Morsiamesta kuva sulhaselle


Guest mariaana_k

Recommended Posts

  • Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nyt on kuvauksessa käyty ja voin vain suositella Nina Doddia kuvaajaksi :)

Kuvaus meni hyvin ja kuvaaja oli aivan loistava. Nina sai nopeasti minut rentoutumaan ja en tuntenut itseäni ollenkaan liian alastomaksi (korsetti, alushousut + stay up:t). Nina ohjasi sekä neuvoi todella hyvin, selkeästi osasi käsitellä ensikertalaista. Asetteli asennot ihan millilleen paikalleen ja kuvat olivat todella upeita :)

Voin suositella kaikille morsiamille :)

Link to comment
Share on other sites

Pitkään pohdittuani uskaltauduin kuvauksiin ja jälkeenpäin voin todeta että onneksi uskalsin.

Kuvat otettiin tulevassa hääsviitissämme ja niin kuin varmaan monella muullakin, oli päälläni samat alusvaatteet kuin hääyönä aion pukea päälleni. Tilanne oli rento ja sain aina välillä nähdä otettuja kuvia kameran näytöltä. Se tosiaan ilahdutti paljon, kun näki kuinka hyviä kuvia minustakin voi yllättäen saada. B) Meikkiä oli normaalisti ja kampaus itse tehty. Mallina olo oli tosi helppoa, ei tavinnu kuin olla vain ja aina välillä vähän muuttaa asentoa. Kiirettä ei ollut ja kuvia tuli vaikka kuinka paljon mistä valita parhaat.

Kuvaajana oli Janne Miettinen (www.jannemiettinen.fi). Nyt seuraavaksi sopivaa albumia etsimään. Mistäköhän löytyisi mustilla samettikansille varustettuja albumeita?

Link to comment
Share on other sites

fQ:lle,

Miettiseltä saa tosiaan dvd:n kaikista kuvista (ja niitä otettiin muistaakseni jotain 100-150?). Sen lisäksi saa valita kymmenen parasta kuvaa jotka hän sitten käsittelee. Albumiin aion laittaa ne kymmenen valitsemaani kuvaa, mutta ihan kiva että on kanssa ne muut kuvat dvd:llä. Kuvauksen hinta oli 180€.

Muokattu: , käyttäjä: peppi88
Link to comment
Share on other sites

Kiitokset infoista! Ja tuo on tosiaan todella hyvä, että kuvat saa myös dvd:llä. Monet kuvaajat kun eivät suostu antamaan kuvattavalle vapaita "oikeuksia" teettää kuvia vaan lisäkuvat joutuu tilaamaan heidän kautta. :)

Kuinka paljon niitä lisäkuvia sitten oikeasti tarvitaan? Ei kai niitä koko suvulle sentään teetetä ;) Sitä minä vaan, että onko tuo oikeasti ongelma?

Link to comment
Share on other sites

Kuinka paljon niitä lisäkuvia sitten oikeasti tarvitaan? Ei kai niitä koko suvulle sentään teetetä ;) Sitä minä vaan, että onko tuo oikeasti ongelma?

Itse en ainakaan löytänyt kuvaajaa, jonka kuvauksen hintaan olisi kuulunut kuin yksi kuva. Kyllä itse ainakin haluan antaa niitä kuvia usemman. Mielummin sitten teetän ne lisäkuvat huomattavasti halvemmalla jossain muualla kuin valokuvaajan kautta, jossa yksi lisäkuva maksaa useita euroja.

Link to comment
Share on other sites

nirri, mä ainakin ajattelen ton siltä kannalta, että on kiva voida teettää useampi kuva kuin esim se 10kpl ja pistää sulholle albumiin.. Yhdestä tai kahdesta kuvasta kun ei oo samaa iloa, kun en haluaisi omaa vähäpukeista kuvaani seinälle taulunakaan..

Eli sen takia mä ainakin haluan ottaa kuvat sellaisella kuvaajalla, jolta saa itselleen teettämisoikeudet kuviin..

Muokattu: , käyttäjä: Sera86
Link to comment
Share on other sites

Ajoin nyt takaa sitä, että onko järkeä pitää kuvaajan valintaperusteena sitä, että kuuluuko perushintaan yksi vai viisi kuvaa? Eikö kuvaajan tyyli ja taito ole tärkeämpiä? Ei varmaan ole mahdotonta pyytää keneltä tahansa kuvaajalta tarjousta esim. 20 kuvan paketista, vaikka hinnastossa olisikin alkaen-hinnassa vain yksi kuva. Jos ne lisäkuvat ovat järjettömän kalliita, niin sitten kannattaa kysellä muilta kuvaajilta.

Link to comment
Share on other sites

Tottakai kuvaajan tyyli ja taito on erittäin tärkeitä! Ja yleensähän noihin pakettihintoihin kuuluu x määrä koevedos-kuvia. Mutta tuon lisäksi haluaisin itse saada kuvat myös CD:lle, jos haluaa esim. itse käsitellä niitä Fotarilla tmv. Kaikilla omat tarpeensa kuville, jos siitä lähdetään. Ja aika monet kuvaajat kun haluavat pitää oikeudet itselleen.

Link to comment
Share on other sites

Tottakai kuvaajan tyyli ja taito on erittäin tärkeitä! Ja yleensähän noihin pakettihintoihin kuuluu x määrä koevedos-kuvia. Mutta tuon lisäksi haluaisin itse saada kuvat myös CD:lle, jos haluaa esim. itse käsitellä niitä Fotarilla tmv. Kaikilla omat tarpeensa kuville, jos siitä lähdetään. Ja aika monet kuvaajat kun haluavat pitää oikeudet itselleen.

Hmm.... pakko puuttua vielä, sitten vaikenen :) Vaikka asiakas saisikin kuvat cd:llä ja käyttöoikeuden, se ei tarkoita että kuviin saisi tekijänoikeuden. Kuvan omistus- eli isyysoikeus nimittäin pysyy aina kuvaajalla, ellei sen siirtymisestä erikseen sovita (sellainen sopimus on luultavasti erittäin kallis). Ja sellaisten kuvien, joihin ei ole tekijänoikeutta, muokkaaminen ilman lupaa esim. photoshopilla on tekijänoikeuslain vastaista.

Tekijänoikeuden pysyminen kuvaajalla tarkoittaa yleensä sitä, että kuvaaja voi käyttää kuvia portfoliossaan, näyttelyissä, kilpailuissa yms. Nyt kun kyse on luottamuksellisista huomenlahjakuvista, en usko että kuvaajat levittelevät niitä ympäriinsä mutta ainahan sekin kannattaa varmistaa etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Tottakai tyyli ja taito on tärkeämpiä, mutta kyllä sitten heti seuraavaksi tulee kuvien oikeudet. Itse sain kuvaajalta yli 80 peruskäsiteltyä kuvaa CD:llä ja nyt voin halutessani käyttää vaikka näitä kaikkia tehdessäni sulhaselleni lahjakansiota. Tämä oli itselleni tärkeätä. Varsinkin nyt, kun suunnittelen teettäväni kuvista kuvakirjan, niin vielä tärkeämpää on se, että minulla on oikeus käyttää kuvia siihen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ou nou, häät ovat aivan pian eikä kuvia ole vieläkään otettu... Nyt tulee eteen kuvaajan ja minun ristiin menevät aikataulut. Olisi pitänyt ottaa kuvat heti kun sain hankittua korsetin yms.

Mitä teillä muuten on ollut päällä? Katsoin joitakin nettisivuja ja osa oli kyllä aika rohkeita. Ja millaisessa muodossa olette antaneet sulhaselle? Kuvakirja, lompakkokuva, kehystetty kuva? En oikein tiedä mikä olisi mieleisin. Ainakin lompakkoon sopiva kuva ois kiva. Ehkä en tahdo että kuva on meillä esillä muiden nähtävänä...

Link to comment
Share on other sites

Monet täällä tuntuu otattaneensa kuvat liikkeessä ja mielestäni se on ihan hyvä. Itse en halunnut lähteä liikkeeseen kun maksaa aika paljon ja kun en osaa yhtään sanoa tykkääkö mies vai ei. Otin siis kuvat itse kotona ja kyllähän niitä sai ottaa monta että tuli hyviä, helposti ei ollut kokonaan kuvassa tai oli liian kaukana tai muuta mutta kun niitä tarpeeksi(yllättävän vähän loppujen lopuksi) niin löytyihän niistä parikymmentä ihanaa kuvaa joilla haluan miestäni ilahduttaa. Mietin sitten etten kehtaa mennä niitä kyllä teettämään lähi liikkeeseen joten sitten päädyin teettämään niistä kuvakirjan. Sain sen eilen ja en voi muuta olla kuin tyytyväinen, siitä tuli aivan ihana. Oli todella hyvää palvelua paikassa jossa teetin kirjan. Heillä ei saanut siihen kokoon juuri sen väristä kantta kun alunperin mietin ja heiltä tuli sitten ehdotus mikä kävisi noihin mun kuviin ja lopputulos on varmasti parempi kuin alkuperäinen. Kirja tuli muutamassa päivässä(riippuu aina tietenkin miten heillä on muita hommia) ja koko lysti postiennakolla makso muutaman kympin. Tämä onnistu mulla hyvin koska tulen aina kotiin ennen miestäni niin hää ei ihmettele et mikäs paketti sieltä saapu.

Link to comment
Share on other sites

Kävin eilen huomenlahjakuvauksessa Studio Onni:ssa, kuvaajana Niina Stolt :give_rose: . Sain todella hyvää palvelua, kuvaustilanne oli rento ja mukava & kuvaaja ohjasi tarvittaessa ihan kädestä pitäen asennoissa ja muissa. Suosittelen lämpimästi kaikille, tämä oli minulle upea kokemus :girl_smile: . Tunnelma oli niin miellyttävä, etten muistanut stressailla kroppaani tai ilmeitäni edes täysnakunakaan B) . Vaatteita vaihdettiin pariin otteeseen (mukana oli kaasoni ja toinen ystäväni) eikä mitään kiirettä ollut - olimme studiolla suunnilleen 1,5 tuntua ja kuvia otettiin reilusti yli 200.

Koevedokset saan nähdäkseni noin viikon kuluttua.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin kävin Studio Onnissa huomenlahjakuvauksissa. Minut kuvasi Susa Lahti. Erittäin ihana ja ammattitaitoinen kuvaaja, neuvoi asennot lähes kädestä pitäen ja kuvia otettiin _paljon_.

Pelkäsin että jännittäisin ihan kamalasti, mutta loistavan kuvaajan ansiosta jopa nautin tilanteesta. Aivan ensiluokkaista palvelua. Kävin siis 15.1 ja koevedokset odottavat minua postilaatikossa tänään. Ei malttaisi olla töissä, kun tekisi mieli päästä niitä kurkkimaan.

Valitsen ensin itse mitkä näyttää mieleisiltäni, sitten vielä tapaamme ja hän antaa ammattilaisen mielipiteen. Mm siitä mitkä kuvat kannattaa ottaa värillisinä ja mitkä mustavalkoisina. Ehkä hinnaltaan pikkuisen kalliimpi kuin muualla, kun kuvat teetetään siellä mutta tuosta palvelusta olen kyllä valmis maksamaan.

Ehdottomasti jos/kun tulevaisuudessa tulee kuvattavaa, vaikkapa niitä "masukuvia", hakeudun ehdottomasti Susan kuvattavaksi.

Minutkin piti alunperin kuvata juurikin tämän Nina Stoltin, mutta aikataulusekaannuksen vuoksi (ilmeisesti olin merkannut väärälle päivälle almanakkaan) kuvaajana olikin Susa. Onneksi hän oli vapaa, ja onni onnettomuudessa mukana sillä tämän kuvaajan kanssa "kemiat" kyllä toimivat.

Susaa voin kyllä suositella lämpimästi kaikille!! Mitä kuvaustilanteen jälkeen pikaisesti vilkaisin kuvia, niin upeita olivat. Vaikka yleensä näytänkin valokuvissa jokseenkin pillastuneelta ponilta tai muuten oudolta. Mutta taaspa tuli todistettua, että kyllä ammattilaiseen voi luottaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...