Sanjis

Tunnetko kaikki vieraasi?

465 viestiä aiheessa

Nyt kun mietin, niin olen ainakin nähnyt kaikki vieraat, tuntemisesta ei voi puhua.

Molempien puolelta tulevat koko suvut, sen verran pienet suvut meillä (yhteensä noin 60-70 henkeä).

Kysyin äidiltäni, kutsutaanko vanhempieni vanhaa opiskelukaveria miehineen (on opettanut minuakin koulussa) tai muita tällaisia perhetuttuja, mutta äiti sanoi, että turha minun sellaisia on kutsua, joita en tunne itse niin hyvin tai joita näen ehkä muutaman kerran viidessä vuodessa.

Mutta sitten taas mieheni haluaa kutsua tällaisia perhetuttuja omalta puoleltaan, en pistä hirveästi pahitteekseni, sen verran läheisempiä ovat, kuin nuo omani.. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tunnen melkeinpä kaikki kutsuttavat vieraat. Minun puolellani sukua taas taitaa olla muutamia sellaisia, joita sulho ei tunne.

Vanhempani ovat luvanneet maksaa pitopalvelun, joten he saavat kutsua erään ystäväpariskunnan mukaan juhliin. Sulho ei heitä ole tainnut koskaan nähdä mutta minä itse olen pikkutyttönä vanhempieni ystävien luona kesäpäiviä viettänyt, joten tunnen itse heidät kyllä.

Ja enpä ole tainnut erään ystäväni avecia tavata kertaakaan.

Häihin kutsuttavia on noin 140 henkilöä, joten sallittakoon siellä muutaman sellaisen olevankin, jota ei ole vielä tavannut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meistä molemmat tuntevat lähestulkoon kaikki vieraat. Me emme kutsu ihmisiä "seuralaisina" vaan oman kultansa saa häihin tuoda, mikäli tiedämme, kenen nimellä kutsu lähetetään ja olemme edes kertaalleen tavanneet. Siis mitään parin viikon viritelmiä ei meidän häissämme nähdä.

Muuten sulhasen puolelta on hänen kumminsa, jota en itse ole nähnyt. Lisäksi minun puoleltani on isäni veljiä ja heidän lapsiaan (=minun serkkuja) joita sulhoni ei ole nähnyt. Sen sijaan äitini hautajaisissa tuli sulholle kyllä se puoli suvusta tutuksi. Me kutsumme näitä muutamia joita emme ole nähneet, koska he ovat meille tärkeitä. Minulla setäni ja serkkuni ja sulholle kumminsa perheineen. Toki voisi sanoa, että 3 vuodessa olisi varmasti ehtineet hekin matkustaa tänne etelään meitä moikkaamaan, mutta toisaalta, emmepä ole itsekään olleet tässä asiassa sen aktiivisempia :girl_haha: . Joten meidän tapauksessamme ei ole kyse pelkästään kutsuttavien sukulaisten laiskuudesta, vaan myös meidän :girl_smile: . Olemme aina niin kiireellä jokapaikassa, niin, että hyvä jos ehditään edes läheisimmät (vanhemmat, isovanhemmat yms.) nähdä, kun johonkin päin Suomea matkustamme sukuloimaan :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tunnen yhtä pariskuntaa lukuunottamatta kaikki, mutten ole tavannut noin kymmentä itse kutsumaani henkilöä. :D Tämä selittyy sillä, että he ovat pitkäaikaisia swappailutovereitani (vrt. kirjeenvaihto) emmekä ole koskaan tavanneet, mutta tunnen heidät silti aika hyvin! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on meillä vasta tulevaisuudessa, mutta tulinpa tässä joku aika sitten pohdiskelleeni näitä vieraslistoja.

Miehen puolelta en ole nähnyt kuin noin puolet, joten tulee varmasti sellaisia joita en ole koskaan nähnytkään. Mieheni ei myöskään ole nähnyt kaikkia minun sukulaisiani, koska onhan heitä reilusti yli 50, enkä itsekään ole nähnyt puoliakaan pitkiin aikoihin. Josta tullaankin aiheeseen, joka on mietityttänyt minua pitkään (en viittinyt aloittaa uutta):

Mihin vedän rajan sukulaisten kutusmisessa? Suoraan sanottuna en ole keneenkään enää yhteydessä. Ja nuorempanakin olin vain vanhempieni pakottamana heillä kylässä. Oman ikäisiä serkkuja minulla ei ole kuin kolme, joiden kanssa en ole koskaan ollut mikään kunnon kaveri. Olisi kuitenkin tylyä olla kutsumatta ketään heistä, koska mieheni on kutsumassa suorastaan koko sukunsa, pikkuserkkujaan myöten (hänellä on kuitenkin pieni suku). Voisinko pyytää esim vanhempiani päättämään puolestani että ketä kutsumme ja ketä emme. Kaikkia nyt ei missään nimessä pystytä kutsumaan, eikä se nyt olis järkevääkään.

Onko kenelläkään muulla sellaista tilannetta, ettei ole läheisissä väleissä sukulaisiin? Miten olette järjestäneet asian?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhasen puolelta en tunne kaikkia hänen pikkuserkkujaan, jotka hän aikoo kutsua, lisäksi paria vanhaa miehen kaveria en ole nähnyt. Mies on tainnut ainakin kerran nähdä kaikki kutsumani ihmiset. Olemme siis seurustelleet reilu 2 vuotta eikä kaikkia vaan ole ehtinyt näkemään. Lisäksi yks vieras on vielä mahassa joten sitä ei ainakaan ole kukaan nähnyt :D ollaan sovittu, että koska vierasmäärä on 120, niin kumpikin saa kutsua 55 ja loput 10 ovat esim. esiintyjiä. Emme ole ottaneet kovasti kantaa toistemme kutsumiin ihmisiin, mitä nyt on sovittu, että eksiä ei kutsuta, vaikka ne kavereita oliskin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä tunnetaan!Se oli juuri reunaehto,ettei mitään puolituttuja tai sukulaisia,joiden kanssa ei olla tekemisissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä tunnen kaikki ketkä ollaan kutsumassa. Iso määrä ystäviä on tällä hetkellä kuitenkin ilman seurustelukumppania, joten häihimme saattaa kuitenkin tulla joitain vähemmän tuttuja ihmisiäkin avecin muodossa. Toivoisin tutustuvani tuleviinkin kumppaneihin jollain tasolla ennen häitä, mutta tunteminen ei kuitenkaan ole mikään ehto, vaan tutustutaan jos ehditään ja tavataan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä pienehköt häät 50-60 vierasta, muuten tunnen kaikki paitsi miehen paria työkaveria en tunne :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: ajatar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä molemmilla häihin tulee perheen lisäksi 13 sukulaista (tätejä ja setiä ja muutama serkku). Mies on tavannut kaikki mun sukulaiset vähintään kerran. Itse en ole ihan kaikkia hänen sukulaisiaan tavannut. Taitaa olla yksi serkkupoika, jota en ole tavannut. Sulhasen suvusta löytyy lisäksi kourallinen niitä, joita olen tavannut vain kerran ja kätellyt, ei sen kummempaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti en. Meillä oli ajatus vieraita mietittäessä, että kutsutaan ne ystävät ja sukulaiset, joiden kanssa ollaan tekemisissä muutenkin eikä vain häissä. Kuitenkin eräs ystäväni (jota tosin en ole kasvokkain tavannut n. 5 vuoteen, on kuitenkin parhaita lapsuuden ystäviäni, joten halusin hänet kutsua) sivulauseessa kysyi, voiko tuoda avokkinsa häihimme. No pitihän se luvata, vaikka en ollut edes kuuullut että ovat muuttaneet yhteen.

Tätä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta tunnen kaikki vieraat. Sulhanenkin on tainnut kaikki tavata, vaikka ei ehkä tunne kaikkia.

Muokattu: , käyttäjä: tiipiskainen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tunne, vielä. Asetin myös ehdoksi, että haluan tuntea kaikki, jotka mies haluaa kutsua ja sama toisinpäin. Sulhanen on nyt kutsunut yhden työpiireistä tuntemansa ihmisen, jota minä en tunne. Ollaan kuitenkin ilmeisesti menossa saunomaan kyseisen henkilön luo, jotta häneenkin tutustun :D Muiden vieraiden kohdalla toteutuu tuo "sääntö", jota noudatamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ihan kaikkia en tunne kyllä. äkkiäkös tässä kuitenkin tutustuu miehen työkavereihin ja muutamiin ystäviin. sulhokaan ei tunne minun ns. varaisää ja varaäitiä, mutta oppii tuntemaan vielä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tunnen. Sovittiin että kutsutaan vaan ihmisiä jotka molemmat tuntee. Kummallakin on niin iso suku että jos ei jotain rajaa vedä niin häissä ois pian 500 henkeä :D ja mun mielestä mukavampi juhlia niiden oikeesti läheisten kanssa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tunne miehekkeen puolelta yhtä tätiä ja hänen perhettään. Pari kertaa ollaan nähty hautajaisissa, muutama sana vaihdettu ja kyllä he aina joulukortin lähettävät, mutten todellakaan tunne heistä ketään. Yleensä he eivät osallistu mihinkään suvunjuhliin (paitsi kohtuullisen pakollisiin hautajaisiin) joten voihan se olla, etteivät he edes tule, mutta kutsutaan kumminkin.

Mieheke ei ole tavannut yhtä setääni, muuten taitaa meidän puolen suku olla tuttua hänelle.

Kavereiden kohdalla sovimme, että kutsumme vain yhteisiä kavereita, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, muuten vierasmäärä karkaisi äkkiä käsistä. Minun kauempana asustava yläaste-ystävä ja miehekkeen bändin jäsenet, jo ihan musiikin puolesta saavat kutsun :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

en ole tavannut/tunne kaikkia miehen sukulaisia, jotka hänelle kuitenkin tärkeitä ovat. Meidän yhdessäolon aikana ei vain ole tullut tilannetta, jossa olisi lähdetty lappiin asti. Appivanhemmat kuitenkin täällä päin. Sieltä ollaan siis kutsumassa pari isotätiä ja -enoa, + miehen enoa, joita en ole koskaan tavannut.

en viitsi miestä kieltää kutsumasta esim enoaan, koska en ole nähnyt ;)

miehen puolelta tulossa noin 25 ihmistä. tai kutsutaan.

Omalta puoleltani on tulossa 70-75 ihmistä joista ehkä 5 on sellaisia joita mieheni ei ole nähnyt.

Kavereita kutsutaan reilu kymmenen. KAverit ollaan kaikki puolin ja toisin nähty, mutta heidän puolisoitaan kaikkia emme ole nähny. Kutsumme kuitenkin sellaiset ystävät puolisoineen, jotka esim omistavat asunnon yhdessä ja/tai ovat kihlautuneet/naimisissa... parit työkaverit kutsumme yksinään.. saavat sitten itse päättää uskaltavatko kemuihin, oissa tuskin ketään tuntevat (siis ne avecit).. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen nähnyt kaikki vieraat, paitsi mahdollisesti tulee yksi avec jota ei kumpikaan olla nähty. Pyrittiin kutsumaan vain sellaiset henkilöt, joiden kanssa ollaan oikeasti tekemisissä. Ja kuuden vuoden aikana tällaiset on kyllä ehditty näkemään puolin ja toisin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

murto-osan oon miehen puolelta nähny, mut vaan "kourallisen" voin sanoo tietäväni. Tunne mä en siitä suvusta oikeeen ketään

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sulhon puolelta on kutsuttu 3 ihmistä joita en itse vielä tunne, mutta ehdin vielä tutustua kesäkuussa yksissä rippijuhlissa. mun puolelta kutsutaan 2 serkkua, joita sulho ei oo vielä tavannut ja tapaakin sitten vasta häissä.

me ollaan kutsuttu mahdollisimman vähän ihmisiä, joita molemmat ei tunne/oo tavannut, mutta mä halusin kuitenkin kutsua nämä 2 serkkuakin, vaikka ovat meidän seurusteluajan asuneet ulkomailla niin ei olla päästy tapaamaan. sitä ennen ollaan kuitenkin oltu heidän kanssa paljon tekemisissä ja nykyäänkin jutellaan paljon facebookissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Listalla on noin 80 nimeä. Mies ei ole tavannut yhtä tätiäni (ja hän ei kyllä varmasti tulekaan häihin, mutta haluan silti kutsun lähettää). Ja minä en ole tavannut yhtä miehen vanhaa työkaveria, vaikka olenkin kuullut heidän noin parin viikon välein puhuvan puhelimessa.

Kaikki muut ovat molemmille tuttuja, mutta kaikkia ei molemmat tunne kovin hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tunnetaan molemmat kaikki 80 kutsuttua.

Tämä oli meille pääasia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhasen sukulaisia asuu sen verran kaukana, etten ole heitä tavannut. Häissämme tulee olemaan siis noin kymmenen ihmistä, joita en entuudestaan tunne, samoin sulhaselleni häissämme on noin kymmenen tuntematonta. Olemme häihin mennessä olleet yhdessä pari vuotta, joten ei ehkä ole ihmekään, ettemme toistemme sukulaisia ole niin paljoa nähneet.

Edit: Vieraita kutsutaan noin sata.

Muokattu: , käyttäjä: lumikettu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vieraita 60-70 ja tunnemme heidät kaikki. Kummankin toiveena oli että kutsutaan vain niitä joiden kanssa OIKEASTI olemme tekemisissä ja kumpikin on tavannut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tunnen kaikki, häämme tulee olemaan pienet.

Halutaan vain läheisimmät ihmiset joiden kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään