viherpeippo

Ei häästressiä

42 viestiä aiheessa

Ei mullakaan ole stressiä, mikä sinäsä on harvinaista, koska olen vähän sellainen hermoilijatyyppi. Häihin aikaa vajaa puoli vuotta ja meillä vielä auki aika moni asia, mistä moni häästressaaja-morsian varmaan repisi hiukset päästään. :girl_haha: Mutta meille tuleekin pienet häät lähisukulaisten kesken, eli aika vähällä vaivalla pääsee. Ja kavereille järjestettäviä illanistujaisia nyt ei tarvitse stressata ollenkaan. Ihmettelin kyllä, kun pari päivää sitten puhuin äitini kanssa puhelimessa. No, äiti tavoilleen uskollisena on töissään kertonut kaikille työkavereilleen häistämme ja höpöttää niistä koko ajan. Kuulemma joku äidin työkaveri, joka järkkäilee isosiskonsa häitä, oli ollut ihan kauhuissaan, että miten VOI OLLA, että heillä (eli meillä) on suunnittelut noin vaiheessa. Vähän kummeksuin asiaa... :girl_sigh:

Mutta en näe aihetta stressiin, koska olemme aika paljon suunnitelleet asioita, emme vain ole vielä toteuttaneet niitä. Esimerkiksi:

-kutsut ajateltu, muttei vielä tehty ollenkaan

-puku tilauksessa, sulho tietää haluavansa saketin vuokralle, mutta siinäpä se (vuokapuvun nyt saanee mistä tahansa lyhyemmälläkin varotusajalla)

-kampaaja ei varattuna, mutta tosin aion sen pian varata

-hääyön hotelli päätetty, mutta ei ollenkaan varattuna

-vieraslistakin vasta alustava (tosin aika lailla jo lopullinen, kai)

-menusta ajatuksia, muttei vielä mitään varmaa

-häämusiikki vielä auki (ei tule bändiä)

-kukista ei tietoakaan (en ymmärrä, miksi näitä pitäisi varailla ja katsella puoli vuotta etukäteen, kun kuukausi riittää ihan hyvin. Tosin, jälleen jo tiedän, millaisen kimpun haluan.)

-sormus kaupassa vielä, tosin tiedän suunnilleen, millainen olisi ihana

-tiara ja hiuskoristeet ostamatta (nämähän hommaa hetkessä)

jne. jne. Pääasia, että tärkein eli kirkko on varattu ja juhlapaikka. Koska tärkeintähän on, että saan rakkaan sulhon omakseni, ei mikään muu. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lyötiin hääpäivä lukkoon reilu kuukausi sitten (hääjuhla on 19.2.2011) ja tuntuu että suurin osa tärkeimmistä isoista hääjärjestelyistä on jo tehty. Ensimmäinen juhlapaikka jota käytiin katsomassa oli hyvä -> otettiin se. Ensimmäinen tarjous pitopalvelusta oli hyvä -> otettiin se. Ensimmäinen tarjous valokuvaajalta oli hyvä -> otettiin se. Myös täydellinen puku löytyi ensimmäisellä sovituskerralla -> otin sen. Lisäksi meikki ja kampaaja on varattu. Ja kirkko tietysti. Kuuluuko tämän olla näin helppoa?

Välillä sitä odottaa että missä vaiheessa alkaa asiat mennä mönkään. Toisaalta ehkä sitä on odottanut näitä häitä jo niin monta vuotta että nauttii järjestelyistä täysin siemauksin eikä jaksa turhia stressailla! Esimerkiksi askartelu ja näpertely on niiiin mun juttu että hoidan kaikki askartelut itse. Itse asiassa mulla ei edes ole kaasoa kun en tiedä mitä sille antaisin tehtäväksi :)

Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei mullakaan kyllä stressiä ole häistä ollut, aika samalla tavalla on mennyt. Yhtä juhlapaikkaa käytiin katsomassa ennen nykyistä, ja se varattiinkin heti. Kirkon sai samalle päivälle. Kutsut ym olen jo tehnyt, unelmapukukin oli päällä yhtä ihana kuin kuvissa. Ainoaa pientä stressiä on ollut kahdesta asiasta: rahasta + laihdutuksesta :D Mutta ei niistäkään enää, molemmat ovat sujuneet hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi, en siis ookkaan ainut! Ihanaa, että muillakin sama tilanne :girl_haha:

Minä olen kanssa miettinyt tässä, kun on jo:

- juhlapaikka varattu (joka oli myös ensimmäinen paikka, jota käytiin katsomassa ja rakastuin ensisilmäyksellä)

- kirkko varattu

- hääpuku löydetty ja ostettu (löytyi myöskin ensimmäisellä hakureissulla)

- kampaajakin alustavasti varattu

- viinakset ostettu (isäni sai hommattua Virosta niin, ettei tarvinnut itse lähteä hakemaan)

- kutsut hommattu

- pöytien koristeet ostettu

- sormuskin löytyi

- kuvaajakin saatiin ilmaiseksi (ruokapalkalla menee + joku kiitoslahja)

...että koskas tässä tapahtuu jonkin käänne, et kaikki leviää käsiin? :girl_impossible: Tiedän, ajattelen hyvin pessimistisesti, mutta kerrankin kun on mennyt näin sutjakkaasti niin tottakai sitä rupeaa miettimään, että kyllä se sitten jossain kohtaa tekee komean U-käännöksen. Mutta onneksi täällä on muitakin, joilla sama tilanne. Koitan kovin tsempata, että kyllä kaikki hyvin suttaantuu (pienen pelon kera kuitenkin) :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ihan samalla tyylillä ku äsken morsmaikku-11. häät on jo tosin jo helmikuussa, joten hommat pitääkin kyl jo edetä, mut nuo kaikki on tapahtunu tyyliin kahdessa kuussa. Ei ollu ressiä alottaa järjestelyjä eikä mitää ja tähän mennessäkään ei oo ollut mikää huolen aiheena.

Enemmän jotenkin tulee stressi siitä, että ku kaikki kyselee että eikö oo muka stressi? Tulee stressi siitä että pitäis olla stressi :D

Mut eiköhän me nautita ku ei oo stressiä ;) katsotaan sitten hääpäivän aamuna, että löytyskö se kuitenkin mukaan tunnelmaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin suunnitelmat ovat edenneet aikalailla "käsikirjoituksen" mukaan ja jossain vaiheessa hämmästelinkin, että mitäs sitä sitten vois tehdä/hoitaa valmiiksi. Mutta nyt kun häät lähestyvät niin kummasti on alkanut olemaan kaikenlaista pientä hoidettavaa ja mietittävää, asioita, joita ei ole oikeastaan voinut tehdä aikaisemmin. Eli toisin sanoen, pieni stressin poikanen alkaa nostamaan päätään :rolleyes: Tosin olen muutenki elämän kaikilla saroilla taipuvainen olemaan mieluummin hallitusti ajoissa kun viime tingassa :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva, että löytyy muitakin joilla järjestelyt sujuu stressittömästi :girl_smile: Alkuun hieman hirvitti, miten ehditään:Me ollaan tässä hääjärjestelyjen aikana myyty vanha kämppä, ostettu uus ja meillä on pieni tyttö. Kaikki on silti sujunut oikein mukavasti ilman stressiä! Tai sitten ollaan unohdettu jotain :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samassa veneessä :) päätettiin isänpäivänä mennä naimisiin ja ajankohdaksi tuli 12.2.2011.

Kirkko, pappi, paikka ja sapuskat hommattu.

Pukua ajattelin alesta metsästää (mulle ei tule perinteistä valkosta, vaan joku iltapuvun tyylinen)

Äidin vanha kihla ja hääsormus edustaa yhteen hitsattuna mun sormusta.

Ensviikolla ajattelin käydä hommaa kutsukortti aineet ja PAM.. melkein valmis :D

Tottahan mun ressittömyyteen vaikuttaa myös sekin ettei meidän servetin värillä tms ole niin väliä.

Kunhan vaan on rennot ja hupaisat häät ja viinakset riittää niin se siinä :D ja PISTE. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ehkä sanoisi, että liian helposti, mutta varsin helposti kyllä! Stressistä ei ole tietoakaan - lähinnä hääsuunnittelu on mulle opiskelustressin pakoilua :). No, ehkä olen kesällä sitten stressaantunut, kun häät alkavat olla ihan käsillä :D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yllättävän helposti sujuu. Tosin meillä häihin vielä se reilu 1v8kk. Silti meillä jo kirkko ja juhlapaikka varattu (ensimmäinen juhlapaikka mitä käytiin katsomassa), kutsumalli päätetty ja tarvikkeet ostettu, paikan koristelut päätetty ja monet koristeetkin ostettu, ruokapuoli hoidossa jne.

Hyvältä näyttää siis. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi häiden suunnittelut ja miettiminen aiheutti ihan kamalaa stressiä. Mutta nyt kun on enää pari kk aikaa niin stressi on kadonnut. En sitten tiedä ollaanko unohdettu jotain, koska siltä tuntuu. :D Onneksi muilla on näköjään samoja fiiliksiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

täälläkin tuntuu et on jotain unohtunu kun on järjestelyt sujuneet niin hienosti, juhlapaikan vaihdoin kesken, mutta eipä sekään mitään stressiä tai hermoilua aiheuttanu, parilla puhelulla selvittiin siitäkin. kaikki on niin mallillaan etten tiedä mitä' pitäis seuraavaks miettiä kun tuntuu et kaikki mikä on etukäteen mietittävissä on jo mietitty, paitsi se et tuleeko hääkimppu oikeista vai silkkikukista (oikeat on aina ihania mutta silkkiset säilyis ikuisesti kauniina muistona).....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sanoin meillä on kaikki onnistunnut helposti(hääpaikka,morsiammen puku yms)ja häihin on vielä 5kk aikaa..puuttuu sulhaen puku,sormukset ja ruokaanliittyviä jutut on viel auki..hyvä että alotettiin ajoissa..mua varotettiin etten muka pärjää ilman kaasoa,musta on kiva tehä kaikki itse ettei tarvitse haukkau sit kaasoa ja ajatella että meneekö kaikki nyt hyvin kun toinen tekee sun puolesta...anoppi ja oma äiti+kummitäti on antannut neuvoja ja tukennut...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ei mullakaan ole ollut kaasoa, enkä kyllä ole moista vielä kaivannutkaan. :o En ole ihan varma mitä sen kaason kanssa olisi pitänyt tehdä, kun tuntuu ettei tekemistä riitä itsellekään! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei suurempaa stressiä ole tullut mistään, hieman kiehutti vieraslistan teko, mutta stressistä ei voi puhua. Asiaa saattaa helpottaa se että olen vähän 'ei niin väliä' morsian, ei tarvi olla täydellinen koristelu, serveteillä ei ole väliä, kukilla ei ole niin väliä jne. Pienet yksityiskohdat eivät ole niin suuri juttu, että alkaisin niitä kovin viilaamaan, niistä saisin varmasti stressiä kerrakseen :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luulen, ettei minulle tule häästressiä, Olen aloittanut aikasin suunnittelut, askartelut ja hankinnat, jotta paniikkia ei synny ja voi pitää taukoa, kun siltä tuntuu.  Minä suurena askartelijana teen kaikki askartelut itse, siinä säästää ja ihan ilosta askartelen telkkaria katsoessa (eipähän ainakaan tule naposteltua), ja huomaan että kohta loppuu tehtävät, koska niin reippaasti teen kaikki. Luultavasti alan jännittämään jossain vaiheessa, mutta stressiä en ajatellut ottaa. En vain malta odottaa häitämme ja minusta on niin mukava touhuta. Mies ei hirveästi vielä ole osallistunut, muutamaan juttuun sanonut suostumuksensa vain, mutta hänellä riittää talossamme puuhaa, joten on vain helpotus että kumpikin touhuavat omiaan. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakaan ei ole stressiä, mutta miehellä on :D Ja se välillä vähän tarttuu, ikävä kyllä... Intuitiolla on hyvä hoitaa asiat, se eka vaihtoehto on yleensä paras ratkaisu. Mitä sen kummempia miettimään. Tuskin moni muistelee häistä jälkikäteen, että olipa siellä aivan mahtavan upeat ohjelmavihot tms :)

Toivottavasti stressin määrä pysyy näin vähäisenä. Vielä on puoli vuotta aikaa, ja valtaosa hankinnoista on tehty. Juhlaan kulkuun emme voi vaikuttaa, emmekä säähän. Olen silti nähnyt kaksi kertaa painajaista, että kireä pukuni repeää pepusta, kun istun alas. Eli ilmeisesti stressaan silti alitajuisesti... :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään