Tuleeko teille häälahjalista vai ei?


Nasu

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Tulee lahjalista nettiin ja siitä maininta kutsun mukana menevään juhlainfoon. Kannustamme kuitenkin ostamaan myös listan ulkopuolelta, sillä me pidetään yllätyksistä. Rahaa antavat ne, jotka niin haluavat tehdä.

Muokattu: , käyttäjä: Vaio
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En minä osaisi jonkun lahjalistan mukaan vaatia lahjoja......se on jotenkin..emmä tiiä. Nykyisinhän hyvin yleistä, mutta kun mä vain toivon että ne ihmiset olisi siinä läsnä juhlassamme. Sama oli lapsen ristiäisissäkin..mä järkytyin kun yhtäkkiä olikin lipaston päällä kauhea kasa lahjoja ja kortteja, en ollut ollenkaan edes ajatellut lahjoja, vain niitä ihmisiä ja olin niin iloinen heidän läsnäolostaan. En siis todellakaan välitä tuleeko paketin pakettia tai kuoren kuorta. Halauksia toivon kylläkin! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee lahjalista ja listan yhtenä kohtana on häämatkatili. Meillä on pieni asunto, johon ei mahdu mitään ylimääräistä ja yhdessä ollaan asuttu jo 7 vuotta eli kaikkea oikeastaan jo löytyy. Listalle tulee luultavasti astioita, kattiloita yms., jotka ovat uusimisen tarpeessa.

Toivoisin myös, että kaikki muutkin parit käyttäisi lahjalistaa,koska olen erittäin huono ostamaan lahjoja enkä myöskään haluaisi laittaa rahojani johonkin turhaan, josta hääpari ei sitten pidäkään.

Link to comment
Share on other sites

Myös meille tulee lahjalista, jossa tulee myös olemaan häämatkatili. Koska tiedämme, että lähipiiriimme kuuluu ihmisiä, jotka karttavat rahan antamista lahjaksi, tulemme myös listaamaan muutamia muita lahjatoiveita. Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman moni osallistuu häämatkakassamme kartuttamiseen :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme siihen, että meillä on netissä lahjalista, josta löytyy rahalahjatoive sekä muutama astia- ja tekstiilitoive.

Edit. Lahjalistasta ei siis ole kutsussa mitään mainintaa. Infolapussa ohjataan vaan meidän häänettisivulle, jolta sitten löytyy myös lahjatoivelista...

Muokattu: , käyttäjä: Tiikeli
Link to comment
Share on other sites

Meille tulee lahjalista JA pankkitilin numero häämatkaa varten.

Olen miettinyt paljon näitä etikettikysymyksiä, mutta pidän tätä parhaimpana ratkaisuna. Ollaan molemmat opiskelijoita, joten meillä ei ole tarpeeksi tavaraa (siis vaikkapa pyyhkeitä, kahvinkeitin on rämä, päiväpeitto puuttuu..), ja toisaalta ylimääräiselle tavaralle ei pienessä asunnossa ole tilaa. Lahjalista ei mielestäni tarkoita sitä, että lahja olisi pakko ostaa. Fakta nyt vaan on se, että aika moni niitä lahjoja kuitenkin ostaa, ja kaikkia helpottaa jos on lahjalista.

Omallemme tulee ihan superhalpojakin lahjoja. Siis käsipyyhkeitä, esimerkiksi. Kallein taitaa olla Moccamaster, jos joku kummi nyt päättää repäistä ja tarjota herrasväelle vähän parempaa kahvia .. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa lahjalista ja juhlainfossa maininta, että halutessaan vinkkiä voi katsoa listalta.

Lahjalista tulee ihan vaan nettiin. Avasin häämessuilla myös Stockalle listan, mutta en tiedä aktivoidaanko sitä. Netissä olevassa lahjalistassa voi jokainen vieras ostaa lahjan mistä haluaa ja millä hinnalla haluaa, Stockan listalta lahja pitäisi ostaa sieltä ja hinta onkin yleensä samalla korkeampi. Päädyttiin lahjalistaan, sillä ei haluta pyytää rahaa ja lahjauteluita tulis sukulaisilta kuitenkin, koska ei tunne meitä niin hyvin. Listan avulla säästetään molempien vanhempia, jotta niille ei ole koko ajan porukka soittamassa ideoita :) Ja kavereiden ylilennokkaita ideoita pystytään ehkä vähän rajoittamaankin lahjalistan avulla :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Häälahjalistaa ei ole eikä tule. Häämatkatili avattiin ja toivottiin lahjaa kirjekuoressa. Eli lähdetään reissuun sitten lahjarahoilla ja ilolla otamme kaikki lahjakortit myös vastaan. Olemme ostamassa uutta isompaa asuntoa häiden jälkeen, mutta asunto rempataan ennen muuttoa, joten emme osaa vielä sanoa minkälaisia sisustustuotteita tms olisimme ostamassa, joten raha/lahjakortit ovat varmempi valinta. :)

Link to comment
Share on other sites

Ei tule lahjalistaa mutta tieto: "Kaikki mahdolliset muistamiset ja muistamattomuudet toivomme tilille xxx, koska asunnossamme on jo kaikkea, mutta oma koti odottaa ostamistaan" Alunperin ei haluttu laittaa mitään lahjapyyntöjä (TODELLA HUONO VALINTA!), kun niitä "muistan teitä kuitekin" kyselyjä tuli, niin tuo tieto lähti sitte tökerösti tekstarilla kaikille vieraille.

Link to comment
Share on other sites

^ Meillekin tulee Sokokselle lahjalista. ^_^ Lahjalista siksi, että emme halua ihan epämääräisiä lahjoja, emmekä astioita neljää erilaista sarjaa... Pitäisi mennä pian tekemään se, koska kutsut lähtevät varmaan postiin kolmen viikon päästä. :rolleyes:

Hyvin pitkälti samat syyt meilläkin. Meillä kun löytyy "peruslahjoja" jo kaapeista niin paljon ettei tahdo enää mihinkään mahtua (eli pyyhkeet ja astiastot on jo itse hankittuna). Ja me halutaan välttyä mariskooleilta (KAMALIA!). Saatiin yksi jo kihlajaislahjaksi.

Muutenkaan meidän vierailla ei tuo lahjan ostaminen ole ihan hallussa: pidettiin siis semmoiset suht. suuret kihlajaiset, joissa tarjottiin ruokaa ja kakkukahvit n. 30-40 henkilölle. Eräs ystäväpariskunta keksi sitten hätävalheen, että lahja unohtui kotiin ja tuovat joskus myöhemmin. Ei ole tullut.

En todellakaan tuohtunut tästä siksi, että olisimme kihlajaiset järjestäneet lahjojen vuoksi. Vaan nimenomaan siksi, että piti keksiä niin kamala tekosyy. Ko. pari on kuitenkin meidän ystäviä ja me tiedettiin heidän silloinen elämäntilanteensa (ja oltaisiin ymmärretty täysin jos he olisivat sanoneet ettei nyt ollut mahd. ostaa lahjaa). Meillä ei ollut lahjapyyntöä kihlajaisiin, haluttiin yksinkertaisesti juhlistaa rakkaimpien kanssa kosintaamme. Jos tuo pari olisi edes onnitellut meitä (halannut, sanoneet "onnea" tai tuoneet edes kortin) olisi se ollut ok. Mutta sen sijaan he istuivat suoraan pöytään syömään...

Aluksi sitten ajateltiin, että tehdään jonkunlainen suurpiirteinen lahjalista häihin ja saavat itse valita mitä tuovat. Mutta kun häävalmistelut etenivät, päätettiin että tehdään tarkka lahjalista. Näin ei tarvitse kenenkään pähkäillä, että mitä tuo. Ja nyt lahjalistalla on ihan 2 € juttujakin. Mielestäni lahjan tuominen osoittaa, että arvostaa juhlaa ja on onnellinen parin puolesta. Lahjan ei tarvitse olla kallis tai ylellinen vaan jotakin joka muistuttaa lahjan antajasta. Me ollaan sulhasen kanssa aina hankittu jotakin, jos meidät on kutsuttu. Se vain on kohteliasta!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...