Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka paljon hääkuvat maksavat?


Guest Mansku

Recommended Posts

Me ollaan pyydetty tarjouksia dokumentaariseen hääkuvaukseen jyväskylään ja hinnat on vaihdelleet 530-990e. Eli otatte millaisia kuvia vaan niin kannattaa tsekata useampi vaihtoehto, kun hintahaitari voi olla aika suuri.

Link to comment
Share on other sites

Onko kukaan käynyt ottamassa valokuvaamossa "perinteisiä" hääkuvia? Onko jollain jotain hyviä vinkkejä pk-seudun studio-valokuvaajista? Ja minkäköhän hintaista se on?

Link to comment
Share on other sites

Me pyydettiin tarjous yhdeltä ammattikuvaajalta joka ottaa kyllä upeita kuvia ja olisi ollut koko päivän aamusta yöhön. Tämän hinta oli 800€ mikä oli mielestäni ERITTÄIN suolainen hinta.

Saatiin sitten siskon miehen kautta heidän tuttu kuvaaja joka on myös ammattilainen ja olen nähnyt hänen kuvia myös, erittäin hyviä kuvia. Tämä ottaa 100€ koko päivästä aamusta yöhön. Se sopi meidän budjettiin :)

Link to comment
Share on other sites

Mistä 800 euroa muodostuu?

Oletetaan, että tämä ammattikuvaaja olisi ollut häissänne vaikka 12 tuntia. Tuntihinnaksi muodostuu tällöin 66 euroa. Sitten oletetaan, sen lisäksi että kuvaaja tekee itse kuvaustyötä 12 tuntia, hän myös käsittelee kuvia 12h. Tällöin tuntihinnaksi jää 33 euroa. Siitä sitten lähtee ainakin puolet ALV + muihin vero/lomakorvaus/eläkevakuutuskustannuksii. Kuvaajalle jää nyt 15 euroa/h käteen. Sekin ihan ok kuuloinen tuntipalkka vielä.

Mutta entäs sitten välineistö. Ammattikuvaajalla on varusteita minimissään 5000-6000 euron edestä jotta hän voi tallentaa häitä. Osaa tästä kalustosta kuten kameran runkoa, pitää uusia ainakin 4 vuoden välein. Olisi siis ihan hyvä laittaa talteen tuosta 15 euron palkasta ainakin puolet että voi joskus uusia välineitään ja jatkaa työn tekoa.

Tämän jälkeen palkaksi kuvaajalle jää 7 euroa tunti. Mielestäni aika naurettava ansio, jos miettii kuinka paljon osa kuvaajista on opiskellut ja muuten kehittänyt ammattitaitoaan. Mutta koska valokuvaus koetaan jotenkin kutsumus/intohimo ammatiksi niin sitähän pitäisi jo silkasta riemusta tehdä vaikka ilmaiseksi. Aika paljon helpommin ja vähemmällä stressillä tämän saman summan saisi vaikka sieltä kuuluisalta Siwan kassalta. Siellä ei ainakaan kukaan asiakas tule tinkaamaan, että saisiko leivän tai jugurttipurkin halvemmalla.

Ja on ihan turhaa väittää, että ihminen joka ottaa 100 euroa koko päivän hääkuvauksesta olisi ammattilainen. Ammattilaisen merkki on myös se, että osaa hinnoitella työnsä oikein ja niin että pystyy jatkamaan työssään.

Muokattu: , käyttäjä: roma
Link to comment
Share on other sites

Tämä muodostuu vain siihen että hän ottaisi kuvat paikanpäällä ja valitsisi ne parhaimmat ja me hoidetaan tilaus jostain muualta esim. ifolorilta.

Ymmärtäisin sitten hinnan muodostamisen noinkin korkealle jos tämä kehittäis itse kuvat ja tietenkin kaikki varustus maksaa, senkin ymmärrän.

Tämä joka ottaa 100€ tekee samat hommat ja hän ottaa sen takia 100€ kun on tuttava alennus. Kummatkin on ammattikuvaajia.

Mikä siinä on että ihmiset ei ymmärrä jo toinen ottaa 800€ on huippuhyvä ja toinen 100€ on todella huono.

Tässä kummatkin on samanlaisia, ei liikettä missä, ei erikseen sisäkuvia kummatkin freelancereita. Asiakas joutuu itse kehittämään kuvat.

Ja se että olemme kummankin kuvaajan materiaalit nähty mitkä oli todella hyviä.

Muokattu: , käyttäjä: Migu84
Link to comment
Share on other sites

Ei kuvien teettäminen paperikuviksi kuulu kovinkaan usein mihinkään pakettiin muutenkaan nykyään. Kyllä yleensä melkeen jokaiselta dokumentaarista häävalokuvausta tekevältä valokuvaajalta kuvat saa nimenomaan CD:llä joska asiakas ne itse teettää. Nimenomaan siitäkin kuvaajalle maksetaan, että saat oikeuden teettää kuvia rajattomasti ihan missä muodossa tahansa. Valokuvaamoissa sen sijaan maksetaan jokaisesta paperikuvausta erikseen. Näitä kahta ei voi verrata hintojen puolesta. Valokuvausammattilainen ei pelkästää tyhjennä kuvia muistikortilta tietokoneelle ja laita niitä CD-llä asiakkaalle. Yhtä paljon kuin kuvan ottaminen myös sen jälkikäsittely kuuluu kuvan rakentamiseen. Jälkikäsittelyssä korjataan väärät värilämpötilat, valotusta ja muutenkin tuodaan kuvaan tunnelmaa. Itse en ainakaan haluaisi, että kaikki kuvat kirkosta ovat oransseja tms Tämäkin työvaihe vie kuvaajalta aikaa ja kuuluu häävalokuvauspaketteihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kannattaa kuvaajia verratessa vertailla kuvausajan lisäksi myös kuvien määrää. Niissä on ollut minun vertailuni mukaan aika isoja eroja, joku lupaa 200 kuvaa, joku 400. :)

Link to comment
Share on other sites

^ Toisaalta kannattaako oikeasti teettää 400 kuvaa? 100 aivan mielettömän upeaa ja jälkikäsiteltyä kuvaa on ainakin minun mielestäni paljon parempi, kuin 400 kivaa kuvaa. :rolleyes: Ja mun mielestä valokuvauksessa vaikeinta on se parhaiden kuvien valitseminen, joten jätän sen vastuun oikein mielelläni kuvaajalle... Mutta ihan totta, että kuvien määräkin voi vaihdella suuresti. Ja joillain kuuluu tarjoukseen myös määräaikainen nettigalleria kuville, jota voi sitten linkittää tutuille, jotta hekin pääsevät kuvia katsomaan. Joku myös tekee kuvakirjankin valmiiksi asiakkaalle (vaikka silti saa teettää omankin, kun kuvat tulevat cd:llä). Paketeissa voi olla aika paljon eroja, ja koko ajan tulee uusia kuvaajia, kun tämä dokumentaarinen valokuvaus on niin kovassa suosiossa! ^_^

Link to comment
Share on other sites

Ne neljäsataakin voi saada jälkikäsiteltynä ;)

Mut tosiaan noita muitakin "lopputuotteita" kannattaa vertailla, toisille on tärkeempää saada nettigalleria, toiset haluaa kuvasuurennoksen. Kilpailutus kannattaa ja minun henk.koht. mielipide on, että valokuvaukseen ja kuvaajan etsintään kannattaa panostaa. Kuvat on kuitenkin konkreettisia muistoja suuresta päivästä :)

Muokattu: , käyttäjä: Terei
Link to comment
Share on other sites

Ei se kuvien suuri määrä vaan niiden laatu. Katsotaan erityisesti kuvaajien kuvia eikä mitään oheistuotteita.

Mieluiten hienot ja kauniit kuvat kuin turhia lisäjuttuja paketin yhteyteen.

Link to comment
Share on other sites

Totta, laatu korvaa määrän luonnollisesti! :) Ja minulla päätöksen tekoa helpotti kovasti se, että pääsin tapaamaan kuvaajat etukäteen messuilla. Tuli hirmu positiivinen kuva heistä ja sellainen olo, että heille voi kuvauksen luottaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

MIgu84: 800 euroa ei ole ollenkaan paha koko päivän kuvauksesta ammattilaisella. Mitä minä kyseli nousi hinta reilusti yli tonniin.. Enkä pidä hintaa ollenkaan pahana, kun näin millaisia kuvia olivat aiemmin ottaneet.

Meidän valitsemat kuvaajat, eivät panosta määrään vaan laatuun. Meillä tulee todellakin kaksi kuvaajaa, he kuvaavat meillä potretit miljöössä, vihkimisen ja juhlaa kolmetuntia. Ja tonnilla täsät selvitään, niin on minun mielestä todella edullinen. Meidän häissä tämä haakuvaus on yksi panostuksen kohde.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hui, miten kalliita nää kuvausjutut on! Siis en todellakaan tarkoita tällä sitä, ettenkö ymmärrä, että korkeille hinnoille on syynsä - tarkoitan vaan sitä, että paljon rahaahan se silti on!

Onneksi veljelläni on paljon paljon todella taitavia harrastelijakuvaajakavereita ja muutama ammattilainen, joista kuulemma varmasti saadaan joku sinne näpsimään päiväksi kuvia varsin sopuisaan hintaan :) En itsekään ollut ajatellut, että kuvaaja maksaisi näin paljoa, mutta ymmärtäähän sen toki. Varmasti kyllä sijoittaisin budjetissa enemmän varoja valokuvaajaan, mikäli pitäisi se jostain muualta kuin tuttavapiiristä hankkia.

Äidilleni joskus sanoin, että ehkä voisin ottaa yhden tuttavaperheen pojan kuvaamaan häihin (meillä ei oikein pidetä ko. henkilöstä... :D) ja äiskä sano siihen kyllä heti, että "mielummin vaikka maksan sulle kuvaajan!".. Eipä tainnut äiti tietää, paljonko moinen maksaa... ;D

Link to comment
Share on other sites

En oikein käsitä että pöyristelläänkö muiden alojen edustajien palkkoja yhtä paljon kuin kuvaajien..??

Huvittuneena aina luen näitä juttuja, sillä en voi käsittää että joku kuvittelee että 50-100 eurolla saa tänä päivänä itselleen oikeastaan edes minkäänlaisia hääkuvia (tarkoitan että sillä hinnalla kukaan tulisi joiksikin tunneiksi kuvaamaan vaikka juhlia). Se raha menee jo ruokakauppaankin helposti. Mennäänkö sitä sitten parturiinkin niin että herranjumala kun maksaa hääkapaus ja meikki tai valitetaan kimpun hinnasta. Jos miettii vaikka lakimiestä niin niilläkin tuntihinta on jotain 160 euroa, ainakin, vaikka vain puhelimessa juttelisi. Helposti kuvaaja käyttää tunnin jo siihen kun suunnittelee hääparin kanssa kuvausta ja kuuntelee parin toiveita.

Ja sitten joku kirjoitti tuosta 10x13 kuvasta joka oli 8,50e niin se on minusta ihan kohtuuhinta valokuvaamoissa tuollaisesta kuvasta. Yleensä ne tulee pohjukkeessa ja eivät ne ole ihan samoja kuvia kuin mitä me muut tilaillaan halvalla jostain anttilasta.

Sitten vielä tämä että "ilmeisesti jotkut luulevat, että kaikki suorastaan uivat rahassa". Jos kerran ei "ui rahassa" niin silloin kannattaisi ottaa vaikka se studio tai miljöökuvaus kuvaajalta ja luottaa että sukulaisilla on omissa kameroissaan joitain kivoja kuvia joita myöhemmin saa itselleen. Tämä studio tai miljöökuvaus tulee varmaan maksamaan noin 150-200 euroa ja jos siihen tilaa muutaman kuvan muistoksi niin se on vielä pari kymppiä lisää. Tästä tulee kokonaishinnaksi vähän yli 200 euroa. Kuitenkin on kyse naimisiin menosta joka maksaa yleensä melko paljon, niin luulisin että keskivertohäissä tämä 200 euroa nyt ei niin kova hinta ole. Vai olenko ihan väärässä? Kuitenkin on kyse muistoista joita teille jää.

Minusta henkilökohtaisesti ei ole edes paljon jos joku haluaa koko päivän hääkuvauksesta jotain yli 1000 euroa, vaikka emme todellakaan kylve rahassa. Mielihyvin maksan siitä että saan muistoja minulle tärkeästä päivästä.

Ihan samalla lailla täällä kauhistellaan muissa ketjuissa miten paljon rahaa menee meikkiin, kampaukseen, kukkiin jne... Ja jokaisessa ketjussa on joku joka sanoo juuri tämän saman, "Kyllä te kaikkeen muuhun hassaatte rahaa mutta JUURI TÄMÄ on se tosi tärkeä juttu missä ei pidä pihistellä!" En tarkoita ettei ammattilaisen työstä kuuluisi ammattilaisen palkkaa maksaa, mutta monilla rahatilanne on tosiaan se että kaikesta on pihisteltävä mistä voi. Varmaan useimmat meistä haluaisi järkätä häät joissa kaikki on täydellistä ja viimeisen päälle, mutta kun joka alan ammattilaista ei vaan kerta kaikkiaan ole varaa palkata, niin sit pitää miettiä että voisiko ottaa harrastajavalokuvaajan, voisiko tuttu tehdä kampauksen, pitäisikö ottaa yksinkertaisempi kimppu... realiteetit peliin. Eikä nuo kommentit minun korviini kuulosta ammattilaisten työn vähättelyltä, vaan ennemminkin se on yleistä kauhistelua siitä miten kaikki maksaa paljon ja millä rahalla ne juhlat järjestetään. :D Henkilökohtaisesti, ihan juristien ammattitaitoa vähättelemättä, yli satasen tuntipalkat konsultoinneista kauhistuttaa...

Ja ehdottomasti kannattaa kilpailuttaa! Voihan sitä löytää sen omasta mielestään parhaan kuvaajan, joka ottaa juuri omannäköisiä kuvia, halvemmalla kuin jonkun toisen, huippukuvaajaksi mainostetun. Ihan yhtä lailla kaikki muutkin hankinnat vertaillaan ja valitaan hinta-laatusuhteeltaan itselle paras, sen mukaan mitä kukin arvostaa eniten ja mihin haluaa panostaa.

Link to comment
Share on other sites

Paitsi kuvien laatu, tärkeää on mielestäni myös kuvaajan "laatu" eli millainen tyyppi tämä kuvaaja on. Hänhän kuitenkin viettää suurena päivänä paljon aikaa morsiusparin lähettyvillä. Tämän vuoksikin mielummin palkkaan tutun/puolitutun, jonka tiedän olevan hyvä ja samanhenkinen tyyppi. Joissain häissä oli tosi ärsyttävä kuvaaja, joka käski hääparia ja vieraita tekemään kaikkea tyhmää, meidän naisten piti mm- asettua morsiamen ympärille ja "ihastella" sormusta. Itse en tällaisia teeskenneltyjä kuvia kaipaa. Kunhan joku ottaa häissä aitoja tilannekuvia, niin se riittää, potretit otetaan sitten häämatkalla.

Link to comment
Share on other sites

Komppaan Fairybridea - kuvaajan luonne ja tapa toimia kuvattavien kanssa on tosi tärkeää, vaikka tottakai kuvienkin tulee olla asiakasta miellyttäviä. Jos hääpari ei luota kuvaajaan, se välittyy valitettavasti usein myös kuvista (etenkin potreteista). On kiva, että osa kuvaajista tapaa asiakkaan jo ennen sopimuksen allekirjoittamista. Me päädyimme lopulta toiseen vaihtoehtoon, koska alustavasti varattu kuvaaja osoittautui tapaamisessa hieman erilaiseksi ihmiseksi, kuin mitä olimme odottaneet portfolion perusteella. Kemiat eivät toisin sanoen kohdanneet.

Minä me valitsimme kuvaajan sekä persoonan että kuvien perusteella. Hintaa kertyy 8h/1300€ tai 10h/1500€ (sis. kirkko, miljööpotretit, juhla, mahdollisesti morsiamen valmistautuminen). Ei olla vielä ihan päätetty, kumpi setti on meille parempi vaihtoehto. Kuvaaja on mahtava tyyppi ja kuvat loistavia, täysin hintansa arvoinen ammattilainen.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee koko päivän hääkuvaus tällä setillä:

- Suunnittelupalaveri

- Hääpäivään valmistautumisen kuvaus

- Hääpotretit miljöössä

- Vihkitilaisuuden kuvaus

- Hääjuhlan kuvaus

- Kuvien jälkikäsittely

- Kuvat toimitettuna DVD-levyllä

- 10kpl 13x20cm valokuvavedosta valitsemistanne kuvista

- Salasanasuojattu nettigalleria kuvien katseluun

Hintaa 910e, johon sisältyy myös kuvaajan matkakulut.

Olen tähän tarjoukseen enemmän kuin tyytyväinen!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Suoraan sanottuna ihmetyttää tuo ikuinen jaappaaminen kaiken hinnasta. Minä annan tarjouksen omasta kuvauksestani mielelläni. Jos se ei kelpaa, niin ei ole pakko ottaa. Kyllä joku näppärä amatööri räpsii menemään ihan varmasti halvemmalla. Ihan sama! En edes haluaisi kuvata sellaisia kuvia, joilla ei ole mitään merkitystä kenellekään.

Mutta tämä sama "säästämisen" (pihiyden) ideologia pätee kyllä melkein kaikkeen. Mikään ei saisi maksaa mitään ja "mulle kuuluu saada kaikki ilmaiseksi". Ihmetelkäähän sitten jossain vaiheessa myöhemmin, että miksi oikeita ammattilaisia ei enää millään alalla ole. Kaikki on jotain "romanialaisia rappareita" (sorry, ei pahalla tiettyä ihmisryhmää kohtaan, vaan karrikoiden), jotka jättävät veronsa ja muut velvoitteensa hoitamatta. Ala kuin ala. Katsokaahan vain, onko kutsu- ja kiitoskorttienne painofirma pystyssä vielä vuoden päästä. Lopputulos on se, että ne nyt "köyhät" maksavat tulevaisuudessa meidänkin elannon veroissaan. Kiitos siitä teille jo nyt! Hassua vaan, että ette halua meidän tekevän töitä sen rahan eteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meille tulee tuttu amatöörikuvaaja, joka on ollut useissa häissä kuvaamassa. Hinnaksi sovittiin 200 €, joka on noin puolet hänen normaalitaksastaan ja siihen sisältyy kuvat vihkimisestä, muotokuvat (vai miksi niitä pitäisi kutsua) sekä kuvia hääjuhlasta, on siis koko päivän paikalla

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee ammattikuvaaja kuvaamaan dokumentaarisen hääkuvauksen ja hintaa kuvaukselle tulee 1580€. Tämä sisältää myös kuvaajan matkakulut joita kertyy yhteensä 300km.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minusta nämä teidän kuvauksenne kuulostavat ihanan halvoilta... :)

Haluaisin kuvaajan yhdestä tietystä alueemme studiosta (kuvaajat palkittuja) mutta budjetti ottaa vastaan. Koko päivän dokumentaarinen kuvaus maksaa hinnaston mukaan n. 2500 € :girl_hide: . Laatu maksaa toki (ja hintaan kuuluu mm. kuvakirja) enkä siitä valitakaan. Oma rahallisuus vain taitaa näyttää siltä, että tuttu puoliammattilainen ottanee kuvat juhlasta ja nämä huippuammattilaiset sitten vihkimisen ja potretit. Mutta olisi se vaan niin ihanaa... :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Meillä 9 tunnin dokumentaarinen kuvaus, sis. perussetti ja kuvaajan matkakulut tulee maksamaan n. 2000€. Valokuvaus oli kuitenkin se mistä en halunnut tinkiä.

Link to comment
Share on other sites

Sain tänään tarjouksen valokuvaajalta. Yllätyin, koska kuvittelin sen olevan enemmän. Ei mulla siis ollu mitään käsitystä mitä maksaa, mutta yllätyin tavallaan positiivisesti.

Sanokaahan te muutki mitä oote hinnasta mieltä?

Dokumentaarinen kuvaus sisältäen vihkimisen ja potrettikuvat miljöössä + 3h hääpaikalla kuvausta: 850€

Lisäkuvaustunnit hääpaikalla 55€/h

Hääpaikalla kuvaaminen osittain yhdellä tai kahdella kuvaajalla.

Koko päivän dokumentaarinen kuvaus sisältäen vihkimisen ja potrettikuvat miljöössä + 6h hääpaikalla kuvausta: 1000€

Lisäkuvaustunnit hääpaikalla 55€/h

Hääpaikalla kuvaaminen osittain yhdellä tai kahdella kuvaajalla.

sis. 2 kuvaajaa,10x15 valokuvapaperille tulostetut koevedokset potreteista, tapaaminen ennen häitä, potrettikuvat digitaalisina värillisinä ja mustavalkosävytettyinä (kirkosta 50-100 kuvaa, potretteja 10-20 kuvaa, juhlista 100-200 kuvaa). Kuvat toimitetaan asiakkaalle DVD:llä noin 3-4 viikon kuluttua häistä.

Link to comment
Share on other sites

Musta 200 kuvaa juhlasta on aika vähän. Ja onko ne sitten täysin käsiteltyjä vai vain perussäädöillä (vaiko edes niillä)?

Muistelen ainakin kahlanneeni kuvaajien sivuja ja moni sanoo että toimitetaan keskimäärin yli 500 kuvaa käsiteltyinä ja sitten xxx määrä täysin käsiteltyjä (ikäänkuin parhaat palat mitkä kattaa päivän alusta loppuun)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me haluttiin panosta hääkuvaukseen sen verran, että emme halunneet etsiä ei-ammattilaisia harrastelijoita.

Häävalokuvaaja on löytynyt pitkällisen hintojen vertailun jälkeen.

Häävalokuvaajamme aloittaa työnsä aamulla ottamalla kuvia morsiamen ja sulhasen valmisteluista.

Sen jälkeen otamme vähän kuvia päivänvalossa kaupungilla. Iltapäivällä on vihkiseremonia, mikä tietysti tallennetaan. Sen jälkeen otetaan kuvia enemmän perheiden kanssa ja lähdetään vielä uudelle kaupunkikierrokselle ottamaan kuvia suosittujen nähtävyyksien kohdilla.

Illalla valokuvaaja tulee mukaan hääillalliselle tunnin ajaksi.

Yhteensä 8 tuntia.

Valokuvia lupasi n. 600 ja valoituksia ym. he myös käsittelevät kuvienmuokkausohjelmilla paremmiksi.

Kuvat saadaan dvd:llä

Hääparin kuljetus kuuluu myös hintaan ja ruokaa ei tarvitse maksaa valokuvaajille.

Koko lystin hinta tulee olemaan 1200 euroa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...