Nasu

Tuleeko teille häälahjalista vai ei?

242 viestiä aiheessa

Meillä on astioita ja muuta tavaraa kertynyt jo aivan riittävästi, joten lahjalistaa ei tule. Meistä on kuitenkin todella kiusallista pyytää kavereilta rahaa lahjaksi (edes esim. häämatkaa varten) varsinkin, kun kaveriporukassa on niin eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä. (Vanhemmilta rahalahjat on meistä ihan ok.) Jotenkin kuitenkin vieraille ei kelpaa vastaukseksi se, että emme halua mitään lahjoja. Päädyttiin sitten lopulta siihen, että kutsuihin tulee teksti, että halutessaan vieraat voivat muistaa meitä tekemällä lahjoituksen Setalle. Juuri tämä järjestö valikoitui kohteeksi siksi, että meidän mielestämme myös kaikilla muillakin pitäisi olla mahdollisuus päästä naimisiin, kun meilläkin kerran on. :)

Muita hyväntekeväisyyskohdevaihtoehtoja ovat esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliitto ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut pienimuotoista lahjalistaa (kaikkea kyllä jo on, näin 10 vuoden jälkeen....) sekä tilinumeroa. Mutta olisiko kovin hurskastelua laittaa infoon linkki vaikka Wordl Visionin sivuille? En siis ole lahjoittaja/kummi enkä edes biojätteitä kierrätä (hyi minua, tiedän sen), mutta kuitenkin kierrätystä harrastan vaatteiden/käyttöesineiden/huonekalujen suhteen. Olen siis kirppareiden ja huuto.netin suurkuluttaja. Ja viime jouluna sain puolitutulta joulutehvehdyksenä tuollaisen Hyvän mielen lahjan, joka kummasti lämmitti mieltä. Ja toivottavasti myös konkreettisen lahjan vastaanottajia.

Vaikka säännöllinen lahjoittaminen/maailmanparantaminen ei siis ole mikään mun juttu, voisi varmaan häälahjoihin laitettava raha mennä oikeasti käyttöön. Mielipiteitä? Onko huono, yritänkö vain vaikuttaa paremmalta ihmiseltä puolituttujen sukulaisten silmissä? Toisaalta tuokin on aina omista lahjoista pois (jos oikein ahneesti ajattelee).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei ensin ajateltu laittaa häälahjalistaa ollenkaan, mutta yleisestä painostuksesta laitoimme sen sittenkin. Ihmiset kun kuitenkin ostavat jotain ja näin varmistamme sen, että emme saa mitään aivan turhaa. Pitää vain tehdä tilaa kaappiin uusille astioille ja vuodevaatteille sun muille. Kutsukorttien mukana olevassa hääinfossa on kyllä painotettu, että lahjat eivät missään nimessä ole tärkeitä, vain se, että kutsuvieraat saapuvat paikalle juhlistamaan päiväämme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule lahjalistaa. Yritetään nimittäin välttyä lahjoilta kokonaan, mutta en tiedä, miten sen voisi kutsussa nätisti ilmaista.. "Älkää missään nimessä tuoko lahjoja" olisi toki helposti ymmärrettävä, mutta ei kovin kohtelias tapa ilmaista toiveemme. Tämä siksi, että juhlimme ravintolassa emmekä voi kustantaa vieraille koko illan ajaksi alkoholeja. Pelkään ihan hirveästi, että ihmiset luulevat meidän "rahastavan häillä". Jos lahjoja ei tuoda, niin sillonhan ei voida olla ahneita :rolleyes:

Huom! En tarkoita tällä sitä, että lahjalistat olisivat ahneutta - ne ovat musta ihana juttu vieraiden kannalta, ettei tarvitse pohtia päätänsä puhki, mitä hääparille hankkisi. Meille ei vaan lista sovi.. Tai mun psyykkeelle ei sovi :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on lahjalista ihan siitä syystä, että meilläkin on roinaa enemmän kuin omiin tarpeisiin ja listan avulla saatetaan välttyä 'turhilta' tavaroilta. Listalta löytyy esim. astiasarja, jota emme itse saa ostettua ja lisäksi kaikkea pienempää, kuten vihannesveitsiä, ja kaikkea siltä väliltä. Tilinumeroa en ole kehdannut mihinkään laittaa, koska se tuntuisi kerjäämiseltä :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule lahjalistaa, sillä kaikki kodinkoneet, kipot ja kapot on hankittuna jo valmiiksi, kun ollaan pidempään yhdessä asuttu. Ei myöskään kerätä mitään esineitä tai astiasarjoja. Jos meitä haluaa läheiset muistaa meidän toivomalla tavalla, niin voi laittaa muutaman euron meidän häämatkatilille :) Kuitenkin lahjojakin saa välttämättä halutessaan ostaa. Meillä läheiset on yleensä ostaneet tunnearvollisesti hyviä lahjoja, esim. Ifolor-kirjoja tai antaneet itse käsin tehtyjä tekstiilejä tms., jota toki arvostamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu tehdä lahjalista, joko Stockmannille tai Sokokselle. Mietittiin pitkään laitetaanko kutsuihin vain lahjatilin numero, mutta tiedän että osa vieraista haluaa ostaa jotain tavaraa ja parempi se on, että se on sitten jotain tarpeellista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee häälahjalista, koska ollaan asuttu jo useampi vuosi yhdessä joten on helpompi laittaa listaa tavaroista joita vielä uupuu tai tahtosi saada. Laitamme myös ihan vain tilinumeron. Lahjalistalle tulee luultavammin päätymään sellaisia tavaroita joita ei ole itse malttanut ostaa. Lahjalistasta olisi tarkoitus tehdä laaja, jotta jokaisen kukkarolle olisi sopivia vaihtoehtoja sekä yrittää laittaa myös esim elokuvalippuja tai muuta vastaava listalle, joita voisi sitten käyttää pitkin vuotta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule lahjalistaa. Pyydettiin vaan rahaa kun kaikkea muuta jo on ja oon erittäin nirso kaikista sisustuksellisista asioista.

Laitoin lahjatoiveen runomuodossa kutsukorttiin jossa toivottiin kippojen ja kuppien sijaan rahaa häämatkaa varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lahjalista. Ensisijaisesti pyydämme rahaa koska haluamme häämatkalle :D mutta tunnen omat sukulaiseni ja ne ei halua rahaa antaa, joten helpompi olla lista valmiina ettei tuu sit ties mitä kippoja ja kuppeja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille todnäk tulee lahjalista, sinne pyyhkeitä, lakanoita, muutamia astiastoja/vuokia/kulhoja/maljakoita ja tämän lisäksi laitamme kohteliaasti kutsuihin että vieraat voivat myös pistää häämatkarahoja. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on alustavasti suunniteltu että kutsuun tulee sekä lahjalista että tilinumero. Näin saavat vieraat sitten itse päättää, että mikä on heille paras ratkaisu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee häälahjatilinumero kutsuun (koska mieheni suku näin haluaa) sekä häälahjalista jota kaasoni ylläpitää (lähinnä minun suvulleni). Sinne tulee sellaista isompaa, jota emme ole saaneet ostetuksi (esim. keinutuoli) jonka he voivat ostaa porukalla. Listalle tulee myös ideoita, ajatuksia, suunnan näyttäjiä mitä voisi ostaa vähän pienemmällä budjetilla.

Näin koska mieheni suku kokee helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi tavaksi muistaa päivänsankaria. Saamme aina synttäreilläkin pienen rahakorvauksen kakusta vaikka olemme ilmoittaneet että mitään ei tarvita. Minun sukuni taasen ei hyväksy puhtaasti rahalahjoja. Rahaa voi antaa mutta jotenkin lahjassa. Esim. muissa sukumme häissä häälahjapöydässä nähtynä mm. rahapuu, johon sidottu oikeaa rahaa, maljakko/kulho täynnä leikkikolikoita ja askarreltuja pieniä rahapaketteja oikeista rahoista. Rahaa löytynyt myös kehyksistä, ratin ympäriltä, pulloon sullottuna sekä maalipurkki täynnä kolikoita. Tuo viimeinen oli tupaantuliaislahja, eikä niin käytännöllinen sankarille kun painoi aikalailla ja se piti kiikuttaa pankkiin ja siitä meni vielä palvelumaksu. Muuten olen tykännyt näistä erilaisista rahalahjoituksista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulee ja on jo tehtykkin lahjalista.net osoitteeseen, lisäksi mahdollisuus myös osallistua häämatkaan.Eli tilinumero myös löytyy kutsusta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulee :) Aina sitä voi vähän täydentää astiastoaan tai vaihtaa lakanat uusiin vaikka yhdessä jo ollaankin asuttu tovi :) Ja oon melko nirso ja oon huomannut että ihmiset ei oikeen osaa ostaa "mun (tai sulhasen) näköisiä" lahjoja niin parempi pistää suoraan toive mitä voi tuoda :D Ja varmaan se tilinumerokin kutsuun eksyy, jospa joskus sinne häämatkalle pääsis..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule lahjalistaa. Olemme suunnitelleet, että laittaisimme kutsuihin että lahjan sijaan toivomme vieraiden käyttävän rahat hyväntekeväisyyskohteeseen X.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lahjalista. Kovasti olen asiaa miettinyt, mutta aina päädyn lahjalistan kannalle. Tiedän kyllä, että äidistäni se on mautonta ja jopa huonotapaista laatia lista lahjoista, joita toivoo vieraiden ostavan. Itse taas vieraana olisi tyytyväinen lahjalistasta. Tärkeintä kuitenkin on, että vieraat tulevat jakaamaan meidän kanssa meille tärkeän päivän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ihan Pentikkiin tehty lahjalista. Kun ei haluta pyytää rahaa. Tämä meille sopivin tapa. Ja sitä ei tarvi kenenkään huolehtia, kun Pentikillä sitten hoitavat ja ylläpitävät lahjalistaa. :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tule lahjalistaa, kun ei tarvita kauheasti mitään. Mutta meille saa tuoda lahjoja, esim. lähimmät haluaa varmaan antaa jonkun pysyvän muiston.Häälahjatilinumero on kutsussa eli sinne saa sitten laittaa, jos ei itse keksi lahjaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lista on mun mielestä ehdoton. Raha on niin tylsää ja rakastan paketteja! tosin kukapa ei rakasta.

 

miksi Suomessa kuuluu sanoa aina se klassinen "tärkeintä on kuitenkin saapua paikalle" kun kertoo, että haluaa oikeasti lahjoja?

 

Itse en koskaan ikinä menisii juhlaan ilman lahjaa, joten toivon että myös meillä vieraat käyttäytyvät tämän mukaisesti. Loukkaantuisin, jos joku ei toisi lahjaa. Joten en aio lisätä myöskään tätä perisuomalaista fraasia kutsukortteihin. Lahjalistaan tulee kyllä eriarvoisia juttuja sitten - jokabudjetille sopiviakin vaihtoehtoja.

Muokattu: , käyttäjä: goldilocks

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on lahjalista käytössä osoitteessa lahjalista.net. Oli helppo tehdä ja pidämme siitä siksi, että vieraat voivat ostaa listalta valitsemansa lahjan, mistä liikkeestä itse haluavat. Mainitsimme kutsun infokortissa tyyliin, että meille merkitsee eniten se, että vieraat saapuvat juhlimaan tärkeää päivää kanssamme. Lisäksi laitoimme, että mikäli vieraat haluavat muistaa meitä lisäksi jollakin muulla tavalla mieluinen muistaminen mahtuu kirjekuoreen (=raha, lahjakortti tms.) ja lisäksi mainitsimme, että olemme koonneet joitakin lahjavinkkejä myös lahjalistalle lahjalista.nettiin. Kukin valitkoon itselleen sopivan tavan muistaa meitä hääpäivänämme. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehtiin lahjalistasta kaksi eri versiota, yksi sukulaisia ja toinen kavereita varten. Sukulaisten listalle laitettiin ainakin kunnollinen veitsisarja, parivuoteen aluslakanoita ja pussilakanasettejä, kunnollinen hiustenleikkuukone, pöytägrilli, muutama vielä multa uupuva muumimuki, lahjakortteja johonkin sisustus- tai elektroniikkaliikkeeseen... kaikkea tuollaista enemmän tai vähemmän tarpeeseen tulevaa. Kavereiden listalle sitten taas koitettiin valita jotain vähän edukkaampia vaihtoehtoja, koska heistä suurin osa oli opiskelijoita niin tiedettiin etukäteen ettei heillä välttämättä ole varaa mihinkään kovinkaan kummoiseen. Yksi mun kauan himoitsema peli taisi olla kaverilistan kallein vaihtoehto, sitten siellä oli käsi- ja kylpypyyhkeitä, puinen leikkuulauta, lippuja Finnkinoon, Muumi-tyynyliinoja, yms. Lisäksi meillä oli erikseen vielä häämatkatili, jonka kartuttaminen oli merkattu kumpaankin listaan tärkeimmäksi toiveeksi.

 

Sukulaisten lista annettiin molempien vanhemmille ja kavereiden lista bestmanille ja pistettiin kutsun mukana lähetettyyn juhlaohjeistukseen sitten vielä ilmoitus että lahjatoiveita voi tiedustella ilmoittautumisten yhteydessä heiltä. Pyydettiin vanhempia ja bestmania sitten vielä korostamaan että listan käyttö ei ole todellakaan millään muotoa pakollista, vaan että se on olemassa lähinnä ihan vain varmuuden vuoksi (periaatteella "saa halutessaan käyttää hyväksi"). Nähdäkseni ainakin meillä tämmöinen systeemi pelasi oikein hyvin. ^_^  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu laittaa toiveeksi avustus häämatkaa varten, mutta mietin kyllä että jokin pieni lahjalista netissä voisi olla hyvä. Jos joku kumminkin ostaa mieluummin lahjan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tule lahjalistaa eikä pyydetä mitään. Olisi mielestäni jotenkin kornia pyytää lahjoja kun häämme ovat niin pienet ja läsnä ovat vain omat perheemme ja kaaso sekä bm. Jos joku jotain haluaa tuoda se hänelle sallittakoon mutta ennen kaikkea haluamme ihan aikuisten oikeasti jakaa päivämme raikkaimpiemme kanssa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En oikein tiiä. Luultavasti ihmiset soittavat ja kysyvät lahja toiveista. Mulle tulee lahjalistan mieleen, että ne lahjat on pakko saada. Joten varmaankin vaan kerrotaan puhelimitse tms toiveista. Asuntomme on niin pieni, että kaikki ylimääränen on liikaa  :girl_haha:. Pistämme varmaankin tilin pystyyn ja toivomme vierailta avustusta joko häämatkaan tai meidän ensimmäiseen yhteiseen ravihevoseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään