Morsiamesta kuva sulhaselle


Guest mariaana_k

Recommended Posts

Omat huomenlahjakuvani otti Nina Dodd. Vielä en ole saanut kuvia, mutta ainakin ne, jotka näin kameran näytöltä, olivat tosi hyviä. Ja kaikin puolin kuvaustilanne oli mukava ja rento, eli lämpimästi voin suositella Ninaa :) Kannattaa ottaa vakavaan harkintaan, jos etsii naiskuvaajaa pääkaupunkiseudulta ;)

Heippa!

Ninan sivuilla lukee: "Kuvat JPEG 300 dpi formaatissa." Eli käsittäisin, että kuvien tarkkuus on aika heikko. Onko näin?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Heippa!

Ninan sivuilla lukee: "Kuvat JPEG 300 dpi formaatissa." Eli käsittäisin, että kuvien tarkkuus on aika heikko. Onko näin?

Sain kuvat ja hyvältä näyttää! Mistään epätarkkuudesta tai muusta ei ole tietoakaan. Kuvat ovat kaiken kaikkiaan upeita - en olisi missään olosuhteissa uskonut, että minusta saa sellaisia aikaiseksi :)

Link to comment
Share on other sites

Rohkenin käydä otattamassa huomenlahjakuvat hääkuvaajallamme, vaikka olin aluksi ehdottomasti sitä mieltä, että en uskalla keikistellä mieskuvaajan edessä. Kaikki meni kuitenkin loistavasti ja täytyy myöntää, että kuvaaja oli ammattilainen, eikä kuvaustilanteessa muistanut enää jännittää. Aamupäivällä kävin siis koekampauksessa ja -meikissä, jonka jälkeen vietin melkein kaksi ja puoli tuntia studiolla vähissä vaatteissa :rolleyes: Huomenna nään koevedokset, joita jännityksellä odotan... ;)

Link to comment
Share on other sites

Minä sain omat kuvani cd-levyllä kaksi päivää kuvauksen jälkeen. Eilen tilasin Ifolorilta pienen kirjasen, johon kuvat painetaan, ja sen saaminen kestää noin viisi päivää. Mutta jos olisin vienyt cd-levyn johonkin liikkeeseen ja tulostanut kuvat siltä istumalta, niin nopeasti olisi käynyt. Tietysti on eri asia, jos haluaa tavallista kuvakokoa suuremmat tai jotain muuta erikoista. Silloin kestää myös varmasti paljon pidempään, jos kuvaajalta saa ensin koevedokset ja tämän jälkeen varsinaiset kuvat.

Laitoin kuvausta varten itse meikin ja hiukset, eli en edes harkinnut, että olisin mennyt koekampauksessa ja meikissä kuvaan. Mulla oli nimenomaan se idea, että kuvissa on päävärkki eri lookissa kuin hääpäivänä ;)

Link to comment
Share on other sites

Ehkäpä teen itsekin niin, että menen huomenlahjakuvaukseen jo aiemmin. Häihin mulle ei tule mitään kovin räväkkää kampausta, mutta näihin kuviin sellainen varmasti sopisi :)

Ennen kesää pitää metsästää kuvaaja. Luuletteko, että aikoja huomenlahjakuvaukseen saa helposti vielä lähempänä kesää? Luulisi, ettei kuvaajien arki ole niin täyteen buukattu kuin viikonloput.

Paljon suurinpiirtein Nina Dodd veloitti huomenlahjakuvauksesta? Entä onko kokemuksia Studio Onnista (Niina Stolt)?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

kysyisin että mitä mieltä teidän miehenne ovat olleet, noista huomen lahja kuvista? itselläni on vähän sellainen olo että jospa hän ei pitisikään niistä tai ajattelisi että olenpas itserakas kun haluan poseerata jne.. ja kun en viitsi asiasta kysyä suoraan kun sittenhän koko idea paljastuisi. Kaaso kyllä varmaan osaisi ottaa kuvia.. Opiskelee alaa.

Link to comment
Share on other sites

Kehaisen taas omien kuvien ottajaani Veli-Veikko Elomaata, kun pk-seudulta kuvaajia ollaan kyselty. Nainenhan hän ei ole, mutta osaa asiansa ja ottaa upeita kuvia. Tässä on hänen nettisivunsa: Wphotogaphy ja tässä miehen sivu deviantARTissa.

Muistatko yhtään mitä kuvaus maksoi? Pidin kovasti noiden kuvien tyylistä!

Entä te muut kuvan ottaneet; oletteko kaikki mallin mittoissa? :P Uskaltaisikohan sitä kaikkine niine kiloineen, joita vielä ennen häitäkin kuitenkin löytyy...

Link to comment
Share on other sites

Minä ainakin vien jokaikisen liikakiloni kuvaan mukaan! Kyllä sillä hinnalla pitää ollakin pintaa mitä kuvata! :lol:

Ja jotta näyttäisin vähän vähemmän lorahtaneelta niin aion kuitenkin pukeutua korsettiin. ;)

Piti vielä lisätä että jos on ammattitaitoinen kuvaaja niin osaa varmasti neuvoa ja kuvata niin että parhaat puolet korostuu.

Muokattu: , käyttäjä: Naz-akkeli
Link to comment
Share on other sites

Rohkaisen kaikkia tulevia morsiamia harkitsemaan myös mieskuvaajia. Jos kyseessä on valokuva-alan ammattilainen ja vastaavia kuvia ennenkin ottanut, niin asennoituminen on myös ammattimaista. Hyvä kuvaaja saa asiakkaan rentoutumaan ja unohtamaan, että on kokonaan alastikin ja luomaan heti alkuun luottamuksen tunteen. Niin monesti olen kuullut, kuinka alkuun kaikkia jännittää ja lopulta onkin pirun kivaa ja tulos loistava. Se on ihan luonnollista.

Tietysti eihän sille voi mitään jos ei vaan kehtaa ja asiasta tulee ylitsepääsemätön ongelma. Mutta älkää nyt ainakaan heti ajatelko, että siellä ne valokuvaamon likaiset miehet tirkistelee ja toteuttaa irstaita fantasioitaan. Heidän ammattinsa on ottaa mahdollisimman hyviä valokuvia, eikä miettiä muita juttuja kuten ei lääkäreiden, hierojien tai muidenkaan.

Naz-akkeli: Oikea asenne! Jokainen me ollaan erilaisia ja puolisoillehan ne kuvat tulevat, jotka varmasti pitävät meistä sellaisina kuin olemme. Valokuvaajaa ei varmasti kiinnosta jos ei nyt satu Playboy-vartaloa olemaan. Ja todellakin, hyvä kuvaaja osaa ja hänen pitääkin löytää asiakkaasta parhaimmat puolet esille.

Muokattu: , käyttäjä: ErkkiT
Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_nirri

Erkki on oikeassa. Itse olen mies ja kuvannut huomenlahjoja, alusvaatemalleja, nudea yms. ja kyllä kuvaajalla niissä tilanteissa on miljoona muuttujaa mietittävänä; valot, varjot, taustat, poset, asut, muu rekvisiitta jne. Samalla pitäisi saada mallikin rentoutumaan ja tuntemaan olonsa mukavaksi. Tirkistelyyn ei todella ole edes aikaa ;)

Link to comment
Share on other sites

Alan olla jo epätoivoinen... seuraavat huomenlahjakuvaajat on käyty läpi, eikä kenellekään käy kuvaaminen päivänä, jolloin menen koekampaukseen- ja meikkiin:

Mirva Pelli

Marja Haapio

Elina Orpana

Nina Dodd

Tuula Heikkinen

Olisiko vielä muita naiskuvaajia pääkaupunkiseudulla edellisten lisäksi?

Haluan nimenomaan naiskuvaajan, sillä tuleva mieheni kertoi toivovansa huomenlahjaksi valokuvia minusta, eikä halua että miespuolinen henkilö kuvaa minua. Itselleni ei olisi niin kauheasti väliä sukupuolesta, mutta kunnioitan siippani pyyntöä :).

Muokattu: , käyttäjä: BlueSun
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Muistatko yhtään mitä kuvaus maksoi? Pidin kovasti noiden kuvien tyylistä!

Entä te muut kuvan ottaneet; oletteko kaikki mallin mittoissa? :P Uskaltaisikohan sitä kaikkine niine kiloineen, joita vielä ennen häitäkin kuitenkin löytyy...

Moi! Olin Veli-Veikon kuvattavana ja se maksoi 150€ josta sai 5 kuvaa joista oli rajauksia säädetty, en huomannut muuta varsinaista eroa alkuperäisiin... Ja kaikki kuvat sain dvd:llä. En kyllä ole mallin mitoissa, mutta kuvat ovat hienoja! Ainut huono puoli kuvauksessa oli studion kylmyys, kuvaus oli muutamaa viikkoa ennen häitä ja sain siitä mukavan flunssan jota parantelin häiden alusviikon ihan sairaslomalla.

Mun rakas oli niin täydellisen yllättynyt ja mielissään huomenlahjasta, että olen vieläkin tyytyväinen että rohkenin ottamaan kuvia. :-X

Edit. Piti vielä sanoa, että mun kulta oli aavistuksen nyreä siitä että oli mieskuvaaja. Jos olisin tiennyt tästä olisin etsinyt naiskuvaajan, vaikka itselle sillä ei niin ollut väliä. Ja järjellä ajateltuna miehenikin ymmärtää ettei kuvaaja katsele "sillä silmällä" vaan ihan ammatillisesti. Luultavasti se on vaan joku refleksi ettei (tulevan) vaimon tarvitse muiden edessä keikistellä alasti. Vaikkakin keikistely tulee sulhasen tulevaksi iloksi. ;) Mutta ei tästä mitään suurta mustasukkaisuusdraamaa tullut, kunhan vähän kommentoi..

Muokattu: , käyttäjä: pichu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...