Tai muista netissä toimivista lahjalistapalveluista? Esim. mtv3.fi/haat

Link to comment
Share on other sites

martsu79, meillä on häälahjalista Stockmannilla, ja mielestäni on toiminut oikein hyvin. Listaa saa räätälöityä omiin tarpeisiin - esimerkiksi meillä kaikki lahjatoiveet ovat sekä suomeksi että englanniksi jotta kaikki vieraat ymmärtävät. Lisäksi listan loppuun saa myös lisätä asioita/lahjatoiveita, joita esim ei Stockalta saa. Tämä on sellainen ns lisätieto-osio, eli siihen voi kai laittaa oikeastaan mitä vaan. Vieraiden ei ole pakko ostaa listalla olevia lahjoja Stockalta, vaan voivat ostaa jostain muualta ja sitten ilmoittaa Stockalle että merkitsevät sen hankituksi. Lahjat voi siis ostaa myös suoran netin kautta.

Lista käydään tekemässä Stockalla, kuljetaan ympäriinsä sellaisen viivakoodinlukijan kanssa ja piippaillaan halutut tavarat. Hääpalvelussa sitten nämä ladataan omalle listalle, ja työntekijät "kirjoittavat puhtaaksi" viivakoodin tulkitsemat tavarat selkokielelle.

Lahjoille saa kuljetuspalvelun halutessaan. Tämä voi olla joko hääpaikalle tai kotiin.

Me valitsimme Stockan lahjalistan sen takia, että se tuntui helppokäyttöiseltä myös kansainvälisiä vieraita ajatellen - koko homma toimii englanniksi, netin kautta voi ostaa lahjoja ja kansainväliset luottokortit ovat ok. Meidän kannaltamme ainut puute oli se, että listalle ei voi laittaa kuvia (olisimme halunneet kuvat siksi, että nämä kv-vieraat näkevät mitä ovat ostamassa...heille kun "Arabia KoKo plate aqua" ei välttämättä sano mitään). En tiedä, olisiko jostain löytynyt vastaava palvelu jossa kuvatkin olisi saanut mukaan.

En ole vielä kuullut mitään kommentteja vieraiden näkökulmasta. Häämme on lokakuussa, joten vieraat varmaankin käyttävät listaa aktiivisemmin sitten lähempänä häitä. Itse olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän asti.

Link to comment
Share on other sites

^Olin tulossa kirjoittamaan lähes sanasta sanaan samaa kuin timtam yllä. :) Eli meilläkin Stockan lista, joka on toiminut moitteettomasti ainakin tähän asti (vielä sitä ei ole käytetty lahjojen ostoon). Tuotteet on merkitty listaan suomeksi ja englanniksi. Jotkut englanninkieliset käännökset ovat olleet ontuvia ja omituisiakin, mutta kyllä niistä jotain ideaa saa. Kuvia tosin toivottaisiin täälläkin.

Palvelu Stockmannilla on ollut erittäin hyvää: olen erityisen tyytyväinen ilmaiseen kuljetuspalveluun (lahjat tuodaan meille kotiin häitä edeltävänä päivänä, koska häät Suomenlinnassa) ja siihen, että häälahjalistan "verukkeella" saa kaksi tuntia ilmaista parkkiaikaa joka kerta Stockmannilla käydessään riippumatta siitä, käykö päivittämässä lahjalistaa. Myös tuotteiden saatavuusongelmista ym. on tiedotettu meille erittäin nopeasti ja asiantuntevasti.

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Sokoksen tai Stockmannin häälahjapalvelusta? Tai muista netissä toimivista lahjalistapalveluista? Esim. mtv3.fi/haat

Meillä oli Sokoksen lista ja itseäni harmitti se, ettei vieraat voineet itse poistaa netissä listasta ostamiaan/ varaamiaan tavaroita vaan tavarat piti joko ostaa sokokselta tai sitten soittaa sokokselle. soittaminen on kuitenkin huomattavasti vaivalloisempaa kuin netissä napin painaminen... loppujen lopuksi saatiin kuitenkin vain yksi lahja kaksin kappalein ja toinen saatiin palautettua.

sokos on stokkaa siinä mielessä parempi, että sokoksia on useammalla paikkakunnalla kuin stokkia. Lisäksi jotkut voivat kokea Stokkalistan pröystäilynä, vaikkei ne stokkan hinnat oikeasti juuri eroa muiden kauppojen hinnoista. Itse koin kyllä, että Sokoksella oli nihkeä valikoima.

serkulla oli aikoinaan lista, josta vieraat pystyi itse poistamaan tuotteita - olisiko ollut tuo mtv3?

Mutta ehdottomasti kannatan lahjalistan tekemistä, vaikka sitä aluksi epäilin. Saatiin meinaan todella hyviä lahjoja :D .

Muokattu: , käyttäjä: HolaChica
Link to comment
Share on other sites

Kiitos kommenteista. Sulho on sitä mieltä, että puolitetaan lahjalista anoppien kesken ja he saavat sitten jakaa toiveita sukulaisille. No, pitää vielä miettiä. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meille tulee pieni lahjalista. Se tulee kaason hoidettavaksi, sillä emme halua nimetä jotain tiettyä kauppaa mistä vieraiden on tavarat ostettava. Kaasolta voivat sitten kysyä mikä tavara ja ostaa mistä haluavat. Pyydämme pääasiassa lahjaa kirjekuoressa, mutta siltä varalta että joku ei halua näin tehdä on lista. Siihen laitamme jotain pyyhkeitä, lakanoita jne. sekä yhden taikka kaksi jotain hieman kalliimpaa asiaa (jos jotkut haluavat ostaa yhdessä)..

Link to comment
Share on other sites

Timtam ja Isolde: Meilläkin oli lahjalista Stockalla ja olemme näin jälkikäteenkin palveluun erittäin tyytyväisiä. Ulkomailta tulevat vieraat pystyivät hankkimaan lahjat etukäteen ja ilman, että niitä tarvi raahata mukanaan lentokoneessa ja lahjoihin oli liitetty tyylikkään kortit kauniisti kirjoitettuna.

Lahjojen etukäteistoimitus oli meillä ainakin ihan pelastus. Lahjat toimitetiin meille kotiin päivää enen häitä ja vaikka mielestämme olimme pyytäneet suhteellisen pienikokoisia lahjoja ja monet vieraat antoivat myös lahjakortteja tms. tuli lahjoja silti kaksi erittäin isoa pahvilaatikkoa. Tätä määrää olisi ollut aivan älytöntä raahata edestakaisin saareen ja takaisin.(ei ne olisi varmaan edes mahtuneet meidän pakettiautoon kaiken muun kuljetettavan lisäksi). Toimitysaikakin annettiin kahden tunnin aikavälille, eli koko päivää just ennen häitä ei kuljetusta tarvinnut kotona odotella (vrt esim. monet huonekalufirmat tms).

Ja olihan se tavaroiden "piippailu" ja miettiminen yhdessä sulhon kanssa aika hauskaa.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös todennäköisesti lahjalista nettiin ja kaaso+toinen anoppi saa sitten avitella niitä jotka eivät sitä halua käyttää. Me emme halua pyytää rahaa, eikä silläkään väliä tuleeko lahjat suoraan listalta. Taroitus on laittaa sinne listalle kuitenkin kaikkea maan ja taivaan väliltä, ei pelkästään arabian astioita.

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule häälahjalistaa, sillä meillä on jo liikaakin kaikkea tavaraa, emmekä keksisi tarpeeksi lahjavaihtoehtoja :) Juhlainfossa toive ilmaistaan luultavasti näin:

"Nurkistamme löytyvät tarvittavat kipot sekä kupit, joten jo pelkkä saapumisenne paikalle olisi meille suuri ilo.

Jos erityisesti haluatte meitä muistaa, niin häämatkatilimme kannattaa huomioida.

Tilinro XXXX"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille ei tule mitään viittausta kutsuun lahjoista. Asiasta voi kysyä ilmoittautuessa, vastaus tulee olemaan: jokainen voi itse päättää, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta itselle.

Meillä on kaikki olennainen kunnossa ja emme häitä lahjojen takia järjestä. Siksi ei mitään listaa mihinkään tai viittauksia toiveista. Meille tulee vieraiksi niin läheisiä, että tietävät meidän jutut aika hyvin. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Meille on toivomuksena "kylmä käteinen" (mulla oli tämä joskus synttärilahjatoiveena ja sisko toteutti tämän kirjaimellisesti: se laitto kolikoita jääpalamuottiin, vettä päälle ja sitten vaan pakkaseen. Oli siinä muistaakseni 20€:n edestä niitä kolikoita. Oli hauska lahja :)). Mutta sitten meillä on myös pieni lahjalista, koska joistakin tuntuu tökeröltä tuoda "vaan" rahaa. Meille tosin on aika lailla sama, että tuoko vieraat mitään muuta kuin kortin/kukkia, kunhan ovat itse paikalla :) Vieraita ajatellen tehtiin sitten tällainen järjestely ja toivottavasti toimii niin kuin pitäisi.

Link to comment
Share on other sites

Meille ei myöskään tule mitään viittausta lahjoihin, ei kutsuun eikä lyhyeen hääinfoon. Kyselkööt sitten ilmottautumisen yhteydessä jos kysyttävää on, vastataan jotakin ympäripyöreätä sitten :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole tarvetta enää millekkään tavaralle. Tuntuu että sitä roinaa pursuaa joka nurkassa jo valmiiksi, joten kutsuun kirjoitamme että 'Älkää vahingossakaan ostako mitään tavaraa! Tänne ei mahdu.' Meille tulee siis tilinumero.

Link to comment
Share on other sites

Meille tuli lahjalista. Olen ihan varma, että osa vieraista haluaa kuitenkin antaa jotain, mikä jää muistoksi, vaikka tilinumero onkin häämatkaa varten. Siksi yritin keksiä sellaista, mitä vielä puuttuu. Roinaa on ennestäänkin, mutta päätin mm. että eripariset pyyhkeet kierrätykseen ja tilalle Muumi-pyyhkeitä. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Apua apua.. Ehdin jo kirjoittaa ja tulostaakin kutsujen toiselle sivulle tulevat pikkulaput, joissa on ilmoittautumisasioista tiedot ja lisäksi mahdollisimman hienovaraisesti pyritty esittämään, että halutessaan voi ideoiden puutteessa käydä kurkkaamassa naimakaupat.comin lahjatoivelistaamme. Aiomme kirjoittaa myös sinne listan alkuun, että nämä ovat toki vain ehdotuksia ja omien yllätyslahjojen tuominen on aivan yhtä hyvä jos ei parempikin vaihtoehto ja tyhjin käsinkin saa tulla.:)

Nyt kuitenkin alkoi epäilyttää. Pitävätköhän vieraat tätä ihan mauttomana.. Toisaalta, eräiden ystäviemme häihin tulimme lahjalistalta bongatun silityslaudan kanssa, mikä herätti hilpeyttä muissa vieraissa. Kättelyjonossa joku parin sukulaismies sitten kysäisi, miten olimme keksineet sellaisen lahjan. Kuultuaan listasta he harmittelivat ettei sitä oltu mainittu kutsussa. (Näissä häissä listasta sai siis tiedon vain jos ymmärsi kysyä)

Täälläkin näyttää olevan lahjalistoista mielipiteitä yhtä monta kuin kirjoittajiakin. Mut kertokaapa te, jotka ootte maininneet toivelistasta kutsussa, että millaista palautetta asiasta tuli vai tuliko ollenkaan?

Miten voi olla näin vaikea asia.. :hysteric: Itse en osaisi pahastua/loukkaantua, jos joku muu hääpari ilmoittaisi lahjalistasta kutsussa mut kun mistä näistä ihmisistä tietää.. En haluaisi kuitenkaan, että kutsusta tulisi sellainen kuva, että lahjat oisi pääasia.

Huh, tulipa vuodatus :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee häälahjalista nettiin. Ajateltiin mainita tästä kutsun ohessa olevassa infolappusessa. Minua ei haittaa, vaikka lahjoja tulisi listan ulkopuoleltakin, mutta olisi silti mukavaa, että esim. astioista saataisiin niitä, joita tarvitaan, ja samoja sarjoja, joita löytyy ennestään. Tästä syystä lahjalista siis tehdään. Vieraana minulle on helpotus, jos tietää, mitä hääpari toivoo. Vaikka voisihan sitä tietysti antaa rahaakin.

Link to comment
Share on other sites

Meille todennäköisesti tulee niukka häälahjalista ja lisäksi vinkkaamme rahalahjoista.

Pidimme isot kihlajaiset ja silloin laitoimme kutsujen loppuun tekstin, jossa mainitsimme jokseenkin näin: "Ei lahjominen tärkeintä ole, vaan iloinen juhlamieli ja tapaaminen juhlien merkeissä. Jos silti haluatte jollakin muistaa, on kippoja ja kappoja kaapit pullollaan, uutta ruokailuryhmää varten säästellään." (ei nyt mennyt ulkomuistista sanasta sanaan oikein)

Eli tuosta kävi aika selväksi, ettemme halunneet mitään tiettyjä lahjoja, mutta jos halusi jotenkin muistaa, voi tuoda rahalahjan. Kuitenkin oli jotenkin kohteliasta ilmaista, että säästämme uutta ruokailuryhmää varten, eli lahjan antajat tiesivät, että rahalahja menee johonkin tiettyyn hankintaan/tarkoitukseen. Siinä moni vieras vitsailikin, että "tällä varmaan saatte jo yhden pöydänjalan", kun ojensi sulhaselle rahakuorta :D

Eli kukaan ei ainakaan pahastunut, tai emme ole siitä kuulleet, vaikka toivoimmekin mieluummin rahaa lahjaksi.

Muutama sukulainen halusi ostaa jotakin konkreettista ja kysyikin suoraa, mitä voisivat ostaa. Oli työn ja tuskan takana keksiä jotakin lahjaideoita, koska meillä todellakin on kaikkea, osaa jopa kaksin kappalein, koska kumpikin asuimme ennen yhteen muuttamista omillamme ja yhdessä asumista oli jo tovi takana. Ainoastaan juuri huonekaluja olemme uusineet, eli lahjalistalle niitä ei oikein voinut laittaa. Pyysimme sitten käyttötavaraa, esim. laadukkaampia kylpypyyhkeitä, kattila, paistinpannu.. Lahjaksi saimme kyllä rahalahjan sijaan muutaman muunkin tavaran, jota emme olisi tarvinneet (meillä jo oli) joten ne on sitten laitettu kiertoo esim. sisarelleni, koska muuten hyvä ja käyttökelpoinen lahja olisi jäänyt kaappiin. Nämä sellaisilta vierailta, jotka eivät kysyneet, mitä voisivat ostaa, vaan ostivat omatoimisesti.

Häiden kanssa siis tästä syystä pyrimme siihen, että mikäli meille haluaa lahjan antaa, mieluiten sijoittaa sen "häämatka- ja tulevaisuuden suunnitelmat" -tilillemme. Yritämme jotenkin kauniisti runoilla kutsuun/infolappuun tämän. Emme todellakaan tarvitse enää mitään, mutta toisaalta, ymmärrän niitäkin vieraita/sukulaisia, jotka haluavat ostaa jotakin konkreettista. Varmaan jokusen puuttuvan tarjoiluastian/kattilan/paistinpannun/aterinsetin tms. kehittelemme lahjalistalle, mutta vain sellaista, mitä todellakin tarvitsemme. Harmittaahan se jo lahjan antajankin puolesta, jos hän laittaa rahaa sellaiseen lahjaan, jolle meillä ei ole käyttöä.

Vaikka lahjominen ei todellakaan ole välttämätöntä ja emme vaadi sitä vierailtamme (emme pahastuisi, jos joku ei ostaisi lahjaa) niin silti tiedän, että juuri kukaan ei halua/kehtaa tulla häihin ilman lahjaa/muistamista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ollaan aateltu, ettei meille tulis lahjalistaa ollenkaan. Toivomme ennemmin elämyksiä, ohjelmaa hääjuhlaan tahi muuta vastaavaa, joskin suurin lahja meille on, että lähimmät ystävät ja sukulaiset tulevat viettämään kanssamme ainutlaatuista päivää. Ei se materia.. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kyllä lahjalista. Sillä, vaikka ollaan jo joitain vuosia yhdessä asuttu, ollaan kituuteltu mahdollisimman vähällä tavaramäärällä ja nyt kun kerran naimisiin mennään, on hyvä sauma pyytää esim. täydennystä astiastoon ja paistinpannua tms. Laitetaan lahjalista nettiin, ja kyllä meille toki rahaakin saa antaa. Laitetaan myös tilinumero tiedoksi, sillä uskoakseni jotkut antavat rahaa mieluummin kuin lähtevät ravaamaan joidenkin haarukoiden ja veitsien perässä... :)

Lahjalista tulee olemaan aika tarkka, mutta on myös sellaisia toiveita, jotka ei ole aivan kokonaan määritelty (esim. lakanat ja vesilasit..), joissa lahjanantaja saa käyttää omaa makuaan. Sen lisäksi, toivomme todella saavamme juuri niitä, mitä olemme toivoneet, kun olemme lisänneet listaan merkin/koon/värin yms...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...