Jump to content
Naimisiin.info

Häävalssin harjoitteleminen?


Guest morsian105

Recommended Posts

Nyt kaikki Tanssii tähtien kanssa -buumin innoittamana kilpatanssikursseille. Siellä oppii ihan oikeasti tanssimaan ja liikkeet näyttävät aivan toiselta kuin lavatanssiköpöttelyssä. Lisäksi saa mukavan yhteisen harrastuksen. Meillä sulhanen on aina innolla lähdössä treeneihin vaikka mua laiskottaisikin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei tarvitse sen enempää harjoitella. Valssi on nimittäin ainoa mitä me pystytään kahdestaan tanssimaan. Vaihtoaskeleet on aina ihan hukassa, kun meikäläinen on niin kova viemään.. ;D Valssissa mennään vaan yks,kaks kol...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mulla itselläni on hyvä rytmitaju ja pääsen valssiin mukaan nopeasti, mutta kullalla on vähän ongelmia ::):-X tai no siis, kärsivällisyyttä puuttuu ::) Kyllä mä viel sen opetan ;) varmaan pyydän liikanmaikkaa opettaan, se on aika haka:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

;Dja täällä on yksi hääpari jonka molempien jalat on kai vasempaa paria,me ostettiin semmoinen häävalssin opetus dvd mutta se opettelu hmmmmm..... ;D no toivotaan että opimme tanssin ettei tarvitse nolona seisoa paikoillaan

Link to comment
Share on other sites

Missä järjestetään täällä Kuopiossa tanssikursseja? Meillä anoppi lupasi kustantaa kurssin. Minkähän hintaisia tanssikurssit ovat ja mitä ne sisältää?

Link to comment
Share on other sites

Mulla itselläni on hyvä rytmitaju ja pääsen valssiin mukaan nopeasti, mutta kullalla on vähän ongelmia ::):D

Pitkälti yli sadan havainnon pohjalta sanoisin, että noin se yleensäkin on. Loppujen lopuksi aika pieni osa hääpareista tanssii häävalssin oikeaan rytmiin. Suurimmassa osassa vika on sulhasessa, joka ei joko a) kuule musiikin rytmiä tai B) ei osaa muuttaa kuulemaansa liikkeeksi tai c) osaa viedä morsianta.

Toisaalta väliäkö tuolla loppujen lopuksi on. Pääsia että hääparilla on hauskaa.

Mutta yleisesti ottaen  valssin ja kaiken muunkin tanssin opettelu kannattaa aloittaa kuuntelemalla kyseistä musiikkia. Siinä vaiheessa, kun tunnistaa, missä kohtaa tulee aina tahdin ensimmäinen isku, niin ollaan jo aikaste pitkällä (eli edellämainituista ongelmista kohta a on ohitettu).

Tanssikurssien ongelmana yleensä on, että siellä lähdetään liikkeelle (ymmärrettävästi toki) suoraan kohdasta b, jolloin tanssijat oppivat liikesarjoja, mutta eivät välttämättä tekemään niitä soitettavan musiikin rytmissä.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan vuosi tahkottu tanssikurssilla ja kivaa on ollut. Häät on ensi talvena ja tanssikurssia jatketaan kyllä vielä häidenkin jälkeen. Mukava yhteinen harrastus ja ollaan opeteltu myös sambaa, cha chaata ja kaikkea muutakin kuin valssia :-) Mutta koko juttu lähti siis halusta oppia tanssimaan häävalssi kunnolla.

Link to comment
Share on other sites

Ollaan varattu aika muutamalle tanssitunnille... sekä yksityiselle että "yleiselle"! Toivottavasti jotain kiemuroita opitaan!!  ;) Ja olis kyllä tosi mukavaa jatkaa yhteistä tanssiharrastusta häiden jälkeenkin!!!

Link to comment
Share on other sites

Jos kerran valssaaminen aiheuttaa näin paljon päänvaivaa, niin miksi se pitää tanssia? Kuinka moni pari oikeassa elämässään valssaa? Sen sijaan aika moni on varmaankin tanssinut hitaita ravintoillan päätteeksi ja niillä hetkillä on varmasti ollut merkityksensä.

Meillä unohdetaan valssi, koska se ei meiltä suju. Sen sijaan tarkoitus on tanssia iloinen häätanssi tai sitten lempparihidas. Olen myös nähnyt videolta erään kaukaisemman sukulaisen häätanssin. Häätanssina oli tango, joka vedettiin ruusu poskessa ja tyylikkäillä itsekehitellyillä askelkuvioilla. Tanssi oli todella tyylikäs ja morsiuspari näytti onnelliselta eikä kärsivältä. Tanssin eteen oli kuitenkin nähty vaivaa, mutta omalla tyylillä.

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin viime viikolla Blomqvistin häävalssi-tehotunnilla. Siellä lähdettiin ihan nollasta, harjoiteltiin askeleet, katsottiin oikea asento ja käytiin koko häävalssitilanne läpi alusta loppuun. Oltiin molemmat hurjan tyytyväisiä, tuntui paljon tehokkaammalta kuin minkään videon perässä harjoittelu. Luulen, että tuo yksi tunti riitti häävalssia varten. Tosin siellä iski myös pieni tanssikärpänen, nyt tekisi mieli mennä ihan kunnon pitkälle kurssille.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Tuleva anoppi ja appiukko maksoivat meille joululahjaksi tanssikurssin ;) Se on sellainen "Lavatanssin alkeet" -kurssi, missä harjoitellaan valssin lisäksi tango, jenkka, humppa ja foxi. Mun mies oli eka ihan kauhuissaan, mutta nyt kun ollaan muutaman kerran käyty humppaamassa se on alkanut sietämään tanssimista..Ei kuitenkaan voi vielä sanoa, että tykkäisi siitä ;) Valssia päästään harjoittelemaan vasta kahden viikon päästä..

Olen huomannut, että tanssiminen on ihan hyvä harrastus pariskunnille, oppii tuntemaan taas yhden uuden puolen omasta kumppanistaan. Pitänee käydä ton kurssin päätteeksi humppabaareissa tai lavoilla harjoittelemassa ettei tanssitaito pääse ruostumaan ennen hääpäivää ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Valssihan oliskin ihan helppoa jos miehellä olis sävelkorvaa. Meille tulee häätango, joten sen kanssa ei tarvi olla niin rytmitajuinen, kunhan pysyy askeleet hallussa. Harjoiteltu vasta kerran, häihin aikaa 2 viikkoa...

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies "vihaa" tanssimista ja se näyttä hänen mielestään tyhmältä. Mutta kas vain, reilu puoli vuotta paritanssin alkeiskurssia takana ja mies on aivan innoissaan vakiotansseista. Tanssimista aiotaan jatkaa häidenkin jälkeen. Täytyisi vain löytää kurssi missä keskitytään vakioihin ja unohdetaan lattarit, niistä kun ei kumpikaan tykkää tipan tippaa.

Häävalssiksi on valittu hidas englantilainen, joka ei ainakaan vielä ole täysin auennut meille. Onneksi on vielä puolitoista vuotta aikaa treenata. Tarkoituksena käydä myös erään tanssiseuran tiiviskurssilla hidasta tanssimassa. Niitä on vain harmittavan harvoin.

Tuli juuri äsken mieleen, että mahtuukohan hidasta valssia tanssimaan pienessä tilassa.

Link to comment
Share on other sites

Aiomme harjoitella valssia kotona ennen häitä, jotta se sitten varmasti sujuu. Kumpikin kyllä osaa tanssia, mutta harvemmin me silti missään tanssimme.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kyllä tässä on kotosalla muutaman kerran treenattava ennen häitä. Cd:t on kirjastosta jo lainattu... :)

Link to comment
Share on other sites

Ei harjoiteltu kertaakaan musiikin kanssa, häitä edeltävänä iltana kuivaharjoiteltiin pari minuuttia  ;) ei oltu muutenkaan koskaan tanssittu yhdessä valssi ja ihan hyvin meni  ;D että ei kannata sitä kyllä jännittää!!

Link to comment
Share on other sites

Muutaman kerran ollaan harjoteltu kotona, eikä koskaan ennen olla yhdessä tanssittu.Sulkki ei osannut edes askelia ennen ensimmäisiä harkkoja, mutta hyvin meni  ;D

Jos häissä sitten jännittää ja tanssi tökkii niin sitten se tökkii...ei turhaa stressiä sen asian kanssa  :-X  :-X

Link to comment
Share on other sites

Mä oon jo vuosia halunnut opetella lavatansseja, mutta mies ei ole luvannut lähteä kurssille ennenkuin pitää opetella häävalssi. Nyt se on sitten ajankohtaista, mutta emme voi käytännönjärjestelyjen takia (mm. lapsenhoito-ongelmat) mennä millekään yleiselle kurssille, vaan otamme yksityistunteja. Juuri tänään selvitin opettajan, pääsiäisen jälkeen aloitellaan. Odotan tanssitunteja ihan innolla. :D Emme varmaankaan (toivottavasti) ole aivan toivoton pari, kun miehelläkin pitäisi olla rytmitajua, onhan se ollut joskus bändissä laulajana...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on kaksi vasenta jalkaa ja sen takia ollaan treenailtu sellaisen opetus dvdn kanssa. Nyt v.loppuna me ollaan järjestetty kotiimme tanssikurssi johon osallistuu myös bestman ja kaasot sekä vanhempani niin sielä ihan opettaja auttaa. Oli oikein hyvä harjoitella myös vannehameen kera. ;D

Link to comment
Share on other sites

Anoppi kovasti painostaa meitä tanssikurssille, koska "kyllähän nyt omissa häissä täytyy osata tanssia hyvin"  ::)

Mä olen eri mieltä, ja niinpä me tyydytään opettelemaan häävalssia ihan vaan omassa olkkarissa. Jos joku järkyttyy meidän epäammattimaisesta tanssityylistä, niin voi sentään  ;D  

Mulle on kyllä yllätys, että musikaaliselle ja sporttiselle miehelle voi valssin oppiminen olla niin vaikeaa.. Vaatii vielä paljon askelten hinkkaamista ja kärsivällisyyttä, että voisi sanoa tanssin sujuvan edes sinnepäin.

Tässä muuten muutama Helmet-kirjastotietokannasta löytynyt video, jotka laitoin itselleni varaukseen. Muitakin nimekkeitä löytyy paljon. Toivottavasti näistä olis meille apua  :)  

- Tanssikurssi miehille : opi perusaskeleet / ohjaus Juha Niemi (2000)

- Tule tanssimaan. 1 : häävalssi, valssi, tango / tanssikoulu Seppo Kaltiainen, Liisa Kinnunen (1999)

Link to comment
Share on other sites

Juu, pakko pikkuhiljaa alkaa harjoitella!!

Mies ei ole IKINÄ tanssinut valssia, ja minäkin vain hiukan.. Kyllä mahtaa olla näky se meidän valssaaminen... ;D :-X

No, onneksi tuttu porukka koolla, eikähän se mikään maailmanloppu ole, vaikka se ei ihan kuin tanssi sujuisikaan... ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies ilmoitti meidät tanssikurssille toissa päivänä  :-X

Reilun viikon päästä on sitten parin päivän tehokurssi tiedossa, saa nähdä kuinka käy   ;D

Link to comment
Share on other sites

Voi apua se valssi! Sulho tuossa yksi ilta muisteli valssin askeleita olohuoneemme lattialla, että eikö se jotenkin näin mennyt. Pahoin pelkään, että siinä se meidän harjoittelu onkin. Toukokuulla olisi täälläpäin häävalssikurssi, mutta töiden takia emme pääse sinne. Harmi. Täytynee ehkä pyytää joltain tanssinopelta yksityistunti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...