Katsa

Ei ammattikuvaajaa / Itse otetut kuvat/videot (yhdistetty)

250 viestiä aiheessa

Meillä kuvasi kaason mies, joka siis oli juhlissa ensisijaisesti ihan vieraana. Itse asiassa me ei missään vaiheessa sovittu, että hän edes toimisi kuvaajana. Kaaso vaan muutaman kerran mainitsi, että mies kyllä mielellään räpsisi siellä kuvia ja minä idiootti vaan nyökyttelin, että jees, siitä vaan :) Nyt jälkeenpäin olen vasta tajunnut, että mieshän teki tosi ison työn. Hän pyysi meidät illan aikana kaksi kertaa ulos poseeraamaan, kun aurinko sattui olemaan sopivassa kohdassa taustamaisemaan nähden :D Hän myös kävi kuvaamassa parin hääleikkimme hauskoja yksityiskohtia ihan läheltä, hienotunteisesti ja häiritsemättä. Häiden jälkeen hän myös käsitteli kuvat jotenkin ja saimme sitten kymmenittäin hyviä kuvia niin kirkosta kuin juhlapaikaltakin. Ilman muuta palkitsin hänet ihan rahallisestikin, vaikka mistään sellaisesta ei ollut alunperin sovittu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule ammattilais-kuvaajaa, kuvat ottaa todennäköisesti miehen serkku, joka on lähes ammattilainen ja hyvä ystäväni, joka on harrastelija.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ammattikuvaaja ja se on meille tärkeää. Olen täysin rakastunut tämän yhden kuvaajan tyyliin ja saimme kuin saimmekin hänet ensi kesän häihimme!

Meillä ei ole edes oikeastaan kuin yksi "paremmin" valokuvausta harrastava henkilö vieraanakaan ja emme häntä halua sillä myöskään vaivata. Varmasti kuvaa jonkinverran, mutta pääsääntöisesti on siis vieraana - ja tätäpä sille paukapäälle onkin saanut toitottaa :D

Totta on, että monista pokkarivieraiden kuvistakin voi tulla ihania ja tunnelmallisia, ainakin itse haluan nähdä mahdollisimman paljon muidenkin kuin kuvaajamme ottamia kuvia. Ihmiset kuitenkin näkevät ja kokevat erilaiset tilanteet eri tavalla ja näin ollen myös erilaisia asioita ikuistuu muistikorteille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidan viralliset kuvamme ottaa sulhasen serkku, joka on kylla siis ihan ammattikuvaaja, ja tekee muutenkin haakeikkoja. En ottaisi harrastelijakuvaajaa haihini, Ellen tietaisi entuudestaan taman olevan pateva ja omistavan kunnon valineet. Me olemme onnekkaita, silla miehen serkku ei veloita meilta normaalia hintaa. Eli saastamme, mutta saamme silti ammatilaisen ottamat kuvat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse ollut vieraana monissa brittihaissa joissa on ollut ammattikuvaajat paikalla, ja itse en edes kunnolla muista nahneeni tuon valokuvaajan paitsi ryhmapotrettia ottaessa, han sulautui vierasjoukkoon luontevasti. Myos noita ryhmapotretteja ottaessa voi olla helpompaa jos kuvaajan tunnistaa ammattilaiseksi jolloin kaikille vieraille on luontevaa kuunnella ohjeita ja luottaa ammattilaisen ohjaukseen. Mielestani ammattilainen myos uskaltaa ottaa kuvia lahempaa ja liikkua juhlatilassa vapaammin, tuttu vieras ei valttamatta kehtaa ponkautua puheiden aikana paikaltaan aivan haaparin eteen. Pointtini oli se ettei ammattilaisen lasnaolo tarkoita etta kuvista puuttuisi tunnelma tai etta kuvat olisivat jaykkia. Juhlissahan on monia ammattilaisia esim pappi ja tarjoilijat, vai haluaako joku mieluummin sen kaverin kaverin vihkimaan kuin paikallisen kirkkoherran, koska sittenhan vihkimisesta puuttuu tunnelma, ja eihan se pastori ymmarra meita ja meidan tarpeita? Muuten oma isani on kirkkoherra mutta haluan etta omissa haissani isa saa olla ihan vieraana ja vaikka pirauttaa kesken vihkimisen itkemaan jos silta tuntuu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ennenkuin valitsette isän-serkun-pojan-siskon-sukulaisen-etc kuvaamaan hääjuhlaanne. Varmistakaa että em henkilö tietää mihin on ryhtymässä ja kertokaa että mitä toiivotte hänestä kuvaajana, vaikka on myös vieraanne. Pettymys voi olla suurehko, jos kuvien laatu ei vastaa odotuksianne.

Pyytäkää em henkilöä ottamaan teistä muutamia koeotoksia ja pyytäkää vaikkapa kuvaamaan teitä kun teette kotona ruokaa, katatte pöydän jne.silloin näette minkälaisia kuvia on luvassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Kyselisin morsiammilta että onko ammattimais kuvaajan tilaaminen häihin ? Ei huvittaisi maksaa yli tonnia kuvauksesta, ja jostain pitää säästää. Eli kaipaisin kokemuksia ja mielipiteitä muilta morsiammilta; saako sukulais sedän videokameralla ja vieraiden kuvista sellaista jälkeä ettei kaduta jälkeen päin? Häiden dokumentointi sinänsä ei ole meille se ihan tärkein asia päivässä, sen takia tässä asiassa ajattelimme säästää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa lukea tämän alueen jo valmiit ketjut, paljon kokemuksia ja mielipiteitä ammattilaiskuvaajista ja harrastelijoista ja sukulaisista, sekä vinkkejä yms. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelen niin, että valokuvat ovat ainoa konkreettinen asia, mitä päivästä jää jäljelle niin en todellakaan ala siitä säästää, kun muuhun laittaa niin paljon rahaa. Olisiko jotain muuta missä voisitte säästää? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos ottaaa ammattilaisen kuvaamaan esimerkiksi vihkimisen ajaksi ja juhliin 3-4 tunniksi, niin kyllä kuvauksen saa reippaasti alle tonnilla, varmasti alle 500 euroakin helposti riippuen missä päin ollaan. Riippuu tietysti teidän ohjelmasta, että kauanko kuvaajaa tarvittaisiin että kaikki "oleellinen" tulisi ikuistettua, mutta kyllä tuossa ajassa kuvaaja jo ehtii aika paljon kuvata vieraita, tilaa ja koristeluja, mikä nyt teille onkin tärkeintä. Illan juhlintaa varmaan sitten tallentuu myös vieraiden kameroille.

Itsekin ajattelen että se kuvaus on kumminkin tärkeä osuus, vaikka nyt ei tuntuisi että se dokumentointi olisi niin oleellista, niin varmaan 10 tai 20 vuoden päästä sitä osaa ihan eri tavalla arvostaa. Ainakin omia ja appivanhempiani harmittaa, kun heidän häistä ei ole oikein mitään kuvia olemassa, ja nyt kun omia suunnitellaan niin niitä olisi ollut tosi hauska katsella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia mielipiteistänne!

Moni muukin kenen kanssa olemme puhuneet on pitänyt kuvausta (jos ei nyt niin tulevaisuudessa) tärkeänä ja hienona muistona häistä. En vain usko että enää saisimmekaan dokumentaarista kuvausta mistään päiväksemme, studiokuvauksen olemme toki varanneet.

Toivon syvästi etten tule katumaan, mutta kuvaukseen ei olisi kyllä löytynyt varaakaan. Pitopalvelu vie jo leijonan osan budjetista :(

 

"..Olisiko jotain muuta missä voisitte säästää? :) "

 

Siitä on säästetty mistä on pystytty. Kuvaus ei nyt vain ollut tärkeyslistalla ylimpänä niin siitä oli helppo lähteä. Pelottaa vain että kaduttaa jälkeenpäin, niinkuin monet varoittavat. Vielä sellainen pointti että emme kumpikaan tykkää olla kuvattavana eikä minusta kerta kaikkiaan saa hyvää kuvaa (Uskokaa pois vain!) Joten mieluummin vain studioon jossa ehkä yksi sadasta kuvasta on siedettävä kuin pitkä rimpsu kuvia juhlista suoraan roskakoriin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin jälkikäteen tyytyväisiä et satsattiin kuvaukseen. Ne kuvat mitä ollaan saatu sukulaisilta ei läheskään ole samaa tasoa ku ammattilaisen ottamat kuvat.

Kuvia on otettu sellaisista kulmista mikä ei olisi tullut itselle edes mieleen ja jopa minusta on paljon onnistuneita otoksia. Tosin kuvaajamme oli sellainen joka ei edes ottanut ns. pönötyskuvia, jopa ryhmäkuvat olivat jotain muuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi siskoni on todella lahjakas kuvaaja (kuvasi minun ylioppilaskuvani todella onnistuneesti) ja omaa hyvän ammattikameran, joten meidän ei tarvitse syytää satoja euroja ammattivalokuvaajaan. Minulle onnistuneet kuvat hääpäivästä ovat myös kaikki kaikessa, kuten täällä moni muukin on maininnut. Mutten ehkä siltikään olisi valmis laittamaan niin paljoa rahaa valokuvaajaan, jotenkin epäluonnollinen ajatus :D (mielipiteeni)

Eli rakas siskoni kuvaa kirkossa vihkimisen, miljöössä potrettikuvat minusta ja miehestäni ja lisäksi yhteiskuvia vieraiden kanssa. Lisäksi miehen veli, joka on myös harrastanut valokuvausta monta vuotta ja omaa hyvän kameran kuvaa sitten hääjuhlaa ja myös sitten yhteiskuvia vieraiden kanssa. Luulen että saamme myös muilta vierailta kuvia vihkimisestä ja hääjuhlasta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tuttu harrastekuvaaja, lahjakas ja vuosia valokuvausta harrastanut henkilö. Olemme nähnyt hänen kuviaan ja ne vakuuttivat meidät, että päädyimme pyytämään hänet kuvaajaksemme. Olen myös ollut samoissa juhlissa, jossa tämä sama kuvaaja teki työtään, ja nämä kuvat olivat hyvin onnistuneita ja parasta oli, että en huomannut kuvaajaa ollenkaan, niin huomaamattomasti onnistui räpsimään kameraansa. Meille tulee päivän dokumentaarinen hääkuvaus ja käymme etukäteen kuvauspaikat ym läpi. Hinta ei ollut meille päätökseen vaikuttava tekijä, kyllä me maksamme harrastekuvaajalle myös kunnon palkan, työtunteja menee monta ja hän on tosiaan koko päivän kanssamme ja käsittelee joka kuvan, ennen kuin ne luovuttaa meille.

 

Vertasin kuvaajamme kuvia ammattilaisten( joita olin meille miettinut kuvaajiksi) kuviin ja eroa en huomannut. Tämä ratkaisi asian. Tiedän, että saamme hyviä kuvia ja luotettavan kuvaajan ikuistamaan tärkeän päivämme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli sovitusti potrettien ottaminen bestmanin toimesta ja muutoin emme olleet sopineet tai tilanneet kuvausta mistään. Loppupelissä häissä oli pari hyvää harrastajakuvaajaa ja useita muita kuvaajia, jotka ottivat kuvia. Lisäksi otimme oman pokkarikameramme, jolla räpsimme itse kuvia satunnaisissa väleissä. Näitä kuvia on ollut hauska katsoa! Kameran kanssa bongatuille vieraille annoimme häissä valmiiksi postimerkatussa kirjekuoressa muistikortin, johon laittaa kuvat ja näin ne kuvat meille.

 

Meillä olisi ainakin mennyt maksettu kuvaaja (ja rahat) aivan täysin hukkaan, eikä ajatus täysin tuntemattomasta kuvaajasta kuvissa ollut kovin houkuttava.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ja mieheni kuvasimme vastikään veljeni häät. Kovasti se kyllä aiheutti stressiä, kun kyse on kuitenkin yhdestä elämän tärkeimmästä päivästä. Kuvista tuli kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyviä ja mitä ilmeisemmin parikin on ollut tyytyväinen niihin. Teetimme kuvista heille kirjan ja he ihastuivat siihen niin, että teettivät vielä läheisimmille sukulaisille omat kopiot. :)

 

Vastaavasti olemme pyytäneet minun veljeäni kuvaamaan meidän hääjuhlamme. Hän tekeekin kuvauksia sivutyökseen, joten luotamme hänen näkemyksiinsä ja kuvien laatuun täysin - ei huolestuta ollenkaan. Potretteja varten pystytämme kotiin pikkustudion ja otamme ne itse. Kuvien idea on sen verran moderni ja yksinkertainen, että ne onnistuvat varmasti. Välineitä ja kuvankäsittelytaitoa löytyy omastakin takaa ihan tarpeeksi ja kun ideakin on valmis, emme näe tarpeelliseksi maksaa kuvaajalle niistä erikseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että vihkimisen ja hääpotretit ottaa ammattilainen (joka on sulhon entinen naapuri, toivomme saavamme hitusen alennusta :D) ja juhlapaikalla kuvaa entinen luokkakaverini, joka harrastaa valokuvausta ja jolla on siihen tarvittava välineistö. Ammattilaisen palkkaaminen koko päivälle olisi ihan liian kallista meidän budjettiin. Harrastan itsekin valokuvausta ja mieluiten toimisin itse valokuvaajana siellä juhlapaikalla mutta se ei oikein passaa morsiamen rooliin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä minun kaverini hoiti kuvaamisen, harrastaa valokuvaamista muutenkin (palkitsimme hänet lahjalla sekä ruoalla+juomalla). Ennen vihkimistä seikkailimme ulkona ja otimme miljöökuvia joista saadaan sitten sukulaisille kuva (menimme tavallaan "salaa" naimisiin niin suurin osa sukua saa ilmoituksen kuvan muodossa...), lisäksi itse vihkimisestä on pari kuvaa (ihme että niinkin monta, koko seremonia kun kesti noin viisi minuuttia :D ) ja meistä on vielä pitkin iltaa kuvia mm. hotellihuoneestamme jne, vaikka en pyytänyt muuta kuin nuo miljöökuvat... Kuvat eivät ehkä ole ammattimaisia tai täydellisiä, mutta meillä oli tosi hauskaa ja kuvista tuli ihan "meidän näköisiä". Joukossa on tärähtäneitä otoksia ja pimeitä ja ylivalottuneita otoksia, mutta myös aivan todellisia helmiä, ainakin minun "harjaantumattomaan" silmääni. Joku ammattilainen voisi olla sitä mieltä että kuvat on "huonoja" (väärä aukko / valotus tms), mutta omaa silmääni nuo miellyttävät ja kehyksiin seinälle laitettavia on joukossa todella runsaasti, on melkein vaikea valita että mitä noista haluaisin kehystää... :)

 

Tämä oli meille toimiva vaihtoehto, mutta ymmärrän kyllä täysin että joku haluaa ammattilaiskuvaajan ja on valmis siitä sitten maksamaankin. Meillä ei ollut varaa laittaa satoja euroja kuvauksiin, muutenkin oli pienen budjetin häät, mutta näin saimme kuitenkin muistoja tärkeästä päivästämme ja olen kyllä todella tyytyväinen noihin kuviin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaavasti olemme pyytäneet minun veljeäni kuvaamaan meidän hääjuhlamme. Hän tekeekin kuvauksia sivutyökseen, joten luotamme hänen näkemyksiinsä ja kuvien laatuun täysin - ei huolestuta ollenkaan. Potretteja varten pystytämme kotiin pikkustudion ja otamme ne itse. Kuvien idea on sen verran moderni ja yksinkertainen, että ne onnistuvat varmasti. Välineitä ja kuvankäsittelytaitoa löytyy omastakin takaa ihan tarpeeksi ja kun ideakin on valmis, emme näe tarpeelliseksi maksaa kuvaajalle niistä erikseen.

 

Kotistudiota ei sitten loppujen lopuksi tulluyt pystytettyä, mutta veljeni otti meistä ihania, todella hyviä kuvia juhlapaikalla ja lisäksi kävimme edellispäivänä vihkimisen jälkeen ottamassa kuvia vanhalla rautatieasemalla Porvoossa. Kuvaajana tuolloin toimi mieheni ystävä, joka oli myös maistraatissa todistajana. Emme halunneet studiokuvia, joten tämä järjestely toimi meillä hyvin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä miehen ystävä, joka kokenut valokuvaaja, otti hääkuvamme ja joitakin kuvia vieraista. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut parempi pestata ammattivalokuvaaja, koska hän olisi varmasti käyttänyt enemmän aikaa kuvaamiseen (potretit ja kuvat vieraista) - miehen ystävä käytti hääkuviemme ottamiseen ehkä 20-30 minuuttia. Ihan hyviä tuli ja kehystettävä hääkuvakin löytyi kuvien joukosta, mutta ei meillä ollut kovin monia hyviä vaihtoehtoja joiden kesken valita. Suosittelen myös sopimaan valokuvaajan kanssa tarkasti, millaisia ja mistä tilanteesta kuvia toivotte. Joskus sitä kuvittelee, että sehän on itsestään selvää että esim. kaikista ohjelmanumeroista ja puheista tulee ottaa kuvia, mutta nyt on häiden jälkeen pitänyt kissojen ja koirien kanssa metsästää kuvaa esim. vanhempieni juhlapuheesta. Onneksi meillä oli myös videokuvaaja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa yksi ystävän kaveri kuvailemaan. Hieman jännittää, kun hän ei ole aiemmin dokumentaarista hääkuvausta tietääkseni tehnyt. Taiteellista silmää varmasti löytyy ja muokkakuksillakin saa ihmeitä aikaan, mutta onhan häissä silti varmaan omat haasteensa. Hinnassa tuli kyllä ihan tuntuvasti vastaan (toimii siis omalla toiminimellä).. Nyt mietinkin, että onko tämä väärä säästökohde. Toivon, että tapaamisessa hän sanoo reippaasti, jos kokee tämän olevan liian "hankala" keikka.   :girl_sad: Parhaassa tapauksessa saadaan kiva ja edullinen kuvaaja, jonka kanssa yhteistyö toimii rennosti. Olisi myös kiva, jos meidän juhla poikisi hänelle muitakin kuvauskeikkoja  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt mietinkin, että onko tämä väärä säästökohde. 

Valokuvat ovat ikuisia ja jos ne eivät ole sellaisia kuin on ajatellut saavansa, voi se pahimmillaan pilata kaikki muistot hääpäivästä. Kuvia kun ei loputtomiin voi muokata ja alunperin huonosta kuvasta ei hyvää saa.

Pyytäkää häntä ottamaan teistä muutamia koekuvia, kun tapaatte, jotta näette hänen "potrettisilmänsä". Se ei tietenkään paljasta sitä, kuinka hän itse hääjuhlia kuvaa.

Jos yhtään itseä epäilyttää, kannattaa yleensä luottaa omaan vaistoonsa. Itse yrittäisin löytää säästökohteen jostain muualta, mutta se on vain oma mielipiteeni. 

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

Nyt mietinkin, että onko tämä väärä säästökohde. 

Valokuvat ovat ikuisia ja jos ne eivät ole sellaisia kuin on ajatellut saavansa, voi se pahimmillaan pilata kaikki muistot hääpäivästä. Kuvia kun ei loputtomiin voi muokata ja alunperin huonosta kuvasta ei hyvää saa.

Pyytäkää häntä ottamaan teistä muutamia koekuvia, kun tapaatte, jotta näette hänen "potrettisilmänsä". Se ei tietenkään paljasta sitä, kuinka hän itse hääjuhlia kuvaa.

Jos yhtään itseä epäilyttää, kannattaa yleensä luottaa omaan vaistoonsa. Itse yrittäisin löytää säästökohteen jostain muualta, mutta se on vain oma mielipiteeni. 

 

 Samaa mieltä! Kyllä hyvä kuvaaja ymmärtää ja luottaa osaamiseensa riittävästi eikä loukkaannu testikuvista :)

 

Meille tulee ammattilainen vain osaksi päivää. Ajattelin pyytää isääni videoimaan ja sulhasen kaveria kuvailemaan jatkoja (jos enää siinä vaiheessa muistaa)  :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: mrs J

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään