Tuleeko teille häälahjalista vai ei?


Nasu

Recommended Posts

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille tulee häälahjalista nettiin. Ajateltiin mainita tästä kutsun ohessa olevassa infolappusessa. Minua ei haittaa, vaikka lahjoja tulisi listan ulkopuoleltakin, mutta olisi silti mukavaa, että esim. astioista saataisiin niitä, joita tarvitaan, ja samoja sarjoja, joita löytyy ennestään. Tästä syystä lahjalista siis tehdään. Vieraana minulle on helpotus, jos tietää, mitä hääpari toivoo. Vaikka voisihan sitä tietysti antaa rahaakin.

Juuri näin. Lahjalistan yhteyteen laitamme myös tilinumeron jos joku haluaa mieluummin tukea häämatkakassaamme :)

Link to comment
Share on other sites

Guest pampulakorva
Meille tulee kyllä lahjalista. Sillä, vaikka ollaan jo joitain vuosia yhdessä asuttu, ollaan kituuteltu mahdollisimman vähällä tavaramäärällä ja nyt kun kerran naimisiin mennään, on hyvä sauma pyytää esim. täydennystä astiastoon ja paistinpannua tms. Laitetaan lahjalista nettiin, ja kyllä meille toki rahaakin saa antaa. Laitetaan myös tilinumero tiedoksi, sillä uskoakseni jotkut antavat rahaa mieluummin kuin lähtevät ravaamaan joidenkin haarukoiden ja veitsien perässä... :)

Lahjalista tulee olemaan aika tarkka, mutta on myös sellaisia toiveita, jotka ei ole aivan kokonaan määritelty (esim. lakanat ja vesilasit..), joissa lahjanantaja saa käyttää omaa makuaan. Sen lisäksi, toivomme todella saavamme juuri niitä, mitä olemme toivoneet, kun olemme lisänneet listaan merkin/koon/värin yms...

Meillä on lahjalista netissä (häät 20.2.2010) ja jo sitä on kovasti kehuttu :girl_haha: Mekin teimme siitä osittain tarkan, esim. toivoimme tiettyä astiasarjaa jatkoksi jo sille mitä keräämme, mutta laitoimme myös ympäripyöreästi toiveita esim. kylpypyyhkeet, valokuvakehys hääkuvalle yms. Ehdottomasti käyttökelpoinen ajatus, jää häävieraille lopullinen vapaus valita :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kutsuja lähettäessä ajattelimme että ei me pidetä juhlia lahjojen takia, vaan olemme kutsumassa lähimpiä ystäviä juhlimaan kanssamme. Tärkeintä on seura, ei se materia. Olemme asuneet melkein 10v yhdessä, joten meillä on jo "kaikkea". Eli tuttu tarina, josta moni on täällä osuvasti kirjoittanutkin.

Mutta kun ilmoittautumisten yhteydessä alkoi tulemaan kyselyjä lahjatoiveista, oli pakko miettiä asiaa uudestaan. Se nyt vaan ei mee niin, että häihin tultaisiin juhlimaan ilman lahjaa.

Rahahan on se, mitä aina tarvitaan, mutta kun en itsekään tykkää antaa sitä lahjaksi. Mietimme, mitä voisimme laittaa uusiksi kodissamme, ja keräsimme listalle vähän Iiittalaa, Arabiaa ja Hackmannia. Lisäksi listalla oli muutama tuote tyyliin "lahjakortti kylpylään". Kävin Sokoksella pyörimässä ja keräsin listan aivan ihanan myyjän avustuksella. Hän vakuutteli että lahjalista on tätä päivää. Itsekin ostan mieluummin jotain hyödyllistä, kuin jotain mikä jää nurkkiin pölyttymään.

Kerroimme kaikille kysyjille, että teimme lahjalistan. Tosin tästäkin muutama mainitsi, että kun ei heille kerrottu. Mutta asiahan oli kunnossa koska he olivat saaneet tiedon listasta. Lahjapöydässä olikin sitten mukavasti tavaroita listalta, muutama sen ulkopuolelta sekä jokunen lahjakortti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me olemme ajatelleet, että laitamme kutsuun linkin nettilahjalistaan, jolla olisi muutamia toiveita (tyyliin Aalto-maljakosta sähkövatkaimeen), mutta vieraat saisivat itse päättää mistä tuotteet hankkivat. Emme ajatelleet myöskään spesifikoida kaikkia toiveita, vaan juuri esimerkiksi "sähkövatkain" voisi olla yksi toive. Kyseisen lahjan hankkija voi sitten itse päättää minkä hintaisen ja laatuisen haluaa ostaa.

Ajattelimme laittaa listalle lahjatoiveita aika vähän, koska kodistamme löytyy jo paljon kaikenlaista ja varsinaisia häälahjatoiveita on siis vain muutama. Häälahjalistan ohelle ajattelimme kuitenkin perustaa oman keräystilin jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle, ja mainita tästä vaihtoehtoisesta lahjasta siis myös kutsussa. Tilille kukin voi sitten laittaa mielensä mukaisen summan rahaa.

Tällä systeemillä toivomme saavuttavamme sen, että ne jotka haluavat ostaa jotakin konkreettista, voivat niin tehdä, mutta emme sido ketään ostamaan tuotteita esim. jostain tietystä liikkeestä, ja toisaalta ne jotka eivät halua ostaa mitään tavaraa tai joilla on pieni budjetti, voivat laittaa haluamansa summan hyväntekeväisyystilille. Me näemme lopulta vain tilille kertyneen kokonaissumman, emme yksittäisiä tilisuorituksia. Ja jos joku vieras haluaa, hän voi myös osallistua molempiin häälahjaideoihin tai olla osallistumatta kumpaankaan.

Link to comment
Share on other sites

Varsinkin vanhemmilla ihmisillä on vaikeaa ymmärtää että kutsussa pyydetään ihan selkeästi rahaa lahjaksi. Esimerkiksi sulhaseni äiti sai viime vuonna kutsun jossa oli tilinumero lahjarahaa varten, niin hänen mielestään se oli loukkaavaa että niin selvästi pyydetään rahaa. Olen kuullut tällaisia juttuja muitakin.

Mä oon ehkä vähän samoilla linjoilla. Lahjalista on vielä ok, sinnehän voi laittaa toiveita muutaman euron lahjasta vähän kalliimpaan.

Tärkeintä on kuitenkin että tärkeät ihmiset on juhlissa mukana, siis mun mielestä :-X

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule mitään viittausta kutsuun lahjoista. Asiasta voi kysyä ilmoittautuessa, vastaus tulee olemaan: jokainen voi itse päättää, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta itselle.

Meillä oli samoin, eli kutsussa ja ohjelehtisessä ei mainittu lahjoja millään tavalla.

Anopeille olimme tehneet listan siltä varalta että joku ilmoittautuessaan _kysyy_ mitä voisi tuoda.

Kaikki ilmoittautuneet ovatkin kysyneet, eli lista on kyllä hyvä olla :-X

Rahaa en voisi kuvitella pyytäväni missään muodossa, vaikka toki otamme lahjakuoret ilolla vastaan jos niitä tulee. Mut tää on toki vain henkilökohtainen fiksaatio, että rahaa ei pyydetä koskaan eikä keltään :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
meille tulee myös lahjalista, todennäköisimmin Sokokselle, se tuttu ja turvallinen :)

Ootteko ottaneet huomioon, kun laitatte lahjalistan tiettyyn kauppaan, että kaikissa kaupungeissa ei välttämättä kyseisen ketjun puljua ole. Joskus vieraana vähän riepoo, että pitäis etsiä jostakin ko. kauppa. Esim Oulussahan ei sokosta enää ole. Toki, jos kaikki vieraat on kutsuttu Helsingistä, niin asia on ok. Mutta harvoinpa kaikilla kaikki vieraat olisivat samalta paikkakunnalta, varsinkin, jos on kyseessä yhtään isommat kekkerit.

Link to comment
Share on other sites

^

Esimerkiksi Stockmannin lahjalista löytyy netistä. Ja listan tuotteita voi ostaa mistä tahansa muualta, kunhan ilmoittaa Stockalle että sen vihreän Aalto-maljakon on ostanut toisaalta.

Mielestäni Sokoksella ja Stockmannilla on ainakin joskus ollut palvelu, että voi ns. tilata lahjan ko. tavaratalosta valmiiksi. Tavaratalo toimittaa sitten lahjan juhlapaikalle/hääparin kotiin.

Link to comment
Share on other sites

^

Esimerkiksi Stockmannin lahjalista löytyy netistä. Ja listan tuotteita voi ostaa mistä tahansa muualta, kunhan ilmoittaa Stockalle että sen vihreän Aalto-maljakon on ostanut toisaalta.

Mielestäni Sokoksella ja Stockmannilla on ainakin joskus ollut palvelu, että voi ns. tilata lahjan ko. tavaratalosta valmiiksi. Tavaratalo toimittaa sitten lahjan juhlapaikalle/hääparin kotiin.

Tämä on totta. Eli Stockan lahjoja voi tilata esim. netistä niin ne kuljettavat tilatut tuotteet päivää ennen juhlia juhlapaikalle tai hääparin kotiin (ihan miten sovitaan). Ja palvelu on ilmainen ainakin pääkaupunkiseudun kuljetuksissa, muista paikkaunnista en tiedä kun en kysynyt. Olen ollut muutamissa häissä joissa oli lahjalistat Stockalta, oli mun mielestä todella kätevät kun päivittyivät reaaliaikaisesti ja helpottavat muutenkin lahjan hankintaa (juuri esim. tuo kuljetus ja netistä ostaminen). Ja Stocka kyllä paketoi/laittaa sellofaaniin lahjat todella kauniisit! Itse todennäköisesti päädymme myös Stockan lahjalistaan.

Link to comment
Share on other sites

Myös Sokoksella tuo samanlainen järjestely, eli lista löytyy netistä tai sen saa sähköpostiinsakin ja jos päätyy ostamaan listalla olevan lahjan muualta, ilmoittaa vain Sokokselle, niin he poistavat kyseisen yksilön listalta, jolloin vältytään esim. kahdelta imurilta. Ja lahjan voi myös varata ja hakea itselle sopivana ajankohtana. Eli esimerkiksi kun meille tulee Hämeenlinnasta aika paljon vieraita, niin voivat varata lahjan ja noutaa sen sitten lähimmästä Sokoksesta esimerkiksi saapuessaan juhliin.

Alun perin meilläkin oli ajatuksena tuo Stockan lista, mutta sitten pohdittiin, että meidän ja miehen suvussa on aika lailla sellainen ajatus, että kyseinen liike on jotenkin über hieno ja varsin kallis liike, joten päädyttiin tuohon Sokokseen. Aika paljon sukulaisia on myös S-ketjulla töissä, joten sekin sitten päätökseen vaikutti. :)

Link to comment
Share on other sites

Suostuisikohan Boknäs sellaiseen järjestelyyn, että häävieraat kustantaisivat meille osia heidän hyllyistään ? :girl_haha: Nimittäin uudet hyllyt ovat oikeastaan ainoa tavara, jota kotiimme vielä kaipaamme.

Mutta vakavasti puhuen, suosittelen kyllä sitä lahjalistaa kaikille nuorille pareille, jotka eivät vielä asu yhtä hyvin varustetussa kodissa kuin me. Oikeastaan on aika jännää, että lahjalistat ovat yleistyneet Suomessa vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Olen itse asunut maassa, jossa käytännössä kaikilla on häälahjalista, ja juttu todella toimii. Itse ajattelimme avata häämatkatilin matkatoimistoon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...