Guest morstyttö05

Joudutko tekemään kaiken yksin?

138 viestiä aiheessa

Joudun. En vaan millään ehtis kaikkea järkkäämään yksin. Mies ei ole vielä oikeen lämmennyt häiden järjestämiselle. Eikä aikaakaan oo enää montaa kuukautta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on sellainen työnjako ainakin toistaiseksi, että minä suunnittelen (sulhasen kanssa yhteistyössä tietty) ja sulhanen hoitaa käytännön asiat. :-X Myös kaasot ja bestmanit ovat innokkaita osallistumaan, mutta meidän häihin on vielä sen verran aikaa, ettei heille oikein löydy tehtävää jaettavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koska rakas on armeijassa ja muutenkin tykkään värkätä kaikenlaisia askarteluja yms. hääjutut tulee kasaantumaan minulle. Olen oikeastaan aika tyytyväinen tähän järjestelyyn, sillä olen tosi huono delegoimaan tehtäviä muille. Vieraita kutsutaan kylläkin n.120 joten voi olla, että lähempänä häitä joudun pyytämään äitiä, kaasoa ja tulevaa anoppia apuun. Sulhon sisaret ainakin odottavat jo innolla, että pääsevät auttamaan hääjärjestelyissä. Kiva, kun silti tarjoudutaan vapaaehtoisesti auttamaan  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon pääasiassa ite hoitanu kaikki asiat, kaaso on auttanut askarteluissa. Mä oon ihan tyytyväinen tähän, saanpahan kaikki niinkuin haluan. MUTTA anoppi käy hermoille, kun kyselee koko ajan "onko se-ja-se asia jo hoidettu? sulla tulee kiire kohta..." Kyllä mä osaan hoitaa asiat ajoissa, kiitos vain. Hyväähän se vaan tarkottaa, mutta stressaa tollanen asenne. Lisäks se on melkeen kaikesta eri mieltä. Tänään annoin niille kutsun, se sano:"no, onhan tää ihan nätti". Sillä oli varmaan mielessä joku teksti ja kuva, ja mun keksimät oli varmaan ihan vääränlaiset, siltä ainaki tuntu. Tuntuu välillä siltä, että sille on vähän hämärän peitossa, että kenen juhlat ne loppujen lopuks on.

Voimia kaikille järjestelyihin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä oon hoitanut kaikki varaukset ym. "viralliset" asiat itse ja vuodenvaihteessa "pinna" katkesi sulhoon, kun häntä ei näyttänyt kiinnostavan häät ollenkaan! >:(

Itkin ja raivosin illan ja sen jälkeen sulhoni lupasi hommata hääauton tmv. ja olla mukana enemmän... Tajusin itsekin, että stressaan liikaa,otin vähän etäisyyttä koko häähumuun ja nyt taas jaksaa suunnitella asioita paremmin. :D

Kortin kutsutekstin suunnittelimme toissailtana yhdessä ja ohjelman annoimme kaasolle ym.järjestettäväksi. Askarteluun en odota sulhon apua, kaasoni ja muutama hyvä ystävä ovat luvanneet auttaa, heillä tuntuu enemmän olevan intoa siihen kuin minulla. ;D

Tsemppiä kaikille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häihin vielä reilu vuosi aikaa ja oikeistaan mitään ei ole vielä varattu/tehty vaikka suunnitelmia kyllä on... sulhasen mielestä turha alottaa hössötystä näin aikasein "eihän ylioppilasjuhliakaan hössötetä vuotta aikasemmin".. mun mielestä kyllä vähän eri juttu.. :) no, saa nähdä miten käy, jääkö kaikki mun harteille vai saanko sen vielä innostettua häähössötykseen.. kaikki hyvät vinkit otetaan vastaan ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä häihin vielä reilu vuosi aikaa ja oikeistaan mitään ei ole vielä varattu/tehty vaikka suunnitelmia kyllä on... sulhasen mielestä turha alottaa hössötystä näin aikasein

:D ah,niin tuttua täälläkin. Mies ihmettelee suuresti täälläkin miksi pitäisi juhlatilat ja ainakin vieraslistat laatia yli vuotta ennen häitä. Joka kerta kun jotakin hää asiaa edes pienesti puheessa sivuutan tai kysyn hänen mielipidettään alkaa hervoon silmien pyöritys *naurua*. Mutta kyllä meilläkin sulhasen suu auki loksahti kun juhlapaikka varattiin n.viikko sitten ja siinä samalla herra kuuli että on ensi kesä jo melkein täynnä varauksia.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies periaatteessa hoitanut kaikki varaukset, kirkon, pitopalvelun jne. ja mä taas askarrellut aika paljon, yksin ja ystäväni kanssa. Meillä tää työnjako on mennyt ihan nappiin. Sulholla pysyy paremmin hanskassa tollaset yleiset asiat ja mä taas tykkään askarrella ja pipertää...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua surettaa niin että joidenkin häiden suunnittelu aiheuttaa lähes järjen menettämisen.  :-[ Jaksamista!!!

Mä aloin vasta tässä suunnittelemaan meidän häitä ja luulin todellakin tekeväni kaiken itse -perfektionisti kun olen ja vain minun tapani tehdä asiat kelpaa mukamas...-. Meillä tulee olemaan noin 80 hengen häät, joten ehkä kutsut, yms. olisivat tulleet valmiiksi talven pimeinä iltoina.

Jostain nurkan takaa on kuitenkin yhtäkkiä ilmaantunut apuvoimia ihan kysymättäkin! Ystävät ovat nimittäin ottaneet asiakseen mm. valokuvauksen tarjousten hankinnan, hääauton hankinnan, paikkakorttien tekstaamisen ja koristeiden tekemisen, jne.

Olen ollut todella yllättynyt ystävieni avun tarjouksista ja lähinnä SUUNNATTOMAN liikuttunut siitä että ihmiset todella auttavat meitä pelkästään auttamisen ilosta.

Tästä nyt tuli tämmönen ihme itkuvirsi  ;), mutta ajatuksena joka tapauksessa oli, että kyllä niitä ihaniakin auttajia hääjärjestelyihin vielä löytyy....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin kuulun niihin, jotka haluavat tehdä itse häävalmistelut  :) Häihin aikaa reilu 7 kk, ja kokoajan sormet syyhyää että pääsis jo jotain konkreettista tekemään. Hirmu etukäteenkään en viitsi esim. kutsuja tehdä, sillä ei ole tuota ylimääräistä tilaa niitä varastoida. Oma äitini ja kaasoni tosin ovat innokkaasti tulossa mukaan askarteluun. Mies on saanut hommakseen hoitaa kulkupelin millä kirkosta lähdetään, mutta sekin taitaa olla hiukka vaiheessa! Eli täällä niin päin, että tekemisen puute (ainakin vielä) on valloillaan..  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minulla on ideaalitilanne: minä maksan, mies järjestää ;) ;D.

Meillä kanssa on tehty sopimus että parhaani mukaan koitan hoitaa järjestelyt,johtuen siitä että tyttöystävä työskentelee ja minulla sapattivapaat meneillään oman bisneksen pyörittämisestä.Säilyypi perhesopu paremmin tällä keinolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä minä olen se, joka organisoi kuka tekee mitäkin. Olen erittäin tyytyväinen tilanteeseen: sulhanen hoitaa kutsut, kaaso ja best man hoitavat ohjelman ja musiikin, pikkusisko suunnittelee ja toteuttaa hääkarkit jne. Ongelma on ollut ainoastaan se, miten keksii kaikille vapaaehtoisille jotain tekemistä.

Aluksi oli kyllä hankalaa luottaa siihen, että kyllä muutkin ovat päteviä hoitamaan asioita, kuin vain minä itse. Sen tajuaminen helpotti omaa urakkaa ja nyt järjestely tuntuu tosi mukavalta. On ihana tehdä yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa meille häitä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnolla luin näitä kirjoituksia ja nyt en oikein tiedä mitä ajatella.

Monilla tuntuu olevan, että onneksi saa tehdä kaiken yksin ja toisilla juuri päin vastoin. Itsa aloittajalla taas on mielestäni erikoinen ajatusmaailma siihen nähden, että vaikka "mikään muiden järjestämä" ei mennytkään niin kuin sinä halusit, sinulle ainakin tarjottiin apua. Itse olisin edes siitä tyytyväinen. Monella on varmasti myös se tilanne, että sitä apua ei edes tarjota, oli siitä sitten hyötyä loppupeleissä tai ei.

Olen itse nyt 9kk häitä suunnitelleena huomannut, että häät ovat hirvittävän henkilökohtainen asia monelle. Itse halusin aluksi tehdä kaiken ITSE, koska kukaan muu ei osaa tehdä niitä niin kuin minä haluan. Nyt kun häihin on aikaa 3kk, huomaan että ketään ei enää kiinnosta tarjota apua, koska olen aikaisemmin tyrmännyt kaikki avunantoehdotukset. Myönnän, ne ovat "MINUN HÄÄNI" ja niistä on tultava täydelliset, mutta on silti väärin sekä itseä että muita kohtaan haukkua ja syyllistää, kun kukaan ei tee asioita niinkuin "minä haluan". Itselle tulee turhaa stressiä puoliksi hoidetuista asioista ja muille paha mieli perässä kulkemisesta. Tottakai on myös poikkeustapauksia, jos toinen on oikeasti unohtanut tai jättänyt hoitamatta, mutta jos on edes yrittänyt...

Itse tosiaan teen kaiken yksin. Olen tehnyt tähänkin asti ja teen varmaan loputkin. Nautin kyllä näpertelystä, mutta kieltämättä välillä olen suoraan sanottuna surullinen, että tähänkö on tultu, kun ketään muuta ei kiinnosta. Miestä ei jaksa kiinnostaa näpertelyt, hän hoitaa rahat. Kaaso kovin lupaili apua, mutta eipä ole näkynyt... Jos nyt tulisi ihme ja sekä sulho että kaaso innostuisivat häistä ja tarjoutuisivat tekemään edes jotain, niin ottaisin avun riemulla vastaan siitä huolimatta, että asiat tulisivat vähän sinnepäin kuin mitä haluaisin.

Olkaa siis tyytyväisiä niistä apulaisista älkääkä vaatiko liikoja. Nuo avuntarjoajat välittävät teistä ja haluavat ihan vain hyvää hyvyyttään auttaa. Onneksi suurin osa täällä sentään osaa sitä arvostaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luin muutaman näistä, aloittajalla ei tunnu olevan helppoa.

Mulla on onneksi niin mahtava tilanne, että en todellakaan joudu tekemään kaikkea yksin. Mulla on aivan mahtavat kaasot - on olleet mun tukena koko ajan. Mies on yllättänyt - hoitanut hääauton, hääyön majoituksen, opastekyltit ja häiden videoinnin hyvissä ajoin.

Viime viikonloppuna meillä oli kutsujen askartelu"talkoot". Molemmat kaasoni, kälyni sekä hyvä ystäväni askartelivat mielellään. Toisen BM:n vaimo oli myös kutsuttu ja tuli paikalle. Kiukutteli koko ajan; en halua liimata mitään, pitääkö mun yms. No, en pyydä toista kertaa "apuun".

Toinen BM ja toinen kaaso ovat ottaneet lomapäivän ennen häitä - tarjoutuivat koristeluavuksi hääpaikalle.

Meillä on siis valittu rakkaat ystävät kaasoiksi ja BM:ksi, haluavat olla tukena ja apuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En onneksi joudu tekemään mitään yksin.

Itseasiassa kun häitä alunperin suunniteltiin, ilmoitin, etten pistä tikkua ristiin, koska silloin päädyn vain stressaamaan sitä, onnistuuko kaikki suunnitelmieni mukaan.

Minulle on siis tulossa todelliset yllätysjuhlat. Ehkä paras häälahja, jonka voin sulhasen perheeltä saada. Lisäksi omat vanhempani, kaasoni ja kaasoni ovat jakaneet sulassa sovussa kaiken järjestelyvastuun.

Voipi olla, etteivät häät ole minun ja sulhaseni näköiset, mutta väliäkös tuolla, kun saan itse nauttia juhlapäivästä stressaamatta ja hermoilematta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä minä olen tehnyt oikeastaan kaiken itse. Mutta ihan omasta tahdosta, ei ole bestmänejä eikä kaasoja. Ja sulhanenkin on vaan sanonut että parempi tulee kun hän ei puutu siihen :) no kartan teossa vähän auttoi mutta muuten olen tehnyt ja järjestänyt kyllä kaiken itse. Tuleepahan omannäköiset juhlat :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kanssa tilanne, et tähän mennessä yksin oon oikeestaan kaiken SAANU tehdä. Huom. Saanu :) Eli oon siitä ihan tyytyväinen, koska mulla on tietty visio päässäni, millaiset mun häistä tulee. Sulholle tuntuu kaikki ideat käyvän, mitä ilmoille heittelen. Vastaus on aina "ihan sama", "okei" tai "en tiiä". Toisaalta välillä toivoisin siltä jotain mielipiteitä... Kaasot luvanneet kyllä auttaa, ja luulenkin et yhteistyö tulee sujumaan mutkattomasti. Avusta en kieltäydy! Kunhan saan olla "se päättäjä". Häät on vasta ens kesänä, joten nähtäväks jää nautinko enää keväällä yksin suunnittelusta ja tekemisestä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun on päätetty hääpäivä ja pitäisi alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan suunnitelmia... Sanoin miehelleni leikilläni että "sun ei tarvii kun tulla paikalle siististi pukeutuneena, mä hoidan loput!" Niin sain aika yllättävän vastauksen, että hei yhdessähän me nää asiat hoidetaan, jonka jälkeen alkoi tulla jo listausta, että kun minä eikun me mennään naimisiin niin on muutamat pääkohdat, joiden pitää onnistua, ja hän kyllä hoitaa ne kuntoon :girl_wink:

Todellakin toivon että näin käy, ettei musta tule sitten mitään bridezillaa, koska olen tietyissä järjestelyasioissa aika perfektionisti. Tämä on tullut huomattua kun aiemmin olen järjestellyt halloweenejä tai valmistujaisia yms kutsuja..

Tsemppiä kaikille valmisteluihin ja nauttikaa häähömpöttelyistä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdessä teemme. Toivon mukaan :D Ainakin yhdessä tehdään päätökset.

Sitten varmasti apua saa vähä jokapuolelta. Mun kummitäti on niin hyvä askartelemaan ja tekemään kaikkea niin luultavasti häneltä saa apau. Ja on itseasiassa jo luvannut auttaa niiden suodatinpussi ruusujen tekemisessä :)

Tässä päivänä eräänä sanoinki sulholle että sitten pimeinä talvi-iltoina voidaan yhdessä istua alas ja tehdä yhdessä jotain ja suunnitella <3 Hän kyllä niin tykkäsi ajatuksesta.

Ah, voi ku lämmittää sydäntä ajatellaki häitä ja häiden suunnittelua. Mulle yks tuttu sanoikin että nauti sitten hääjärjestelyistä, se on ihanaa aikaa. Ja niin tämä kyllä onkin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm... Oon ollut erittäin onnellinen, että ohjat on omissa käsissä ja nauttinut puuhastelusta. Tuleva mies on yllättänyt erinomaisilla ideoillaan ja hoitaa mm. hienot tienvarsikyltit! Oon oppinut, että kannattaa jaksaa keskustella näistä asioista vaikka välillä mieheltä tuleekin niitä ympäripyöreitä vastauksia ja kannattaa jaksaa näytellä täällä olevia kuvaketjuja ja googlen kuvahakuja, että "tykkäätkö säkin tästä" -tyyliin, sillä useita asioita oon rankannut jo omalta "tykkäys"-listaltani miehen mielipiteen perusteella pois ja täytyy sanoa, että suunnitelma vain paranee ja näistä oikeesti tulee meidän eikä vaan mun näköiset häät :gihlat:

Mutta, lueskellessani viestejänne huomaan, että täytyy muistaa ottaa suuren päivän lähestyessä toivottavasti tarjottu apu kiitollisena vastaan...

Muokattu: , käyttäjä: Orion

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse suunnittelen ja järjestelen asiat, sulho maksaa.

Pienet häät, ei suuri vaiva. Yksi kaveri on halunnut välttämättä auttaa vaikkei ole edes kaaso (minulla ei ole kaasoa, koska olen 3 kertaa itse ollut enkä halua kenellekään sitä stressiä mitä itse koin). Äitini on auttanut asiantuntijana ja tukijana puhelimen päässä. Äitini on siis ravintola- ja etikettialan ammattilainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

..hmph, minä taas pelkään sitä että kun olen niin kontrollifriikki, että haluan pomottaa kaikkia kaikessa ja tehdä kaiken yksin :girl_sad: Auttajia olisi paljonki, mutta jotenkin haluan tietää koko ajan missä mennään ja että kaikki on hoidettu juuri niinkuin haluan. Mutta tässä petaan ainakin paikkaa, että en voi valitta kenellekkään mistään.. Pelottaa, että poltan itseni sillä loppuun :girl_cray:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siltä vähän vaikuttaa tai ainakin suurimman osan saan tehdä itekseni. Oon yrittäny kysellä mieheltä, että mitä mieltä on siitä ja siitä- ihan sama, mistä ite tykkäät- tulee vastaukseksi. :girl_mad: Ois vaan tosi kiva saada miehen mielipiteet esille, ettei niistä ihan kokonaa tulis itteni näköiset, vaan Meidän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pieni lohdutuksen sana vielä suunnittelemisvaiheessa oleville: minusta tuntui vielä vuosi - puoli vuotta sitten että miehestä sai kiskomalla kiskoa irti kaikki mielipiteet ja joka asia oli "kyllä se käy" ja "joo se on kiva", mistä tuli sellainen olo että itse pitää tehdä ja suunnitella kaikki. Nyt siitä lähtien kun häihin on ollut 3-4kk aikaa ja on selkeä lista kaikesta mitä on vielä tehtävä, on mies tehnyt järjestelyitä ihan mielellään ja oma-aloitteisestikin ja on selkeästi paljon innostuneempi häistä kun ne ovat jo konkreettisemmat eivätkä mitään "ensi vuoden" juttuja. Eli miehet on, kyllä se siitä :girl_wink::girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä onneksi sulho on samalla tavalla "menossa mukana" kuin minä :)Olemme olleet yhdessä melkein 7 vuotta, joten parisuhteen arki on kyllä näyttäytynyt tänä aikana :D Kun 2008 menimme kihloihin ja aloin miettiä millaiset häät haluaisin. (Tuolloin olimme molemmat opiskelijoita). Olen ravintolakokki (yhdeltä ammatiltani) ja ajattelin heti että itse teen kaiken niin päästään halvemmalla. Noo, nyt on vähän eri ääni kellossa.

Hääjuhlapaikka varattiin paikasta, minkä pitäjä hoitaa IHAN KAIKEN! Ruoat, tarjoilijat,liinat,kukat,servetit,astiat, koristelut yms.. Ajattelin etten todellakaan halua stressata itteeni hengiltä ennen hääpäivää. Tahdon todellakin nauttia ainutlaatuisesta päivästä rakkaimpieni kanssa. Nytkin tuntuu et hommaa on ihan tarpeeksi, kun saamme mieheni kanssa kahdestaan hoitaa oikeastaan kaiken muun. :)

Jos olisin samassa tilanteessa ketjun aloittajan kanssa

a. Pitäisin pienen (tai en niin pientäkään) puhuttelun arvon sulholle.

b. Sulhon jälkeen ottaisin käsittelyyni loput paskiaiset... :)

Hääpäivä on MEIDÄN, enkä todellakaan halua tuona päivänä näyttää siltä, että täs on nyt niska limassa raadettu vuoden päivät tämän eteen. Meillä on onneksi suht. pienet häät ja vain lähin suku ja ystävät (n50hlö). Ja onneksi, anoppini on maailman ihanin ihminen. Hän ei ole millään tavalla puuttunut asiaan. Nyt on pääsiäiseksi tulossa meille ja aloitellaan varmaan tekeen jotain koristeita. Oma äitini on kuollut niin hän on aina ollut mulle niinku "varaäiti" <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään